Porta photo©by Pierre Couteau for DC

Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου 2017

Δίκη Χρυσής Αυγής: οι δικάσιμες Νοεμβρίου― προστατευόμενοι μάρτυρες #jailGD #gdtrial


Αρχίζει κρίσιμη σημαντική εβδομάδα στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Ήρθε η ώρα των προστατευόμενων μαρτύρων.

Είναι ιστορική η δίκη για την Ελλάδα και την Ευρώπη αλλά δεν παρουσιάζεται ζωντανά, ούτε σε ειδήσεις. Διεξάγεται σε χώρους δίχως υποδομή, μακριά από το κέντρο, σε χώρο φυλακών (δηλαδή δίχως δυνατότητα πρόσβασης μεγάλου αριθμού θεατών).
Η άδεια αίθουσα, οι απόντες κατηγορούμενοι, οι προπηλακισμοί θυμάτων και μαρτύρων  βαραίνουν όλους μας διότι αντικατοπτρίζουν την Κοινωνία μας και τα ήθη της. 


Επιμένουμε όμως να παρακολουθούμε, να δημοσιεύουμε τις δικάσιμες ημέρες και να καλούμε τον καθένα μας να παραστεί έστω και αν οι κατηγορούμενοι πλέον απαξιούν.

Φέρνω τις δικάσιμες Νοεμβρίου, με τα νεώτερα και ένα μικρό απολογισμό και σας υπενθυμίζω συνδέσμους στους οποίους το παρατηρητήριο Χρυσής Αυγής μεταφέρει ζωντανά όσα γίνονται στην αίθουσα (Twitter- Facebook και ύστερα στην ιστοσελίδα).#GDtrial_ 
Σε νέα φάση η Δίκη της Χρυσής Αυγής: Αρχίζουν οι Καταθέσεις των Προστατευόμενων Μαρτύρων


Για τους προστατευόμενους μάρτυρες

Η πρόεδρος στη δίκη της ΧΑ, Μαρία Λεπενιώτη, απέρριψε το αίτημα των δικηγόρων της οργάνωσης (και την ίδια πρόταση της Εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου) να παραστούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες , πρώην μέλη της ΧΑ, ενώπιον του δικαστηρίου. Τα επιχειρήματα και των δυο, ήταν ότι οι μάρτυρες δεν κινδυνεύουν αν αποκαλυφθούν τα στοιχεία τους. 
Η απόφαση της προέδρου ήταν αυτή :
"Προς εξασφάλιση της αποτελεσματικής προστασίας των μαρτύρων από πιθανό εκφοβισμό ή εκδίκηση και προς εξασφάλισης της απρόσκοπτης μαρτυρίας τους, πρέπει κατά το στάδιο της διαδικασίας να καταθέσουν χωρίς τη φυσική παρουσία στο δικαστήριο και θα γίνει με τη χρήση τεχνικών μέσων. Συνεπώς απορριπτέο το αίτημα για φυσική παρουσία". 
Οι δικηγόροι της Π.Α. όπως έχουν ήδη δηλώσει δεν θα εξετάσουν τους προστατευόμενους μάρτυρες. 
Να δούμε αν θα πετύχει... γιατί από τεχνικά μέσα... ο Κορυδαλλός, υστερεί...


Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017
Την παρουσία δικαστικού λειτουργού στο ειδικό δωμάτιο της ΓΑΔΑ, όπου αναμένεται να εξεταστούν οι πέντε προστατευόμενοι μάρτυρες στη δίκη των κατηγορουμένων της Χρυσής Αυγής, ζητούν οι συνήγοροι υπεράσπισης, λέγοντας δεν μπορούν να γνωρίζουν εάν κατά τη διάρκεια της κατάθεσής τους έχουν τις προανακριτικές καταθέσεις και τις συμβουλεύονται.
Όπως είπαν οι συνήγοροι υπεράσπισης, «οι μάρτυρες σύμφωνα με τον νόμο θα καταθέσουν με αλλοιωμένη φωνή. Συνεπώς, μπορεί τη θέση τους να πάρει οποιοδήποτε. Πώς θα γνωρίζουμε ποιος θα εξετάζεται;»
Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε στο δικαστήριο να παραστεί στο ειδικό δωμάτιο της ΓΑΔΑ κατά την εξέταση των μαρτύρων δικαστής από την παρούσα σύνθεση, «χωρίς όμως την μετάδοση εικόνας, αφού ο μάρτυρας έχει την ιδιότητα του προστατευόμενου», ενώ η συνήγορος του βουλευτή Ευστάθιου Μπούκουρα ζήτησε να παρίστανται κατά την εξέταση και όσοι δικηγόροι το επιθυμούν.

Το δικαστήριο διέκοψε για την 1η Νοεμβρίου, οπότε και αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του επί του θέματος.

«Κύμα» νέων αιτημάτων, ως προς την διαδικασία εξέτασης των προστατευόμενων μαρτύρων έθεσε την Δευτέρα, στην 193η δικάσιμο στην δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ, η υπεράσπιση. Την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου επί των αιτημάτων στην αίθουσα του Εφετείου.

Η «γκάμα» των αιτημάτων της υπεράσπισης που έθεσαν σήμερα στο δικαστήριο οι συνήγοροι επικαλούμενοι την διασφάλιση της διαδικασίας ξεκίνησε από την παρουσία δικαστικού λειτουργού στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στην ΓΑΔΑ, πέρασε στο αίτημα παρουσίας των αναπληρωματικών μελών της έδρας στον χώρο, ενώ άλλοι ζήτησαν και την παρουσία όσων συνηγόρων επιθυμούν να παρευρίσκονται στην αίθουσα κατά την εξέταση του προστατευόμενου μάρτυρα.

Παράλληλα το ακροατήριο -και το δικαστήριο- πληροφορήθηκε, εκ νέου, στην 193η δικάσιμο απο  τοποθέτηση συνηγόρου, πως στην παρούσα δίκη δεν μιλάμε για απλούς κατηγορούμενους, «αλλά για βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου».

Επίσης τέθηκε θέμα ακόμη ως προς τον τρόπο μετάδοσης των καταθέσεων με υπερασπιστές να ζητούν, όχι μόνο την ηχητική, αλλά και την οπτική μετάδοση μέσω τεχνικών αλλοίωσης φωνής και εικόνας του μάρτυρα.

Στην αρχική τοποθέτηση του ο συνήγορος υπεράσπισης Τ. Μιχαλόλιας είπε στο δικαστήριο πως «τα στοιχεία των μαρτύρων είναι γνωστά. Θα σας τα προσκομίσουμε. Για ποιό λόγο λοιπόν να είναι προστατευόμενοι;» διερωτήθηκε.  Άλλη συνήγορος ανέφερε πως στοιχεία των μαρτύρων υπάρχουν μέσα στην κατάθεση τους. Στοιχεία όπως «που μένει ο μάρτυρας, πότε μετακόμισε και που μένει η οικογένεια του (…) Μας εμπαίζει ο μάρτυρας για να καταθέσει ψεύδη» κατέληξε η συνήγορος ζητώντας την ανάκληση της απόφασης του δικαστηρίου για την κατάθεση υπό καθεστώς προστασίας των μαρτύρων.

Από άλλον συνήγορο μπήκε ζήτημα της αξιοπιστίας των μαρτύρων που θα καταθέσουν υπό καθεστώς προστασίας: «Πώς θα εξετάσουμε τη γλώσσα του σώματος του; Πώς θα καταλάβουμε αν λέει ψέματα; Πώς θα δούμε ότι δεν ήρθε να πει το ποίημα του ή το ποίημα που του έχουν υποδείξει;» Ο συνήγορος ζήτησε από το δικαστήριο να …ανακαλέσει-την κατά τα άλλα σεβαστή απόφαση του, σύμφωνα με τις τοποθετήσεις - για την κατάθεση των μαρτύρων υπό καθεστώς προστασίας. Μάλιστα στις τοποθετήσεις τους ορισμένοι εκ των συνηγόρων ζήτησαν να γνωρίζουν τα στοιχεία των οργάνων της κρατικής ασφάλειας που θα παρίστανται στην διαδικασία, μέχρι των… τεχνικών του ήχου που θα είναι υπεύθυνοι για την μετάδοση.

Ο Τ. Μιχαλόλιας επανήλθε λέγοντας πως «εμείς ζητάμε να τεθούν στην διάθεση του δικαστηρίου τα στοιχεία και των 5 μαρτύρων που είναι προστατευόμενοι. Ξέρουμε ποιοι είναι. Με ονόματα και διευθύνσεις. Είναι προσχηματικό να εξετάζονται ως προστατευόμενοι, ενώ ξέρουμε ποιοι είναι».

Με την πρότασή της η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου ζήτησε να γίνει δεκτό από το δικαστήριο το αίτημα της υπεράσπισης για την παρουσία δικαστή από την έδρα στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, ώστε να εξασφαλιστεί η φερεγγυότητα της διαδικασίας, ενώ ζήτησε την απόρριψη των υπολοίπων αιτημάτων λέγοντας πως «ως προς το αίτημα της οπτικής μετάδοσης παραβιάζεται η έννοια του προστατευόμενου μάρτυρα με την αποκάλυψη χαρακτηριστικών του».

Επί της εισαγγελικής πρότασης τοποθετήθηκε για την πολιτική αγωγή ο συνήγορος Κ. Παπαδάκης κάνοντας δυο επισημάνσεις: «Είπαμε ότι είμαστε αντίθετοι από θέσης αρχής στην εξέταση μαρτύρων, όχι για λόγους τακτικούς, όχι α λα καρτ, συνεπώς δε μπαίνουμε σε συζήτηση βελτιωτικών προτάσεων. Η συζήτηση όλη αυτή μπορεί να είναι παρέλκουσα, αν στο στάδιο αυτό ο πρώτος προστατευόμενος μάρτυρας ερωτηθεί από σας αν θέλει να είναι παρών. Έχουν περάσει τρία χρόνια μπορεί να έχει αλλάξει άποψη και να θέλει να καταθέσει αυτοπροσώπως, αλλά πρέπει να ερωτηθεί Δεν θα πάω στο καμαράκι της ΓΑΔΑ ως παρατηρητής, δεν θα συμμετέχω με κανένα τρόπο σ' αυτή την διαδικασία» τόνισε.

Στην τοποθέτηση του, επί της εισαγγελικής πρότασης, ο συνήγορος υπεράσπισης Αλεξιάδης ζήτησε η διαδικασία να γίνει κεκλεισμένων των θυρών και οι μάρτυρες να καταθέσουν μόνο παρουσία της έδρας και των παραγόντων της δίκης. (σ.σ. δηλαδή χωρίς ακροατήριο και δημοσιογράφους).

«Σέβομαι την απόφαση του δικαστηρίου σας» είπε ο συνήγορος, «αλλά μου δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα και ζητάω να μου εξασφαλίσει το 100% μιας διαδικασίας που θα μπορώ να την εμπιστευτώ. Άλλως, επικουρικά, αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα μπορεί να γίνει κεκλεισμένων των θυρών, να είναι μόνο οι παράγοντες της δίκης και ας έρθει ο μάρτυρας να μιλάει ώστε να έχουμε και ‘μεις τη δυνατότητα να δώσουμε απάντηση τους εντολείς μας, τι εχέγγυα υπάρχουν γι' αυτή τη διαδικασία. Μιλάμε για βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου» τόνισε απευθυνόμενος στην έδρα, για να προσθέσει πως «έχει μια τεράστια διαφορά να αντιμετωπίζω έναν εγκληματία και έναν βουλευτή του Ελληνικού κοινοβουλίου».

Το δικαστήριο έπειτα από μικρή σύσκεψη διέκοψε και αναμένεται ν’ ανακοινώσει την απόφαση του  την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου στην προγραμματισμένη δικάσιμο στην αίθουσα τελετών του Εφετείου.

Υπενθυμίζεται πως οι πέντε προστατευόμενοι μάρτυρες (Α, Β, Γ, Δ, Ε), πρώην χρυσαυγίτες, αποτελούν τους τελευταίους μάρτυρες στον μακρύ κατάλογο μαρτύρων κατηγορίας που στηρίζουν το κατηγορητήριο περί εγκληματικής οργάνωσης στην δίκη.
 ________________________


efsyn 13.06.2017


Υπό την ανοχή και την απάθεια της αστυνομίας η οικογένεια του Παύλου Φύσσα προπηλακίστηκε, κατά την προσέλευσή της στο Εφετείο, από χρυσαυγίτες που αυτή τη φορά ήταν παρατεταγμένοι και στις δύο εισόδους.
Το περιστατικό συνέβη όταν η Μάγδα Φύσσα διαμαρτυρήθηκε προς τον αστυνομικό διευθυντή («γιατί τους έχετε παρατεταγμένους, είναι ανάγκη να περνάμε από μπροστά τους;»).
Ακολούθησαν χυδαίες ύβρεις των χρυσαυγιτών προς τη Μάγδα Φύσσα, ενώ ο αδερφός της κατήγγειλε το περιστατικό στους δημοσιογράφους.
Οι προκλήσεις συνεχίστηκαν και εντός της δικαστικής αίθουσας, όπου το κοινό της Χ.Α. έκανε συχνά αισθητή την παρουσία του με απαξιωτικά σχόλια, χειρονομίες, ακόμη και επιφωνήματα.
Η δίκη της Χρυσής Αυγής περνάει στο επόμενο στάδιο μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης των μαρτύρων κατηγορίας. Το πρώτο διήρκησε 2,5 ολόκληρα χρόνια, μέσα στα οποία πραγματοποιήθηκαν 192 δικάσιμοι, λίγες σε σχέση με τον χρονικό διάστημα. Τους τελευταίους μήνες η δίκη έχει ικανοποιητικούς ρυθμούς, περίπου 10 δικασίμους τον μήνα. Έχουν εξεταστεί οι τρεις κύριες υποθέσεις: η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες στο Πέραμα, και η επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στην ίδια περιοχή. Στη συνέχεια, εξετάστηκε η κατηγορία σχετικά με την εγκληματική οργάνωση. Κατά τη διάρκεια αυτών των 2,5 χρόνων, κατέθεσαν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου κακουργημάτων θύματα της Χρυσής Αυγής, συγγενείς και φίλοι τους, αυτόπτες μάρτυρες των επιθέσεων, δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ, καθηγητές Πανεπιστημίου, δήμαρχοι, αστυνομικοί. Τα 2,5 αυτά χρόνια, στις δυο αίθουσες του δικαστηρίου που διεξάγεται η δίκη, στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού και το Εφετείο Αθηνών, έχουν τεθεί υπόψιν του δικαστηρίου λεπτομέρειες για την δράση και τη λειτουργία της οργάνωσης. Οι μάρτυρες θα βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες σε ειδικό χώρο στη ΓΑΔΑ και θα καταθέσουν στη δίκη μεσω τηλεδιάσκεψης και με αλλοιωμένη φωνή. Η νέα φάση της δίκης περιλαμβάνει τις καταθέσεις 5 προστατευομένων μαρτύρων, πρώην μελών της Χρυσής Αυγής. Οι μάρτυρες θα βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες σε ειδικό χώρο στη ΓΑΔΑ και θα καταθέσουν στη δίκη μεσω τηλεδιάσκεψης και με αλλοιωμένη φωνή. Η υπεράσπιση των κατηγορουμένων αιτήθηκε στο δικαστήριο την φυσική παρουσία των μαρτύρων υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Αίτημα το οποίο επί της ουσίας υιοθέτησε και η Εισαγγελέας της έδρας, κ. Αδαμαντία Οικονόμου, επιχειρηματολογώντας ότι κανείς από τους μάρτυρες που εως τώρα έχουν προσέλθει στο δικαστήριο δεν εχει απειληθεί ή κινδυνεύσει. Από την πλευρά της, η Πρόεδρος κ. Μαρία Λεπενιώτη, απέρριψε την σχετική πρόταση λέγοντας πως προς εξασφάλιση της αποτελεσματικής προστασίας των μαρτύρων από πιθανό εκφοβισμό ή εκδίκηση και προς εξασφάλιση της απρόσκοπτης μαρτυρίας τους, πρέπει κατά το στάδιο της διαδικασίας να καταθέσουν χωρίς τη φυσική παρουσία στο δικαστήριο και αυτό θα γίνει με τη χρήση τεχνικών μέσων. Οι δικηγόροι της Πολιτικής Αγωγής, όπως έχουν ήδη ανακοινώσει, δεν θα εξετάσουν τους προστατευόμενους μάρτυρες, δηλώνοντας έτσι την αντιθεσή τους στη συγκεκριμένη διάταξη του νόμου. Κατά την προανακριτική διαδικασία, οι προστατευόμενοι μάρτυρες , σύμφωνα με πληροφορίες είχαν καταθέσει λεπτομέρειες σχετικά με την εκπαίδευση των μελών της οργάνωσης, την ιεραρχία, τις δράσεις της.  Η στρατιωτική εκπαίδευση ήταν ιδιαίτερα σκληρή και επικίνδυνη αφού γινόταν χρήση και πραγματικών όπλων. Για να καταλάβετε, η εκπαίδευση ήταν σε επίπεδο ΟΥΚ. Στα γραφεία της οργάνωσης κυκλοφορούσαν γκλομπς, στιλέτα και πτυσσόμενα μαχαίρια» Σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας, κατά την περιοδο της προανάκρισης, ο προστατευόμενος μαρτυρας Ε” είχε καταθεσει σχετικά με την εκπαίδευση ότι μεταξύ άλλων διδάσκονταν πολεμικές τέχνες, εκπαιδεύσεις με όπλα αλλά κυρίως με μαχαίρια. «Γνωρίζω ότι στελέχη της ΧΑ εκπαιδεύονταν από το Νίκο Μίχα, νυν βουλευτή Ευβοίας της ΧΑ, εκδοροσφαγέας στο επάγγελμα, στην εξουδετέρωση αντιπάλων με χρήση μαχαιριών. Για το λόγο δε αυτό, πραγματοποιούνταν σε μαντριά περιοχών της Αττικής (Μαλακάσα κλπ) εκπαιδευτικές μαζικές σφαγές αμνοεριφίων σε στάνες προκειμένου να διδαχτεί η τεχνική των χτυπημάτων με μαχαίρι στην καρωτίδα».  Μαζεύονταν κάθε Σάββατο στα γραφεία και ο καθένας διηγήτο ιστορίες για το πόσους αλλοδαπούς χτυπούσε μέσα στην εβδομάδα και τι τους έκανε. Το ίδιο ίσχυε, όπως είπε, και για επιθέσεις σε τοξικομανείς, αριστεριστές και αναρχικούς Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του, ο μάρτυρας περιγράφει τις επιθέσεις που έκαναν με ρουκέτες από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Σωκράτους, προς τους «λαθρομετανάστες» που είχαν καταφύγει στο εγκαταλελλειμένο ξενοδοχείο Ambassador. Όπως ανέφερε, στα επεισόδια μετείχαν οι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Βουλδής, Γερμενής, Μίχος, Λαγός, Ζέρβας, Βουκελάτος, Καραπάνος. Επίσης, ανέφερε ότι μαζεύονταν κάθε Σάββατο στα γραφεία και ο καθένας διηγήτο ιστορίες για το πόσους αλλοδαπούς χτυπούσε μέσα στην εβδομάδα και τι τους έκανε. Το ίδιο ίσχυε, όπως είπε, και για επιθέσεις σε τοξικομανείς, αριστεριστές και αναρχικούς. Ο προστατευόμενος μάρτυρας Α΄ κατά την ένορκη εξέτασή του, αναφέρθηκε στις επιθέσεις που οργάνωνε η Χρυσή Αυγή. «Οι επιθέσεις σε αλλοδαπούς και Έλληνες ήταν προγραμματισμένες και δεν ήταν τυχαίες. Οι εντολές δίνονται συνήθως με μηνύματα και πάντα στο τέλος υπήρχε η εντολή «διαγράψτε το μήνυμα» . Με τις εντολές αυτές κινητοποιούσαν τα λεγόμενα τάγματα εφόδου για να φέρουν σε πέρας την αποστολή. Και όταν λέμε αποστολή, εννοούμε άγριους ξυλοδαρμούς με σκοπό ή να φρονηματίσουν κάποιος απείθαρχους Έλληνες ή να εκφοβίσουν αλλοδαπούς που μπλεκόντουσαν στα πόδια τους». Σχετικά με οργανωτική δομή της ΧΑ, ο μάρτυρας Α΄ είχε πει ότι , σε κάθε τοπική οργάνωση υπάρχουν δυο πυρήνες που αποτελούνται από 5 άτομα ο καθένας. Ο ένας πυρήνας είναι ο λεγόμενος «ανοιχτός πυρήνας» και ο άλλος ο «κλειστός».  Όποιος τολμούσε να διαμαρτυρηθεί ή να εκφράσει κάποιο παράπονο δερνόταν ανηλεώς Στους πυρήνες υπάρχουν τα υψηλόβαθμα και καθοδηγητικά στελέχη. Στον «κλειστό» πυρήνα είναι τα ανώτατα στελέχη και εκεί μέσα συζητιούνται όλα τα θέματα, όπως αν θα γίνει έφοδος, ποιοι είναι οι στόχοι, πότε θα γίνει, ποιές ομάδες θα συμμετάσχουν κλπ. Αυτοί οι 5 του «κλειστού» πυρήνα δίνουν λόγο μόνο στον βουλευτή της περιοχής, ο οποίος λαμβάνει τη σχετική απόφαση και δίνει την τελική εντολή. Επίσης, είχε καταθέσει ότι κατά την αποχώρησή του από την οργάνωση είχε δεχθεί οχλήσεις και τηλεφωνικές απειλές από διάφορα άτομα, σε περίπτωση που διακόψει μαζί τους. Όποιος τολμούσε, κατέθεσε χαρακτηριστικά, να διαμαρτυρηθεί ή να εκφράσει κάποιο παράπονο δερνόταν ανηλεώς. Στην ιεραρχία εντός της οργάνωσης αναφέρθηκε ο προστατευόμενος μάρτυρας Β’. «Όπως μας έλεγαν για ό,τι και να γινόταν, έπρεπε να ενημερώνουμε τον πυρηνάρχη που ήταν ο Πατέλης, ο Πατέλης ενημέρωνε τον Λαγό , ο οποίος ήταν η «πλάτη της Νίκαιας». Ο Λαγός μιλούσε απευθείας με τον Αρχηγό από τον οποίο και έπαιρνε την τελική έγκριση ή σχετικές εντολές». Επίσης κατέθεσε και για την εκπαίδευση των μελών της Χρυσής Αυγής. «Γνωρίζω όμως ότι η στρατιωτική εκπαίδευση ήταν ιδιαίτερα σκληρή και επικίνδυνη αφού γινόταν χρήση και πραγματικών όπλων. Για να καταλάβετε, η εκπαίδευση ήταν σε επίπεδο ΟΥΚ. Στα γραφεία της οργάνωσης κυκλοφορούσαν γκλομπς, στιλέτα και πτυσσόμενα μαχαίρια». 


ΠΡΟΣΘΕΤΩ, φρέσκο  και πρωτοφανές:Πρωί σήμερα

Σήμερα το πρωί Χρυσαυγίτες πετούσαν τρικάκια στο Εφετείο χτύπησαν δύο γυναίκες, η μία εκ των οποίων συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής και η ΧΑ ανέλαβε την ευθύνη.
 Τι έλεγα για τραμπουκισμούς;

Καλά πάμε..
Χρυσαυγίτες πετούσαν τρικάκια στο Εφετείο χτύπησαν δύο γυναίκες, η μία εκ των οποίων συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δύο γυναίκες κατέβαιναν από το τρόλεϊ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας προκειμένου να μεταβούν στην αίθουσα τελετών όπου θα συνεδρίαζε το δικαστήριο. Ενώ οι πόρτες άνοιξαν, βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με δύο, όπως φαίνεται, Χρυσαυγίτες, οι οποίοι πετούσαν τρικάκια. Η δικηγόρος Ευγενία Κουνιάκη, μέλος της ομάδας πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής δέχτηκε επίθεση άνδρα της ομάδας, ο οποίος της κατάφερε χτυπήματα στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να έχει εμφανή τα σημάδια από μελανίες, αλλά και ρινορραγία. 

Ο δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής Θανάσης Καμπαγιάννης, κατήγγειλε προνομιακή επικοινωνία των προσαχθέντων με τον Η. Κασιδιάρη αλλά και δικηγόρους, κατά παράβαση κάθε διαδικασίας
Για πρωτοφανή ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από την Χρυσή Αυγή έκανε λόγο ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής στην πολύκροτη δίκη, Θανάσης Καμπαγιάννης μιλώντας σε ρεπόρτερ έξω από το κτίριο της ΓΑΔΑ. Περιγράφοντας το περιστατικό επίθεσης ομάδας χρυσαυγιτών το πρωί σε δύο άτομα, μεταξύ των οποίων και μια δικηγόρος υπεράσπισης στη δίκη, καταγγέλλει πως ένα από τα από τα άτομα επιτέθηκε στην δικηγόρο Ε. Κουνιάκη και της έσπασε τη μύτη.

"Σήμερα λίγο πριν την έναρξη της δίκης, ομάδα χρυσαυγιτών επιτέθηκε σε δύο γυναίκες. Η μια τους είναι δικηγόρος, η Ευγενία Κουνιάκη, μέλος της ομάδας της πολιτικής αγωγής. Τις χτύπησαν κατεβαίνοντας από ένα τρόλεϊ τη στιγμή που η ομάδα χρυσαυγιτών προσπάθησε να εισβάλλει στο τρόλεϊ κυνηγώντας κάποιον πολίτη. Η κ. Κουνιάκη φώναξε στο  οδηγό να κλείσει τις πόρτες προκειμένου να προστατευτούν. Ο ένας χρυσαυγίτης της επιτέθηκε και της έσπασε τη μύτη. Αυτή τη στιγμή είμαστε στη ΓΑΔΑ προκειμένου να υποβληθούν μηνύσεις" τόνισε.
"Τα άτομα που χτύπησαν τη συνάδελφο και την άλλη κοπέλα ήταν άτομα που είχαν έρθει για να παρακολουθήσουν τη δίκη ως κοινό. Υπάρχει αυτή η διαδικασία εκφοβισμού και τραμπουκισμού του κόσμου ακόμα και των μαρτύρων και πλέον και των δικηγόρων της δίκης. Στη συνέχεια τα συγκεκριμένα άτομα απομακρύνθηκαν και κατευθύνθηκαν προς το μετρό. Η αστυνομία τα συνόδευε και κατόπιν παρέμβασης δικής μας και των θυμάτων που έλεγαν ότι ανάμεσά τους είναι αυτοί που έκαναν την επίθεση, υποθέτω οτι έγιναν οι προσαγωγές" πρόσθεσε.
"Το επεισόδιο έγινε μπροστά σε αστυνομικές δυνάμεις. Μάλιστα συνεπλάκησαν και με αστυνομικους. Άρα κανονικά θα έπρεπε να εχουν προηγηθεί οι προσαγωγές. Πριν την καταγγελία. Πάντως μετά την καταγγελία των θυμάτων που επισημαίνω οτι ήταν άγρια, έγιναν οι συγκεκριμένες προσαγωγές.

Και εκεί που ήταν 30 ΧΑγιτες ήσυχοι -και τρομοκρατούσαν με την ανοχή της αστυνομίας έξω από το εφετείο τον κόσμο- πάνε να κατέβουν από το τρόλευ δύο ΓΥΝΑΙΚΕΣ και τους την λένε για το ποδόσφαιρο. Ε, μην τα πολυλογώ, οι γυναίκες έπεσαν με φόρα στις γροθιές τους...

`--------------------------------

Δικάσιμες Νοεμ. 2017
Εφετείο 1,2,15,20,28

Κορυδαλλός 3,8,9,13,27ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Η ΔΙΚΗ
 ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ & MONITORING η δίκη & τα σχετικά έγγραφα
Zωντανά την ώρα της δίκης: https://www.facebook.com/Goldendawnwatch/

 https://www.facebook.com/lawyersjailgoldendawn/   


Και, συστήνω πάντα ypopto_mousi  videos με λόγο ενδιαφέροντα
  
Οι φασίστες δεν έχουν θύματα… Δημιουργούν θύματα!
https://www.kar.org.gr/2017/10/30/gdtrial_se-nea-fasi-i-diki-tis-chrysis-avgis-archizoun-i-katathesis-ton-prostatevomenon-martyron/Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου