Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021

Με «ήπια αστυνόμευση» ραντίζουμε περιπολικά #covid19



Με «ήπια αστυνόμευση» οι εορτασμοί των Θεοφανίων, διαβάζω. Όπου «ήπια αστυνόμευση» σημαίνει παπάδες δίχως μάσκα να ραντίζουν περιπολικά κι οι  αστυνομικοί να βγαίνουν να φωνάξουν συναδέλφους να ευλογηθούν;

Ήπια η αστυνόμευση όμως δεν ήταν όταν κυνηγούσε τα παιδιά στις πλατείες ή χτυπούσε διαδηλωτές, άρα έχουμε δυό μέτρα και δυό σταθμά. Ανισότητα δηλαδή που τη κάνει προφανή η περίπτωση του Αρχιεπισκόπου  Ιερώνυμου, προκαθήμενου της Εκκλησίας, ο οποίος ασθένησε από κορωνοϊό, έλαβε προνομιακή θεραπεία στον Ευαγγελισμό κι επέστρεψε στα καθήκοντά του δίχως να συνειδητοποιήσει ότι ως καλός ποιμήν οφείλει να προστατέψει το κοπάδι του.

 

Δεν κρίνω τους πιστούς. Τόσο ξέρουν τόσο κάνουν κι ίσως τελικά αν καταλάβαιναν από λογική κι επιχειρήματα να μην πίστευαν σε φανταστικούς προστάτες. Κρίνω εκείνους που αποφασίζουν και χειρίζονται μια πανδημία με κριτήριο τις εορτές αγίων. Πληρώνουμε σήμερα ελλείψεις δεκαετιών στην παιδεία μα οι ιεράρχες όφειλαν να ξέρουν κάτι παραπάνω. Όπως και οι πολιτικοί βέβαια…

 

Ακολουθούν εικόνες, για την ιστορία.




















wannabe bitch

Να το θυμάστε αυτό το κωλοδάχτυλο όταν θα μείνετε κλεισμένοι μέσα για μερικούς μήνες ακόμα χωρίς δουλειά, χωρίς εισόδημα, χωρίς να βλέπετε τους δικούς σας :)








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.