Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Άρση ασυλίας Κασιδιάρη (και οι δικάσιμες του ερχόμενου τριμήνου) #jailGD



Μια εβδομάδα μετά την καταδίκη 6 μηνών με τριετή αναστολή, η Βουλή ψήφισε άρση της βουλευτικής ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη για το αδίκημα παραποίησης ταυτότητας, ενώ η μεγάλη δίκη της ΧΑ συνεχίζεται.
Ακουλουθεί η είδηση και, κάτω, οι δικάσιμες Οκτωβρίου διότι Πολιτική Αγωγή σ΄αυτή τη δίκη είμαστε όλοι μας και δεν κάνει να περνά στα ψιλά, απαρατήρητη.

Σε άρση της ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη, αυτή τη φορά για το αδίκημα της παραποίησης υπηρεσιακού δελτίου ταυτότητας, προχώρησε με ευρύτατη πλειοψηφία η Ολομέλεια της Βουλής. 

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του χρυσαυγίτη ψήφισαν 188 βουλευτές, δηλαδή όλοι όσοι συμμετείχαν στην ονομαστική ψηφοφορία. Σημειώνεται ότι όλα τα κόμματα – πλην της Χρυσής Αυγής – είχαν εξουσιοδοτήσει την Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας να εισηγηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής υπέρ της άρσης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής. από news247

Την άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη αποφάσισε με 188 «ναι» η Ολομέλεια της Βουλής.  Η απόφαση για τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής αφορά υπόθεση παραποίησης ταυτότητας.   Για την άρση της ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη υπήρχε ομόφωνη θετική γνωμοδότηση και της αρμόδιας Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας που είχε ασχοληθεί με την υπόθεση.   Αντιθέτως η Ολομέλεια ψήφισε «όχι» για άρση της ασυλίας και του υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη. Ο υπουργός Επικρατείας ελέγχεται για τις αναρτήσεις και τους δημόσιους χαρακτηρισμούς του κατά του προέδρου των Παραολυμπιονικών, Σίμου Παλτσανιτίδη.   Η ίδια Επιτροπή είχε γνωμοδοτήσει κατά πλειοψηφία υπέρ της απόρριψης της εισαγγελικής αίτησης κατά του Χριστόφορου Βερναρδάκη. από lifo.gr






______________________ 
Δικάσιμες Οκτ. Νοεμ. Δεκ. 2017   


ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.