Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Ζακ Κωστόπουλος rip ― αλλά όχι, όχι ατιμώρητα



Δεν ήταν 'πρεζάκι' από αυτά που μάθατε να φοβόσαστε. Δεν ήταν άπορος και άστεγος. Δεν ήταν χρόνιος χρήστης. Μάλλον ούτε πρέζα είχε πάρει. Σίσα ή/και χάπια με αλκοόλ φέρνει στο νου η εικόνα. 
Μελετούσαμε το video, για να αντιδράσουμε ως Δίκτυο Χρηστών. Ανέφερα και τον πρόσφατο άγριο βιασμό χρήστριας στο Ζεφύρι. Ψάχναμε ποιος ήταν ο μαστουρωμένος επίδοξος ληστής που λιντσαρίστηκε στην Ομόνοια  μπροστά σε περαστικούς.
Μα ότι θα ήταν ο Ζακ δεν το περιμέναμε.
Ο Ζακ. Και Zackie Oh σε videos και παραστάσεις, ο Ζακ ο ακτιβιστής, ο Ζακ ο φιλόζωος, ο Ζακ με την καρδιά στα δικαιώματα των ΛΟΑΤ, των ζώων κι όλων των ανυπεράσπιστων. Ο Ζακ ο αγνός, ο αθώος, ο λιγότερος βίαιος άνθρωπος που μπορώ να φανταστώ- όπως φαίνεται εξ άλλου και στο video της 'ληστείας' που έκανε παραπατώντας ανήμπορος να σταθεί στα πόδια του.

Ποιοι είστε εσείς που τον λιντσάρατε στο κέντρο της πόλης; Ποιοι είστε εσείς που δε σας αρκεί να κλειδώσετε τον 'κλέφτη' ώσπου να έρθει η αστυνομία;  Ποιος είστε εσείς αστυνομικέ που φωνάζατε για τις χειροπέδες πάνω από ματωμένο αναίσθητο άνθρωπο και χρειάστηκε άσχετος να σας πει ότι  ασθενοφόρο θέλει κι όχι χειροπέδες; Ποιοι είστε εσείς γιατροί του ΕΚΑΒ που δέχεστε ετοιμοθάνατους με χειροπέδες;

Ποιοι είστε εσείς που χτυπάτε μέχρι θανάτου τον πεσμένο;


__Ακολουθούν οι ειδήσεις,  videos  ανατριχιαστικά, σχόλια φίλων και εικόνες του Ζακ σε ομιλίες και δικά του ταινιάκια ως Ζακ ή Zackie Oh, όπως θα τον θυμόμαστε γελαστό, πανέξυπνο, ετοιμόλογο, ολοζώντανο. Δε θα ξεχάσουμε όμως και το άλλο, το αίμα στο δρόμο και τη χειροδικία. 




 21/09/2018, 18:57 Ο δράστης εγκλωβίστηκε στο κατάστημα - Έσπασε τη βιτρίνα με τον πυροσβεστήρα και βγήκε έξω, αιμόφυρτος, αλλά δεν πρόλαβε να διαφύγει, καθώς στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ - Εξέπνευσε από τα σοβαρά τραύματά του

Σε κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος, στο κέντρο της Αθήνας, εισέβαλε το μεσημέρι άγνωστος άντρας, κρατώντας στο χέρι του ένα μαχαίρι. 

Ο ιδιοκτήτης εκείνη την ώρα δεν βρισκόταν στο κατάστημα, ωστόσο ο δράστης φέρεται να εγκλωβίστηκε μέσα στο κατάστημα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. https://www.protothema.gr






Μετά το 1.50 δείτε κλωτσιές στο κεφάλι και3ο άτομο μετά.


Ο ιδιοκτήτης ψύχραιμος




 22/09/2018, 08:22
Ο δράστης εγκλωβίστηκε στο κατάστημα - Έσπασε τη βιτρίνα με τον πυροσβεστήρα και βγήκε έξω, αιμόφυρτος, αλλά δεν πρόλαβε να διαφύγει, καθώς στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ - Εξέπνευσε από τα σοβαρά τραύματά του

Σε κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος, στο κέντρο της Αθήνας, εισέβαλε το μεσημέρι άγνωστος άντρας, κρατώντας στο χέρι του ένα μαχαίρι. 

Ο ιδιοκτήτης εκείνη την ώρα δεν βρισκόταν στο κατάστημα, ωστόσο ο δράστης φέρεται να εγκλωβίστηκε μέσα στο κατάστημα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Το σοκαριστικό βίντεο απο την αιματηρή ληστεία στο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλαδστώνος που αποκάλυψε το protothema.gr, εξετάζουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, προκειμένου να  διαπιστώσουν τι ακριβώς συνέβη χθες το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας. 

Το βίντεο στο οποίο ξεδιπλώνεται λεπτό προς λεπτό το χρονικό της ληστρικής επίθεσης και όσα ακολούθησαν όταν ο δράστης  εγκλωβίστηκε στο κατάστημα και αρπάζοντας έναν πυροσβεστήρα προσπαθούσε να σπάσει τη γυάλινη είσοδο για να βγεί στο δρόμο και να εξαφανιστεί, έχει μπεί στο «μικροσκόπιο» των αρχών, ενώ αναμένεται να επέμβει και αυτεπάγγελτα και ο εισαγγελέας.

Και αυτό γιατί στις «σκληρές» σκηνές που κατέγραψε αυτόπτης μάρτυρας φαίνονται δύο άτομα να κλωτσούν τον άντρα. ο οποίος στην προσπάθειά του να διαφύγει πέρασε μέσα απο τη τζαμαρία και τραυματίστηκε απο τα σπασμένα τζάμια και λίγα λεπτά αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή στο πεζοδρόμιο έξω απο το κοσμηματοπωλείο.

Ο ιατροδικαστής που θα διενεργήσει τη νεκροψία - νεκροτομή αναμένεται να διαπιστώσει τα αίτια του θανάτου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεκρός ληστής ήταν άτομο εξαρτημένο απο ναρκωτικές ουσίες.





Aπό ανάρτηση του υπαστυνόμου Μ.Λ. 
ο οποίος δραστηριοποιείται στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας (Police Action - Δράση Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου).
"Η χρήση ναρκωτικών δεν είναι έγκλημα. Όσο το αντιμετωπίζουμε έτσι, οδηγούμε τους χρήστες σε αυτό. Η αυτοδικία σε μια απόπειρα ληστείας, οδήγησε έναν νέο Άνθρωπο στο θάνατο. Θύματα και μάρτυρες διαπράττουν μια αποτρόπαια ανθρωποκτονία, χωρίς καμία δικαιολογία. Η ζωή είναι το ύψιστο έννομο αγαθό στο δικαιικό μας σύστημα. Η ζυγαριά της Δικαιοσύνης, αν λειτουργεί ακόμα στη χώρα μας, θα στείλει τους δράστες έγκλειστους για σωφρονισμό. Καλέ μου, γλυκέ μου Ζακ, φίλε μας αγαπημένε, έφτιαξες το κόσμο σου εδώ και ζούσες ελεύθερός. Σου στέρησαν τη ζωή αυτή. Και εσένα από εμάς. Και οι δυο μας δε πιστεύουμε στον άλλον κόσμο, θα ζεις έτσι εδώ στη καρδιά μας. Έφυγες, να μείνουμε εμείς να φτιάξουμε το κόσμο ελεύθερο, όπως τον ήθελες. Δε θα τα καταφέρουμε όμως. Λυπάμαι... Δε θα ξεχάσω ποτέ όσα έχουμε πει."


Ακτιβιστής και ομοφυλόφιλος ο ΖακΚωστόπουλος, ήταν ακριβώς ό,τι φοβάται περισσότερο ο "Αιλυνας νοικοκυραίος" Δολοφονήθηκε χθες το μεσημέρι, με κλωτσιές στο κεφάλι, παρουσία κόσμου και αστυνομίας

Giannis Kissas Δε ξέρω! Τι να πω! Δε ξέρω! Τι να σκεφτώ!
Δε το χωράει το μυαλό μου.
Αν πραγματικά πήγε να κλέψει, τούς κλέφτες τούς συλλαμβάνει η αστυνομία!
Αλλιώς.....ας καταργήσουμε, αστυνομία, δικαστήρια, νόμους





Αυτή η ψυχάρα, αυτός ο αλήτης, αυτός ο γλυκός φίλος μας, φτιαγμένος, μπήκε(πρώτη φορά στη ζωή του) να κλέψει το κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια(ναι αυτό που βλέπετε στις ειδήσεις)... Η βασανισμένη, η γενναία, η γλυκιά, η σκληρή ψυχούλα του, στην κρίση του κάθε αναμάρτητου. Δεν θα συνέλθουμε και θα σ αγαπάμε Ζακ μου

Yannis Androulidakis
«Οι άνδρες της ΕΛ. ΑΣ., στη συνέχεια, πέρασαν χειροπέδες στον δράστη, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ότι είχε ήδη χάσει τη ζωή του».
Κι όλα αυτά μετά από λιντσάρισμα του «δράστη», ο οποίος ήταν πιθανότατα τοξικομανής, από περαστικούς μέσα στο κέντρο της Αθήνας.
Δεν ξέρω πόσα χρόνια έχω να διαβάσω μια είδηση τόσο απύθμενης βαρβαρότητας που να προξενεί τόση θλίψη για τα όρια της ανθρώπινης φύσης: από την επίδειξη εκδικητικής πυγμής και μίσους από το πλήθος σε έναν άρρωστο άνθρωπο που πλέον δεν απειλεί κανέναν και σαν τρομαγμένο αγρίμι προσπαθούσε να ξεφύγει, μέχρι το χειροπέδημα σε νεκρό κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. 
Νομίζω ότι πρέπει να δοθεί από ένα πούλιτζερ σε όλους τους συναδέλφους μου που ανοιχτά ή υπαινικτικά το πρότειναν αυτό σε κάθε ληστεία. Για να το χαίρονται μαζί με τον νεκρό τους.

Σήμερα χάσαμε ένα κομμάτι του εαυτού μας, μιας και ο αγαπημένος μας Ζακ Κωστόπουλος δεν είναι πια κοντά μας.
Τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε έναν άνθρωπο που σημαίνει πολλά για εμάς.
Θα σε θυμόμαστε και θα σ΄αγαπάμε για πάντα.
Η ομάδα του Αntivirus


Μου είναι πολύ δύσκολο να συγκροτήσω λόγο αυτή τη στιγμή, αλλά νιώθω πως είναι επιτακτική ανάγκη να τονίσω δύο θέματα. Είναι δύο θέματα για εμένα ζωτικά, είναι πραγματικά θέμα ζωής ή θανάτου όπως έχει ήδη καταδειχθεί και το λάθος θεωρώ το έχουμε ξανακάνει. Το ένα είναι η Αστυνομία. Η σιωπηλή παρουσία της που δημιουργεί αυτό το ιδιαίτερο μεθωριακό πλαίσιο μεταξύ αυτοδικίας και ευνομούμενου κράτους. Επέτρεψαν την αυτοδικία. Έπειτα ήταν οι πρακτικές τους κατά τη σύλληψη. Να περάσουν χειροπέδες σε άνθρωπο που αιμορραγεί. Έπειτα είναι το ΕΚΑΒ. Επέτρεψαν αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά. Έπρεπε να απαιτήσουν την αφαίρεσή τους. 
Δεύτερο θέμα. Για εμένα είναι εμφανές ότι ο Ζακ συγκέντρωνε μια διασταύρωση ταυτοτήτων. Αυτές τις στιγμές κλαίνε άνθρωποι των κινημάτων, της ακαδημίας, της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, του ελευθεριακού και αριστερού χώρου. Ένα διαθεματικό πένθος.
Είναι διαπιστωμένο και εμπεδωμένο, επιβεβαιωμένο ξανά και ξανά με θεωρία αλλά και πρακτικές χειροπιαστές όπως data, από την Ιστορία, τις ανθρωπιστικές επιστήμες και την κοινωνιολογία, και τα στατιστικά σε όλον τον κόσμο, ότι το σώμα του Ζακ θεωρείται από το πιο ευάλωτα και είναι κόκκινο πανί για την κανονιστική κοινωνική συγκρότηση. 
Γκέι, drag, οροθετικός, τοξικοεξαρτημένος. 
Και δολοφονήθηκε για όλα αυτά. Ήταν αντιληπτό και φαίνεται και στο βίντεο ότι είχε ιδωθεί από την αρχή ως Άλλος. Κλειδώθηκε μέσα, υπήρχε πια ασφάλεια, υπήρχε πολύς κόσμος έξω, υπήρχαν αστυνομικοί. Ένιωθαν ακόμα απειλή και η απειλή δεν ήταν αντικειμενική και πραγματιστική. Ήταν η απειλή του Άλλου που έγινε ευκαιρία να χτυπηθεί μέχρι εξαφανίσεως. Πρώτα πορίσματα μιλούν για κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. 
Θεωρώ ότι δεν πρέπει να γίνει το λάθος να αγνοηθεί αυτό τo context και τα "λάθη" της Αστυνομίας. Φέρουν ευθύνη. 
Και ως εκ τούτου, δε θεωρώ πως η άποψη του κ. Καμπαγιάννη πρέπει ipso facto και συναισθηματικά να καταγραφεί ως διαφωτισμός που έρχεται να μας βγάλει από το συναίσθημα της γενίκευσης και της γενικευμένης οργής. 
Ο κ. Καμπαγιάννης που είναι αξιότατος στη δουλειά του και συμφωνώ μαζί του σε πάρα πολλά πράγματα και είναι όντως απαραίτητη φωνή στη δημόσια σφαίρα δεν είναι απλά ότι δε δέχεται σε τεχνική βάση τη δολοφονία από όχλο. Φαίνεται ότι απορρίπτει και το λιντσάρισμα σαν όρο. Αναρωτιέμαι αν απορρίπτει και την αυτοδικία. Συγγνώμη, οργισμένη ειρωνεία, γιατί μού ήταν αρχικά αδιανόητο γιατί δε βλέπει ότι είμαστε σε μια πολύ ιδιαίτερη συνθήκη αυτοδικίας και με επίβλεψη από την Αστυνομία σε αστικό κράτος του 21ου αιώνα. 
Στα σχόλια πάντως της ανάρτησής του, με διαφωτίζει, όχι με τον τρόπο που διαφωτίστηκαν όσοι θεωρούν ότι τους έσωσε, τους προφύλαξε από έναν ισοπεδωτικό αφοριστικό συναισθηματικό λόγο (και συμφωνώ μαζί του και για τον όχλο και για το να μην παραδοθούμε στα συναισθήματά μας). Διότι ο κ. Καμπαγιάννης το βλέπει και πέρα από αυτά και ο πυρήνας της συλλογιστικής του είναι ότι ακριβώς δεν εξετάζει την συνένωση ταυτοτήτων στον Ζακ, δε φαίνεται να θεωρεί ότι έγινε "othered" όπως λένε πια ακόμα και σε colloquialism αγγλιστί. Και για αυτό θεωρεί εντελώς απορριπτέες αναφορές σε Λουκμάν και Φύσσα, με την έννοια ότι άλλο η συγκροτημένη φασιστική σκέψη και πράξη και άλλο ένα άγριο αλλά τυχαίο περιστατικό. Δική του η λέξη. 
Για εμένα, δεν υπάρχει τίποτα το τυχαίο. Πραγματιστικά εφόσον κλειδώθηκε στο κατάστημα και με τόση παρουσία απ' έξω και ο ίδιος να μην μπορεί να σταθεί στα πόδια του, αυτό αποδεικνύεται εύκολα. Δεν ήταν ένα τυχαίο, ένα Συμβάν που έρχεται απροειδοποίητα και απειλεί, έχει τελειώσει από ένα σημείο και μετά η απειλή, συνεχίζει η απειλή του Άλλου. 
Για εμένα, δεν υπάρχει τίποτα το τυχαίο. Είναι καλό να είμαστε προσεκτικοί και από νομικής απόψεως και να μιλούν αυτοί οι ειδικοί που είναι και στην καλή πλευρά της Ιστορίας, ωστόσο, δεν είναι ειδικοί και επί του κοινωνικού, ούτε κοινωνιολόγοι. 
Υπάρχουν statistics σε όλον τον κόσμο, όχι μόνο στη Δύση. Κατάλαβαν με την πρώτη ματιά όχι ποιος είναι, αλλά "τι" είναι ο Ζακ και τους προκάλεσε δολοφονική μανία. Επιτρέψτε μου, δε, εφόσον είχαμε νεκρό να αμφισβητώ και την επάρκεια της παρέμβασης μόνο ΕΝΟΣ ανθρώπου. Χωρίς αυτό να με κάνει να γενικεύω ότι τον δολοφόνησε όλη η κοινωνία. 
Τον δολοφόνησαν τρεις άνθρωποι αλλά έχουν τεραστία ευθύνη και οι Αστυνομικοί, για εμένα ήταν λιντσάρισμα, αλλά τέλος πάντων, η διαφωνία μου με τον κ. Καμπαγιάννη δεν είναι ούτε φιλολογική, ούτε νομική. Είναι φιλοσοφική, πολιτισμική και κοινωνική. 
Ο Ζακ εκείνη την ώρα ήταν ο Άλλος. Και δεν καταλαβαίνω γιατί σοκάρει και προκαλεί πανικό η αναφορά στον Φύσσα. Αν μέναμε ακόμα σε αναγνώσεις που θέλουν πχ τη Χ.Α. να δολοφονεί μόνο ανθρώπους άλλων φυλών, θα δείχναμε τεράστια άγνοια για τη φασιστική συγκρότηση, κοινωνικά. Και ο Παύλος και ο Σαχζάτ επίσης συνένωναν ταυτότητες. Ο Πακιστανός αλλά και εργάτης. Ο Παύλος ο ράπερ, λευκός, αλλά και αντιφασίστας και εργάτης επίσης και συνδικαλιστής. 
Δεν υπολογίζονται αυτά; Η συγκρότηση έστω πρωτο-φασιστικού χαρακτήρα είναι ένα σύνθετο κοινωνικό θέμα και οπωσδήποτε εγώ δεν μπορώ να κάνω έναν απόλυτο διαχωρισμό Δολοφονική πολιτική ατζέντα // Οι υπόλοιποι και πόσο μάλλον να θεωρήσω τη δολοφονία, τυχαία, επειδή απλά ο Ζακ βρέθηκε σε έναν χώρο και όχι ο χώρος στον Ζακ. Φαίνεται σε κάποιους επικίνδυνο αυτό που λέω, και εμένα μού φαίνεται επικίνδυνο αυτό που λένε. 
Και οπωσδήποτε, ας αφήσουμε αυτή τη διαφωνία ως έχει και ας σκεφτούν όσοι διαφωτίστηκαν και εγκατέλειψαν την συναισθηματική αντίδραση αν όντως συμφωνούν με τον κ. Καμπαγιάνη στον πυρήνα του λογισμού του. Αν ήταν μια άγρια άτακτη επίθεση, αφαιρώ και το τυχαία, ή αν υπάρχει η συγκρότηση ως αρνητικό κάτοπτρο των συνενώσεων του Ζακ που ακόμα κι αν δε φάνηκαν όλες, σίγουρα φάνηκαν συμβολικά. 
Αλλιώς ας εξηγηθεί σε εμένα γιατί ενώ έχει τελειώσει η άμεση απειλή τελικά εκτελείται. Έτσι; Αστάθμητοι παράγοντες τρομοκρατημένου ψυχισμού ή και άγριου ψυχισμού που δεν μπορούν να εξερευνηθούν με ασφάλεια κοινωνικά; 
Αυτό για εμένα είναι ήδη πολιτικοπολιτισμική στάση. Όταν χάνονται ή ισοπεδώνονται καθημερινά κορμιά γυναικών, ομοφυλοφίλων, τρανς, μαύρων τρανς, εγώ δεν μπορώ να διαλέξω τέτοιο δρόμο. 
Αλλά, ακόμα κι αν αφήσουμε τη διαφωνία ως έχει, όπως είπα. Δεν μπορεί να μη συμφωνήσουμε για την Αστυνομία.
*Διορθώνω, δεν αναφέρει το "τυχαίο" ο κ. Καμπαγιάννης αλλά άλλος συνομιλητής του. Ο ίδιος κάνει την αντίστιξη με το οργανωμένο και προμελετημένο.

Ζακ Κωστόπουλος: Ποιος ήταν ο ακτιβιστής που σκοτώθηκε στο κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια

Με ρωτάγατε ιστορίες σας έλεγα διάφορες μια - δυο σας είχε αγγίξει περισσότερο όπως αυτή του τοξικομανή που άδειασε την τσέπη του από τα 5λεπτα και 1λεπτα στο κουτί οικονομικής βοήθειας επειδή του δώσαμε γάντια για να δίνει στους ανθρωπους χαρτοπετσέτες που παίρνανε φαγητό, στην Σοφοκλεους και Πειραιως γωνία,αυτός που μας ευχαριστούσε που τον δεχτήκαμε στη παρέα μας, αυτός που έφυγε τρικλιζωντας με λυγμούς και έλεγε μουρμουροντας συνέχεια σας ευχαριστώ , αυτό το αδύνατο και αδύναμο πλάσμα λοιπόν είναι ο Ζάκ είναι αυτός που τρεις το σκότωσαν στο ξύλο και το παίξανε σερίφηδες, και οι σερίφηδες δεν κάνανε τίποτα, για να τον προστατέψουν, που ο ιδιοκτήτης αυτού που πήγε να κλέψει δεν ξερω αν ήταν απλά κοσμηματοπωλείο αλλά μηπως ήταν και ενυχειροδανειστηριο; Μηπως του πήγε ο Ζακ τίποτα κλοπιμαία και πήγε να του τα φάει και σάλταρε ο Ζακ; Σκεψεις κάνω αλλά τον σκότωσαν . Ότι και να έκανε νταήδες μουνοπανα δηλαδή που αν πας στα μαγαζιά τους κλέβουν καθημερινά αφού δεν κόβουν αποδείξεις, άρα να πάμε να τους σκοτώσουμε στο ξύλο, να βάλουμε στα μάτια τους τζάμια όπως βάλανε στον Ζακ που ήταν σαν σπουργιτηι αδύναμος και ήθελε να πάρει την δόση του, αφού τον έπιασες από την τρομάρα του γιατί ρε μουνοπανα δεν τον κράταγατε μέχρι να έρθουν, γιατί βγάλατε το άχτι σας σε ένα αδύναμο πλάσμα που έτσι και το φύσαγε θα έπεφτε κάτω;; Μηπως καποιος από ολους εσας δεν έχετε κλέψει ποτέ τίποτα;; Όταν είσασταν παιδιά δεν κλέβατε τον ψιλικατζή της γειτονειας σας; Η μηπως δεν κλέβετε την εφορία; Η μηπως οι νοικοκοιρεοι με τα μαγαζιά τους δεν κλέβουν μεροκάματα από τους εργαζωμενους τους; Η μηπως εταιρειες που κλείνουν δεν κλέβουν και κυκλοφορούν ελεύθεροι και ωραίοι. Γιατί δεν πάτε να σκοτώσετε και αυτους; Να σας δω θαμμένους με τα Ματίας βγαλμένα και του τρεις σας και να σας τρώνε τα σκουλίκια ζωντανούς σκατοναγξες του κερατά



Τον ΖακΚωστόπουλοςθα συνεχίζουν να τον δολοφονούν μέσω της διαπόμπευσης, δεν ήταν δα και κανένας νοικοκυραίος να του κάνουν την αγιογραφία του μετά θάνατον.

ΖακΚωστόπουλος- Βαγγέλης Γιακουμάκης: Δολοφονημένοι από "λεβέντες". Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, αλλά και οι δύο έχουν κοινό σημείο αυτό: ήταν πιο αδύναμοι από τους λεβέντες.

22.09.2018, 13:15 Τελευταία ενημέρωση: 22.09.2018, 21:49

Σε μια υπόθεση που συγκλονίζει το πανελλήνιο για την αγριότητα και το μένος, αλλά και τη διάθεση αυτοδικίας και κοινωνικού αυτοματισμού εν μέσω κλίματος «έξαρσης της εγκληματικότητας», ο εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος (θανατηφόρα σωματική βλάβη) και πλημμελήματος (επικίνδυνη σωματική βλάβη) σε βάρος του ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου στο κέντρο της Αθήνας, όπου χθες λιντσαρίστηκε 33χρονος που επιχείρησε να ληστέψει το κατάστημα.
Το θύμα είναι ο Ζακ Κωστόπουλος, γνωστός για την ενεργή του δράση στην LGBT κοινότητα.
Ο νεαρός άνδρας μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 
Το περιστατικό λιντσαρίσματος εγείρει σοβαρά ερωτήματα και έντονο προβληματισμό, καθώς έγινε μέρα μεσημέρι σε κεντρικό σημείο της Αθήνας και παρουσία πολλών αυτοπτών μαρτύρων, το μεσημέρι της Παρασκευής. Ο νεαρός επιχείρησε να ληστέψει το κοσμηματοπωλείο που βρίσκεται στην οδό Γλάδστωνος 2, όμως εγκλωβίστηκε μέσα στο κατάστημα.
Στη συνέχεια ο επίδοξος ληστής, εμφανώς υπό την επήρεια ναρκωτικών, όπως δείχνει και βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, επιχείρησε να διαφύγει από το σημείο σπάζοντας την τζαμαρία του καταστήματος με έναν πυροσβεστήρα. Σε εκείνο το σημείο όμως ο ληστής δέχτηκε καταιγισμό χτυπημάτων στο κεφάλι από δύο άτομα (σ.σ. ο ένας φέρεται πως είναι ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου) και έπεσε στο έδαφος αιμόφυρτος, χάνοντας τελικά τη ζωή του.
Η δικογραφία για τον καταστηματάρχη ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή, από τον οποίο ήδη ο κατηγορούμενος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Τρίτης.
Οι αρχές εξετάζουν τα στοιχεία της υπόθεσης, μεταξύ των οποίων και τα βίντεο από το σημείο, ενώ αναζητείται ακόμη ένα άτομο που χτύπησε τον 33χρονο.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η αστυνομία-σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων - ήταν παρούσα, σε απόσταση, κατά τη διάρκεια εξέλιξης του περιστατικού.
Φως στα αίτια θανάτου του νεαρού άνδρα αναμένεται να ρίξει η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.
Σύμφωνα με τον συνήγορο του κοσμηματοπώλη, Χαράλαμπο Αναγνωστόπουλο, ο πελάτης του δεν έχει καμία συμμετοχή στην τραγική κατάληξη του ανθρώπου που επιχείρησε τη ληστεία: «Έχουμε ένα θλιβερό περιστατικό για όλους, στο οποίο όμως δεν έχει συμμετοχή στο επελθόν αποτέλεσμα ο εντολέας μου».
Ο Χ. Αναγνωστόπουλος τόνισε πως ο κατηγορούμενος έπραξε τα αυτονόητα: «Η πρώτη του ενέργεια ήταν η προσφυγή στην πολιτεία ειδοποιώντας την αστυνομία. Έπειτα προσπάθησε να εμποδίσει τη διαφυγή του δράστη μαζί με άλλους περαστικούς που προσέτρεξαν. Στη συνέχεια ο δράστης της κλοπής στην προσπάθεια του να βγει τραυματίστηκε από τα σπασμένα γυαλιά».
Σύμφωνα με τον συνήγορο, δεν ήταν ο τραυματισμός του δράστη που επέδρασε στην απώλεια της ζωής του και ως απόδειξη σε αυτό ο κ. Αναγωστόπουλος τόνισε πως αφού βγήκε από το κοσμηματοπωλείο «και ενώ είχε ήδη έρθει στο σημείο η ομάδα ΔΙΑΣ αλλά και το ΕΚΑΒ, σηκώθηκε και επιτέθηκε εναντίον τους απειλώντας τους με ένα κομμάτι σπασμένου γυαλιού»…..



2 νοικοκυραίοι δολοφόνησαν έναν τοξικοεξαρτημένο άνθρωπο που δεν απειλούσε τη σωματική τους ακεραιότητα, για να προστατέψουν μια περιουσία. Κάποιοι άλλοι καλοί νοικοκυραίοι δεν σοκάρονται, επικροτούν. Θέλω να φύγω.

Eva Fitrou "Νεκρός ο άνδρας που επιχείρησε να ληστέψει κοσμηματοπωλείο στην Αθήνα" Μεταξύ άλλων η είδηση περιέχει τρεις σοβαρές ανακρίβειες:
1. Δεν τον απείλησε με μαχαίρι γιατί ο ιδιοκτήτης είχε πάει στο περίπτερο άρα δεν ήταν μέσα.
2. Δεν έσπασε τη βιτρίνα του την έσπασαν στα μούτρα.

3. Δεν σκοτώθηκε. Τον δολοφόνησαν.

Το αφήγημα όμως βολεύει την κοινωνία.


https://vimeo.com/122906612
Ζακ Κωστόπουλος | Σιωπή, προκατάληψη & στίγμα: ένα επικίνδυνο κοκτέιλ from omniatv on Vimeo.













_____________________________________________________________
Ζακ Κωστόπουλος: Ποιος ήταν ο ακτιβιστής που σκοτώθηκε στο κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια: http://www.documentonews.gr/article/zak-kwstopoylos-poios-htan-o-aktibisths-poy-skotwthhke-sto-kosmhmatopwleio-sthn-omonoia

_____________________________________________________________

___________ Μια πληροφορία, προσθέτω 23/9
Gregory Vallianatos

Οποιος ξαναγράψει ή ξαναπεί "ο επίδοξος ληστής" για τον άγρια δολοφονημένο Ζακ θα διαψευσθεί τόσο εικτρά που θα ντρέπεται που υπάρχει. O Zακ μπήκε στο κατάστημα μέρα μεσημέρι στην Ομόνοια!!!!!(και κλειδώθηκε αυτόματα) όχι για να κλέψει αλλά για να προστατευθεί από κίνδυνο που διέτρεχε λόγω φασαρίας στο απέναντι μαγαζί που καθόταν με παρέα. Οπτικό υλικό υπάρχει. Τα υπόλοιπα στις τρομερές δίκες που έρχονται, αρχίζοντας από την Τρίτη 25 Σεπτ. #tremete __________________

2 σχόλια:

  1. χιλιάδες φασίστες κυκλοφορούν ανάμεσα μας και σφάζουν, αίσχος, επικίνδυνο είδος ο 'νοικοκύρης', α αγώνας συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι εξωφρενικό πόσο μίσος, πόση οργή είχε κρυμμένα μέσα του ο 75άρης με το ροζ πουκαμισάκι που τόσο άνετα και ψύχραιμα έριχνε κλωτσιές στο πρόσωπο ενός ανθρώπου που μπορούσε να ήταν εγγονός του. Κι ο άλλος δίπλα, κι ο τρίτος με την κλεφτή κλωτσιά.
      Την αξιοπρέπεια και την ανθρωπιά την έσωσε ο κύριος με την κοτσίδα που σε ένα δίκαιομκόσμο θα έπαιρνε παράσημο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (μα εμείς αυτές τις τιμές τις φυλάμε για την Ωραία Αστυνομικίνα).

      Διαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.