Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Στη ζούλα Χρήση ―στη ζούλα Αποποινικοποίηση (και πάλι καλά)













Αγιάζει ο σκοπός τα μέσα; Καλά που θα 'τανε! Για θέματα που σχετίζονται με τα ανθρώπινα δικαιώματα διότι η ανθρώπινη ζωή έχει συγκεκριμένη διάρκεια και δε μπορεί ο άνθρωπος να περιμένει. Σε θέματα ισότητας κι ελευθερίας θα ήθελα να βιαζόμαστε. Θα ήθελα να θυμόμαστε πως σε καθένα συντηρητικό πολίτη που δεν είναι ακόμα έτοιμος να συναινέσει (σε νόμο που δεν τον αφορά) αντιστοιχεί ένας άλλος που καταπιέζεται και δυστυχεί (διότι ο νόμος τον αφορά).
Το δίλημμα είναι σοβαρό. Να παραβεί ο πολιτικός την ουσία της Δημοκρατίας περνώντας στη ζούλα ανθρωπιστικούς νόμους, ή, σεβόμενος τη διαδικασία, να  αφήσει να διαιωνίζεται η αδικία.
Στην Ελλάδα έχουμε παράδοση καταστρατήγησης των δημοκρατιών διαδικασιών. Λόγω απληστίας, νοθείας, ξένων παρεμβάσεων.
Διεθνώς τις δημοκρατικές διαδικασίες τις παρακάμπτουν δικτατορικά καθεστώτα για να επιβάλουν νόμους δυναστικούς κι απάνθρωπους. Όχι εδώ όμως, δηλαδή όχι πάντα.  
Μαζί με άλλα πρωτοφανή παράδοξα στην Ελλάδα έχουμε και τούτο το τρελό ρεκόρ.
Οι προοδευτικότεροι νόμοι μας, εκείνοι που αφορούν προσωπικές ελευθερίες και σεβασμό του ανθρώπινου δικαιώματος αυτοδιάθεσης και ευτυχίας, επιβάλλονται στη ζούλα, πονηρά και σχεδόν βρώμικα δίχως συζήτηση και πολλά-πολλά.
Είναι που έχουμε την παντοδύναμη Εκκλησία και το συντηρητικό Κ.Κ. που καθοδηγούνται από παλιού παπά ευαγγέλια; Είναι που οι Έλληνες πολιτικοί πριν γίνουν πρωθυπουργοί συνήθως ξεστραβώνονται (λόγω σπουδών ή εξορίας) σε χώρες ξένες έτσι που όταν γυρνούν τοποθετούν νοερά το μέσο όρο του λαού που κυβερνούν κάτω του μετρίου;
Πάντως είναι ενδιαφέρον και κωμικό και, για μένα που συμφωνώ με τους ανθρωπιστικούς νόμους (αν και όχι με τον τρόπο που επιβλήθηκαν) είναι πολύ διασκεδαστικό.
Παραδείγματα;
Πρώτη η Ελλάδα απέκτησε αυτό που στη δεκαετία του '60 ονόμασαν "Αυτόματο Διαζύγιο". Σοφό και δίκαιο. Αν ο ένας δε θέλει, το δηλώνει και η συμφωνία ακυρώνεται. Ποιος το έκανε; Ο Γ. Παπαδόπουλος για να παντρευτεί τη λατρευτή του Δέσποινα. Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια έγιναν κουραφέξαλα μπροστά στην καψούρα του τυράννου. Για μια μέρα βέβαια, αλλά έγιναν.
Ύστερα, όχι για μια μέρα, αποποινικοποιήθηκε η Μοιχεία (το 'Ου μοιχεύσεις' ποιος παπάς το νοιαζόταν τότε που ζούσαν την απειλή ότι ο Α. Παπανδρέου θα δήμευε την περιουσία τους;). Πάει το αυτόφωρο με τους μοιχούς τυλιγμένους με σεντόνια, πάει η στέρηση οικίας και παιδιού επειδή ο άνθρωπος διέθεσε το σώμα του όπως ήθελε.
Το ίδιο, επίσης ο Α.Παπανδρέου έκανε και για το Γυμνισμό. (Σαν τη Μοιχεία, θέμα της καρδιάς μου). Που σοφά αποποινικοποίηθηκε εκτός κι αν κάποιος παραπονεθεί για Προσβολή Δημοσίας Αιδούς. Οπότε ντύνεται ο γυμνός κι αποχωρεί πριν φτάσει η αστυνομία (που γι αυτό ούτε που ξεκινά).
Και τώρα, καθώς χτυπιούνται τα συνδικάτα και συζητιέται από κάθε πλευρά το θέμα των ταξί και των κλειστών επαγγελμάτων, καθώς η ανύπαρκτη και προσυμφωνημένη αντιπολίτευση επιδίδεται σε διασυνδέσεις και καλλωπισμούς προετοιμαζόμενη για το ραντεβουδάκι με την Ιστορία, ο ΓΑΠ τηρεί την προεκλογική υπόσχεση. Για ψήφους μιά και χάνει τους ταξιτζήδες; Για τον τουρισμό, που τον έβλαψαν τα συνδικάτα; Αδιάφορο.
Το ουσιώδες είναι πως αποποινικοποιώντας τη χρήση κάνει το σωστό και για άλλη μιά φορά εκσυγχρονίζεται στη ζούλα η χώρα.
Τις απόψεις μου για την Αποποινικοποίηση τις εκθέτω εκτενώς αλλού σ' αυτό το ιστολόγιο και δε θα επαναλάβω παρά πως όποιος έχει αντίρρηση ας μην πάρει, όπως όποιος δε θέλει να πιεί οινοπνευματώδη δεν πίνει.
Ένα επιχείρημα μόνο (επειδή διάβασα πολλά χαζά και άσχετα στο Facebook κι από την Κα Παπαρήγα):  Το χασίσι δεν οδηγεί αφ' εαυτού στην Ηρωίνη παρά μόνο όταν και τα δυό είναι πα-ρά-νο-μα και τα προμηθευόμαστε από την ίδια Άκρη.
Τα οινοπνευματώδη δεν οδηγούν στην Κοκαΐνη (παρότι ταιριάζουν όπως η σαμπάνια με το χαβιάρι) επειδή δεν πουλιούνται στο ίδιο μέρος κι επειδή το ποτό δεν είναι παράνομο. Οι εγκληματολόγοι κι οι τοξικομανείς το ξέρουν. Η παρανομία οδηγώντας σε παραβατική συμπεριφορά κάνει το χρήστη εγκληματία. Αν συλληφθεί, στη φυλακή αποκτά ταυτότητα παρανόμου και κάνει και τις απαιτούμενες γνωριμίες ώστε να μην ξεκολλήσει ποτέ· αν δε συλληφθεί μέσα στη μαστούρα του νοιώθει αήττητος  και λίγο-λίγο μπαίνει στα βαθύτερα καθώς η παραβατικότης γίνεται συνήθεια.
Απόδειξη (πέραν προσωπικών εμπειριών)  στατιστικές που δείχνουν ότι στις χώρες που αποποινικοποιήθηκε η χρήση οι χρήστες μειώθηκαν αντί να αυξηθούν.
Αποποινικοποίηση κάθε χρήσης (δικό μας είναι το σώμα μας) και παροχή μεθαδόνης σε όποιον τη ζητά. Χωρίς ουρές για να μπεις στα προγράμματα (που προτιμούν να 'θεραπεύουν' τα μη πραγματικά εθισμένα πιτσιρίκια), ούτε φυλακές, στιγματισμός, ποινικό μητρώο, ούτε μαύρη αγορά κι αφορολόγητες εισαγωγές.
Η Ηρωίνη της Bayer ήταν
πρόοδος μετά το λάβδανο
Ποιος θα χάσει; Οι έμποροι. Και έμποροι δεν είναι οι φίλοι που σαπίζουν στη φυλακή επειδή εξυπηρέτησαν την παρέα τους και δεν είχαν καλό δικηγόρο, αλλά οι άλλοι που διατηρούν τις "κουζίνες" σε διπλανή χώρα ή οι άλλοι της Ν. Αμερικής που πρόσφατα εξήγαγαν τόνους κοκαΐνης "κομμένης" με ποντικοφάρμακο. 
Αφιόνι έδιναν οι Σουλιώτισες στα μωρά όπως σήμερα οι κυρίες των Ταλιμπάν για να μη θυμώσει από τα μωροκλάματα ο αφέντης. Κάνναβη για ευχαρίστηση, θεραπεία αλλά και τα γερότερα καραβόπανα και καραβόσκοινα είχε η χώρα μας.
Φυτά αρχαία και αυτοφυή τα χρυσοπληρώνουμε σε πόνο, χρήμα και ανθρώπινο δυναμικό αντί να τα χαιρόμαστε και να τα εξάγουμε. Μόνο και μόνο επειδή οι ΗΠΑ κύρηξαν τον Πόλεμο στα Ναρκωτικά. Τώρα παραδέχθηκαν πως ο πόλεμος χάθηκε όσο κι εκείνος της Ποτοαπαγόρευσης που έχτισε τη Μαφία. Με γεια τους με χαρά τους, στη δημοκρατική και πουριτανική τους χώρα με την πολιτική που σχεδιάζεται χρόνια πριν εφαρμοστεί. Δηλαδή ουδεμία ομοιότης μ΄εμάς.
Η αποποινικοποίηση της χρήσης είναι ένα τεράστιο ανθρωπιστικό κι εκσυγχρονιστικό βήμα.
Δε μένει τώρα παρά να νομιμοποιηθεί ο Γάμος Για Όλους ώστε, παρά τα χίλια χάλια, να πάρουμε μιά ανάσα.


Περισσότερα: 
δικά μου:
 Legalize it― H πρόταση της Mme Kastell γιά την Οικονομική Κρίση 
Αποποινικοποίηση― Έκκληση (το petition που υπογράψαμε) κι ο Γιώργης Οικονομόπουλος (video)
Σχολή Εμπόρων Φούντας ― 'Οκλαντ, Πανεπιστήμιο Όκστερνταμ 



και άλλα πολλά με τον Willie Nelson (video), οδηγίες για μείωση βλάβης κλ κλ που θα τα βρείτε με κλικ κάτω στην ετικέτα Αποποινικοποίηση ή (για γενικότερα) Απαγορεύσεις ή έξεις

'Αλλων
Mayo Clinic (μεταξύ άλλων σοβαρών) για την ευεργετική ιατρική χρήση της Μαριχουάνας 

Προς κυρία Παπαρήγα: ο αριστερός Τύπος αλλού: The Independent κ.α. 

Από τα πολλά, με απεργίες, σχόλια, μαγαζιά:

 και όπως πάντα:
Συμμαχία "Αλλάξτε Πολιτική για τα Ναρκωτικά: Facebook
iliosporoi :www.iliosporoi.net/
ο σπουδαίος Γιατρός Γιώργης Οικονομόπουλος 

Αν δε γκουγκλάρετε, όπως εγώ πριν λίγο, ελπίζω αντί να τρομάξετε να γελάσετε. Εκτός του κωμικού "δε θα περάσει" της κυρίας Παπαρήγα θα δείτε και το "παγίδα η Αποποινικοποίηση". Παγίδα; Ναι. Μήπως θέλουν να το εξηγήσουν σε χρήστες που καταστράφηκαν για λίγα γραμμάρια επειδή δεν 'έδωσαν' ως έμπορο το φίλο που τους βοήθησε ή επειδή δεν είχαν δικηγόρο; Ή σε άλλους που είχαν δικηγόρο και χρήματα και βγήκαν μα καταστράφηκε η ζωή τους από το στιγματισμό; Δε θα συνεχίσω με μελό. Μόνο καταλήγω πως η σκληρότητα κι η άγνοια των επικριτών είναι που μας κάνει μπανανία που εκσυγχρονίζεται στη ζούλα.

Ο Willie Nelson για την αγροτική χρήση


" Ηemp:Τα πρώτα jeans φτιάχτηκαν από ύφασμα κάνναβης, η Βίβλος τυπωνόταν σε κάνναβη. Η απαγόρευση είχε πολιτικούς λόγους οικονομικού ανταγωνισμού."

 Ρόζα η αγάπη μου

..μας κυνηγούν το ναργιλέ γιατί τον πίνουν μάγκες..

η αγάπη μου (για τη Ρόζα λέω)

...με τρέλανε ο Μόρτης ο κοκαϊνοπότης'..



αυτό το ξέρατε;

..τι με ρωτάτε;..έτσι θέλω..

7 σχόλια:

  1. μπραβο Δαφνη!!!!!!!!!αν και τις μερες αυτες απεχω απο τα ιντερνετικα κανω την εξαιρεση να σου σχολιασω.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαίρομαι να σε διαβάζω, λόγος μεστός, αιχμηρός, συγκροτημένος. Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επιτέλους!!! Βαρέθηκα να διαβάζω κραυγές φοβισμένων μικροαστών "να σώσουμε τα παιδιά μας απ' την πρέζα" και τσιτάτα κολημένων "αριστερών"... Πολύ καλό κείμενο, αν δεν σας πειράζει να το αναδημοσιεύσω στο blog του συλλόγου θεραπευομένων ΟΚΑΝΑ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ όλους. Μου δίνει χαρά & δύναμη που συμφωνούμε.
    @ σύλλογο θεραπευομένων Οκανά: Τιμή μου μεγάλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεια σου Δάφνη Δάφνη Δάφνη Δάφνη!
    Έτσι που πάμε στη ζούλα θα γίνουμε κι άνθρωποι -εμείς ας το πάρει το ποτάμι κάτι άλλα φιντάνια που δεν ξέρουν ούτε να διαβάζουν, ούτε ν' ακούν, ούτε να σκέπτονται, κλπ κλπ κι είναι έρμαια στην, καφρίλα να το πω; στο εύκολο, στο ακόπιαστο, στο φτηνό. Συναντάω συνεχώς ανθρώπους που έχουν πρόβλημα μεγάλο να σοβαρευτούν! Στη ζούλα ότι κάνουν κάπως αλλιώτικο πχ ν' ακούν κλασσική μουσική ή να διαβάζουν ποίηση που χρονολογείται 2 αιώνες πίσω. Και το κρατάν κρυφό, λες κι άλλοι θα τους πάρουν με τις πέτρες! Μιλάμε για άτομα "σπουδαγμένα".
    Μάλλον πρέπει να γίνει κι αποποινικοποίηση της γνώσης. Μπας και....
    τα 'πα και ξεθύμανα
    καληνύκτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με μεγάλη χαρά έδωσα την άδεια για την επανανάρτηση στο ιστολόγιο του Συλλόγου Θεραπευομένων ΟΚΑΝΑ: http://okanatherapevomenoi.blogspot.com/2011/08/blog-post_12.html?showComment=1313186642409#c3799801715536429362
    Διαδώστε παρακαλώ (από εδώ ή εκεί) για το σπουδαίο αυτό θέμα που κοστίζει τόσες άδικες απώλειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.