Porta photo©by Pierre Couteau for DC

Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014

Παλαιστίνη, ντροπή του Ισραήλ (με άρθρα, σχόλια, ενημέρωση)


#StopGazaAssault #Freepalestine #Gazaunderattack #Palestineunderattack

Το Ισραήλ είναι εγκληματίας πολέμου. Το έγκλημα συνεχίζεται με βομβαρδισμούς αμάχων. Οι εικόνες δεν αντέχονται, γι αυτό τις δημοσιεύω. Έτσι είναι ο πόλεμος και ο συγκεκριμένος, άνισος και άδικος πρέπει να κοινοποιηθεί και να αναπαραχθεί ώσπου όλοι να δουν και να αντιδράσουν.
 Αντιεβραϊκά σχόλια δε θα δεχθώ, το ξεκαθαρίζω. Πολλοί Εβραίοι και στο Ισραήλ κι εκτός αντιτίθενται στη σφαγή. 


@galaxyarchis

· 


Ο χαρακτηρισμός "αντισημίτης" είναι της ίδιας αξίας με τον "ανθέλληνα". Για τα μπάζα του εθνικισμού.


Εντείνονται οι σφαγές στη Γάζα – 30 νεκροί μόνο από χτες το βράδυ – στους 81 νεκρούς ο συνολικός μέχρις στιγμής απολογισμός"

Το Ισραήλ ώρα με την ώρα σκοτώνει ακόμα περισσότερους Παλαιστίνιους, κυρίως αμάχους. Η μία σφαγή διαδέχεται την άλλη. Σύμφωνα με το πρακτορείο Μαάν, από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης έχουν σκοτωθεί 27 Παλαιστίνιοι, ενώ ως συνολικό αριθμό νεκρών δίνει 78.

Ο Ισμαήλ Αμπού Τζάμι, 19 ετών σκοτώθηκαν από αεροπορικό χτύπημα στο Χαν Γιούνις, και ο 5χρονος Αμπντάλα Ραμανταν Αμπού Γκαζάλ από αεροπορικό χτύπημα στη Μπέιτ Λάχια, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας της Γάζας, Άσραφ Αλ Κίντρα.

Ο Μουχάμαντ Ιχσάν Φαράουνε, 18 ετών, βρέθηκε νεκρός την Πέμπτη κάτω από ερείπια στο Χαν Γιούνις. Πιστεύεται ότι σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό της Τετάρτης.

Νωρίτερα χτυπήθηκε αυτοκίνητο στην οδό Αλ Ναφάκ στην Πόλη της Γάζας, σκοτώνοντας 3 και τραυματίζοντας 4. Σκοτώθηκαν οι Μπαχάα Αμπού Λέιλ, 35, Γουισάμ Καντίλ και Αμίρ Αλ Φαγιούμι, που σύμφωνα με ανακοίνωση της Ισλαμικής Τζιχάντ ήταν μαχητές των Ταξιαρχιών Αλ Κουντς.

Νωρίς την Πέμπτη, ισραηλινά αεροσκάφη χτύπησαν κτίριο στο Χαν Γιούνις σκοτώνοντας 8 μέλη της οικογένειας Αλ Χατζ. Πάνω από 30 άτομα τραυματίστηκαν. Τα περισσότερα θύματα ήταν παιδιά, δήλωσε ο Αλ Κίντρα, προσθέτοντας ότι οι Ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν το κτίριο χωρίς προειδοποίηση και χωρίς να ζητήσουν να εκκενωθεί.

Νωρίτερα, εννιά Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 10 τραυματίστηκαν όταν οι Ισραηλινές δυνάμεις έπληξαν το καφενείο Γουάκτ Αλ Μάραχ, στην παραλία του Χαν Γιούνις. Οι ντόπιοι λένε πως δεκάδες κόσμος παρακολουθούσε τον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου όταν εξαπολύθηκε πύραυλος προς το πλήθος. Οι Μουχάμαντ Χάλιντ Κανάν, ο αδερφός του Ιμπραχίμ, οι Χαμντί Καμίλ Σαουάλι, Σουλεϊμάν Αλ Αστάλ, Άχμαντ Αλ Αστάλ, Μούσα Αλ Αστάλ, και Μουχάμαντ Αλ Άκαντ, ταυτοποιήθηκαν ως κάποιοι από τα θύματα.

Άλλο ένα αεροπορικό χτύπημα στο χωριό Αλ Ζαουίντα, στην Κεντρική Γάζα σκότωσε τέσσερα μέλη της οικογένειας Σαλάτ – ένα ζευγάρι και δύο παιδιά.

Αργά την Τετάρτη ισραηλινό αεροπορικό χτύπημα σκότωσε τον Χαμντι Σιχάμπ που δούλευε ως οδηγός για το τοπικό πρακτορείο Media 24. Το αυτοκίνητο είχε ένα ξεκάθαρο σήμα TV με κόκκινη μπογιά στο παρμπρίζ του.
Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Κατοχής δήλωσαν πως εξαπέλυσαν επιδρομές σε 322 στόχους τη νύχτα, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των «στόχων της Χαμάς που έχουν πληγεί» σε 750.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδριάζει εκτάκτως μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Μπαν Κι Μουν, για να ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις, και μετά με κεκλεισμένων των θυρών συνομιλίες μεταξύ των 15 κρατών μελών. Η συνεδρίαση έγινε μετά από αίτημα Αράβων απεσταλμένων.
___________________________________________


Και οι νεκροί αυξάνονται όσο περνάει η ώρα.

Ο δημοσιογράφος Hamed Shaheb δολοφονήθηκε από τον ισραηλινό στρατό στη Γάζα...Αντισημητισμός δεν είναι να καταγγέλλεις τους βομβαρδισμούς αμάχων απ την κυβέρνηση του Ισραήλ.

Αντισημητισμός όμως ειναι να αποκαλείς ολόκληρο τον ισραηλινό λαό ναζί φονιά ενώ υπάρχουν φωτό ισραηλινών πολιτών που αντιτίθενται στη γενοκτονία και άλλοι επισκέφτηκαν την οικογένεια του 16χρονου δολοφονημένου Παλαιστίνιου για να δώσουν τα συλληπητήρια στην οικογένεια του.

Αντισημητισμός επίσης είναι να ανεβάζεις φωτό των δολοφονημένων παιδιών της Γάζας αλλά να μην έχεις ασχοληθεί με τους καμμένους ζωντανούς απ τους φασίστες στην Οδησσό ή τα νεκρά παιδιά απ τους βομβαρδισμούς στην Ανατολική Ουκρανία ή να αδιαφορείς πλήρως για τα φρικιαστικά εγκλήματα των τζιχαντιστών που σταυρώνουν ζωντανούς Κούρδους ή για τις απαγωγές κοριτσιών στν Αφρική για να τα πουλήσουν σεξουαλικές σκλάβες ή να μην ξέρεις καν ότι οι σύμμαχοι σου στην ΕΕ κάνουν σφαγές στην Κεντρική Αφρική.

Επιλεκτική ευαισθησία σε σφαγές αμάχων δείχνει πολιτική τοποθέτηση υπέρ ενός σφαγέα να το ξέρετε.

S..L...
Αναρτήστε εσείς ξεκοιλιασμένα μωρά.

Αυτήν την εικόνα και το συναισθημα που γεννά ποτέ δεν θα το πετύχετε.


Έποικοι και στρατός εν δράσειΔιαδήλωση συμπαράστασης στην Υεμένη


Η Σύμβαση του Ο.Η.Ε. για την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος της ‘’γενοκτονίας’’ στο άρθρον 2 αναφέρει:
Εις την παρούσαν Σύμβασιν, ως γενοκτονία νοείται οιαδήποτε εκ των κατωτέρων πράξεων, ενεργουμένη με την πρόθεσιν ολικής η μερικής καταστροφής ομάδος, εθνικής, εθνολογικής, φυλετικής ή θρησκευτικής:
-Φόνος μελών της ομάδος.
-Σοβαρά βλάβη της σωματικής ή διανοητικής ακεραιότητας των μελών της ομάδος.
-Εκ προθέσεως υποβολή της ομάδος εις συνθήκας δυναμένας να επιφέρωσιν την πλήρην η την μερικήν σωματικήν καταστροφής αυτής.
-Μέτρα αποβλέποντα εις την παρεμπόδισιν των γεννήσεων εις τους κόλπους ορισμένης ομάδος.
-Αναγκαστική μεταφορά παίδων εις ετέραν ομάδαν.

Δεν αγαπώ το μελό και την καπηλεία της εικόνας παιδιών μα μετά τους βασανισμούς νεαρών και τον εμπρησμό του δεκαεξάχρονου μού επιτρέπεται νομίζω:

Ο Mohammad πριν

Ο Mohammad μετά το βομβαρδισμό αμάχων

Άμαχοι; Πιο πολύ δε γίνεται (και ξέρω.. δεν αντέχετε- ούτε εγώ)

To ABC αναγκάστηκε να απολογηθεί για την απίστευτη αντιστροφή των γεγονότων
Η διαστρέβλωση των γεγονότων και η προπαγάνδα των δυτικών ΜΜΕ σε ότι αφορά το παλαιστινιακό είναι γνωστή από χρόνια. Η θυματοποίηση των Ισραηλινών και η αποσιώπηση των εγκλημάτων κατά των Παλαιστινίων δεν είναι πρωτόγνωρη. Αλλά στην περίπτωση του ABC έφτασε σε πλήρη αντιστροφή των γεγονότων. Η δημοσιογράφος Diane Sawyer περιέγραψε εικόνες από τη βομβαρδιζόμενη Γάζα, ως εικόνες Ισραηλινών θυμάτων των επιθέσεων παλαιστινιακών ρουκετών.από info-war.gr του AρηΧατζηστεφάνου:
Οι νικητές σε έναν πόλεμο δεν γράφουν μόνο την ιστορία. Επιβάλλουν τις φράσεις με τις οποίες περιγράφουν τους αντιπάλους τους. Στην Ελλάδα του μνημονίου κυβέρνηση και ΜΜΕ χρησιμοποίησαν τις θεωρία τηςσυνάντησης των άκρων για να ταυτίσουν το νεοναζισμό με την μετριοπαθή αριστερά και έτσι να νομιμοποιήσουν τον πρώτο και να επιτεθούν στη δεύτερη. Και ύστερα μας ζήτησαν να ευχαριστήσουμε τη Χ.Α γιατί μας έδειξε, όπως είπαν, το αληθινό πρόσωπο της Αριστεράς.
Το Ισραήλ και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης χρησιμοποιούν τον όρο «κύκλος αίματος» για να εξισώσουν το θύμα με τον θύτη. Τον επιτιθέμενο με τον αμυνόμενο, τον κατακτητή με τον κατακτημένο. Όσοι καταδικάζουν τη βία απ’ όπου και αν προέρχεται θα θυμηθούν αυτές τις ημέρες τον «κύκλο του αίματος».
Θα εξισώσουν τις πέτρες και τις αυτοσχέδιες ρουκέτες των Παλαιστινίων με την υπερσύγχρονη πολεμική μηχανή του Ισραήλ. Και στο τέλος θα ξεθάψουν την κατηγορία του αντισημιτισμού για όποιον τολμήσει να καταδικάσει τα εγκλήματα πολέμου και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που συντελούνται από το κράτος τρομοκράτη της Μέσης Ανατολής.
Ξέρουμε τι μορφή θα έχει και αυτός ο «κύκλος». Στην επίθεση του 2008 ο ισραηλινός στρατός σκότωσε 1.417 ανθρώπους. Οι δικές του απώλειες ήταν 13 άτομα εκ των οποίων τα 10 ήταν στρατιώτες σε προωθημένες θέσεις.
Μην έχετε αμφιβολίες ποιοι είναι οι άνθρωποι που θα θυμηθούν τον «κύκλο του αίματος». Είναι οι ίδιοι που εδώ και τρία χρόνια σας πλασάρουν το μνημόνιο σαν μονόδρομο. Οι ίδιοι που στήριξαν τη «στρατηγική συμμαχία» με το Ισραήλ. Είναι δημοσιογράφοι στην υπηρεσία συγκεκριμένων πολιτικών οικογενειών που στο παρελθόν λειτούργησαν σαν δίαυλοι επικοινωνίας με το Ισραήλ. Είναι πολιτικοί που δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα για να επιτύχουν την αποστολή που τους έχει ανατεθεί.
Aρης Χατζηστεφάνου
Υ.Γ Κάποιοι από τους Ισραηλινούς στρατιώτες που σήμερα σκοτώνουν παιδιά από τα ασφαλή πιλοτήρια μαχητικών αεροσκαφών ίσως να εκπαιδεύτηκαν στην Ελλάδα, στις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις.

@choricos

Η Μερκελ είναι εκκωφαντικά σιωπηλή για βομβαρδισμούς στη Γάζα κ εξαιρετικά ευαισθητοποιημένη με το ποδόσφαιρο.Spiegel:Κατάλληλη για ΓΓ ΟΗΕ.

Λονδίνο: Διαδήλωση έξω από την Πρεσβεία του Ισραήλ


Υπάρχουν και Εβραίοι που διαμαρτύρονται (μα δε θα τους δούμε στα ΜΜΕ).
Δεν είναι αντισημιτισμός η διαμαρτυρία γι αυτό που συμβαίνει στην Παλαιστίνη.
Το Ισραηλ είναι σιωνιστικό κράτος- όχι εβραϊκό.

Πάνος Χαρίτος
Το άρθρο αυτό γράφτηκε με διαλείματα. Πρώτα χτύπησαν οι σειρήνες για εισερχόμενες ρουκέτες στην περιοχή της Ιερουσαλήμ. Η γυναίκα μου και τα παιδιά έτρεξαν στο καταφύγιο του σπιτιού. Εγώ πήρα την κάμερα και βγήκα στον κήπο.
Τέσσερις συνολικά ρουκέτες δυο εκ των οποίων κατέρριψε το αντιπυραυλικό σύστημα Iron Dome κι άλλες δυο που έπεσαν σε χωράφι στα 4.000 χιλιόμετρα μακριά. "Δεν το πιστεύω ότι βγήκες ενώ χτυπούσαν οι σειρήνες" με επέπληξε η γυναίκα μου όταν μπήκα ξανά στο σπίτι και συνέχισε λέγοντας, "ωστόσο αύριο ξέρω ότι πάς στη Γάζα κι εκεί δεν έχει προειδοποιήση για τα εισερχόμενα, οπότε το εκλαμβάνω ως άσκηση θάρρους".
Ξεκίνησα να γράφω και πάλι το κομμάτι. Στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών όπου έφτασε το θέμα της Γάζας, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής πίεσαν για να μην υπάρξει καταδικαστική απόφαση για το Ισραήλ.
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς σε αντίθεση με την Ισραηλινή εισβολή του 2009 στη Γάζα επιχειρεί με προσφυγές σε διεθνείς οργανισμούς να σταματήσει την ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση με δεδομένο ότι, θα υπάρξει άμεση κατάπαυση του πυρός από τις ισλαμικές οργανώσεις της Γάζας, κάτι που θα εγγυηθεί η Χαμάς.
Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αλ Σϊσι που επιχείρησε να προωθήσει ένα σχέδιο κατάπαυσης του πυρός, μαζεύτηκε γρήγορα μόλις κατάλαβε πως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή.
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου όταν στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο ρωτήθηκε επίμονα από υπουργούς του, που δέχονται τα παράπονα των πολιτών, τι ακριβώς σχεδιάζει κι αν διαπραγματεύεται κρυφά κάποιο σχέδιο εκτόνωσης της κρίσης απάντησε : "Η εκεχειρία δεν είναι στην ατζέντα του Ισραήλ για την ώρα."
Στο Ισραήλ ο φόβος για πρώτη φορά στα χρονικά ένοπλης αντιπαράθεσης με τη Γάζα, άγγιξε τους πολίτες της Ιερουσαλήμ, της Χάιφα και άλλων πόλεων του βόρειου και κεντρικού Ισραήλ που μέχρι πρότινος, έβλεπαν τον πόλεμο στην τηλεόραση.
Το να βιώνεις μια τέτοια κατάσταση σίγουρα δεν είναι ένα κάτι ευχάριστο. Απέχει όμως πολύ από τα όσα βιώνουν οι κάτοικοι της Γάζας.
Περισσότερες από 800 αεροπορικές επιδρομές η απάντηση σε 230 ρουκέτες. Κοντά 100 νεκροί από τη μια, 20 νεκρές αγελάδες από την άλλη. Οι τραυματίες γέμισαν τα νοσοκομεία της Γάζας και πλέον εξάγονται στα νοσοκομεία της Αιγύπτου.
Προετοιμασίες για χερσαίες επιχειρήσεις ;
Το άρθρο διακόπτεται εκ νέου από το τηλεφώνημα ενός ισραηλινού συναδέλφου. Το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ αποφάσισε να εκκενώσει τους οικισμούς που συνορεύουν με τη Γάζα. Το σχέδιο προβλέπει την απομάκρυνση 100.000 κατοίκων και κάτι αντίσοιχο επιχειρήθηκε μόνο όταν το Ισραήλ πραγματοποίησε χερσαία εισβολή.
Δεν πρόλαβα να γράψω τις πρώτες λέξεις όταν το τηλέφωνο χτύπησε ξανά. Αυτή τη φορά ο Γιούσεφ, ο εικονολήπτης από τη Γάζα. Με ενημερώνει πως θα έρθει αυτός να με πάρει από τα σύνορα γιατί ο οδηγός που δουλεύαμε μαζί σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή. Το όχημά του έφερε τα διακριτικά TV παρά ταύτα χτυπήθηκε.

Τελικά δεν ξέρω τι είναι τι είναι πιο δύσκολο σε ένα πόλεμο.
Να τον χαζεύεις ή να τον πολεμάς;
Να τον βλέπεις να αποτυπώνεται στο κορμί και τις ψυχές των ανθρώπων ή να του γυρνάς την πλάτη όσο είναι ακόμα νωρίς;
Να μετράς τις ώρες που τον βίωσες ή τις στιγμές που πάλεψες για να τον σταματήσεις;
Σημασία δεν έχει πως ξεκίνησε ένας πόλεμος. Ελάχιστα μετράει ποιός τον άρχισε και πως, όταν έχεις τη δυνατότητα να αλλάξεις τη ροή των πραγμάτων.
Σημασία στον πόλεμο έχει ποιός έχει το σθένος να τον σταματήσει. Αυτός είναι ο πραγματικός ηγέτης. Εκτός κι αν το ζητούμενο δεν είναι ασφάλεια των πολιτών σου αλλά η διαχρονική ανασφάλεια στην οποία έχεις επενδύσει .
Ιερουσαλήμ 10/07/2014
-

Niko Ago
Το παιδί σου γρατζουνάει λίγο το προσωπάκι με τα νύχια του και σε πιάνει πανικός. Χάνεις την ψυχραιμία σου. Την ίδια στιγμή, ο Παλαιστίνιος πατέρας και η Παλαιστίνια μάνα, βλέπουν το παιδί τους να καίγεται κυριολεκτικά και να κομματιάζεται από βόμβα του Ισραήλ, κι εσύ του ζητάς να μείνει ψύχραιμος.
Για σκέψου λίγο, γιατί κάτι κάνεις λάθος.


Γάζα, 13 Ιουλίου '14


Η ταξιαρχία του ηλεκτρονικού πολέμου της Παλαιστινιακής Αντίστασης κατέλαβε χθες (12/7)για πάνω από ένα λεπτό τη συχνότητα της κρατικής τηλεόραση Κανάλι-2 και μετέδωσε βίντεο μήνυμα γραμμένο στα αραβικά και εβραϊκά στο οποίο γράφει "τα δικά μας παιδιά δεν είναι κατώτερα από τα δικά σας" και όλο το Ισραήλ θα βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση και όχι μόνο η αποκλεισμένη Γάζα...

 Ελληνική ανεξάρτητη δημοσιογραφία

..παιρνουμε και μεις μερος στη σφαγη ...
''Νέα κοινή ναυτική άσκηση Ελλάδας με το Ισραήλ που κλιμακώνει την εγκληματική επίθεση στην Παλαιστίνη
http://www.902.gr/eidisi/politiki/47375/nea-koini-naytiki-askisi-elladas-me-israil-poy-klimakonei-tin-egklimatiki#.U77ThTvGYxo.facebook
Δημοσίευση: Πέμ, 10/07/2014
Από τη συνεκπαίδευση που πραγματοποιήθηκε στο Μυρτώο Πέλαγος (πηγή: ΓΕΝ)
Την ώρα που το Ισραήλ κλιμακώνει την εγκληματική επίθεσή του σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει τη στρατιωτική συνεργασία και τις συνεκπαιδεύσεις με τις ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδας και του Ισραήλ πραγματοποίησαν την Τετάρτη κοινή ναυτική άσκηση στο Μυρτώο πέλαγος. Από πλευράς του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, συμμετείχαν η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» και οι πυραυλάκατοι «ΜΠΛΕΣΣΑΣ» και «ΛΑΣΚΟΣ», ενώ από το Ισραήλ πήραν μέρος τα πολεμικά πλοία «SUFA» και «KIDON». Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, τα πολεμικά πλοία του Ισραήλ, το διάστημα 7-8 Ιούλη, ναυλόχησαν στο ναύσταθμο της Σαλαμίνας, όπου τα πληρώματα εκπαιδεύτηκαν σε αντικείμενα ελέγχου βλαβών, την ώρα που το Πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ συμμετέχει στις επιθέσεις κατά του Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα.

Η συνεκπαίδευση του Πολεμικού Ναυτικού Ελλάδας και Ισραήλ εντάσσεται στο πρόγραμμα στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ, στο πλαίσιο της οποίας έχουν ήδη γίνει ανάλογες ασκήσεις: Στις αρχές Απρίλη διεξήχθη στη θαλάσσια περιοχή Κρήτης και Ανατολικής Μεσογείου η άσκηση «Noble Dina 14», με συμμετοχή μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας της Ελλάδας, των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Προηγούμενα, Έλληνες πιλότοι είχαν πάρει μέρος στην άσκηση «Blue Flag 2013», που διοργάνωσε η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ στα νότια του Ισραήλ, με συμμετοχή και δυνάμεων από τις ΗΠΑ.


Δεν είναι αριθμοί, είναι άνθρωποι, με σπίτια, με ζωές..

 «Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν το σπίτι της οικογένειας του Travis στην περιοχή Zaytoun, ανατολικά από την πόλη της Γάζας και ένα άλλο σπίτι μιας οικογένειας στο την πόλη του Abu MOR ανατολικά της νότιας Γάζας στην πόλη Ράφα.»Από enet: Ομολόγησαν ότι έκαψαν ζωντανό τον έφηβο Παλαιστίνιο
Προφυλακίστηκαν τρεις Ισραηλινοί, εκ των οποίων οι δύο ανήλικοι, καθώς ομολόγησαν ότι απήγαγαν και έκαψαν ζωντανό τον 16χρονο Παλαιστίνιο, του οποίου ο θάνατος πυροδότησε νέες συγκρούσεις μεταξύ της Χαμάς και του ισραηλινού στρατού, με βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 175 Παλαιστινίους.
Σε ετοιμότητα άρματα μάχης του ισραηλινού στρατού σε βάση κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας για το ενδεχόμενο χερσαίας επιχείρησης στην περιοχή (Φωτ: EPA)Σε ετοιμότητα άρματα μάχης του ισραηλινού στρατού σε βάση κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας για το ενδεχόμενο χερσαίας επιχείρησης στην περιοχή (Φωτ: EPA)
Οι τρεις συλληφθέντες, δύο 17χρονοι και ένας 29χρονος, ομολόγησαν, κατά την ανάκριση, ότι σκότωσαν τον Μοχάμεντ Αμπού Χαντίρ επειδή ήθελαν να πάρουν εκδίκηση για τη δολοφονία των τριών εβραίων φοιτητών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη τον Ιούνιο. 
Δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα των τριών συλληφθέντων που προφυλακίστηκαν με ομόφωνη δικαστική απόφαση και πλέον αναμένουν το επίσημο κατηγορητήριο της υπόθεσης που θα ανακοινωθεί έως την Παρασκευή.
Ο κύριος ύποπτος για την απαγωγή και τη δολοφονία του 16χρονου παλαιστίνιου είναι ένας 29χρονος εβραίος έποικος, ο οποίος αντιμετωπίζει τις σοβαρότερες κατηγορίες. Ο συνήγορός του αναμένεται να επικαλεστεί προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετώπιζε στο παρελθόν. Οι συγγενείς του υποστηρίζουν ότι ο 29χρονος ήταν υπό ψυχιατρική φροντίδα, καθώς είχε παλαιότερα προσπαθήσει να στραγγαλίσει τη μικρή κόρη του και γι’ αυτό θα επικαλεστούν μειωμένο καταλογισμό.
Σύμφωνα με την Σιν Μπετ, την υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ, τις πρώτες πρωινές ώρες της 2ας Ιουλίου, που για τους μουσουλμάνους ήταν το τέλος της ημέρας νηστείας του Ραμαζανιού, οι τρεις εβραίοι τριγυρνούσαν επί ώρες με αυτοκίνητο στην αραβική συνοικία της Ιερουσαλήμ, προσπαθώντας να βρουν να απαγάγουν έναν Παλαιστίνιο, ώσπου εντόπισαν τον Μοχάμεντ Αμπού Χαντίρ. Τον έβαλαν στο αυτοκίνητό τους, τον οδήγησαν σε δάσος έξω από την πόλη όπου ο 29χρονος τον χτύπησε στο κεφάλι με λοστό και με τη βοήθεια των δύο 17χρονων συνεργών του, τον περιέλουσε με βενζίνη και τον έκαψε ζωντανό.
Οι αστυνομικές αρχές ανέφεραν ότι οι κατηγορούμενοι ομολόγησαν πως μία ημέρα πριν την απαγωγή και τη δολοφονία του 16χρονου Παλαιστίνιου προσπάθησαν να αρπάξουν μέσα από τα χέρια της μητέρας του ένα 9χρονο αγοράκι στην ανατολική Ιερουσαλήμ, όμως απέτυχαν και τράπηκαν σε φυγή.
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος έχει κατηγορήσει ευθέως τη Χαμάς για τη δολοφονία των τριών εβραίων φοιτητών, αποδοκίμασε τη δολοφονία του Αμπού Χαντίρ χαρακτηρίζοντάς την «απεχθή ενέργεια». Διέταξε την αστυνομία να βρει άμεσα τους ενόχους και δεσμεύθηκε να δικαστούν αυστηρά.
Η ένταση μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς κλιμακώθηκε μετά τα δύο φονικά περιστατικά. Περισσότεροι από 175 Παλαιστίνιοι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, που ελέγχεται από τη Χαμάς. Η οργάνωση απαντά με την εκτόξευση εκατοντάδων ρουκετών προς το ισραηλινό έδαφος.

Προσθέτω καθημερινά
από: the press project 

Επείγουσα έκκληση από τη Γάζα: ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ, πριν να είναι πολύ αργά!
Αυτή τη φορά τι; 200, 500, 5000; Ρωτάμε: Πόσες ζωές μας είναι αρκετά περιττές έως ότου ο κόσμος αναλάβει δράση; Πόσο από το αίμα μας χρειάζεται;» 
Η σχετική πρόσκληση όπως δημοσιεύτηκε στο electronicintifada και τη μετέφρασε το omniatv.com: 

 Λωρίδα της Γάζας 12 Ιούλη του 2014

 Εμείς οι Παλαιστίνιοι, που είμαστε παγιδευμένοι μέσα στη ματωμένη και πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας, καλούμε όλους τους ανθρώπους με συνείδηση σε όλο τον κόσμο να δράσουν, να διαδηλώσουν και να εντείνουν το μποϊκοτάζ, τις αποεπενδύσεις και τις κυρώσεις εναντίον του Ισραήλ, μέχρι αυτό να λήξει αυτή τη δολοφονική επίθεση στο λαό μας και να κληθεί να λογοδοτήσει για τις ενέργειές του.

 Με τον κόσμο να γυρίζει την πλάτη του σε μας για άλλη μια φορά, έχουμε αφεθεί εδώ και τέσσερις μέρες στη Γάζα να αντιμετωπίζουμε σφαγή μετά την σφαγή. Καθώς διαβάζετε αυτές τις λέξεις, πάνω από 120 Παλαιστίνιοι είναι νεκροί, συμπεριλαμβανομένων 25 παιδιών. Πάνω από 1.000 έχουν τραυματιστεί συμπεριλαμβανομένων αμέτρητων τραυματιών με βλάβες που θα περιορίσουν για πάντα τις ζωές τους. Τα περισσότερα από τα δύο τρίτα των τραυματιών είναι γυναίκες και παιδιά. 

Γνωρίζουμε ότι πολλοί από εμάς δεν θα τα καταφέρουμε μέχρι αύριο. Ποιός από εμάς θα είναι ο επόμενος ενώ θα είμαστε απόψε ξαπλωμένοι τη νύχτα στα κρεββάτια μας, ξύπνιοι από τον ήχο του μακελειού; Ποιά θα είναι η επόμενη φωτογραφία κάποιου από εμάς σε αγνώριστη κατάσταση από τη δολοφονική στρατιωτική μηχανή του Ισραήλ; 

Καλούμε για ένα οριστικό τέλος στα εγκλήματα και την καταπίεση εναντίον μας. Καλούμε για: 

- Εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ, κυρώσεις που θα διακόπτουν την παροχή όπλων και στρατιωτικής βοήθειας από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες από την οποία το Ισραήλ εξαρτάται για να διαπράττει τέτοια εγκλήματα πολέμου.
 - Αναστολή όλων των συναλλαγών και των διμερών συμφωνιών με το Ισραήλ, όπως η συμφωνία συμμαχίας ΕΕ-Ισραήλ.
 - Μποϊκοτάζ και κυρώσεις, όπως ζητήθηκε από την συντριπτική πλειοψηφία των Παλαιστινίων πολιτών το 2005Χωρίς πίεση και απομόνωση, το ισραηλινό καθεστώς έχει αποδείξει ξανά και ξανά ότι θα συνεχίσει αυτές οι σφαγές, σαν κι αυτές που βλέπουμε γύρω μας τώρα, και θα συνεχίσει τις δεκαετίες της συστηματικής εθνοκάθαρσης, της στρατιωτικής κατοχής και τις πολιτικές απαρτχάιντ. 

Γράφουμε αυτή την έκκληση το Σάββατο (12 Ιουλίου) το βράδυ, και πάλι κλεισμένοι στα σπίτια μας, καθώς οι βόμβες πέφτουν πάνω μας, στη Γάζα. Ποιος ξέρει, αν θα σταματήσουν οι σημερινές επιθέσεις; Όποιος είναι πάνω από επτά χρονών, έχει μόνιμα χαραγμένα στο μυαλό του τα ποτάμια αίματος που έτρεξαν στους δρόμους της Γάζας, όταν για πάνω από τρεις εβδομάδες το 2009 πάνω από 1.400 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, συμπεριλαμβανομένων πάνω από 330 παιδιών.Λευκός φώσφορος και άλλα χημικά όπλα χρησιμοποιήθηκαν σε κατοικημένες περιοχές και μόλυναν τη γη μας με αποτελέσμα την αύξηση των καρκίνων. Πριν δυο χρόνια, στα τέλη Νοεμβρίου του 2012, 180 άνθρωποι σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς του ισραήλ.

 Αυτή τη φορά τι; 200, 500, 5000; Ρωτάμε: Πόσες ζωές μας είναι αρκετά περιττές έως ότου ο κόσμος αναλάβει δράση; Πόσο από το αίμα μας χρειάζεται; Πριν ξεκινήσουν οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί, ένα μέλος της ισραηλινής Κνεσέτ, η Ayelet Shaked του ακροδεξιού κόμματος Εβραϊκό Σπίτι, ζήτησε τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού."Θα πρέπει να εξαφανιστούν, όπως και τα σπίτια που μεγαλώνουν τα φίδια τους", είπε. "Διαφορετικά, περισσότερα μικρά φίδια θα μεγαλώσουν εκεί." Αυτή τη στιγμή το ισραηλινό κράτος δείχνει τη δολοφονική φύση του, επειδή εμείς, ένας πληθυσμός που αποτελείται ως επί το πλείστον από παιδιά, είμαστε απλώς φίδια γι' αυτούς.

 Όπως είπε ο Ομάρ Γκράιμπ στη Γάζα, "Ήταν συγκλονιστικό να βλέπεις τις φωτογραφίες από τα μικρά αγόρια και κορίτσια που σκοτώθηκαν βίαια. Επίσης το πώς μια ηλικιωμένη γυναίκα σκοτώθηκε ενώ προσευχόταν. Πέθανε κρατώντας το κουτάλι στο χέρι, μια εικόνα που θα χρειαστεί πολύς καιρός για να φύγει από το μυαλό μου." 

Ολόκληρα σπίτια μπήκαν στο στόχαστρο και ολόκληρες οικογένειες δολοφονήθηκαν. Νωρίς το πρωί της Πέμπτης ολόκληρη η οικογένεια αλ-Χατζ ξεκληρίστηκε - ο πατέρας Μαχμούντ, η μητέρα Μπασέμα και πέντε παιδιά. Χωρίς προειδοποίηση, μια οικογένεια έγινε στόχος και εξαφανίστηκε από τη ζωή. Την Πέμπτη το βράδυ, το ίδιο και πάλι, καμία προειδοποίηση, άλλοι πέντε νεκροί, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων από την οικογένεια Γκανάμ, μια γυναίκα και ένα επτάχρονο παιδί μεταξύ τους.Την Τρίτη το πρωί η οικογένεια Καβάρε, πήρε ένα τηλεφώνημα που τους έλεγε ότι το τριώροφο σπίτι τους θα βομβαρδιστεί. Η οικογένεια ξεκίνησε να φεύγει όταν μια δεξαμενή νερού χτυπήθηκε, αλλά στη συνέχεια επέστρεψε μαζί με μέλη της κοινότητας, που όλοι ήρθαν στο σπίτι για να τους συμπαρασταθούν, άνθρωποι από όλη τη γειτονιά.Τα ισραηλινά αεριωθούμενα βομβάρδισαν το κτίριο ενώ η στέγη ήταν γεμάτη από ανθρώπους, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι ήταν γεμάτη από αμάχους. Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους αμέσως, μεταξύ των οποίων πέντε παιδιά κάτω των 13 ετών. Είκοσι-πέντε άλλοι τραυματίστηκαν, και ο οκτάχρονος Σεράτζ Αμπντ αλ-Ααλ υπέκυψε στα τραύματά του αργότερα εκείνο το βράδυ. 

Ίσως η οικογένεια προσπαθούσε να αγγίξει την ανθρωπιά του ισραηλινού καθεστώτος, θεωρώντας ότι δεν θα βομβαρδίσουν την οροφή γεμάτη από ανθρώπους. Όμως, όπως βλέπουμε στις οικογένειες που ξεκληρίζονται δίπλα μας, οι ενέργειες του Ισραήλ δεν έχουν τίποτα να κάνουν με την ανθρωπιά. 

Άλλα χτυπήματα έγιναν σε ένα όχημα με σαφή δημοσιογραφική σήμανση, σκοτώνοντας τον ανεξάρτητο δημοσιογράφο Χαμέντ Σεχάμπτ και τραυματίζοντας άλλα οκτώ άτομα, ένα χτύπημα έγινε σε ένα όχημα διάσωσης της Ερυθράς Ημισελήνου και επίσης έγιναν επιθέσεις σε νοσοκομεία που προκάλεσαν εκκενώσεις και περισσότερους τραυματισμούς. 

Αυτή η τελευταία επίδειξη της ισραηλινής βαρβαρότητας τοποθετείται σταθερά στο πλαίσιο του απάνθρωπου επταετούς αποκλεισμού της λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ, το οποίο έχει κόψει τη βασική γραμμή ζωής των αγαθών και των ανθρώπων μέσα και έξω από τη Γάζα, με αποτέλεσμα τις ελλεψεις σε τρόφιμα και τις σοβαρές ιατρικές ελλείψεις που αναφέρθηκαν από όλα τα νοσοκομεία και τις κλινικές μας. 

Το τσιμέντο για να ξαναχτιστούν τα χιλιάδες σπίτια που έχουν καταστραφεί από τις ισραηλινές επιθέσεις έχει απαγορευτεί και σε πολλούς τραυματίες και άρρωστους εξακολουθεί να μην τους επιτρέπεται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για να λάβουν επείγουσα ιατρική θεραπεία, γεγονός που έχει προκαλέσει το θάνατο πάνω από 600 ασθενών. 


Καθώς όλο και περισσότερες είδησεις ​​έρχονται, και καθώς οι ισραηλινοί ηγέτες δίνουν υποσχέσεις για τη μετάβαση σε ένα επόμενο στάδιο κτηνωδίας, ξέρουμε ότι η φρίκη δεν έχει τελειώσει. Γι 'αυτό σας καλούμε να μην γυρίσετε την πλάτη σας σε εμάς. Σας καλούμε να αγωνιστείτε για τη δικαιοσύνη και την ανθρωπότητα , να διαδηλώσετε και να υποστηρίξετε τους γενναίους άνδρες, γυναίκες και παιδιά που είναι εγκλωβισμένοι στη Λωρίδα της Γάζας και αντιμετωπίζουν μια από τις πιο σκοτεινές στιγμές στην ιστορία. 
Εμείς επιμένουμε στην διεθνή δράση: 
- Αποχώρηση από διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ 
- Δίκες για τα εγκλήματα πολέμου - Άμεση διεθνή προστασία των αμάχων της Γάζας 

Σας καλούμε να ενταχθείτε στην εκστρατεία του διεθνούς μποϊκοτάζ, αποεπενδύσεων και κυρώσεων για να τιμωρηθεί αυτό το αδυσώπητο κράτος που ενώ αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πόσο βίαιο είναι, παραμένει αδιαμφισβήτητο. 

Αναλάβετε δράση μαζί με τους όλο και περισσότερους ανθρώπους στον κόσμο που έχουν δεσμευτεί να αγωνιστούν για την ημέρα που οι Παλαιστίνιοι δεν θα πρέπει να ζουν μέσα σε αυτές τις φρικτές δολοφονίες και καταστροφές από το ισραηλινό καθεστώς. 

Τότε που θα μπορούμε να μετακινούμαστε ελεύθερα, τότε που αρθεί η πολιορκία, η κατοχή θα έχει τελειώσει και θα αποδοθεί τελικά η δικαιοσύνη στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες του κόσμου.

ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ, πριν να είναι πολύ αργά! 
Υπογράφτηκε από: 
Παλαιστινιακή Γενική Ομοσπονδία Συνδικάτων 
Σύλλογος Καθηγητών Πανεπιστημίου στην Παλαιστίνη 
Δίκτυο Παλαιστινιακών Μη-Κυβερνητικών Οργανώσεων(ομπρέλα για 133 οργ) 
Γενική Ένωση Παλαιστινίων Γυναικών 
Ιατρική Δημοκρατική Συνέλευση 
Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων 
Γενική Ένωση Εργαζομένων στις Υπηρεσίες Υγείας
 Γενική Ένωση Εργαζομένων στις Δημόσιες Υπηρεσίες
 Γενική Ένωση Εργαζομένων στα Πετροχημικά και το Φυσικό Αέριο
 Γενική Ένωση Εργατών στη Γεωργία 
Ένωση των Επιτροπών Εργασίας Γυναικών 
Pal-Cinema ( Forum Παλαιστινιακού Κιν/φου) 
Κίνημα νεολαίας 
Ένωση των Επιτροπών Αγώνα Γυναικών
 Ένωση Συνέργειες-ΓυναικώνΜονάδα 
Ένωση Επιτροπών Παλαιστινίων Γυναικών 
Κοινότητα Σπουδών Γυναικών 
Κοινότητα Εργαζομένων Γυναικών
 Press House 
Εκστρατεία Παλαιστινίων Φοιτητών για το Ακαδημαϊκό Μποϋκοτάζ του Ισραήλ
 Ομάδα Εργασίας του BDS στη Γάζα
 Όμιλος "Ένα δημοκρατικό κράτος"

από efimerida
Διαδήλωση στη Νέα Υόρκη κατά των Ισραηλινών επιδρομών
Η διεθνής κατακραυγή για τις ισραηλινές επιχειρήσεις είναι μεγάλη. Ακόμα και στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα έξω από το κτίριο του δημοτικού συμβουλίου της Νέας Υόρκης διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν τη Δευτέρα 14/7 για τους βομβαρδισμούς στη Γάζα.

Τώρα (Τρίτη 11.00πμ) από τη Γάζα:
Άλλοι 5 νεκροί την τελευταία ώρα από αεροπορικές επιθέσεις του Ισραήλ, 4 ώρες πριν την υποτιθέμενη κατάπαυση του πυρός.
Υπενθυμίζω: Περισσότερα από 10,000 παιδιά έχουν αναγκαστεί να βρουν καταφύγιο σε σχολεία και στρατόπεδα προσφύγων των Ηνωμένων Εθνών.
Δεν είναι Πόλεμος, είναι Γενοκτονία


Από το Ισραήλ με αγάπη:
Παιδιά εύχονται να σκοτωθούν παιδιά.

Κυκλοφορεί για όποιον θέλει να το βάλει αβατάρDrAluca ‏@Dr_Aluca  
14 σχόλια:

 1. Είμαι ένας από τους ελάχιστους πραγματικά Έλληνες (και Χριστιανός Ορθόδοξος εάν αυτό ενδιαφέρει κανέναν) που δηλώνει ανοικτά "Εβραιόφιλος" και που απορρίπτει μετά βδελυγμίας το παραμύθι με τον πάντα κακό Εβραίο και τον πάντα καλό Άραβα.
  Δηλώνω ανοικτά επίσης τον αποτροπιασμό μου για όσα συμβαίνουν εκεί. Διαφωνώ κάθετα με την επιλογή του Ισραήλ και της Φατάχ-Χαμάς για ένοπλη επίλυση των διαφορών τους.
  Ματώνει η ψυχή μου με τα όσα συμβαίνουν εκεί και τα οποία οι φωτογραφίες αναπαριστούν χωρίς καμία υπερβολή (υπήρξε επίσης και η εν ψυχρώ δολοφονία 3 Ισραηλινών εφήβων πριν λίγες ημέρες και σε τέτοια θέματα ούτε συγκρίσεις χωράνε, ούτε συμψηφισμοί).
  Δε φταίει όμως μόνο το Ισραήλ και η κυβέρνησή του. Και αφήνοντας απέξω όλες τις θεωρίες συνωμοσίας με τους Αμερικάνους Δρακονιανούς, τους Εβραιομασώνους, τα Ελοχίμ και τα Νεφελίμ, σας καλώ να δείτε αντικειμενικά τα γεγονότα:
  1. http://www.gavril2.blogspot.co.il/2014/06/blog-post.html#more
  2. http://www.jpost.com/Operation-Protective-Edge/Hamas-Ben-Gurion-Airport-will-be-target-of-rocket-attacks-362390
  3. Σχόλιο προσωπικού μου φίλου ο οποίος μένει τα τελευταία χρόνια στο Τελ-Αβίβ και κάνει Ph.D. στις διεθνείς σχέσεις: "Αν γνωρίζετε μια χώρα που θα ανεχόταν εκατό ρουκέτες μέσα σε μία μέρα στο έδαφός της και στις πόλεις της, παρακαλώ να μου την υποδείξετε."
  Ντροπή και όνειδος λοιπόν στην κυβέρνηση του Ισραήλ, και άλλη τόση στους ακραίους Ισλαμιστές - εθνικιστές της Χαμάς που χρησιμοποιεί το λαό της ως ανθρώπινη ασπίδα. Διότι αυτός είναι ο λόγος για τις εκατόμβες νεκρών που είναι αθώοι πολίτες. Όσο εγκληματίες πολέμου είναι αυτοί της Ισραηλινής κυβέρνησης, άλλο τόσο είναι και αυτοί της αντιπέρα όχθης.
  Και ένα τελευταίο σχόλιο αναφορικά με τη φωτογραφία που δείχνει τις αλλαγές στο χάρτη της περιοχής από το 1946 και μετά... Ας δούμε και ποιά ήταν κατανομή πριν αρχίσει ο Χίτλερ τις πράξεις "οριστικής επίλυσης" του προβλήματος των Εβραίων (μαζί με αυτό των αναπήρων, των ομοφυλόφιλων, των Τεκτόνων, των πνευματικά καθυστερημένων, των τσιγγάνων κ.λπ.) Ο λαός του Ισραήλ έχει υποφέρει όσο πολύ λίγοι λαοί στον κόσμο, έχει εκδιωχθεί από τη γη του, έχει συκοφαντηθεί, έχει λοιδωρηθεί, έχει αδικηθεί, έχει, έχει έχει... Δεν αξίζει όμως μονόπλευρους αφορισμούς μιας και όσο εγκληματικές είναι οι ενέργειες της κυβέρνησης του άλλο τόσο είναι και αυτές της αντίπαλης πλευράς...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον κα ειλικρινές σχόλιο Γιάννη μου, παρά τις διαφωνίες μας.
   Προσπαθώ πάντα νομίζω να κάνω ευκρινή τη διάκριση μεταξύ λαού του Ισραήλ ή Εβραίων και πολιτικής του κράτους του Ισραήλ.

   Μια παρατήρηση μόνο: Ο μύθος με τον «πάντα κακό Εβραίο και τον πάντα καλό Άραβα» είναι μια δεκαετία τώρα που έχει αντιστραφεί νομίζω.

   Διαγραφή
 2. ... Και αυτό το Ισραήλ προέρχεται από τους ανθρώπους τους οποίους κάποτε λήστεψαν, εκτόπισαν, κυνήγησαν, βασάνισαν, σκότωσαν, έκαψαν. Πόσο κρίμα που, ακόμη και μετά από τέτοια συλλογική εμπειρία στη διάρκεια της ιστορίας, οι άνθρωποι δε μαθαίνουν ...

  Υ.Γ.: Οι φωτογραφίες των νεκρών παιδιών ... δεν έχω λόγια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τρομακτικό δεν είναι;
   Μου φαίνεται πως το να γίνονται άλλοθι για εγκλήματα είναι προδοσία για εκείνους τους ανθρώπους που μαρτύρησαν...

   Εφιάλτης οι εικόνες...

   Καλό σου βράδυ...

   Διαγραφή
  2. Η αλήθεια είναι πως εικόνες με νεκρά παιδιά είναι ό,τι χειρότερο μπορεί κανείς να αντικρύσει...
   Αλλά και πάλι δεν καταλαβαίνω για ποιό λόγο φωτογραφίες παιδιών που χάθηκαν με φρικτό τρόπο στη γενοκτονία που συνετελέστη στο Ιράκ το 2010, παρουσιάζονται ως τεκμήρια του δράματος της Γάζας...

   Διαγραφή
  3. Αγαπητέ Γιάννη το άκουσα το επιχείρημα, μάλιστα εκφρασμένο ως 'αυτές είναι από το Ιράκ' (λες και εκεί δε μας νοιάζει).
   Όμως ότι τις τελευταίες νύχτες υπάρχουν νεκροί άμαχοι και παιδιά δε το αμφισβητεί κανείς πιστεύω. Αν κοινοποιώ κάποια παλιότερη δε φταίνε οι Παλαιστήνιοι βέβαια μα η δική μου άγνοια και το ότι δεν είμαι δημοσιογράφος να έχω πείρα και πρόσβαση σε τρόπους τσεκαρίσματος.

   Αν για κάποια είσαι σίγουρος κι αν έχεις χρόνο να εντοπίσεις το λάθος μου... ―με ξέρεις νομίζω πια: θα κατεβάσω την εικόνα και θα σου πω κι ευχαριστώ.
   Όπως σε ευχαριστώ για την παρατήρηση- θα προσπαθήσω από εδώ και στο εξής να γκουγκλλάρω κάθε νεα εικόνα― χρονοβόρο και όχι πάντα σίγουρο μα για να μη βλάπτω βλέπω πως οφείλω να είμαι πιο προσεκτική.
   Ωστόσο η αλήθεια δεν αλλάζει.

   Καλό ξημέρωμα και Καλή μας Κυριακή (αβομβάρδιστη) εύχομαι!

   Διαγραφή
  4. Δυστυχώς παιδιά σκοτώνονται καθημερινά και διαρκώς, πότε στην κεντρική Αφική, πότε στην κεντρική και νότια Αμερική, πότε στη Μικρά Ασία, πότε στην Κύπρο, πότε στην άπω Ανατολή και πότε στη μέση Ανατολή... Δυστυχώς στον πόλεμο πρωτίστως πληρώνουν αυτοί που δε φταίνε.
   Σε καμία περίπτωση δεν ήταν σκοπός μου να μειώσω την αξιοπιστία του κειμένου, όπως επίσης και να πάρω άκριτα το μέρος μιας πλευράς. Δηλώνω ευθαρσώς Εβραιόφιλος, όχι δογματικά αλλά κατόπιν έρευνας και σκέψης.
   Στη Γάζα εκτυλίσσεται ένα δράμα και η υποστήριξη της μιας μόνο πλευράς απορρίπτοντας και τα επιχειρήματα και τις αιτιάσεις της άλλης, δε βοηθάει. Δεν είδα π.χ. καμία αναφορά στο ότι οι Παλαιστίνιοι βρήκαν τα κονδύλια που χρειάστηκαν για να κατασκευάσουν εργοστάσιο ρουκετών, ενώ δε βρήκαν φράγκο για να φτιάξουν π.χ. έργα προστασίας αμάχων (αν μη τι άλλο, λέει πολλά για τις προτεραιότητές τους). Δεν είδα καμία αναφορά στο ότι οι γυναίκες στο Ισλάμ από ένα σημείο και μετά λειτουργούν ως μηχανές παραγωγής παιδιών προορισμένων να γίνουν μάρτυρες του προφήτη μόλις γίνουν 15-16 χρονών (εάν προλάβουν βέβαια να φτάσουν τα 15).
   Δυστυχώς ο πόλεμος για τους μεν Ισλαμιστές είναι ιερός και βασίζεται στη βαθειά φονταμενταλιστική παρερμηνεία του Κορανίου (το οποίο ποτέ και πουθενά δε ζητάει τέτοια πράγματα από τους πιστούς του), για τους δε ακραίους Ισραηλινούς ηθική υποχρέωση καταστροφής των κινδύνων που θεωρούν ότι τους περιτριγυρίζουν. Και στις δύο περιπτώσεις τα θύματα είναι όπως είπαμε αυτοί που δε φταίνε: Παιδιά και άμαχοι ενήλικες...
   Και να σκεφτεί κανείς ότι το 97 η κοινωνία είχε φτάσει τόσο κοντά στην οριστική διευθέτηση του προβλήματος με ειρηνικά μέσα, αλλά πέντε σφαίρες στην πλάτη (τονίζω: ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ) του Γιτζάκ Ράμπιν, έστειλαν την κατάσταση πίσω στο μεσαίωνα.

   Διαγραφή
 3. Δεν αντέχω Δάφνη μου...δε μπορώ να σχολιάσω τίποτα,πέρα από το ότι νιώθω απέραντη θλίψη,βλέποντας αυτές τις φώτο,ειδικά των μικρών παιδιών...τραγικό και θλιβερό.Μα τί απ-άνθρωποι είναι αυτοί μου λες?Πώς το αντέχουν όλο αυτό?Πώς το κάνουν αυτό?Δε μπορώ,δεν έχω λόγια,έχω σοκαριστεί από τις φώτο...Ντροπή τους...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Από απανθρωπιά άλλο τίποτα...Γιά δείτε κι εδώ τι εξελιγμένα όντα είμαστε. http://tvxs.gr/news/periballon/mpeite-sti-zoi-enos-zooy-gia-eksinta-deyterolepta

   Διαγραφή
 4. Η διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στις φρικαλεότητες που διαπράτει χρόνια τώρα το Ισραήλ και όλοι οι υπόλοιποι είναι ότι οι άλλοι δεν επικαλούνται το κακό που τους συνέβει χρόνια πριν ,ο Χίτλερ,για να τους λυπούνται όλοι .Η μεγαλύτερη φρίκη βρίσκεται στο ότι οι απόγονοι όσων ζήσαν το Β παγκόσμιο πόλεμο κάνουν ακριβώς τα ίδια σε άλλους με σχέδιο και όλοι ξέρουμε πως αφορμές πάντα βρίσκονται .Κολούν και την ρετσινιά του ναζιστή σε όσους τους ασκούν κριτική

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Συμφωνώ Χρυσάνθη μου μα να το θυμόμαστε, όχι όλοι...

   Καλό σαββατοκύριακο!

   Διαγραφή
 5. Αντιγράφω τη διεύθυνση, γιατί θεωρώ την έκκληση για στρατιωτικό εμπάργκο σημαντική:

  http://left.gr/news/nompelistes-kai-prosopikotites-kaloyn-se-stratiotiko-empargko-sto-israil

  Ας κάνουμε κάτι ελάχιστο κι εμείς!
  Καλή συνέχεια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή