Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Mύκονος: αλληλεγγύη με το Δίχτυ_Αγάπης #covid_19




Είστε ευπαθείς, στη Μύκονο; Ηλικιωμένοι; Άποροι; Άνεργοι; Ανήκετε σε ομάδα υψηλού κινδύνου ή πρέπει να κλειστείτε 14ήμερο λόγω άφιξης;
Δύσκολο ναι, πιο δύσκολο από ό,τι για τους υπόλοιπους, αλλά μόνοι δεν είστε. Διότι έχουμε το ΔΙΧΤΥ ΑΓΑΠΗΣ που λειτουργεί αποτελεσματικότατα.
Ας το διαδώσουμε. Καμία και κανείς ας μη βιώσει τη μοναξιά και την απελπισία σ' αυτή την κρίση.

Φέρνω, μαζί με συνδέσμους κ.λ.
την ανακοίνωση με τις πληροφορίες για αίτηση
και, με την ευκαιρία ανακοινώσεις φίλων και συμπολιτών που προσφέρουν τη βοήθειά τους (αν προσφέρετε κι εσείς δωρεάν κάποια υπηρεσία στείλτε μου μήνυμα κι ευχαρίστως θα σας προσθέσω).


Στη Μύκονο η  δομή αλληλεγγύης ΔΙΧΤΥ ΑΓΑΠΗΣ 

Όλοι μπορούμε να εξυπηρετηθούμε εαν ανήκουμε στις ευπαθείς ομάδες ή στις ομάδες υψηλού κινδύνου.
 Εξυπηρετούνται επίσης ηλικιωμένοι, άποροι, μοναχικοί άνθρωποι και αυτοί που τελούν υπο 14 ημερου περιορισμού μετά την αφιξή τους με πλοίο της γραμμής. Οι εθελοντές της δομής μπορούν να αγοράζουν είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, καθαριστικά) και φάρμακα για λογαριασμό των ωφελούμενων με έξοδα των ίδιων των ωφελούμενων. Υπο προυποθέσεις (για άνεργους, άπορους κλπ) οι ίδιες παροχές θα παρέχονται με έξοδα της δομής ΔΙΧΤΥ ΑΓΑΠΗΣ. 
Επίσης οι εθελοντές με σχετική εξουσιοδότηση μπορούν να διεκπεραιώνουν δουλειές ωφελούμενων σε υπηρεσίες. 

Απαραίτητη προυπόθεση η υποβολή αιτησης των ωφελούμενων στη ΔΟΜΗ ΔΙΧΤΥ ΑΓΑΠΗΣ. 
Αιτήσεις :
ηλεκτρονικά: menoumespiti@mykonos.gr 
τηλεφωνικά: 2289028636  στο τηλεφωνικό κέντρο στο ΓΡΥΠΑΡΕΙΟ καθημερινά 7 ημέρες την εβδομάδα από τις 8πμ- 8μμ.

Ενημερώστε δικούς ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια για τη λειτουργία της δομής αλληλεγγύης ΔΙΧΤΥ ΑΓΑΠΗΣ.



Ο Δήμος Μυκόνου προχώρησε στη σύσταση της προσωρινής υποστηρικτικής δομής κοινωνικής πρόνοιας «Δίχτυ Αγάπης», για να είναι έτοιμος να παρέχει έγκαιρη και ουσιαστική βοήθεια σε όποιον συμπολίτη μας το χρειάζεται. 
Οι υπηρεσίες που θα παρέχονται στην εν λόγω δομή, αφορούν στην καταγραφή των κατοίκων που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν, των άπορων και οικονομικά αδύνατων κατοίκων του δήμου και την εξυπηρέτηση αυτών για την κάλυψη των αναγκών φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης. 
Επιπλέον, θα συνδράμουν στις υγειονομικές υπηρεσίες που επιχειρούν εντός των ορίων του δήμου, στη λειτουργία τηλεφωνικού κέντρου και ιστότοπου με σκοπό την καταγραφή των αιτημάτων και των αναγκών των κατοίκων, στη διεκπεραίωση αιτημάτων των κατοίκων για πάσης φύσεως πιστοποιητικά και κάθε άλλη εργασία με σκοπό την αποτροπή διάδοσης του ιού SARS-CoV-2.
Θα ήθελα προσωπικά να ευχαριστήσω τους εθελοντές που αποδεικνύουν ότι η τοπική μας κοινωνία διακρίνεται για την ανθρωπιά και την αυταπάρνησή της.


Τη σύσταση προσωρινής υποστηρικτής δομής κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης με τίτλο «Δίχτυ Αγάπης» ανακοίνωσε ο Δήμος Μυκόνου από 23 Μαρτίου... -> https://www.naxostimes.gr/koinonia/55842/koronoios-dichty-agapis-ton-dimo-mykonoy


Dimitris Rousounelos
Πάει καιρός που #μένουμε_σπίτι 
Δεν περιμέναμε την καραντίνα να μας το επιβάλει.
Στις 16 του μήνα, φίλη δημοσιογράφος της Καθημερινής με πήρε στο τηλέφωνο και είπαμε δυο λόγια για την κατάσταση στη Μύκονο εν μέσω Κορωναϊού.
Μόλις τώρα είδα πως μέρος από εκείνη την κουβέντα 
ανέβηκε στο site της εφημερίδας.
Από τότε το πράγμα στρίμωξε περισσότερο και όλοι εδώ είναι πεπεισμένοι πως η σεζόν μάλλον έχει χαθεί.
Αν σωθεί κάτι ή αν χαθεί τελείως θα δείξει το προσεχές μέλλον. 
Έχουμε πλέον και μια σοβαρή προσπάθεια υποστηρικτικής δομής κοινωνικής πρόνοιας, το «Δίχτυ Αγάπης», πρωτοβουλία του Δήμου και του Γρυπαρείου με συμμετοχή πολλών εθελοντών. 



ΜΥΚΟΝΟΣ. «Διαβάζω αυτή την περίοδο το “Θάνατος στη Βενετία” του Τόμας Μαν. Στην υπόθεση του βιβλίου προσπαθούν να αποκρύψουν την εξάπλωση της πανούκλας, για να προστατεύσουν την περιοχή για τουριστικούς λόγους. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί στη Μύκονο, γιατί τέτοιες ειδήσεις μαθαίνονται γρήγορα, ώστε να προφυλαχθούμε όλοι. Ακόμα δεν υπάρχουν νέα για κρούσμα, όμως ο κόσμος δείχνει να έχει καταλάβει, έχουν περιορίσει τις επισκέψεις, τις βόλτες, όλα είναι κλειστά. Είναι πολύ νωρίς μα νιώθω πως ο ιός έχει ήδη μπει τόσο μέσα μας που κρατάμε απόσταση ο ένας από τον άλλο ακόμα και εντός της οικογένειας. Θα δοκιμαστούν και οι σχέσεις, εκτός από την οικονομία. Δεν πάμε πια σε φίλους ούτε έρχεται κανείς σε μας, παρόλο που το σπίτι μας ανέκαθεν ήταν ανοιχτό.
Βγήκα να περπατήσω στον Γυαλό, έκανα μια πολύ ήσυχη βόλτα. Τέτοια εποχή συνήθως τα μαγαζιά στον Γυαλό είναι ανοιχτά, φέτος έτυχε να μην έχει κάνει καλό καιρό, οπότε τους πήγε πίσω κάποιες μέρες. Μέχρι πριν από μια εβδομάδα είχαμε και λίγους τουρίστες στο νησί, Αραβόφωνους, Ινδούς και Νοτιοαμερικάνους. Η αρχαιολογική ανασκαφή της Πορτιανής ήταν σε εξέλιξη, ακόμα κάποια καταστήματα τελείωναν ήδη τις ανακαινίσεις. Τώρα σταμάτησαν όλα εκτός από τις οικοδομικές εργασίες. Συνεργεία συνεχίζουν να πηγαινοέρχονται για να προχωράνε τα νέα κτίσματα.
Οι αισιόδοξες προβλέψεις μερικών είναι να ανοίξει η σεζόν μετά τον Μάιο. Σε ένα μέρος όπως η Μύκονος δεν μπορούμε να φανταστούμε τη ζωή μας χωρίς τουρισμό. Για την ώρα όλοι υποστηρίζουν τις τοπικές πρωτοβουλίες, μένουμε σπίτι και βοηθάμε όσο μπορούμε. Το Σάββατο που πήγα στο σούπερ μάρκετ είδα γεμάτο το καλάθι της αλληλεγγύης, με προϊόντα που μοιράζονται στις οικογένειες που έχουν ανάγκη. Ενιωσα ωραία που είδα πως σε τέτοιες περιόδους είμαστε πολλοί αυτοί που σκεφτόμαστε και τους άλλους». https://www.kathimerini.gr/1069723/article/epikairothta/ellada/korwnoios-mykonos-gemato-to-kala8i-ths-allhleggyhs

_____________________________
«ΔΙΧΤΥ ΑΓΑΠΗΣ»
Κοινωνική Δομή Υποστήριξης
Διευκρινίσεις σχετικά με τη λειτουργία της δομής κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης «Δίχτυ της Αγάπης»
Οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι η δομή «Δίχτυ Αγάπης» έχει συσταθεί νομίμως σύμφωνα με :
- Την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με τίτλο «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID 19 και της ανάγκης περιορισμού διάδοσής του» (ΦΕΚ Α΄ 55/11-03-2020).
-Την εγκύκλιο 23 του ΥΠ.ΕΣ., με αριθ. πρωτ. 18659/17-03-2020 και θέμα «Ενίσχυση δημοτικών δομών κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης - Απασχόληση προσωπικού ΟΤΑ και νομικών προσώπων αυτών κατά τη διάρκεια λήψης μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού – COVID 19» [ΑΔΑ: ΨΒ4Ε46ΜΤΛ6-ΡΥΗ].
-Τη με ΑΠ 18919/18-03-2020 διευκρινιστική εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ. επί της υπ΄ ριθμ. 23 Εγκυκλίου του ΥΠ.ΕΣ [ΑΔΑ: ΩΧ8Γ46ΜΤΛ6-502].
-Το με Αποικ. 8000/16-03-2020 έγγραφο του ΥΠ.ΕΣ. με θέμα «Επιπρόσθετα επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού» [ΑΔΑ: ΩΤΣΟ46ΜΤΛ6-6Ι1].
-την υπ’ αριθμ 74/2020 απόφαση Δημάρχου.
Συνεπώς το «Δίχτυ Αγάπης» λειτουργεί αποκλειστικά με τη συνεργασία υπηρεσιών του Δήμου Μυκόνου, είναι στελεχωμένο από υπαλλήλους του δήμου και εθελοντές, κατόπιν εγγραφής τους στο μητρώο εθελοντών για τον σκοπό αυτό.
Στο πλαίσιο αυτό ενθαρρύνουμε τους συμπολίτες μας να συνεισφέρουν έμπρακτα μέσω του εθελοντισμού ή κοινωνικών προσφορών στο κοινωνικό μας έργο .
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε πως ήδη η δομή : 
- Εξυπηρετεί άμεσα όλες τις ευπαθείς ομάδες καθώς και τις ομάδες υψηλού κινδύνου.
- Εξυπηρετεί επίσης ηλικιωμένα άτομα που χρήζουν φροντίδας, άπορους, άτομα που για οποιοδήποτε λόγο χρειάζονται υποστήριξη.
- Εξυπηρετεί επίσης όλους όσους τελούν υπό 14ήμερο περιορισμό κατ’ οίκον, μετά την άφιξή τους με πλοίο της γραμμής.
- Παρέχει σε απόρους , άνεργους και όσους έχουν ανάγκη τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης δωρεάν, με έξοδα της δομής.
- Διεκπεραιώνει (μετά από σχετική εξουσιοδότηση) υποθέσεις σε δημοτικές ή δημόσιες υπηρεσίες.

Στη δημοτική δομή «Δίχτυ Αγάπης» εντάσσεται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και ο σύλλογος «Εθελοντές Μυκόνου» , ενώ παράλληλα συνδράμουν οι «Πρόσκοποι Μυκόνου » , συνεπικουρώντας τους φορείς και αξιοποιώντας τις δυνατότητες με κάθε τρόπο.
Συμπεριλαμβάνει πλέον και τις δύο νέες δράσεις του ΥΠ.ΕΣ το #CitySolidarityGR για προσφορές στους συμπολίτες μας καθώς και το #AnimalSolidarityGR για προσφορές στους απροστάτευτους τετράποδους φίλους μας.
Απαραίτητη προϋπόθεση ώστε γίνει κάθε πολίτης ωφελούμενος της δομής, είναι η υποβολή απλής αίτησης στο «Δίχτυ Αγάπης».
Οι αιτήσεις γίνονται είτε ηλεκτρονικά στο e-mail: menoumespiti@mykonos.gr είτε τηλεφωνικά στο τηλ. 22890 28636 του τηλεφωνικού κέντρου στο ΓΡΥΠΑΡΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, το οποίο λειτουργεί καθημερινά 7 ημέρες την εβδομάδα από τις 8π.μ.- 8μ.μ..
Στο ίδιο τηλέφωνο συγκεντρώνονται οι δηλώσεις συμμετοχών για όποιους από εμάς θέλουν να συμμετέχουν ως εθελοντές, καθώς και για όποιους θέλουν να προσφέρουν με κάθε τρόπο στα προγράμματα #CitySolidarityGR και #AnimalSolidarityGR
Ενημερώστε κάθε συμπολίτη μας για το «Δίχτυ Αγάπης», σε περίπτωση που δεν το γνωρίζει και χρειάζεται βοήθεια ή ακόμη σε περίπτωση που δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Όλοι μαζί θα συνεχίσουμε, όλοι μαζί προστατεύουμε όσα κατακτήσαμε. #ΜΕΝΟΥΜΕΣΠΙΤΙ
O ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣΑΣΦΑΛΕΙΑΣ,
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ
ΜΙΧΑΗΛ Ι.ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ
___________________________________________________________-

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

G Computers
Καλησπέρα σας οποίος γονιός θέλει βοήθεια με το Eclass και το scanner για τις εργασίες μπορείτε να με καλείτε στο 6942432676 / 2289100817 και με απομακρυσμένη σύνδεση μπορώ να σας βοηθήσω εντελώς δωρεάν . Τα πάντα για τα παιδιά μας . 
Καμμης Γρηγόρης 
Ταμειακές μηχανές , Η/Υ 
Κουράγιο σε όλους


Θα μείνουμε κι εμείς στο σπίτι! 🏠. Αλλά θα πάρουμε και τους υπολογιστές 👩‍💻 μας μαζί. Επειδή η δική μας δουλειά επιτρέπει την εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση 😀και υπηρεσία, για οτιδήποτε χρειαστείτε, τηλεφωνήστε 📞 ή στείλτε μας mail 📨. Θα προσπαθήσουμε, θα προσαρμοστούμε, θα συμμορφωθούμε με τις οδηγίες. Προστατεύουμε τους γύρω μας και τους εαυτούς μας. Θα νικήσουμε! 💪✌️✌️✌️
#staysafe #flattenthecurve #menoume_spiti



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.