Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

«Τοξικομανής» ο δολοφόνος του νεκροταφείου, Πρώτο Θέμα;



Μεγάλη εφημερίδα μάς ενημερώνει ότι από τα «σενάρια της στυγερής δολοφονίας» της κοπέλας στο νεκροταφείο «πρώτο» είναι να δολοφονήθηκε «από κάποιον τοξικομανή». 

Θυμάμαι όταν μπήκαν από το παραθυράκι του μπάνιου στο σπίτι μου στη Μύκονο κι έκλεψαν τον υπολογιστή μου αφήνοντας ανάκατα ντουλάπια και συρτάρια.
Ο αξιωματικός της Αστυνομίας που ήρθε, είδε το χνάρι παιδικού αθλητικού παπουτσιού στα νερά του μπάνιου, είδε και το μικροσκοπικό παραθυράκι. Αργότερα, μετά από άλλα κρούσματα έπιασα στο γκαράζ μου επ' αυτοφόρω, τρία αδελφάκια που μέσα στην εγκατάλειψη και τη βαρεμάρα τους έκαναν τραμπουκισμούς στη γειτονιά. Το τι έγινε με τα παιδιά δεν είναι του παρόντος. Όμως αλησμόνητο μου έμεινε αυτό που μου είπε ο αστυνομικός αφού, βεβαίως, δεν έδωσα πληροφορίες για κανένα φίλο μου όταν με ρώτησε ποιους δικούς μου «υποψιαζόμουν». Είπε: «δεν πειράζει, θα γράψουμε πως ήταν κανένας Αλβανός».
Ήταν 1995. Εποχή που οργίαζαν τα κανάλια, που το «ένας Αλβανός» το χρησιμοποιούσαν σα να έλεγαν ένας εξωγήινος, άντε ψάχνε τώρα.

Και έτσι βεβαίως καλλιεργείται η προκατάληψη. Αυτά πια αραίωσαν. Λίγο η αντιρατσιστική συνείδηση που αργά-αργά καλλιεργείται και στη χώρα μας, λίγο οι ίδιοι οι Αλβανοί που όχι μόνο ενσωματώθηκαν μα αποδείχθηκαν και καλύτεροι νοικάρηδες και γείτονες, πιο καλοπληρωτές από  τους λιγότερο σκληραγωγημένους γηγενείς τούς χτυπημένους από την Κρίση. Σε ακραίες ομάδες πια αντικαταστάθηκαν από το «ένας Πακιστανός» κι αμέσως αντιλαμβανόμαστε ποιος μιλάει.

Οι χρήστες ναρκωτικών όμως εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται εκφοβιστικά με ολέθριες συνέπειες για τις ζωές και τις οικογένειές τους.

Δε γνωρίζω τι είπε η Αστυνομία για το φόνο της κοπέλας στο νεκροταφείο. Μια μεγάλη εφημερίδα του 21ου αιώνα όμως όφειλε να μη μεταφέρει στιγματιστικά ασάφειες.

Να σας ξαναπώ ότι ο δολοφόνος μπορεί να είναι «τοξικομανής» αλλά οι «τοξικομανείς» δεν είμαστε δολοφόνοι;
Να υπενθυμίσω το παλιό-καλό τεστ του να αντικαθιστάτε τη γενίκευσή σας με «μαύρος» ή «Εβραίος» για να βλέπετε κι οι πιο αδαείς αν ο λόγος σας ακούγεται ρατσιστικός;

Αν οι Χρήστες είχαμε δύναμη θα μηνύαμε και θα ζητούσαμε από το Πρώτο Θέμα να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη από την κοινότητά μας και τις οικογένειές μας που παλεύουν και με την ασθένεια του εθισμού και με το στιγματισμό.

Δεν έχουμε (ακόμα) τέτοια δύναμη γι' αυτό καλώ εσάς τους αναγνώστες να διπλοτσεκάρετε στοιχεία κάθε φορά που το επίθετο «τοξικομανής» ουσιαστικοποιείται.
___________________________________________________

Να πώς γίνεται. Οι φωστήρες στα σχόλια του άρθρου
 νομίζουν πως μόνοι του το σκέφτηκαν 
(με κλικ πάνω της εικόνα μεγαλώνει)








____________________________________________________
Το άρθρο (αν και δε χαίρομαι που δίνω κλικ):
http://www.protothema.gr/greece/article/724665/to-taxi-tou-patera-tis-doras-sto-mikroskopio-tis-ereunas-gia-ton-dolofono-tis/
Σχολίασα μα βλέπω ότι το δικό μου σχόλιο δεν ενεκρίθη.

Δίκτυο Ομοτίμων Χρηστών: @drug.peers.net

6 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. ???
      κάτι ήθελες να πεις και μετάνιωσες Τοιχοδιώκτη;

      Διαγραφή
    2. λυπήθηκα για να κυριολεκτώ, άστο, ΔΕΝ είναι για το "κοινό" σου..

      Διαγραφή
    3. Όπως αισθάνεσαι.

      Αλλά ποιο άραγε είναι το "κοινό" μου;
      Εγώ δεν έχω διακρίνει ομοιόμορφη ομάδα. Το κοινό "μου" δεν είναι προσωπικοί μου fans αλλά είναι του blog κι έχει πιστούς, έχει φίλους, έχει και περαστικούς (πολύ Google), έχει περίεργους που με γκούγκλαραν να δουν ποια είμαι, έχει κι εχθρούς ουκ ολίγους ή άλλους που περνούν μια φορά στο τόσο ενημερωτικά, μα μεταξύ τους δε μοιάζουν..
      {Εκτός αν κάτι παραπάνω ξέρεις οπότε θα χαρώ να με διαφωτίσεις.]

      Διαγραφή
    4. Χρησιμοποιώ άλλα μέσα, το έκανα ήδη. Σε ευχαριστώ για την πληροφορία (όσον αφορά την εταιρία). Την google. Πρώτη φορά την ακούω. :)

      Διαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.