Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

2 Σύριες με κρυφή κάμερα στη Raqqa- πρωτεύουσα του ISIS (video)



Raqqa, πρωτεύουσα του ISIS από το 2014, τόπος μαρτυρίου με βουνά σκουπιδιών και απόλυτη καταπίεση όσων δεν ανήκουν στην άρχουσα τάξη των 'επαναστατών', δηλαδή αλητόπαιδων από τα γύρω μέρη ή την Ευρώπη, που εγκαταστάθηκαν στα καλύτερα σπίτια όσων εκδιώχθηκαν, και ζουν εκεί σε απόλυτη ελευθερία καταπιέζοντας όσους κατοίκους απέμειναν και, κυρίως, τις γυναίκες.

Δυό Σύριες, με απίστευτο θάρρος εκμεταλλεύτηκαν το νικάμπ που μετατρέπει τις γυναίκες σε μαύρα τρίγωνα και με κρυφές κάμερες βιντεοσκόπησαν την «πρωτεύουσα». Αν τις έπιαναν θα τις σκότωναν αλλά δεν πτοήθηκαν, κινηματογράφησαν την κατεχόμενη πατρίδα τους για το κανάλι Expressen TV.
Φτώχεια, σκουπίδι, ερείπια, ένοπλοι Μουζαχεντίν, γυναίκες ως μαύρα τρίγωνα με σακούλες στα γαντοφορεμένα χέρια περπατούν σε καταθλιπτικούς δρόμους. 
Οι γυναίκες απαγορεύεται να δουλέψουν ή να σπουδάσουν ή να βγουν στο δρόμο ασυνόδευτες. «Ανυπομονώ να ξαναβγώ στο δρόμο ντυμένη όπως ντυνόμουν, να βγω δίχως να φοβάμαι τους γενειοφόρους ξένους με τα όπλα» λένε.
Ακόμα και το πρόσωπο της γυναίκας είναι χαράμ, άσεμνο και βρώμικο γι αυτό τα ξένα καλλυντικά πουλιούνται λογοκριμένα, δηλαδή με μουντζούρα στη θέση του προσώπου.
Η πιο ακραία μορφή Σαρία (ερμηνευμένη από φανατικούς νεαρούς άνδρες) έχει επιβληθεί. Σταυρώσεις, μαστιγώματα, εκτελέσεις δημόσιες στις πλατείες.
Απαγορεύονται όλες οι διασκεδάσεις, μόνη χαρά η υποχρεωτική προσευχή.
Απ' το ταξί που παίζει εμβατήρια και δε θα τις έπαιρνε ασυνόδευτες (απαγορεύεται είπαμε) ως το νοσοκομείο που τους κλείνουν την είσοδο ως 'μετά την προσευχή' ο φόβος κυριαρχεί. Με μαύρο γάντι (και τα χέρια της γυναίκας προφανώς είναι χυδαίο πράγμα απόκρυφο) μας δείχνει τα μουντζουρωμένα γυναικεία πρόσωπα πάνω στα ξένα χρωμοσαμπουάν.
Η θρησκευτική αστυνομία τη σταματά στο δρόμο να διορθώσει το πέπλο της.
Το Ισλαμικό Κράτος μπορεί να μην έχει σκουπιδιάρηδες και να μην επισκευάζει δρόμους κι ερείπια αλλά έχει και Θρησκευτική και Μυστική Αστυνομία καθώς και τους προνομιούχους του.  Είναι οι κατακτητές, 'Ξένοι Μαχητές' που ζουν στη 'γειτονιά των Ληστών' εκεί που ήταν τα ωραία σπίτια τα ακριβά από τα οποία οι κάτοικοι εκδιώχθηκαν κι είναι σήμερα ή δολοφονημένοι ή πρόσφυγες. Αφγανοί, Σαουδάραβες, Ευρωπαίοι κατοικούν τώρα στα όμορφα σπίτια.
Η αστυνομία συχνά κατάσχει ταυτότητες. Τις χρησιμοποιούν οι Μουζαχεντίν για να μπαινοβγαίνουν στην Τουρκία, μας λένε.

 Οι δυό Σύριες θα είχαν φύγει μα έμειναν για να σώσουν μια φίλη. Οι εξωσυζυγικές σχέσεις τιμωρούνται με λιθοβολισμό κι η φίλη είναι κι έγκυος. Γιατρός δύσκολα θα κάνει την έκτρωση.

Τα ντοκιμαντέρ  παίχτηκαν στη σουηδική τηλεόραση πριν ένα μήνα και από τότε ψάχνω να τα βρω με ελληνικούς υποτίτλους. (Αν βρείτε ή αν υποτιτλίσετε εσείς παρακαλώ δώστε μου σύνδεσμο). Δίνω το video στα αγγλικά αλλά ακόμα κι αν σας δυσκολεύει η γλώσσα αξίζει να δείτε με τα μάτια σας όσα περιέγραψα.
Επίσης, φέρνω άλλο ένα (γαλλικό) video του 2014 που δείχνει την άλλη πλευρά. Στη Ράκκα κι αυτό κι επίσης βιτεοσκοπημένο από γυναίκα δείχνει ένα internet café με γυναίκες-μαύρα τρίγωνα οι οποίες μιλούν με τις οικογένειές τους σε άπταιστα γαλλικά. Είναι   οι φανατικές προνομιούχες γυναίκες των κατακτητών. Τις προσκάλεσαν οι Μουζαχεντίν άνδρες τους και τις ακούμε να απαντούν στις οικογένειές τους στη Γαλλία ότι δε θα επιστρέψουν κι ότι οι ειδήσεις λένε ψέματα, τα πράγματα δεν είναι όπως παρουσιάζονται.
Δεν ξέρω τι έχουν στα κεφάλια τους αυτά τα κορίτσια, που τα μεθούν ίσως οι ρητορίες και τα λάφυρα των νικητών, πάντως  μοιάζουν με ανόητα θύματα έτσι σκεπασμένες με το μαύρο νικάμπ σε ένα τόπο στον οποίο η σεξουαλική δουλεία είναι πολύ συνηθισμένη. Το video  φέρνω από το ιντερνετικό κανάλι των 'Young Turks' (ουδεμία σχέση με Τουρκία) που έχουν πολύ ενδιαφέροντα σχόλια στα αγγλικά.
Ακόλουθούν χάρτες με τα εδάφη του Isis (κερδισμένα και χαμένα).

Κλείνοντας, για να μην παραστρατήσουμε πάλι σε άσχοπες συζητήσεις, θέλω να υπενθυμίσω:  Εσείς τι θα κάνατε, θα μένατε; Θα αφήνατε την κόρη σας να μεγαλώσει εκεί; Ή θα κάνατε αντίσταση, δηλαδή θα παραμένατε ώσπου οι κατακτητές, κάτι τρελαμένα παιδαρέλια εξοπλισμένα από Μεγάλες Δυνάμεις, να σας  λιθοβολήσουν ή να σας σταυρώσουν στην πλατεία;


Inside Raqqa Womens secret films from within...








Φωτογραφίες από το video
H γενναία κοπέλα με νικάμπ, η Γειτονιά των Ληστών κι από κάτω η διαφορά με άλλες γειτονιές. 
Και, τα μουντζουρωμένα κουτιά καλλυντικών.








_____________________

Σύνδεσμοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.