Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Από τη Ρωσία μέσω Σερβίας με μίσος― Για Gay Pride και Athens Pride

(αφιερωμένο στον Χω.....α)



Δεν είναι μόνο οι ισλαμικές σαριόπληκτες χώρες που έχουν απάνθρωπους νόμους που ποινικοποιούν τη σεξουαλική ζωή. Είναι κι η Ρωσία στην οποία αποποινικοποιήθηκε η ομοφυλοφιλία πριν είκοσι χρόνια. Πριν λίγες μέρες όμως υπογράφτηκε νόμος που απαγορεύει εμμέσως τις παρελάσεις του Gay Pride τιμωρώντας με πρόστιμο gays, λεσβίες, διεμφυλικούς.



Ο Κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης που υπέγραψε τον αναχρονιστικό νόμο (με την υποστήριξη του Πούτιν και της Ορθόδοξης Εκκλησίας)  κάνει ακόμα πιο επίκαιρη τη φετινή ταινία 'The Parade ' (Парада).
Μιά βαλκανική κωμωδία που έκοψε αναπάντεχα πολλά εισιτήρια από τον Οκτώβριο που παρουσιάστηκε κι έφερε το σημαντικό αυτό θέμα στο προσκήνιο. Το σενάριό της είναι εμπνευσμένο από την αληθινή ιστορία των δυσκολιών που αντιμετώπισαν οι οργανωτές τού Gay Pride Parade στη Σερβία και αναγκάστηκαν να προσλάβουν υπερ-macho βετεράνους του πολέμου για περιφρούρηση. 


Είμαι κατά των παρελάσεων. Μου φαίνονται γελοίες και περιττές. Εκτός όταν υπάρχει λόγος, δηλαδή σε καιρό πολέμου. Για την ισότητα δίνονται ακόμα μάχες. Γι αυτό, κυρίες και κύριοι ετοιμαστείτε για το 8ο  Athens Pride στις 9 Ιουνίου.
Επειδή εμείς εδώ μπορούμε αλλά έχουμε πολύ δρόμο μέχρι την Ισότητα.

από transs.gr:
Φέτος, το Athens Pride (www.athenspride.eu), μια πλήρως εθελοντική, μη κερδοσκοπική εταιρία, θα διοργανώσει το 8ο ετήσιο φεστιβάλ του στις 9 Ιουνίου στην Πλατεία Κλαυθμώνος, με παρέλαση, live show και dance party. Εκτός από την κεντρική εκδήλωση, το Athens Pride διεξάγει και υποστηρίζει εκδηλώσεις σε όλη τη διάρκεια του χρόνου που προβάλλουν τη θετική εικόνα και προωθούν την αποδοχή των γκέι, λεσβιών, αμφί και τρανσεξουαλικών (LGBT) ατόμων, καταπολεμούν τη διάκριση και τη σιωπή, και διεκδικούν τα θεμελιώδη δικαιώματα στην Ελλάδα. Επιπλέον, το Athens Pride ενθαρρύνει τον αγώνα των γειτονικών Prides, μέσα από το Πρόγραμμα Αλληλεγγύης.
____________________________________________________________

The Parade 'Парада, Το trailer:


  Περί Ρωσίας περισσότερα: www.transs.gr
Περί σερβικής ταινίας: wikipedia
 _________________________________________________

7 σχόλια:

  1. δυστυχώς είναι τόσο τραγικά αληθινό...κρίμα.
    Θα τρολλάρω σε παρακάτω σχόλιο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι, χαίρομαι που το λες Dear..
    Δες στο δικό σου για να μου δώσεις (αν θέλεις) την άδεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ πάλι, είμαι κατά του pride, τουλάχιστον έτσι όπως γίνεται.
    Το ιδεατό είναι να συσπειρωθούν όλες οι αδελφές να βγάλουν έναν στην Βουλή, αλλά...αδελφές μαζεμένες χιέστο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ dear Ben, κι απορώ γιατί όχι μόνο στη Βουλή αλλά ούτε σε δημοτικό συμβούλιο, (ούτε εδώ στη Μύκονο). Ίσως η φιέστα διαιωνίζει μιά gay εικόνα-καρικατούρα, ίσως όμως αυτή η εικόνα να είναι μέρος της ομοφυλοφιλικής Ιστορίας.. Δεν είμαι εγώ που θα αποφασίσω και θα ήθελα να ακούσω πιο πολλά για το θέμα. Η δική μου στάση είναι πως ό,τι δηλώνει 'είμαστε κι εμείς εδώ' για καλό είναι τελικά. Όχι;

      Διαγραφή
  4. καλησπέρα

    δεν είναι θέμα που με απασχολεί Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ σας δηλαδή

    αλλά είναι δικαίωμά σας και ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΤΕ

    ειλικρινές ευχές για την επιτυχία σας

    αλλά με το συμπάθειο υπάρχει καταπίεση της ομοφυλόφιλης επιθυμίας στην χώρα μας?

    και ήμουν φανατικός υπερασπιστής του ΑΜΦΙ και του ΑΚΟΑ... τες πάντων να είναι επιτυχές το γεγονός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Φίλε akrat υπάρχει. Μπορεί να μην είμαστε στο Ιράν που τιμωρείται με απαγχωνισμό αλλά & ο γάμος σκάλωσε & το σημαντικότατο θέμα της υιοθεσίας.
      Ακόμα κι εδώ στη Μύκονο που είναι αποδεκτό να περπατά χεράκι-χεράκι αγόρο με αγόρι, υπάρχει μια διάσταση του εμείς κι αυτοί & θεωρείται συμφορά να έχεις gay γιό. Αλλού στην Ελλάδα ακόμα υφίστανται βίαιες συμπεριφορές, κραξίματα κλ κλ..
      Κι αυτά δίχως να αναφερθώ στη διαιώνιση της στεραιοτυπικής καρικατούρας που εξακολουθεί να βομβαρδίζει τα πλήθη μέσω τηλεόρασης (με πρωτεργάτρα την Τατιάνα Στεφανίδου που παρά τα πάμπολλα πρόστιμα εξακολουθεί). Βεβαίως ούτε εσύ ούτε εγώ ούτε (ελπίζω) οι αναγνώστες μας την παρακολουθούμε, όμως γελοιοποιώντας καλλιεργεί ένα περιβάλλον που συνεπάγεται μεγάλη καταπίεση για τα παιδιά οικογενειών που εκείνην έχουν ως πρότυπο & κάτι άλλο εναλλακτικό δε τους δίνεται.

      Διαγραφή
    2. Αχ το ΑΜΦΙ... κι ο Ανδρέας Βελισσαρόπουλος... Τι μου θύμισες!

      Διαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.