Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Περί κανιβάλων: Όταν πεθάνουν οι γονείς σου γράψε μας!


Γνωστός τηλετέτοιος βλέπω βγάζει τσάκα -τσάκα βιβλίο για τον πατέρα του που μόλις έθαψε. Πότε το 'γραψε, πότε βρήκε εκδότη, πότε το διόρθωσαν κι επιμελήθηκαν δεν ξέρω.
Παρατηρώ με φρίκη πως όσο βουλιάζουμε στις συνέπειες της Κρίσης τόσο ο κανιβαλισμός γίνεται καθημερινότητα με όλο και πιο πολλούς διάσημους να πουλάνε τα πτώματα της μάνας και του πατέρα τους.
Δυο πολύ γνωστά ονόματα της λογοτεχνίας  θησαύρισαν πέρσι με μυθιστορίες με θέμα τις μάνες τους. Σειρά τώρα πήρε κι ο πατέρας.
Βλέπετε είναι οι πωλήσεις σίγουρες. Το κοινό που διαβάζει ως επί το πλείστον είναι κυρίες μιας κάποιας ηλικίας, οι κυρίες που στη μοναξιά της αϋπνίας βλέπουν και τους Ράδιο Αρβύλα δίχως να συνδυάζουν πως αν και δουλεύουν με μπαράκια στη Χαλκιδική λέξη δεν έχουν πει για την Eldorado του Μπομπολιστάν που την καταστρέφει.

Μη με παρεξηγήσετε, δεν τις κατηγορώ. Είναι καλοπροαίρετες, το κοινό που συντηρεί πολλά θέατρα, το κοινό που φλερτάρουν οι πονηροί τηλεαριστοφάνηδες μα και οι υπερώριμες και υπερβραβευμένες ποιήτριες-ακαδημαϊκοί που διαμαρτύρονται όταν οι φτωχοί άστεγοι πιάνουν παγκάκια κι εκείνες σιχαίνονται να τα μοιραστούν. 
Όχι, τις αναγνώστριες δεν τις κατηγορώ.

Περιφρονώ όμως τους κανιβάλους. Και θλίβομαι. 

ΣΧΟΛΙΑ
Μπαμπά... (μια κανονική μέρα)
Αμέσως μετά το θάνατο του πατέρα του, o Αντώνης Κανάκης κλείνεται για είκοσι μέρες στο σπίτι του και γράφει 

People Greece   Συγκλονίζει ο Αντώνης Κανάκης: Διαβάστε πώς περιγράφει τις τελευταίες ώρες του πατέρα του πριν πεθάνει

Newsone Greece
Αντώνης Κανάκης: Ραγίζει καρδιές το βιβλίο για τον πατέρα του
η Αφροδίτη.
Συγγραφέας η Τσιμτσιλή, συγγραφέας ο Κανακης, περιμενω με ανυπομονησία το best-seller απο Γωγουλίνι.
Μαλακοφοβικός
Έβγαλε βιβλίο και ο Κανάκης, και μονομιάς η Σταματίνα Τσιμτσιλή μοιάζει Ουμπέρτο Έκο

μάνos 
θαυμάσατε το νορβηγικό κράτος π αγοράζει κ διανέμει τα πρώτα 1000 αντίτυπα βιβλίου αλλά δε σκεφτήκατε ότι μπορεί νά'ναι Κανάκης ή Δημουλίδου

Αθηνα(ια) 
Έβγαλε κι ο Κανάκης βιβλίο..Έτσι μου ρχεται να τρέξω και ν αγκαλιάσω όλα τα βιβλία της σχολής μου

Mary...Του-μπα... 

Και ο Κανάκης έγραψε βιβλίο,που δεν πήγαινε για να εκδοθεί αλλά εκδόθηκε.Πσσσςςς

@Φαντομάς 
 "Μετά την Τσιμτσιλή ήρθε βιβλίο και από τον Κανάκη. Πηδάνε από τα παράθυρα στη Σουηδική Ακαδημία, δεν ξέρουν που να δώσουν το Νόμπελ"...


ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Πολλά τα σχόλια εντός ωρών στα κοινωνικά δίκτυα (facebook) και πολλοί ενοχλήθηκαν ή νομίζω δεν κατάλαβαν τι θέλω να πω. Μιλούν για Κορτώ και Χωμενίδη βεβαίως.
Επί τη ευκαιρία λοιπόν θα
αναφέρω δυο συγγραφείς που δε βάζω στο σωρό: Ο Θοδωρής Καλλιφατίδης (για τη μητέρα του: 'Μητέρες και Γιοι') πριν λίγα χρόνια, κι ο Χάρης Βλαβιανός (για πατέρα-μητέρα στο «Το αίμα νερό») πιο πρόσφατα, επίσης έγραψαν για το θέμα μα δε θα τους έλεγα κανίβαλους, ίσα-ίσα τα συστήνω και τα δυό.
______________________________________

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ β΄, 30 Μαΐου 15
Η Τρικυμία στο φλιτζάνι
Όπως φαίνεται κι από σχόλιο του 'a.c.' κάτωθι ο κύριος Κορτώ ενοχλήθηκε και στέλνει τελεσίγραφα να αφαιρεθεί το όνομά του λες και το βιβλίο του είναι μυστικό ημερολόγιο που έκλεψα και διαδίδω κι όχι βιβλίο που κυκλοφορεί, άρα μπορούμε να το κρίνουμε.
Στη σελίδα του στο Facebook (από όπου με μπλόκαρε) απειλεί με μηνύσεις ενώ οι οπαδοί ξεσηκώνονται και με κατηγορούν πως δε διαβάζω/δεν έχασα γονιό/ πήρα από τον κύριο τα γουωρχολικά '"15 λεπτά δημοσιότητας" και άλλα παράλογα. Με λύπη είδα γνωστούς μου να του βάζουν like και αγνώστους να έρχονται στη δική μου σελίδα να με βρίσουν. Λινκ της σελίδας του θιγμένου δεν έχω (είδα λίγα σε φιλικό ipad και το κινητό μου) μα οι δικοί μου σύνδεσμοι είναι:
σήμερα: 
Με ειδοποιούν ότι ο κύριος Αύγουστος Κορτώ ενοχλήθηκε από χθεσινό άρθρο μου για τη μόδα με βιβλία για τους νεκρούς γονείς και με απειλεί με μήνυση αν δεν αφαιρέσω σχόλιο στο οποίο αναφέρεται το όνομά του.
Απαντώ:
Κατ' αρχήν αδυνατώ να καταλάβω πώς σκέπτεται: Από τη μια με μπλοκάρει ώστε να μη βλέπω τι γράφει, από την άλλη με προειδοποιεί (Μετρώντας μάλιστα πόσα λεπτά απομένουν ώσπου να με μηνύσει).
Όμως επίσης με ξαφνιάζει που χρειάζεται να εξηγήσω αυτονόητα:
Όταν γράφεις, όταν εκδίδεσαι, εκτίθεσαι κι ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφέρει γνώμη για τα γραπτά σου.
Ο Κύριος Κορτώ στο άρθρο μου δεν αναφέρεται μα θα είχα κάθε δικαίωμα να αναφέρω το βιβλίο του που κυκλοφορεί ελεύθερα και δεν αποτελεί προσωπικό κρυφό του ημερολόγιο.
Στη σελίδα του (είδα στο κινητό μου), επιδεικνύοντας οπαδικό ζήλο, οι αναγνώστες του με βρίζουν ― μα εγώ δε μηνύω για τέτοια ούτε ποτέ ζήτησα να κατέβει σχόλιο που με βρίζει. 
Μόνο, επειδή θελημένα ή όχι παρεξηγούν θέλω να κάνω μια διευκρίνιση για μια αδικία που με στενοχώρησε:
Ο κ Κορτώ μοιάζει να κατάλαβε ότι περιφρονώ τους αναγνώστες, τις κυρίες που αναφέρω στο κείμενο, παρότι νόμιζα είναι πολύ καθαρό πως καθόλου δεν τις περιφρονώ. Αν τις ανέφερα είναι διότι ως μάνες αποτελούν κοινό που ενδιαφέρεται για βιβλία τέτοιου θέματος- τίποτε περισσότερο.
Άλλη απάντηση δε θα δώσω.
Το εν λόγω link (και τα σχόλια)
https://www.facebook.com/daphne.chronopoulou.9/posts/10205580763492928?notif_t=like
_______________________________________
Και η τρικυμία στο φλιτζάνι καλά κρατεί. 
Τις απαντήσεις μου στο Twitter
και τις απειλές του κυρίου μεταφέρει το 

Ευτυχώς κάποια από τα εδώ σχόλια ξεκαθάρισαν θαυμάσια την κατάσταση και μου έδωσαν κουράγιο. Διότι δεν είναι δυνατόν να ζητάμε λογοκρισία όποτε δε μας κολακεύουν όσα γράφονται και διότι το μεγάλο τεστ της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας είναι όταν δε συμφωνούμε με τα λεγόμενα των άλλων, όχι όταν μας κολακεύουν.
Τα σημειώνω αυτά Κυριακή πρωί, ξημερώματα,
με την ευχή - Ψυχοσάββατο είχαμε- τώρα που επέστρεψαν οι ψυχές στον Άδη να ηρεμήσουν και τα πνεύματα. Εν τω μεταξύ- θα τα βρείτε κι αλλού μα να μερικά διαδικτυακά που ήδη ταξιδεύουν:















 









ΠΡΟΣΘΕΤΩ 
4 Ιουνίου '15
Περνούν οι μέρες και ο ντόρος συνεχίζεται. Μήνυση δε βλέπω μα εξακολουθώ να διασύρομαι σε άθλια sites. Πέραν κάτι ραδιοφωνικών που τερμάτισαν το σεξισμό και τη χυδαιότητα, το πιο αισχρό που, δυστυχώς, έλαβα και διάβασα είναι Το Πρώτο Θέμα στο οποίο άρθρο και σχολιαστές συμφωνούν και κάνουν εικασίες για τη ζωή μου.
Ο Δημήτρης Καλφάκης  καλός φίλος από τη Μύκονο, συνοδοιπόρος στα δύσκολα των Εθελοντικών μας Μαθημάτων και της Ανακύκλωσης εδώ στο νησί, έδωσε μια απάντηση που έχει παραμείνει. 
Όμως άλλος φίλος μου στέλνει το σχόλιό του που έσβησαν.
Είπαμε.. πάνω απ' όλα η Δημοκρατία και η Ελευθερία λόγου. Να το:


________________________________________________________________

178 σχόλια:

  1. Μόδα είναι... θα περάσει;

    Καλησπέρα Δάφνη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενδεικτική όμως, όπως συχνά είναι οι μόδες Αριστέα μου.
      Καλό μας ξημέρωμα!

      Διαγραφή
  2. Δάφνη δεν αντιλέγω, δεν ανέφερες όμως ότι ΟΛΑ τα έσοδα θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση του Ορφανοτροφείου «Άγιος Στυλιανός».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή μου Θεοδώρα
      δεν το ανέφερα και επειδή έχω πει πολλές φορές πόσο ύποπτη θεωρώ τη φιλανθρωπία (γνωρίζοντας από εκδοτικά σε βεβαιώνω ότι ο συγκεκριμένος κύριος αν ήθελε να βοηθήσει το Ορφανοτροφείο μπορούσε να δώσει διπλά και τριπλά από "ΟΛΑ τα έσοδα" δίχως να του φανεί)
      αλλά και επειδή δεν τον κατηγορώ επειδή θα πουλήσει― μάλιστα, αν η ανάγκη που τον έσπρωχνε ήταν οικονομική ίσως και να συμπονούσα.

      Σ΄ευχαριστώ όμως για το σχόλιο και σου εύχομαι Καλό Ξημέρωμα.

      Διαγραφή
    2. Αν ήταν οικονομική η ανάγκη θα τον συμπονούσατε; Τότε δεν θα πουλούσε την μάνα και τον πατέρα του ο "τηλετέτοιος" όπως τον αποκαλείτε; Δεν θα ήταν κανίβαλος; Περίεργη άποψη έχετε τόσο που μοιάζει με απλή συνηθισμένη κακία και χολή.

      Διαγραφή
  3. Σιωπή όλοι σας. Λίγο έλεος για τις ψυχές που έφυγαν . Κι από σένα και από όλους. Κι εσύ βγάζεις χολή. Βουλωσέ το!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επειδή πλανάστε πλάνην οικτρά εάν νομίζετε ότι καλύπτετε τα νώτα σας, αναφέροντας το όνομά μου τάχα για να πείτε ότι δεν με φωτογραφίζετε, έχετε περί τα οκτώ λεπτά να κατεβάσετε το κείμενο προτού ενημερωθούν οι δικηγόροι μου.

    Α.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Κορτώ (a.c.)
      το όνομά σας το πρόσθεσα επειδή αναφέρθηκε το βιβλίο σας στα σχόλια σε κοινωνικά δίκτυα. Δεν είχα κακή πρόθεση. Για το φαινόμενο μίλησα και όχι για το δικό σας έργο.

      Ένα μήνυμα αρκούσε όμως, δε βλέπω γιατί έπρεπε να συσπειρώσετε οπαδούς που να με βρίζουν μόνο για μια αναφορά στο όνομά σας. Οπότε κύριε, όχι, δε δέχομαι τελεσίγραφα κι ελπίζω οι δικηγόροι σας να σας έχουν ήδη εξηγήσει ότι δεν είναι ούτε εύλογο ούτε νόμιμο το αίτημά σας.

      Ομολογώ ότι με παραξέεψε η αντίδρασή σας όπως με παραξενεύει και το ότι δεν καταλαβαίνετε πως δεν είναι πολύ κόσμιο να μπλοκάρετε εκείνον που κατηγορείτε ώστε να μη μπορεί να πληροφορηθεί όσα γράφονται εναντίον του στη φεϊσμπουκική σελίδα σας.

      Kαι κάτι ακόμα: επειδή το φεϊσμπουκικό σας ποστ έφερε εδώ πολλά επιθετικά σχόλια αναγκάζομαι να αναφερθώ σ' αυτό ώστε οι μόνιμοι αναγνώστες του blog μου να μην ξαφνιαστούν με τον καταιγισμό.

      Πιστεύω ότι η αντίδρασή σας είναι υπερβολική αφού όπως καθένας έχει δικαίωμα να γράφει ό,τι θέλει, έτσι καθένας έχει δικαίωμα να κρίνει τα εκδοθέντα και εύχομαι να ηρεμίσουμε και εμείς μα και οι θαυμαστές σας που, ομολογώ, με κούρασαν λιγάκι σήμερα.
      Καλό σας απόγευμα!

      Διαγραφή
    2. Έχει ήδη επικοινωνήσει μαζί σας ο δικηγόρος μου, νομίζω. Θα τα πείτε και διά ζώσης στην Ευελπίδων.

      Διαγραφή
    3. Αναρωτιέστε "γιατί έπρεπε να συσπειρώσετε οπαδούς που να με βρίζουν μόνο για μια αναφορά στο όνομά σας"? Ποιόν πάτε να πείσετε? Ο a.c. έχει έναν τεράστιο αριθμό φίλων/αναγνωστών στα κοινωνικά δίκτυα οι οποίοι καθημερινά του δείχνουν την αγάπη και τον θαυμασμό τους, λέτε να το αφήνανε να περάσει έτσι? Ή να περιμένανε κάλεσμα από τον ίδιο για να τον υπερασπιστούνε? Ή τέλος πάντων για να εκφράσουνε την διαφωνία τους?

      Και μετά παραξενεύεστε με άλλα όπως "γιατι σας μπλόκαρε"? Φυσικά και μπλοκάρουμε όποιον λέει πράγματα που δεν θέλουμε να βλέπουμε/μας εκνευρίζουνε/διαφωνούμε! Η ψυχική μας υγεία πάνω απ'όλα.

      Κανονικά δεν θα έπρεπε να χρειάζεται να σας εξηγήσουν τα προφανή. Παιδικότητες.

      Διαγραφή
    4. Θοδωρούλα είσαι μεγάλο γκάου μπίου.

      block that too για να μην σε τρέχουμε στο κέντρο ψυχικής υγιεινής

      Διαγραφή
  5. "Όταν πεθάνουν οι γονείς σου γράψε μας! "
    Ποσο κακος ανθρωπος πρεπει να ειστε για να το γραψετε αυτο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ο Κορτω δεν εγραψε απλα ενα βιβλιο για τη μανα του αλλα ενα βιβλιο για την ψυχικη ασθενεια απο την οποια πολλοι υποφερουμε κ ντρεπομαστε να ζητησουμε βοηθεια.. εγραψε ενα αριστουργημα για μας αλλα καταθεση ψυχης για τον ιδιο..η αναρτηση σας δειχνει κακια κ ζηλεια κατι που εκανε πριν λιγες μερες κ μια γνωστη συγγραφεας..προσεξτε σας παρακαλω πολυ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποιός είναι ο κανίβαλος εδώ; Πώς βεβηλώνετε και απαξιώνετε με τέτοια ευκολία το θρήνο κάποιου; Η μνήμη των γονέων μας είναι ιερή και μας ανήκει. Ο καθένας έχει δικαίωμα να διαχειριστεί το πένθος του όπως εκείνος πιστεύει καλύτερα. Όπως και ο καθένας έχει δικαίωμα να αγοράσει ή να μην αγοράσει το εν λόγω βιβλίο. Ότι τι; Δεν αγαπούσε αληθινά τον μπαμπά του θέλετε να πείτε; Διαθέτετε σύστημα μέτρησης της αγάπης προς τους γονείς; Από πότε η εξέφραση συναισθημάτων μέσω της συγγραφής έγινε κατακριτέα; Και το να μην αναφέρετε τη φιλανθρωπία πίσω από τη κίνηση αυτή σας καθιστά αφερέγγυα και επαληθεύει τη κακοήθειά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απαξίωση του αναγνωστικού κοινού, απαξίωση της μοναξιάς, της ηλικίας.... Απαξίωση του δικαιώματος έκφρασης, της αποφόρτισης μέσω της συγγραφής .... καχυποψία και απόκρυψη των φιλανθρωπικών προθέσεων ..... σίγουρα είστε στερημένη .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ότι κρύβουν μέσα τους μερικοί, το βλέπουν και γύρω τους. Άλλος διαβάζει ένα βιβλίο και θα δει ουσία, άλλος το διαβάζει και θα δει περιττώματα. Ευτυχώς έχουμε δική μας κρίση και διαβάζουμε και μόνοι μας. Οπότε και μπορούμε να έχουμε δική μας άποψη για ένα βιβλίο. Και τότε ο αυτόκλητος κριτής, θα γίνει ο ίδιος το αντικείμενο της κρίσης. Ισοπέδωση, εξίσωση ανόμοιων καταστάσεων και κακοήθεια. Προσωπικά αν έκρυβα τέτοια πράγματα μέσα μου, θα είχα -πιστεύω- τη σύνεση να τα κρατήσω για τον εαυτό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πόση κακία και χολή στάζετε. Θλίβομαι με αυτή τη νοοτροπία του κακεντρεχούς κραξίματος. Και μόνο ο τίτλος του άρθρου σας είναι προσβλητικός και απαράδεκτος. Καταρχάς τα έσοδα από το βιβλίο του Κανάκη (καλό ή κακό δεν το γνωρίζω) θα δοθούν αποκλειστικά σε φιλανθρωπικό σκοπό, αν εσείς έχετε αμφιβολίες για αυτό πρόβλημά σας. Δεύτερον για το άλλο βιβλίο που αναφέρεστε, πέραν του ότι είναι εξαιρετικό σαν βιβλίο, δεν είχε σκοπό να πλουτίσει ο συγγραφέας αλλά να τα βγάλει από μέσα του, να μπει μια ιστορία, να μάθουν και άλλοι ότι δεν είναι μόνοι σε παρόμοιες περιπτώσεις. Βρείτε το νόημα της ζωής γιατί με τόση κακία και απωθημένα δεν σας βλέπω καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ειλικρινά κα Χρονοπούλου get a life!Δυστυχως διαπιστώνω οτι η ασέβεια,η ζήλια και η κακία ειναι πια τα κυρία χαρακτηριστικά εμας των Ελληήνων.Έλεος...καμία σωτηρία?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 'Get a life' προέτρεψε η κυρία που επειδή διάβασε ένα έξαλλο ποστ στο Facebook αποφάσισε να περάσει την ώρα της εισβάλοντας σε ένα blog που δεν έχει ξαναεπισκεφθεί και δίχως να καταλάβει το αρχικό κείμενο γενικεύει περί Ελλήνων και οδύρεται γενικώς και αορίστως πως δε βλέπει σωτηρία.

      Διαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έχετε πολύ σοβαρό πρόβλημα κυρία μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σωστά... Γιατί μόνο η μυθοπλασία τύπου Δημουλίδου (τυχαία αναφορά) αξίζει τα λεφτά της. Και προφανώς, κάποιος γράφει ΜΟΝΟ για να βγάλει λεφτά. Όταν βγάζεις την ψυχή σου πάνω στο χαρτί, είναι εκμετάλλευση και κανιβαλισμός... Τι να σας πω...
    Το προσωπικό, συναισθηματικό, ψυχικό κόστος που έχει το να εκτεθείς κατ' αυτόν τον τρόπο -και πολύ συχνά (καλή ώρα) να γίνεις βορρά σε κακοήθεις- δεν το λαμβάνουμε υπ'όψιν. Όλα για τα φράγκα.
    Και είναι απολύτως σεβαστό να κρίνει κανείς ένα έργο ως προς το αν τον άγγιξε, αν ήταν για εκείνον αυτό που λέμε "άρτιο" ώστε να τον "πάρει μαζί του", αλλά αυτές οι επί προσωπικού επιθέσεις και καταγγελίες περί των "κινήτρων" των συγγραφέων, είναι απολύτως προσβλητικές.
    Υ.Γ. Η οικονομική κρίση όντως έχει κάνει πολύ μεγάλη ζημιά. Έχουμε μετατραπεί όλοι σε λογιστές και μετράμε ευρουλάκια. Παντού, πίσω -και μπροστά- απ' όλα, υπάρχει το χρήμα και μόνο αυτό. Πουθενά οι άνθρωποι και οι ψυχές τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Βρε Δάφνη χάθηκε ο κόσμος να ασχοληθείς και συ με τους ξένους που μας χαλάν τον τουρισμό μας ;Είπαμε όλοι εμείς οι άλλοι οι ντόπιοι είμαστε άψογοι και τέλειοι και προπάντων αλλεργικοί στην κριτική .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βλέπεις Χρυσάνθη μου «πού μ' έβαλε η μοίρα μου» όπως λέμε στο νησί;

      Χάθηκα να σας έλεγα τι πέρασε ο πατέρας μου με τον καρκίνο και πόσο πονώ; Χάθηκε να κινδυβολογούσα για τρομοκρατίες και χρεωκοπίες ή έστω να σχολίαζα τα κλάμπς και ρεστωράν της Μυκόνου;

      Τώρα ειδοποιούμαι ότι μηνύομαι. Και μάλιστα δικηγόρος που μου γράφει εκ μέρους του κυρίου Κορτώ είναι ο αγαπητός elawyer που συστήνω εδώ δεξιά...

      Άραγε έχει δει ο e-lawyer που τον συμβουλεύει τι μου «σέρνουν» ομαδικώς κι οπαδικώς στη φεϊσμπουκική σελίδα του κυρίου Κορτώ;

      Καλό μας βράδυ
      και...
      από καρδιάς σ ευχαριστώ που έχεις το θάρρος νας σχολιάσεις όχι εναντίον μου εδώ. (Μετράει πολύ αυτή τη στιγμή, ειλικρινά...)
      -

      Διαγραφή
  17. Συνεχίστε να εκφράζετε ελεύθερα την άποψη σας κ. Χρονοπούλου. Καλό θα ήταν, στις εποχές που ζούμε, να εξετάζονται και να αναλύονται τέτοιου είδους κινήσεις που γίνονται απο ανθρώπους κρατικοδίαιτους, ντίλερς νύχτας, υπάλληλους του συστήματος και του μπαμπά Μπομπολα. Το σχόλιο σας ενέχει και μια πολιτική χροιά, άκρως αντίθετη από τις απολιτίκ τάσεις και στάσεις των αναγνωστών που παρατηρώ ότι έχει γεμίσει ο τοίχος του κ.Κορτώ. Είναι εποχές σύγκρουσης και ξεκάθαρης θέσης. Η γραφικότητα του απολιτίκ σε όλα τα πράγματα τις κοινωνικής-πνευματικής-πολιτισμικής μας ζωής και κουλτούρας πρέπει να παρέλθει.

    *Ο κ.Κανάκης, σεβόμενη απόλυτα το πένθος του, θα μπορούσε να δώσει τα χρήματα αυτά από την τσέπη του. Αν πάλι είχε την ανάγκη να αποτυπώσει στο χαρτί τα συναισθήματα του, καλώς έπραξε. Θα επιτρέψετε όμως σε κάποιους να αφουγκραζόμαστε και το ποιόν των ανθρώπων που υπερπροβάλλονται και προωθούνται κατ'εξακολούθηση προτού τρέξουμε να τον υπερασπιστούμε εξαιτίας ενός άρθρου μιας συγγραφέως και επειδή αναφέρθηκε το όνομα του κ.Κορτώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι εποχές σύγκρουσης και ξεκάθαρης θέσης, λοιπόν. Θα πρέπει και στην προσωπική μας ζωή να βάλουμε πολιτικό πρόσημο και να αντιμετωπίζουμε τα πάντα με εμφυλιοπολεμική λογική. Εύγε. Εξαιρετικό σχόλιο.

      Διαγραφή
    2. Δεν μίλησε κανείς για εμφυλιοπολεμική λογική αγαπητέ/ή. Αντιθέτως, εμφυλιοπολεμική λογική και επίθεση παρατήρησα στις απαντήσεις στο άρθρο παραπάνω που κατά τη γνώμη μου ήταν μια καθαρή προσωπική θέση και όχι ένα υβρεολόγιο όπως κατηγόρησαν πολλοί.

      *Όσο για το πολιτικό πρόσημο και την προσωπική μας ζωή πάλι θα αναφέρω τη λέξη 'απολιτίκ' και τον παρολογισμό των νεοελλήνων με αυτό. Πολιτική συνείδηση και θέση δεν σημαίνει τι κόμμα ψηφίζω εγώ η εσείς. Πρόκειται για στάση, για 'ματιά' στα όσα συμβαίνουν γύρω μας, από ένα βιβλίο που εκδίδεται μέχρι το ιδιαίτερο θέμα της μετανάστευσης. Η προσωπική μας ζωή προφανώς και δεν είναι ανεξάρτητη από την πολιτική-κοινωνική διάσταση με την οποία βλέπουμε τον κόσμο γύρω μας και αλληλεπιδρούμε.

      Διαγραφή
    3. *Επίσης δεν με γνωρίζετε προσωπικώς και ο ειρωνικός τόνος στο γραπτό λόγο 'εύγε/εξαιρετικό σχόλιο' δεν είναι δείγμα πολιτισμού ή ανθρώπου που έχει 'κάτι' να πει.

      Διαγραφή
    4. Κύρια/ε ΑνώνυμοςΣάββατο, Μαΐου 30, 2015 5:46:00 μ.μ.

      Σας ευχαρστώ θερμότατα. Απόψε τα καλά λόγια τα έχω ανάγκη και γνωρίζω με τόση επιθετικότητα που αντιμετώπισα, πόσο δύσκολο είναι να θελήσει κανείς να αναμιχθεί. Απ την καρδιά μου ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!

      Διαγραφή
  18. Στην Ελλάδα όλα έχουν γίνει ένας αχταρμάς. Άλλο κριτική και άλλο προσβολές κ.Χρονοπούλου. Άλλο να γράψετε με επιχειρήματα τι δεν σας άρεσε στα έργα κάποιων κι άλλο να μιλάτε τόσο άσχημα ειρωνευόμενη και το αναγνωστικό τους κοινό. Δεν ανήκω στους "οπαδούς" όπως γράψατε του Κορτώ άσχετα αν μου αρέσουν τα βιβλία του. Εδώ κάνατε ένα ισχυρό φάουλ.. Στο βιβλίο του δεν αναφέρεται απλά στην μητέρα του και τη σχέση τους αλλά στην διπολική διαταραχή. Σαν κοινωνική λειτουργός που έχω σπουδάζει μπόλικη ψυχολογία μπορώ να διανοηθώ πόσο πίσω είμαστε σε όλους τους τομείς στο να αποδεχόμαστε και να αντιμετωπίζουμε το κάθετι, πόσο μάλλον μία ψυχική διαταραχή.
    Οπότε το βιβλίο του περνούσε πολλά μηνύματα.
    Θεωρώ πως είχατε μία άτυχη στιγμή ξεσπάσματος, γιατί από το λίγο καιρό που παρακολουθούσα το blog σας δεν περίμενα να δω το όνομά σας σε κάτι τέτοιο.
    Ελπίζω να το λύσετε διακριτικά, γιατί είναι άσχημα και για τις δύο πλευρές τέτοια σκηνικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εσείς που λέτε πως έχετε ξαναέρθει πιστεύετε ότι επετέθην στον κ Κορτώ λοιπόν;
      Με λυπεί η παρεξήγηση κι εύχομαι να λυνόταν αυτό το ζήτημα.
      Δυστυχώς σκόπιμα βλέπω να οξύνεται, απειλούμαι με μηνύσεις και υφίσταμαι προσωπικές κακόβουλες επιθέσες.

      Ελπίζω να βαρεθούν, η επικαιρότητα να τους τραβήξει αλλού και να αφήσουν κι εμένα και το blog αυτό στο ήρεμο ύφος, τη νηφάλια ανταλλαγή απόψεων και την προσωπική έκφραση των θέσεών μου όπως οι αναγνώστες που με τιμούν με τις επισκέψεις τους έχουν συνηθίσει.

      Διαγραφή
  19. Ντρεπομαι για λογαριασμο σας κυρια Χρονοπουλου προσφατα εχασα τον πατερα μου λιγες μερες μετα τον Αντωνη Κανακη και βγαζετε κακια και χολη για ολους αυτους τους ανθρωπους που φυγανε γιατι τολμησανε να γραψουν κατι για τον πατερα τους με τα εσοδα να πηγαινουν για φιλανθρωπικο σκοπο και εγω λιγες μερες που εχασα τον πατερα μου ειχα την αναγκη να γραψω κατι μεγαλη αναγκη να τα εξιστορησω να βγαλω ολα αυτα που ενιωθα εκεινες τις μερες σαν ψυχοθεραπεια μπορει βιβλιο να μην εγραψα αλλα αποφασισα καλως ή κακως να τα γραψω στο προφιλ μου στο φεισμπουκ το ειχα αναγκη κυρια Χρονοπουλου δεν ξερω αν με καταλαβαινετε δεν ξερω αν εχετε βιωσει την απωλεια καποιον απο τους γονεις σας και σας ευχομαι να το βιωσετε οσο γινεται πιο αργα και ολα αυτα που εγραψε ο Κανακης τα λιγα αποσπασματα που διαβασα με εκφραζανε πληρως ητανε σαν τα εγραψα εγω τοσο αληθινα ειλικρινα κριμα που βγαζετε τετοια κακια σας λυπαμαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απολύτως σας καταλαβαίνω. Είναι μεγάλη βοήθεια να σημαντκό να μοιράζεται κανείς το πένθος του.
      Το θέμα μου εδώ ήταν τελειως άλλο- μα τα έχω ήδη απαντήσει πολλές φορές, όπως και τα περί φιλανθρωπίας που νομίζω είναι περιττό να επαναλάβω.

      Τα συλλυπητήριά μου!

      Διαγραφή
  20. Θέλω απλώς να πω ότι συμφωνώ απολύτως μαζί σας, περί κανιβάλων εννοώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευαριστώ θερμά.
      Για τη συμπαράσταση που απόψε (με όσα μου προσάπτονται όλη μέρα) την έχω ανάγκη.

      Καλό μας ξημέρωμα (και μεταφορικώς).

      Διαγραφή
  21. Κυρια Χρονοπούλου, ο Κορτώ σας απείλησε γραπτώς για μήνυση; Αν ναι, μπορείτε να μου στείλετε το σύνδεσμο; kostas@futurenetz.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Και μόνο η απαξιωτική λέξη τηλετετοιος αποδεικνύει οτι υπάρχει βαθύ και άλυτο πρόβλημα......ο εκλεκτικισμός δεν γίνεται εύκολα δεκτός απο μέτριους,.,,τόσο απλα..,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κορτω, ο ορισμος του attention whore.
    Κανει καριερα μονο ως 'gay' προβαλοντας τις σεξουαλικες προτιμησεις του περισσοτερο απο το επαγγελμα του.Πουλαει τα παντα για λικα like, τα φιλια του, τις σχεσεις του, την νεκρη του μανα.Ας σου κανει μηνυση, και πολυ ασχολεισαι. Μελος των φιλελεδων βεβαιως...
    Αleister

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαγκιά του! αν μπορεί και κάνει καριέρα ως gay τι σε πειράζει; γιατί δεν κάνεις και εσυ;
      Μακάρι να υπήρχαν και άλλοι σαν τον Κορτώ όπου μόνο μέσα από το facebook έχει βοηθήσει πολλούς ανθρώπους να αντιμετωπίσουν την κατάθλιψη, τις ψυχικές τους ασθένειες αλλά και ομοφυλόφιλοι άνθρωποι μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν την κατακραυγή των γονέων και των συγγενών τους.

      Διαγραφή
  24. Και μόνο η πεποίθηση σας, κ. Χρονοπούλου ότι μιλάτε για ένα ''φαινόμενο'' είναι καταδεικτική απλής βλακείας ή απλώς μιας ατυχούς προσπάθειας να τοποθετηθείτε δημόσια και εσείς.. Εξάλλου και ποιος δεν το κάνει σήμερα? Από όλα τα φαινόμενα που εκτυλίσσονται γύρω μας, αυτό ανακάλυψε το δαιμόνιο μυαλό σας? Μιλάτε μάλιστα με τόσο σκληρές εκφράσεις όπως ''κανιβαλισμός''..Μάλλον απλά δεν ξέρετε τι λέτε. Οι λέξεις γίνονται πολλές φορές, πατσαβούρια στα χέρια του οποιουδήποτε. Όσο για το βιβλίο του a.c. είναι, κατά την γνώμη μου, εξαιρετικό. Διαβάστε το και σεις.. Υποθέτω ότι οι διαδικτυακοί του φίλοι που διαμαρτύρονται, το έχουν διαβάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Νομίζω οτι ο ανώνυμος που έγραψε το attention whore για τον Κορτω,πρέπει να φάει μια μηνυσουλα για να καταλάβει.......αν είναι κι απο φιλελε θα την καταλάβει ακόμα καλύτερα....
    Κ.Κορτω στην θέση σας,θα του τραβούσα μια μήνυση,,,να σταματήσουν πια οι ύβρεις στο διαδίκτυο,,,,να καθαρίσει απο τον βόθρο το ιντερνετ σιγα σιγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «να φάει μια μηνυσουλα»
      ....«αν είναι κι απο φιλελε»
      «θα του τραβούσα μια μήνυση,»!

      Εύχομαι να μην είστε συγγραφέας και γι αυτό να μην καταλαβαίνετε ότι όποιος εκδίδει εκτίθεται κι ότι η δημοκρατικότητά μας δοκιμάζεται όταν δε συμφωνούμε, όχι όταν μας κολακεύουν..

      Εκτός βεβαίως κι αν είστε απ' αυτούς που θέλουν «να καθαρίσει » ο τόπος οπότε τι #je_suis_charlie και πράσιν΄άλογα να σας πω;

      Διαγραφή
  26. κ. Δάφνη την ψυχανάλυση την έχετε σκεφτεί σαν λύση; Αν πραγματικά διαβάζατε και παρακολουθούσατε τον κ. Κορτώ ίσως να είχατε ξεκουνηθεί να λύσετε τα ψυχολογικά σας προβλήματα (που για να γράφετε αυτά που γράφετε έχετε πολλα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Κυρία Χρονοπούλου σας χαιρετώ. Δεν σας γνωρίζω, δεν με γνωρίζετε. Όπως επίσης δεν γνωρίζω, προσωπικά, τους διάφορους "επωνύμους" που αναφέρονται (ευθέως ή πλαγίως) στο σχόλιό σας. Θα ήθελα, ωστόσο, να παρατηρήσω τα εξής: Πρώτον, τα σχόλια του στιλ "να καθαρίσει από τον βόθρο το ίντερνετ" κλπ είναι εντελώς ΑΚΥΡΑ, από τη στιγμή που το άρθρο σας είναι ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΟ. Επομένως σέβεστε τις θέσεις σας και τους αναγνώστες σας. Δεύτερον, κανένα κείμενο με αρχή, μέση, τέλος ΚΑΙ με ξεκάθαρα επιχειρήματα δεν είναι δυνατόν να υποβληθεί στην οποιαδήποτε λογοκρισία του όχλου, μόνο και μόνο επειδή ενόχλησε. Σαφώς και μπορεί (το κείμενο) να κριθεί και να κατακριθεί. Όχι όμως να "κατέβει" ή να "διαγραφεί" επειδή κάποιοι, ξαφνικά, "γίναν ευαίσθητοι" ή έχουν δικηγόρους που "επικοινωνούν". Τρίτον (και σπουδαιότερο) η μεγαλύτερη πλειοψηφία των ανθρώπων αυτού του πλανήτη, αγαπάμε τους γονείς μας, και εκατομμύρια ανθρώπων από εμάς, έχουμε περάσει στωικά αμέτρητες ώρες, μέρες, μήνες ή και χρόνια για να εξυπηρετήσουμε το γονιό μας όταν τον χρειαζόταν, αλλά ΔΕΝ γράψαμε βιβλίο για αυτό, είτε λόγω έλλειψης ταλέντου, είτε λόγω έλλειψης γνωριμιών, είτε επειδή θεωρούμε ότι οι προσωπικές μας στιγμές δεν χρειάζονται δημοσίευσης, είτε επείδη δεν αιστανθήκαμε ότι κάναμε κάτι το ιδιέταιρο όταν αγαπούσαμε, σκεφτόμασταν ή προσέχαμε τους γονείς μας. Κάναμε το αυτονόητο. Η κατακλείδα: όταν κάποιος, ο οποιοσδήποτε, δημοσιεύει τα του οίκου του, να είναι προετοιμασμένος για τα καλύτερα και για τα χειρότερα. Θα ακούσει και για "ευαισθητοποίηση του κοινού" και για "ξεπούλημα της ιδιωτικής του ζωής". Η σφαίρα της δημοσιότητας τα έχει και τα δύο. Κύριε Κορτώ λυπάμαι. Γουστάρατε τα μπράβο, χαλαστήκατε με την κριτική. Ακόμα και αν πιστεύετε ότι είναι κακοπροαίρετη, οι απειλές "περί δικηγόρων" κλπ είναι, τουλάχιστον, αντιακαδημαϊκές. Και κάτι τελευταίο. Η κυρία Χρονοπούλου δείχνει "έλεος για τις ψυχές που έφυγαν" (sic), απλώς αποφάσισε ότι με τους υπόλοιπους (που είναι εν ζωή) θα είναι ανελέητη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. EYE-Q
      τα είπατε όλα ξεκάθαρα και σας ευγνωμονώ που κάνατε τον κόπο να τα εξηγήσετε και σε όσους μοιάζει να δυσκολεύονται να τα καταλάβουν.

      Το σχόλιό σας είναι χρησιμότατο και ελπίζω να βοηθήσει.
      Από την καρδιά μου σας ευχαριστώ
      και σας εύχομαι
      Καλό ξημέρωμα!!

      Διαγραφή
  28. Αυτό που δεν θέλουν να καταλάβουν οι άνθρωποι (και ειδικά οι Έλληνες), με τελευταίο λυπηρό παράδειγμα τον Αύγουστο Κορτώ,
    είναι ότι όταν κάνεις μήνυση σε κάποιον για λόγους προσβολής προσωπικότητας/αξιοπρέπειας ή βλασφημείας κ.λ.π., κατασκευάζεις μια βέργα για τη δική σου πλάτη.
    Πως δίνεις το δικαίωμα στο ελληνικό, θεοκεντρικό κράτος ν' αποφασίσει ποιος λόγος είναι επιβλαβής;
    Το κράτος που λογοκρίνει γκεη φιλιά, και δεν λέει να ψηφίσει το σύμφωνο συμβίωσης;
    Πρέπει να' σαι πολύ γκα-γκα για ν' αφήσεις αυτό το κράτος αυτός να σε ξαλαφρώσει από την ευθύνη ν' ακούς ή να διαβάζεις αυτά που πρέπει ν΄ακούσεις ή να διαβάσεις.
    Ακόμη κι αν δε σ'αρέσουν!
    Κ. Κορτώ χεστήκαμε αν νιώθεις ότι θίχθηκε η αξιοπρέπεια και ψυχική σου υγεία! Πάρε πρόζακ να συνέλθεις.
    Νοιαζόμαστε όσο και για την αξιοπρέπεια και ψυχική υγεία του κάθε Σεραφείμ και Μούφτη που νιώθει ότι προσβάλουμε τη θρησκεία του με χίλιους δυο τρόπους.
    Grow up and get some humor in your life!
    Και επαναλαμβάνω πάντα τη σοφή έκφραση γιγάντων της σκέψης όπως του Salman Rushdie και του Christofer Hitchens
    "Without the freedom to offend, free speech ceases to exist"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλο ένα εξαιρετικό σχόλιο αγαητή/ε

      (και με αναφορά στον λατρευτό μου Hitch!). Παίρνω κουράγιο να αντιμετωπήσβ την απόλυτη τρέλα που νατιμετωπίζω από χθες, με ύβρεις, απειλές και προσβολές από αγνώστους
      και σε ευχαριστώ από την καρδιά μου.

      Διαγραφή
  29. δεν εχω καταλαβει που κολλαει Κ. Κορτώ πρωτη φορα τον ακουω αλλα το κειμενο για τον κανακη το βρηκα ευστοχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για το θάρρος σας να εκφραστείτε μεταξύ λύκων.

      (Ο Α. Κορτώ είναι γνωστός Έλληνας συγγραφέας και μυθιστορημάτων και παιδικών.
      Δυστυχώς σήμερα ανακάλυψα πως δεν έχει καταλάβει τι ανυπόστατα θεοπάλαβο και πρωτοφανές είναι οι καλλιτέχνες να μηνύουν όποιον δε λατρεύει το έργο τους ή όποιον νομίζουν ότι αναφέρθηκε σ' αυτό.
      Τώρα για τους οπαδούς.. δυστυχώς αναμενόμενη η βαρβαρότης).

      Διαγραφή
  30. Προβλημα-ζηλεια-κακια! Κριμααααα ρεεεεεεεεε!!!! Για γελιααααααα χαχχαχαχαχαχχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Μαζί σου Δάφνη,συμφωνώ με όσα έγραψες.Δε διάβασα το βιβλίο του τηλετέτοιου,νομίζω όμως πως δεν είναι ο θάνατος του πατέρα προιόν πρός πώληση κι ας συγκινούνται οι αναγνώστριες του Κορτω.Αυτός είναι ο πολιτισμός μας,τρέφεται με αρβυλοπαπάρες και κατακρίνει όποιον βλέπει και καυτηριάζει την έλλειψη ορίων και αυτοσεβασμού που πολύ σωστά παρατήρησες.Μαζί σου και μη μασάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημήτρη
      ένα μεγάλο ευχαριστώ από την καρδιά μου.
      Κι αν ν συνεχίσει με τη μήνυση θα ενημερώνω το blog κι ίσως γελάσουμε με τον παραλογισμό. Διότι όχι... δε θα μασήσουμε.

      Διαγραφή
  32. Θα με βόλευε να το βουλώσω, αλλά μού κάθονται στο στομάχι τα τελεσίγραφα και οι μηνύσεις, πολύ δε περισσότερο όταν στενεύουν τα όρια και το δικαίωμα του κριτικού λόγου. Καλή σας δύναμη, λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και συμφωνώ και το εκτιμώ που μιλήσατε
      και σας ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
    2. Κι ένα υχάριστο: Το σχόλιό σας έγινε ευκαιρία να διαβάσω έργα σας.
      (Πρόχειρα και πεταχτά τώρα μα κατέβασα για το βράδυ..)

      Διαγραφή
  33. Υπάρχει άρθρο εδώ : http://www.freegossip.gr/index.php/site/article/164579/epithesh-ston-antwnh-kanakh-gia-to-biblio-poy-egrapse-gia-ton-patera-toy-kanibalismos. Μπορείτε να δείτε και τα σχόλια των αναγνωστών κάτω - κάτω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Α, και άκουσα σχόλιο ραδιοερασιτέχνη για τον Κανάκη και για τα ανέκδοτα του : "Πληρώνονται για να λένε τέτοιες βλακείες ?"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πληρώνονται ναι.
      μα νομίζω σωστό είναι αφού είναι τόσο δημοφιλείς και το καταφέρνουν για τόσα χρόνια., όχι;

      Διαγραφή
    2. Για τα ανέκδοτά τους είπα, αν το κατάλαβες...
      Η φάση έγινε όταν κάποιος από τους ραδιοερασιτέχνες έβαλε κάποιο ανέκδοτο από το "Ράδιο Αρβύλα" και σχολίασε ο άλλος "Πληρώνονται αυτοί για να λένε αυτά ?"

      Διαγραφή
  35. "Βλέπετε είναι οι πωλήσεις σίγουρες. Το κοινό που διαβάζει ως επί το πλείστον είναι κυρίες μιας κάποιας ηλικίας, οι κυρίες που στη μοναξιά της αϋπνίας βλέπουν και τους Ράδιο Αρβύλα δίχως να συνδυάζουν πως αν και δουλεύουν με μπαράκια στη Χαλκιδική λέξη δεν έχουν πει για την Eldorado του Μπομπολιστάν που την καταστρέφει.

    Μη με παρεξηγήσετε, δεν τις κατηγορώ. Είναι καλοπροαίρετες, το κοινό που συντηρεί πολλά θέατρα, το κοινό που φλερτάρουν οι πονηροί τηλεαριστοφάνηδες μα και οι υπερώριμες και υπερβραβευμένες ποιήτριες-ακαδημαϊκοί που διαμαρτύρονται όταν οι φτωχοί άστεγοι πιάνουν παγκάκια κι εκείνες σιχαίνονται να τα μοιραστούν.
    Όχι, τις αναγνώστριες δεν τις κατηγορώ."

    ξερετε βεβαια τι σας λενε οι αναγνωστριες κυρα-Δαφνη μας.Οτι οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια.Οτι θα διαβαζουν οτι θελουν,κι ας χτυπιεστε.Οτι η κακια σας ειναι εντυπωσιακη. Κι οτι το καποιας ηλικιας ,που το αναφερετε απαξιωτικα,ειναι ορος που περιλαμβανει κι εσας.Αντε γεια,δεν χαρηκα που σας γνωρισα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Και πριν λίγο καιρό ήμασταν όλοι "Je suis Charlie"...τώρα μαθαίνω πως δεν πρέπει να λέμε το όνομα δημοσιοτήτων "επί ματαίω"...τελικά όλοι εμείς που έχουμε blogs μπορούμε να λέμε την άποψή μας, ή θα μας σούρνουν στα δικαστήρια;
    Και μπορούμε να πιάνουμε στο στόμα μας όποιον εκτίθεται, ή θα μας βάζουν πιπέρι?
    Άλλο η διαφωνία βέβαια και άλλο οι μηνύσεις...
    Πάντως όλοι πιάστηκαν από τη φράση σου:
    "Δυο πολύ γνωστά ονόματα της λογοτεχνίας θησαύρισαν πέρσι με μυθιστορίες με θέμα τις μάνες τους. Σειρά τώρα πήρε κι ο πατέρας." που ίσως "φωτογραφίζουν" και Κορτώ...
    Και να σκεφτείς μόλις πριν λίγες μέρες τον υπερασπιζόμουν επειδή κάποια που είχε μιλήσει για δανειστικές βιβλιοθήκες στο παρελθόν είπε κάτι παρόμοιο, χωρίς βέβαια να ασχολείται με το θέμα του Κανάκη...τώρα όμως απογοητεύομαι...μα μηνύσεις?
    Δεν ξέρω ποιοι συμβουλεύουν τον κύριο Κορτώ, ίσως το εξαγριωμένο πλήθος κάτω από τις αναρτήσεις του να τον εξωθεί περισσότερο και να τον κάνει να πιστεύει πως πράττει σωστά, αλλά κάπου κάνουν λάθος όλοι τους...ας το ξανασκεφτούν πριν ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και τα πάρει όλα και τα σκορπίσει....ολούθε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Μαρία μου Πόσο σοφός ο παραλληλισμός σου με εκείνο το Charlie για το οποίο εκόπτοντο...
      Τώρα δεν ανέχονται αντίθετη άποψη κι ας λέγαμε ξανά και ξανά πως Δημοκρατία είναι όταν διαφωνείς να επιτρέπεις...

      Αγριεύουν όμως.. Ξεκίνησε ο Κορτώ και τώρα οι οπαδοί γράφουν βρισιές στα κοινωνικά δίκτυα..

      Καλή μας μέρα... (να δω πώς θα την περάσω,,)

      Διαγραφή
  37. Το προσωπικό βίωμα ως τέχνηΚυριακή, Μαΐου 31, 2015 10:12:00 π.μ.

    Σχετικά με το βιβλίο του Κανάκη. Ίσως είναι κανιβαλισμός να εκδώσεις βιβλίο που να περιστρέφεται γύρω από τον πόνο σου για το νεκρό πατέρα σου. Αλλά ας υποθέσουμε ότι εκκινώντας από προσωπικά βιώματα θες να μετατρέψεις σε αντικείμενο συζήτησης και ανάλυσης ένα τόσο καθημερινό ζήτημα. Πως το κάνεις; Υπάρχει ας πούμε, κατάλληλος χρόνος; Και γιατί δεν έχει ενδιαφέρον η συγκεκριμένη χρονική στιγμή που επιλέχθηκε; Μήπως κάποια πράγματα, όπως τα πιο προσωπικά συναισθήματα, θα έπρεπε να μείνουν για πάντα στο σκοτάδι του προσωπικού βιώματος αντί να κοινωνούνται, να εξωτερικεύονται και να μετατρέπονται σε τέχνη ή και ενίοτε σε επιστήμη; Δε θα έπρεπε να δημοσιεύονται ας πούμε, σε κατάλληλο χρόνο, ερωτικές επιστολές υψηλής λογοτεχνικής αξίας; Βεβαίως, το αν το έργο του Κανάκη αποτελεί τελικά αντικείμενο αξίας είναι άλλη ιστορία. Αλλά τα πυρά στρέφονται έναντι του εγχειρήματος, όχι του αποτελέσματος από ότι κατάλαβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοβάμαι πως ίσως έρχεστε από κάποια αναδημοσίευση με πηχαίο τίτλο πως είπα κανίβαλο τον Κανάκη κι ίσως δε διαβάσατε προσεκτικά το γράφω και, νομίζω, δε έχετε δει ακι τις πάμπολλες απαντήσεις μου στο Faceboοk.
      Να τα ξαναπω λοιπόν:
      Δεν αμφισβητώ κανενός το δικαιωμα να γράψει και να μιλήσει - αντιθέτως. Επίσης δεν έκανα κριτική σε ανθρώπους ή έργα.
      Ένα φαινόμενο παρατήρησα, και εξέφρασα απορίες και αν ο κύριος Κορτώ για δικούς του λόγους δεν είχε νιώσει να θίγεται και δεν μου έκανε μήνυση ξεσηκώνοντας και τους οπαδούς του και γράφοντας στη σελίδα του εν αγνοία μου νομίζω κανείς δε θα είχε ενοχληθεί γιατί θα φαινόταν τι λέω.

      Δικαίωμα του καθενός να εκδίδει ό,τι θέλει, δικαίωμα και να λέει ό,τι θέλει όσο δεν εκθέτει ανθρώπους.
      Λόγω αυτού του κειμένου από χθες απαντώ σε βρισιές που γίνονται όλο και πιο άγριες, προσωπικές, παράλλογες κι ανυπόστατες. Ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί ενοχλεί τόσο η γνώμη μου -ιδίως αφού είναι εδώ σe προσωπικό blog ..

      Διαγραφή
  38. Πολυ καλη η κριτικη σας και καλα κανετε και ειρωνευεστε συμφωνω μαζι σας λετε τα πραγματα με το ονομα τους αφηστε καποιους υπερασπιστες των τηλεμαιντανων να σκουζουνε. Η τηλεοραση εχει καταντησει ενας απεραντος σκουπιδοτενεκες μαζι με τα γελοια προτυπα που προωθει στον κοσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ πολύ,
      συμφωνούμε νομίζω.
      Διότι δυστυχώς οι της τηλεόρασης, τα ιδιωτικά κανάλια (όπως τα πάλαι ποτέ ΚΛΙΚ και ΝΙΤΡΟ) δεν είναι μόνο σκουπιδότοποι από αμέλεια μα συνυπεύθυνοι της κατάπτωσης και κατάντιας που υφστάμεθα και εμείς που δεν τα βλέπουμε.

      Να, π.χ. ο κ Κορτώ δεν είναι τηλεοπτικός σταρ. Και όμως οι οπαδοί του αντέδρασαν σε στυλ μαλλιοτραβήγματος σα να ήμασταν σε αυλή του Big Brother.. Δυστυχώς..

      Διαγραφή
    2. Τον Κορτώ τον έκανε διάσημο κάποιος Βερύκιος που τον απόκαλεσε "Κυρά Αυγουστίνα" και έγινε χαμός...

      Διαγραφή
    3. Και τότε βεβαίως εκφράστηκα υπέρ του Α.Κορτώ.

      Η διασημότητα δεν ξέρω πως μετριέται μα μη είμαστε άδικοι, ως μυθιστοριογράφος ο Α.Κορτώ ήταν γνωστός από πριν.

      Όσο κακώς σήμερα ο Α.Κ. μου επιτίθεται άλλο τόσο κακώς πιστεύω ο κ Βερύκιος εξέφρασε δημόσια την ομοφοβία του.
      Με εκείνη τη μήνυση δεν ξέρω τι έγινε όμως, τώρα θα δούμε τι θα κάνει και με τη δική μου (δική του προς εμένα- εγώ είπαμε: δε μηνύω).
      Για να δούμε...

      Διαγραφή
    4. Ναι, όντως ο Α.Κ. ήταν γνωστός από πριν, αλλά έγινε πιο "επώνυμος" από έναν δημοσιογράφο με "σκληρή γλώσσα", λαοπρόβλητο στις μάζες που θαυμάζουν τη Βίσση και τη Βανδή. Ναι, αλλά δεν τον θυμόμαστε από τα βιβλία του, αλλά από αυτό το συμβάν και από το δικό σου. Μήπως λέω να γράψει κανένα βιβλίο και να αφήσει τις μηνύσεις ?

      Διαγραφή
  39. Δάφνη έχε εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη .Να κατατεθεί η μήνυση από τρίτη ,να εκδικαστεί σε 2 ,3,4, χρόνια .Να κάνει και 4-5-6-8 μήνες να καθαρογραφτεί η απόφαση .Πας και στοίχημα ότι μέχρι τότε θα έχει φάει και καμμιά ίδια ακριβώς μήνυση και ο ίδιος. Ίσως λόγω του χαρακτήρα σου τον υπερασπιστείς κιόλας .Όσο αντέχεις απάντα σε ότι σε πειράζει πολύ .Δες και την θετική πλευρά των πραγμάτων .Γνώρισαν το μπλογκ τόσοι άνθρωποι και σε κάποιους θα αρέσει και θα μείνουν .Όλοι οι άλλοι δεν θα έρχονταν ποτέ. .Τώρα η μεγάλη πίκρα είναι από όσους γνωρίζεις και στο πραγματικό κόσμο και δεν φέρθηκαν ανάλογα .Σε αυτό δεν είμαι κατάλληλη για συμβουλές ,όσο αντέχει ο καθένας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρυσάνθη μου
      θαυμάσια τα λόγια σου κι έχεις πού δίκιο.

      Τη μήνυση δεν τη φοβάμαι (αν είχα φοβηθεί θα κατέβαζα το άρθρο όταν το ζήτησε). 'Φοβάμαι' (σε εισαγωγικά μα καταλαβαίνεις πώς το εννοώ) την κύφια δημοσιότητα, τους υπερβολικούς τίτλους που είδα σε ειδησεογραφικά
      και πιο πολύ .. όχι φοβάμαι μα .. ενοχλούμαι από τόση επίθεση.

      Λίγοι ίσως ξέρουν (κι όοι δεν το ξερουν ίσως δε θα το πίστευαν) πως έχω αποφύγει τη δημοσιότητα παρότι θα ήταν χρήσιμη για υη δουλειά μου. Δεν πιστεύω σ΄αυτά, ποτέ δεν εκμεταλλεύτηκα ευκαιρίες για να μεμάθουν.. ―κι αν απέφυγα θετικές σκέψου πόσο περίεργα νιώθω τώρα...

      Ευτυχώς ο ειδήσεις τρέχουν και ελπίζω να καταλαγιάσει γρήγορα το θέμα. Και.. όπως σοφά λες.. αν κάποιος μέσα από όλα αυτά ανακαλύψει τα bogs ή τα βιβλία μου.. καλό θα είναι.

      Προς το παρόν είμαι κάως σοκαρισμένη από το μένος, την εμμονή αγνώστων.. Π.χ. παρατήρησα πως για 24 ώρες ήταν παρύσα μια κυρία που με έβριζε στο δικό μου προφίλ στο Fb, με έβριζε και στου Κορτώ, διάβαζε κι όλα τα σχόλια κι έβαζε like στα αρνητικά.. Απίστευτο μου φάνηκε..ακατανόητο...

      Σ' ευχαριστώ πολύ για τα σχολιά σου
      ας ελπίσουμε για το καλύτερο..

      Διαγραφή
    2. Εγώ το γνώρισα το blog σου από τη "Φαρμακόγλωσσα Κίρκη" προ επεισοδίων σου με τον Α.Κ. Και ίσως τώρα να έχεις περισσότερους επισκέπτες

      Διαγραφή
    3. Αγαπημένη ακούραστη Κίρκη.
      Τώρα λόγω των σχολίων σου γνώρισα κι εγώ το http://pearradio.blogspot.gr και τη Ρόμπα..

      Διαγραφή
  40. Ήμουν η πρώτη που σχολίασε. Στάθηκα στο φαινόμενο. Γιατί εκεί ήταν επικεντρωμένη και η ανάρτηση. Φαίνεται θα είμαι το λιγότερο χαζή που δεν κατάλαβα ότι έθιγες και έβριζες πρόσωπα Δάφνη σε βαθμό μηνύσεως! Τι να πω!

    Ο κάθε ένας δείχνει πολλά από τον τρόπο που εκφράζεται. Αλλά και από το τρόπο που αντιμετωπίζει τις διάφορες κρίσεις!
    Διάβαζα και παρακολουθούσα τον Αύγουστο καθημερινά. Έχω διαβάσει αρκετά βιβλία του και ήμουν έτοιμη να αγοράσω το καινούργιο του πόνημα. Λάτρεψα το Κατερινάκι, όπως συχνά το αποκαλεί.
    Γελούσα με τα αστεία του, τα σχολιανά του!

    Κρίμα!
    Μπορεί και να διαβάσω ξανά βιβλίο του, δεν το αποκλείω. Αλλά με έχασε με τη συμπεριφορά του.

    H me maria πιο πάνω με κάλυψε απόλυτα με το σχόλιο της!

    Δάφνη ο ευγενής τρόπος που αντιμετώπισες όλο αυτό - που δεν ξέρω πώς να το ονοματίσω- με κάνει να θέλω δημόσια να στέκομαι πλάι σου!

    Καλή δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριστέα μου
      ήσουν η πρώτη και πήρα πολύ κουράγιο από την παρουσία σου.

      Κι εγώ είχα υποστηρίξει τον Αύγουστο Κορτώ σε διάφορες δύσκολες στιγμές, σε επιθέσεις που δέχθηκε..
      Όταν με μπλόκαρε κι έγραψε το πρώτο κείμενο με τις απειλές ήταν σα να έδωσε εντολή να μου επιτεθούν. Κάποιοι φίλοι που με ειδοποίησαν θέλησαν να κάνουν το ίδιο, αγανακτισμένοι μου είπαν τι θα του έγραφαν και το εμπόδισα, όπως εμπόδισα κάθε ομοφοβικό σχόλιο και κάθε επίθεση του τύπου 'σιγά το συγγραφέα' ή και (θα γελάσεις) το παρατσούκλι 'Αλουστος.. Δε σου το αναφέρω για να φανώ αγία ή σωστή μα επειδη δε θεωρώ πως πρέπει να γινόμαστε συμμορίες, δεν θέλω να ζω σε ζούγκλα.
      Επιμένω πως μπορεί κάποις να μου φερθεί φρικτά μα να είναι καλός συγγραφέας, τρυφερός φίλος προς άλλους.
      Αυτός ο αγώνας, να μην υπάρξουν αντεπιθέσεις από τη δική μου πλευρά, με έχει εξοντώσει πιο πολυ κι από τις βρισιές με τις οποίες με λούζουν.. διότι ανά πάσα στιγμή τρέμω μην τύχει και από φιλία για μένα κάποιος φερθεί έτσι που δε θέλω...

      Ξέρεις τον περφεξιονισμό μου: θέλω να είμαστε τέλειες, πιστεύω πως μπορούμε να είμαστε όλο και καλύτερες.. κι αυτό σημαίνει πως μπορούμε να ξεχωρίσουμε- να χαρείς το επόμενο βιβλίο του και, ελπίζω κι εκείνος να καταλάβει κι εμείς να συγχωρέσουμε τούτη την κακή στιγμή του..
      Μου φαίνεται τόσο περιττό όλο αυτό.. (Τρικυμία σε φλιτζάνι το έχω ονομάσει..).

      Θελω όμως να σου πω ότι ελπίζω να ξεπεραστεί, ναι,
      μα δε θα ξεχάσω την παρουσία σου εδώ αυτές τις δύσκολες στιγμές..
      και πάντα θα σε ευχαριστώ (και τη Μαρία μας) γι αυτό

      Διαγραφή
  41. Δεν εχω διαβάσει ούτε του βιβλίο του κυρίου Κορτώ, ούτε του κυρίου Κανάκη και ούτε πρόκειται, δεν γίνεται όμως να μην αναρωτηθώ: Γιατί, κυρία Χρονοπούλου τέτοιο σκατοψύχι; Για κάποια κλικ παραπάνω; Πίεση για την καινούρια ανάρτηση στο blog σας; Πολύ θα το εκτιμόυσα αν κάνατε κριτική στο βιβλίο και μόνο (αλήθεια το έχετε διαβάσει;). Αντί αυτού καννιβαλίζετε αυτούς που "καννιβαλίζουν" (που σε τελική ανάλυση για τους δικούς τους γονείς γράφουν, όχι για τους δικούς σας). Έχετε κάνει λάθος και θα ήταν έντιμο να το αναγνωρίζατε. Ειδάλλως λυπάμαι πάρα πολύ. Για την μιζέρια που δέρνει αυτόν τον τόπο, γενικά, τα τελευταία χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απελπισμένη ανώνυμηΔευτέρα, Ιουνίου 01, 2015 2:52:00 π.μ.

      ρωτάει αν έχει διαβάσει το βιβλίο η κα. Χρονοπούλου χωρίς να το έχει διαβάσει και την αποκαλεί και σκατόψυχη..

      FUCK LOGIC..

      Λέει ότι γράφουν για τους δικούς τους γονείς και όχι για τους δικούς της

      THANK YOU CAPTAIN OBVIOUS

      και τέλος φυσικά έρχεται το κερασάκι στην τούρτα, η συμπερασματική μπουρδολογία για την μιζέρια που δέρνει αυτόν τον τόπο.

      Πιο αμοιβάδα πεθαίνεις..

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ την Απελπισμένη ανώνυμη
      που απάντησε με χιούμορ και γέλασα.

      Σαν το ανωτέρω δυστυχώς είναι πάρα πολλά από όσα λαβαίνω και σε inbox,ακόμα και σε mail..σχόλια ανθρώπων που δεν έχουν διαβάσει κανένα από τα βιβλία και που με λεξιλόγιο χυδαίο και υβριστικό έρχονται να μου συστήσουν τι θα έπρεπε να έγραφα ή να έκανα..

      Καλά που έχω φίλους αναγνώστες με χιούμορ,
      αλλιώς δε θα άντεχα να διαβάζω όσα έρχονται..

      Διαγραφή
  42. Έλα κι εσύ βρε Δάφνη, ακόμα να συνειδητοποιήσεις πως οι "ύβρεις, απειλές και προσβολές από αγνώστους" είναι η βάση της πυραμίδας του Ίντερνετ; Από κεί και πέρα η δουλειά του κάθε χρήστη είναι να φιλτράρει, ως άλλο antivirus, τα βλαβερά σχόλια και να μην τα αφήνει να πειράξουν το λειτουργικό σύστημα του μυαλού του. Στο κάτω-κάτω "αν δεν υπήρχανε αυτοί, πώς θα υπήρχαμε οι άλλοι" που τραγουδάει κι ο Χατζής. Μοναδική συμβουλή η παγκόσμια σταθερά "don't feed the troll(s)". Άντε και το πανγαλαξικό "ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ", κατά Ντάγκλας Άνταμς.

    Θα έγραφα και για τον Κορτώ, αλλά δεν με παίρνει οικονομικά για μυνήσεις αυτό το διάστημα...

    Επίσης πρέπει να πω ότι μέσα από όλο αυτό το μπάχαλο παίρνει πόντους ο έταιρος Α.Κ. (ο Κανάκης ντε) ο οποίος, αν και με φάτσα φόρα φωτογραφία του κάτω από τον -αυστηρό ομολογουμένως- τίτλο, δεν κατέφυγε σε τέτοιες μικρότητες, μιας και γνωρίζει καθώς φαίνεται το παιχνίδι του δημόσιου λόγου. Του αλλουνού να του μιλήσει κάποιος για το Streisand effect.

    Α! Επίσης μη μου απαντήσεις σε παρακαλώ γιατί θα αναγκαστώ να προσλάβω δικηγόρο για να σου ανταπαντήσω, κι όπως προείπα δεν βγαίνω μάνα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μόνο που θα πω αγαητέ μου Πρεζιντέντε είναι πως έπεσες μέσα- από χθες δε σέφτομαι παρά 'κοίτα να δεις τι κύριος /τι γνώστης/ ο Κανάκης!'

      Ελπίζω το Αγιο Πνεύμα να φωτίσει και τον άλλο..

      Διαγραφή
  43. Απλά ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ. Έχετε τα @@ και τα λέτε έξω από τα δόντια. Όλοι οι υπόλοιποι απλά, θέλουν να επωφεληθούν. ΜΠΡΑΒΟΟΟΟΟ εάν είχαμε 10 σα και σας - ειλικρινείς ανθρώπους που δε φοβούνται να πουν την αλήθειθα, η ελλάδα μας θα ήταν ΠΟΛΥΥΥΥΥΥ καλύτερη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Γαμώ τη μάνα μου με όσα παράλογα διαβάζω!!! Την έβρισα μόνος μου και ξεθύμανα (γλύτωσα και την μήνυση)! :)

    Εγώ Δάφνη συμφωνώ μαζί σου, με την επιμονή και έκταση του φαινομένου. Το θέμα είναι να γράψεις λογοτεχνία με τον πόνο σου, όχι τον αναδευόμενο συναισθηματικό κυκεώνα μιας άμεσης εμπειρίας να τον ντύσεις με φτωχές λέξεις. Όταν χάνεις ένα γονέα σκέφεται χίλιες δυο ανούσιες μπούρδες που μετα βίας αφορούν κάποιον τρίτο. Τώρα πώς αυτή η 20 ημερη γραπτή παραγωγή συναισθημάτων (χωρίς επεξεργασία και χωρίς να εντάσσεται στο χώρο της λογοτεχνίας, κάτα δήλωση του ίδιου του συγγραφέα) βρήκε τόσο άμεση εκδοτική ανταπόκριση είναι το λιγότερο ύποπτο.

    Τώρα όποιος θεωρεί οτι... τα κάνω κρεμαστάρια και ότι δεν έχω χάσει τους γονείς μου γι' αυτό δε ξέρω τι λέω, να ξέρει ότι θα φάει την σκόνη μου αμέσως μόλις πεθάνει και η μάνα μου γιατί στον πατέρα μου δεν είχα διάθεση ούτε το στυλό να πιάσω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες τα φίλε Μαραμπού!!

      Αυτό που με τρελαίνει είναι που δε καταλαβαίνουν πως όπως δε θα μηνύσω τον Κορτώ και τον κόσμο του για όσα λένε για μένα, έτσι δεν είπα και δε υποστηρίζω ότι ο α ή ο β δεν έπρεπε να γράψει.
      Υποστηρίζω ότι όποιος γράφει κι εκδίδει οφείλει να δέχεται και το να κρίνουμε.

      Νευρίαζω βέβαια μα μαζί γελάω πικρά με όσους θυμάμαι να πόσταραν εκείνα τα #je_suis_charlie..

      Ευχαριστώ για το σχόλιο, πολύ!!

      Διαγραφή
  45. Άντε συγχαρητήρια,,,,,εκει που σας ήξεραν 2 1/5 έλληνες το πολυ,τώρα γίνατε και διάσημη....εύχομαι τα μεγαλεία της Δημουλιδου .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν υποθεσω οτι συγκρινεις συγγραφικα την κ.Χρονοπουλου με την κ.Δημουλιδου σε καθιστα αυτοματα ΒΛΑΚΑ ή ΧΑΖΗ.Προφανως δεν εχεις διαβασει κανενα βιβλιο της Δαφνης κ σε πληροφορω οτι αυτοι πρεπει να γνωριζουν την κ.Χρονοπουλου την γνωριζουν απο τα βιβλια της κ δεν εχει αναγκη να την γνωρισει η απροσωπη μαζα στην οποια σαφως κ ανηκεις μιας κ δεν γραφεις καν το ονομα σου.Αντε καλο μηνα κ περαστικα σου!

      Διαγραφή
    2. Η απρόσωπη μάζα σας προτείνει να διαβάσετε τα φαρμακεια του πλατωνα του Ντεριντά.....Ντεριντά έτσι,οχι Μαντά...γιατι εσείς οτι βλέπετε σε -ντά,θα νομίζετε Μαντά....καλο διάβασμα αν και,.,,,δεν θα καταλάβετε και πολλά....lol.

      Διαγραφή
    3. Όπως ακριβώς οι φυλλάδες που με βρίζουν τόσες μέρες
      η/ο Ανώνυμος απαντά όχι σε αυτά που γράφτηκαν μα σε αυτά που νομίζει ότι είναι ο γράφων.
      Και μετά συστήνει φιλοσόφους ο σχολιαστής που αγνοεί τα βασικά της Ρητορικής.

      Καλά που βλέπω κάτι τέτοια και γελάω..

      Διαγραφή
  46. Στα δικαστήρια λοιπόν επειδή διατυπώνεται μια άποψη διαφορετική απ τη δική του αναζητώντας «ενόχους», προσδοκώντας «ποινή» …να λύσει το πρόβλημά η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη!
    Τα δημόσια πρόσωπα ( οι συγγραφείς π.χ.) που τους ενοχλεί η κρητική μοιάζουν με τους ναυτικούς που τους πειράζει η θάλασσα.
    Δάφνη μη φοβάσαι κανέναν γράφε ελεύθερα την γνώμη σου. Έχεις δίκιο, το κείμενό σου εξαιρετικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Συμφωνώ απολύτως με τον 'Μαραμπού".
    Ο χρονος είναι το πιό σημαντικό κριτήριο - για να ωριμάσει μέσα μας η "μνήμη του απόντος ". Ο Κορτώ ως προς αυτό άφησε το χρόνο να δουλέψει και το βιβλίο του είναι -κατά τη γνώμη μου πάντα- καλό.

    Είπα στη Δάφνη με mail όσα δεν ήθελα να πω δημοσίως.
    Ηδη τα mass media (τρομάρα τους!!!) κανιβαλλιζουν προστυχα
    http://www.iefimerida.gr/news/209447/poia-einai-i-syggrafeas-dafni-hronopoyloy-poy-vrizei-ton-antoni-kanaki-eikones
    Η στάση του Κορτώ μ' αφήνει άναυδο. Ελπίζω ν΄ ανακαλέσει. Τί συνέβη δηλαδή και εξεμάνη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα βλέπω στους τίτλους πως παρουσιάζεται ως υπερασπιστής του κ. Κανάκη
      (ο οποίος πολύ έξυπνα δεν έχει ενδιαφερθεί για τις ανοησίες του αυτόκλητου υπερασπιστή του).

      Ναι είδα κάποια που κυκλοφορούν. Αναμενόμενο. Το παράλογο είνα ότι ο κ Κορτώ δημιούργησε το θέμα, εγώ κατηγορούμαι από κάποιους πως επιζητώ δημοσιότητα.
      Για άλλα κι άλλους, όπως πολλοί bloggers και αρθρογράφοι, έχω γράψει πολύ δριμύτερα μα, όπως είναι το σωστό, κανείς ποτέ ξανά δε ζήτησε να σβήσω επειδή κάτι δεν του άρεσε.. Χάος στα μυαλά τους.

      Διαγραφή
  48. κα Χρονοπούλου είστε γυναικάρα είστε και μυαλό, μακάρι να είχανε τέτοιες μαμάδες ή τουλάχιστον δασκάλες - φιλολόγους τα Ελληνόπουλα , δε θα χρεοκοπούσε πολιτισμικά, ψυχολογικά και διανοητικά η χώρα . Μη μασάτε με τους βλάκες και τους κρυπτοφασίστες και παρηγορηθείτε με τη σκέψη ότι σε μια άλλη εποχή θα σας έκαιγαν στην πυρά κυριολεκτικά .
    Όψιμος θαυμαστής .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι θαυμάσια τα λόγια σας!!!
      Ώρα να καβαλήσω τη σκούπα μου και να βγω να πάρω λίγο αέρα...
      Πολλά πολλά ευχαριστώ..

      Διαγραφή
  49. δαφνη μου,δεν εχω λογια.αν μπορουσαν στην πυρα θα σε εριχναν.τετοιο μενος και τοση επιθεση επειδη εκανες κριτικη.τα φιλια μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Καταλαβαίνω πόσο δύσκολο είναι να σας υβρίζει και να σας απειλεί ένας όχλος υπό τη καθοδήγηση κάποιου, αλλά αγνοήστε τους όσο μπορείτε γιατί είναι ανάξιοι λόγου, και αυτός που υποδύεται τον συγγραφέα και η σάρα και η μάρα που τον ακολουθούν. Το ότι πέφτουν στην υποψία κριτικής να λιντσάρουν αυτόν που εκφέρει μια άποψη είναι δείγμα του επιπέδου τους ως άνθρωποι.

    Το βιβλίο του το κατέβασα σα δείγμα στο ipad και δε κατάφερα να διαβάσω ούτε τις λίγες σελίδες που δοκίμασα... πολύ άτεχνη, κατασκευασμένη για εφέ, γραφή και αδιάφορο θέμα η βαριά ψυχασθενής μάνα του, ένα “κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο” που έγραψε και ο Κούρτοβικ που πουθενά δε προκύπτει ότι “μεγαλούργησε με την αγάπη” κατά το γιόκα της. Όλες κι όλες πρέπει να είναι 30 σελίδες Α4 το βιβλίο (βγάζοντας κάτι περιθώρια και μια γραμματοσειρά νααα) αλλά είχα καλύτερα πράγματα να ασχοληθώ.

    Ο συγκεκριμένος δε το έχει συνήθειο να υβρίζει άμμεσα η πλαγίως όποιον αντιπαθεί, και το κάνει συχνά, αλλά και όποιον έχει άλλη άποψη από την εκάστοτε δική του. Κι όποιος εκφέρει διαφορετική άποψη τον κάνει ban. Όπως λέει ο Πανούσης άλλο ομοφυλλόφιλος άλλο πούστης, τα πουστάκια είναι συνήθως και φασιστάκια και έτσι μόνο ξέρουν να λειτουργούν. Έχει μαζέψει από κάτω και ένα μάτσο ανόητους και τον λιβανίζουν. Εκεί που είχα γελάσει πολύ ήταν όταν παρομοίαζε τον ευατό του με τον Σάλιντζερ ότι θα γίνει “αναχωρητής” εξαιτίας των κακοήθων ενώ παράλληλα παρομοίαζε τη Κέζα του Βήματος ως πυγμαλίον που τον ανακάλυψε, και κάποια από κάτω σχολίαζε: “χαίρομαι που μπήκα στα social media για να γνωρίσω τέτοιους ανθρώπους”. Για τόσο χαμηλό επίπεδο μιλάμε.

    Κι από γραφή υπό του μηδέν: μια ριμαδοπρόταση που να μην είναι ατέρμονη και επιδεικτική, στρεβλά επιδεικτική γιατί δεν έχει να επιδείξει τίποτα, δεν έχω διαβάσει από του λόγου του. Μόνο στη παρακμιακή Ελλάδα του 2015 θα ήταν μια ψωροcelebrity συγγραφέας, πολύ κακός άνθρωπος και κάκιστος συγγραφέας. Μετά το βιβλίο του για το “Κατερινάκι” που ήταν “μια διαδικασία ιδιωτική, μύχια, επώδυνη και ακριβή”(πόσο κόπανος πρέπει να ‘σε για να βάλλεις όχι ένα όχι δύο αλλά τέσσερεις επιθετικούς προσδιορισμούς τόσο στομφόδεις για ένα βιβλίου σου που έκανε τόσο πάταγο 13,000 αντίτυπα - και οκτώ εδώ γελάμε εκδόσεις - παρά τα βραβεία των βιβλιοπωλλών του Public, παρά την νυχθημερόν ενασχόληση με τα τουιτέρια και τα φεϊσμπούκια για να έχεις ένα κοινό) είναι προφανές ότι αυτή η ανισόροπη μάνα δημιούργησε ένα έκτρωμα.

    Εύχομαι καλά ξεμπερδέματα με τον βλαμμένο που μπλέξατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχ το πόσο γέλασα και το πόσο συμφωνώ...

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ μου Χάρη
      κατ΄αρχήν ευχαριστώ για τις ευχές.
      Γέλασα πολύ με το σχόλιό σας περί επιθετικών προσδιορισμών.

      Σκόπιμα μένω έξω από κάθε εκφορά άποψης για το συγκεκριμένο βιβλίο ΄γ για το έργο. Όχι επειδή με μηνύει (αν φοβόμουν θα είχα υποκύψει στον εκβισμό και θα είχα 'κατεβάσει' ή αλλάξει το άρθρο ώστε να ταιριάζει στα γούστα του).
      Το πρόβλημα δεν είναι νομίζω η ποιότητά του έργου του όσο
      η επικίνδυνη άποψή του για την ελευθερια του λόγου,
      πως δηλαδή ο Λόγος ο δικος του μπορεί να είναι ελεύθερος μα των άλλων μόνο εφόσον τον υμνούν.

      Γι αυτό και θεωρώ μόνο σωστό να περιμένω τη μήνυσή του,
      δηλαδή δεν υπαναχωρώ.

      Καλό μας απόγευμα
      και πάντα έτσι, με ειρωνικό χιούμορ και σάτιρα..

      Διαγραφή
    3. Αυτό του σχόλιο, του Χάρη, απλά το λάτρεψα!

      Διαγραφή
  51. Ο Χριστός και η μάνα του εν έτη 2015 να απειλείται με μήνυση κάποιον που εκφράζει την αποψή του για το έργο σου! χαχαχα δηλαδή αύριο να έρθει να με μηνύσει ο υδραυλικός άμα του πω ότι δεν μου άρεσε το πως μου έφτιαξες την βρύση.

    Κουράγιο έχω να πω στην Δάφνη και να μην απελπίζεται και φυσικά να μην σταματά να λέει την άποψή της!

    Είμαστε πολλοί αυτοί που θεωρούνε την υπόθεση αυτή παράλογη απλώς δεν μπαίνουμε στην διαδικασία να σχολιάσουμε, τα πρόβατα πάλι έχουν άπλετο χρόνο.
    ΜΠΕΕΕ και πάλι ΜΠΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστώ. ΠΟλύ.
      Κι αυτό έλειπε να περίμενα να σχολιάζουν στους ούγκανους οι λογικοί αξιοπρεπείς άνθρωποι. Μου αρκεί το σχόλιό σου. Καταλαβαίνω.

      Διαγραφή
  52. *να απειλείται κάποιος με μήνυση
    * που θεωρούμε

    Διάβασα πολλά σχόλια από τους οπαδούς και ξέχασα και αυτά που ήξερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ
      για το σχόλιο, όντως δεν το χωράει το μυαλό μου να αντιδρούν έτσι όσοι θρηνούσαν για το Charlie Hebdo..

      Κρατώ σα ρόδο αμάραντο το
      "Είμαστε πολλοί αυτοί που θεωρούμε την υπόθεση αυτή παράλογη απλώς δεν μπαίνουμε στην διαδικασία να σχολιάσουμε, τα πρόβατα πάλι έχουν άπλετο χρόνο."

      Διαγραφή
  53. Καιρό έχω να σχολιάσω, και ελπίζω να με θυμάστε ακόμα. Δε θα πω πολλά, μόνο τη στήριξη μου θα σας δώσω, υποθέτοντας ότι σας είναι με κάποιον τρόπο χρήσιμη. Και μια απορία... Γιατί προσπαθείτε ακόμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γρηγόρη ευχαριστώ,
      η στήριξη μου είναι χρήσιμη γιατί μου δίνει κουράγιο να ξέρω πως δεν είμαι μόνη που βρίσκω την απάιτηση κάποιων να 'κατεβαίνει' η άποψη που τους δυσαρεστεί.

      Και γι αυτό προσπαθώ- η ελευθερία του λόγου είναι από τα πρώτα που οφείλει να προασπίζει ένας συγγραφέας-όχι;

      Διαγραφή
  54. Bravo! Kiria Hronopoulou!


    Apo tin stigma pou apofasizis na vgalis ton hamo ton gonionsou stin dimosia "apolafsi"
    kai sto pazari tis agoropolisias, tote kalo einai na dehese kai tin adidrasi polon pou theoroun aftin tin praksi akatanoito tropo penthous, kai kali efkeria gia konoma, oti kai na tin kanis tin konoma sto telos!
    Oso gia ton Kirio Corteau.......dikisou mana itan esi tin ponas, kai tin hrisimopiis fisika, emas ti mas niazei?

    Gia tin praksi tis dimiourgias tou vivliou kai tin tahitita aftis milaei to sholio!!!!!!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ φίλε 'Αγράμματε',
      μέσα στο χαμό κάθε υποστήριξη μου δίνει κουράγιο.

      Διαγραφή
  55. Κυρία Δάφνη θα σε μαλώσω! Κακό χαμό έχεις κάνει πάλι στο διαδίκτυο. Αν θα πας - που δεν θα πας - στα δικαστήρια ψάξε το πανό που θα γράφει "Free Daphne". Από κάτω θα είμαι. Δευτέρα σήμερα και του Αγίου (Οινο)Πνεύματος (που λεν και στο νησί μου). Σε περιμένω απόψε για αποσυμπίεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα.. μου έφτιξε το κέφι..
      Τώρα το είδα, είναι αργά να κατέβω μα εντός των ημερών..

      Για το πανώ δε γελάω, σε πιστεύω!!!

      Διαγραφή
  56. Κυρια Χρονοπουλου,σας ευχομαι καλη δυναμη,καλο στομαχι και τα πραγματα να τελειωσουν αναιμακτα!Ειμαι απο τους αναγνωστες που δε σχολιαζουν .Σας παρακολουθω τα τελευταια 3 χρονια ανελλιπως και συμφωνω με το 80%των θεσεων σας γενικως και ειδικα με τη σημερινη!!Εχω θαυμασει τη ψυχραιμη σταση που κρατησατε σε μια αλλη παραλογη επιθεση απο νεαρη μαλλον προβληματικη μπλογκερ προ διετιας.
    Μονο οι αναγνωστες σας γνωριζουν την ευθυτητα του χαρακτηρα σας και τον τολμηρο αλλα παντα αξιοπρεπη λογο σας!Δε σας κρυβω οτι εχω μαθει αρκετα απο σας για θεματα που αγνοουσα!!
    Ευφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να λοιπόν που τούτες οι ανοησίες έφεραν κι ένα καλό, σας έκαναν να σχολιάσετε.

      Σας ευχαριστώ ειλικρινά για τα καλά σας λόγια!

      Διαγραφή
  57. Το σχόλιο μου δεν δημοσιεύτηκε. Το ξαναγράφω.
    Δεν κατηγορώ κανέναν . Ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Αλλά όταν έχουμε να κάνουμε με σχέσεις γονέων-παιδιών και μάλιστα στην περίπτωση που έχουμε αποβιώσαντες είναι καλύτερα να κρατάμε το στόμα μας κλειστό. Η τουλάχιστον να το ανοίγουμε στους κοντινούς μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω να μην υποθέσατε ότι έσβησα το σχόλιό σας.
      Ποτέ δε σβήνω όπως αποδεικνύουν τα ανωτέρω που είναι πολύ πιο επιθετικά από το δικό σας.

      Διαγραφή
    2. Οχι, απλά μάλλον δεν δημοσιεύτηκε. Για αυτό και το ξανάγραψα.

      Διαγραφή
  58. Δάφνη μου, λόγω τριημέρου τώρα είδα τι συνέβη, κι επειδή τον έχω τον κο Κορτώ στο φατσαμπούκι - έτσι, να χω κάτι να εκνευρίζομαι - φρίττω με την επίθεση. Ίσως το κανιβαλισμός να τανε κομματάκι βαρύ - που ήταν - αλλά δεν ήταν ολοσδιόλου ψέμα, ούτε καν υπερβολή. Τώρα, όσο αναφορά τη μήνυση, δεν εχω λόγια. Νομίζω ότι οι έτεροι κύριοι - και ναι, και ο αντιπαθέστατος κος Κανάκης - που δεν έφτασαν σε τέτοια σημεία, ούτε καν τα προσέγγισαν, έδειξαν μια ποιότητα που ο εν λόγω κύριος δεν διαθέτει, και δεν με εκπλήσσει καθόλου αυτό.

    Την καλησπέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ αγαπητέ μου Τρεμένς,
      ο κ. Κανάκης έχει αντιδράσει με αξιοπρέπεια και σύνεση- εξ άλλου όλα πρέπει να κρίνονται.

      Πολλά ευχαριστώ που μου γράφεις!!

      Διαγραφή
  59. http://blogs.gossip-tv.gr/nassos/apopsi/ποια-είναι-η-σιλικονάτη-που-κράζει-τον/

    Το γράφω και στη κατάλληλη ανάρτηση που αφορά το θέμα εδώ

    Γνωστός "ούγκανος" δημοσιογραφίσκος που μοιάζει με τον "Παντελιάδη" στη φάτσα γράφει στον τίτλο "Ποια είναι η σιλικονάτη που κράζει τον Κανάκη;"

    Α, και σήμερα έτσι για την πληροφορία ξεκινάει ραδιοφωνική εκπομπή στο 102,20 των Αθηνών στις 8 το βράδυ...

    Να και ένα απόσπασμα από τον "ουγκ - ουγκ" δημοσιογραφίσκο του οπισθίου...

    "Τα λόγια της εξόργισαν πολλούς και το θέμα πήρε άλλες διαστάσεις, αλλά πείτε μου λίγο, ποια είναι η κυρία Χρονοπούλου; Είναι τόσο γνωστή η ίδια που κατηγορεί τους άλλους ότι προσπαθούν γράφοντας βιβλία μέσα από την ψυχή τους για τους νεκρούς γονείς τους να κλέψουν λίγα λεπτά δόξας και να δούνε τις πωλήσεις τους να ανεβαίνουν;
    Ή μήπως η ίδια επιτιθέμενη σε αυτούς προσπαθεί να γίνει γνωστή; Γιατί μη μου πείτε πως ο Αντώνης Κανάκης είχε την ανάγκη να γράψει το συγκεκριμένο βιβλίο για να γίνει γνωστός ή για να βγάλει λεφτά.
    Η κυρία Χρονοπούλου ωστόσο χρειαζόταν να βγει λίγο στην επιφάνεια. Μια συγγραφέας και blogger όπως δηλώνει η ίδια-άλλωστε στην Ελλάδα ό,τι δηλώσεις είσαι, που ζει στη Μύκονο και ποζάρει στο φακό επιδεικνύοντας μας το πλούσιο σιλικονάτο στήθος της σίγουρα ψάχνει τρόπους να φανεί προκειμένου να υπάρξουν κάποιοι αναγνώστες που θα διαβάσουν τα δικά της βιβλία που φυσικά δεν αναφέρονται σε ανθρώπους που έχουν φύγει από τη ζωή.
    Και όπως είναι αποδεδειγμένο πολλές φορές μια επίθεση σε κάποιον επώνυμο που γίνεται viral στα media και social media μπορεί να σου χαρίσει λίγα λεπτά δημοσιότητας.
    Δυστυχώς όμως σε τέτοιες περιπτώσεις πάντα είναι μόνο λίγα λεπτά…"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μετά ενοχλούνται από τη λέξη κανιβαλισμός..
      ααααχ αγαπητέ μου.

      (σ ευχαριστώ θερμότατα για την πληροφόρηση..).

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    8. pearradio1007
      δεν τον άκουσα, δεν αντέχω,
      σχόλια σαν εκείνα του Πρώτου Θέματος είναι τόσο εμετικά που λόγω της γενικής πίεσης αποφάσισα, για να διατηρήσω κάποια νηφαλιότητα, να μην απαντάω σε τέτοια.

      Όμως θέλω να σε ευχαριστήσω και από εδώ για το δικό σου άρθρο.
      Πολύ!!

      Διαγραφή
    9. Τέτοιος είναι ο δημοσιογραφίσκος που πρόσεξε μόνο το "σιλικονάτη". Σιγά να μην σχολιάζε για το έργο σου ως συγγραφέας. Αφού σου είπα, είναι υποστηρικτές του βλαχο-μπαροκ λαίφσταιλ. Ότι κακό και να πεις, αμέσως φωνάζουν και ωρύονται, οι εγωιστές του απολύτου τίποτα. Αυτό γίνεται αμέσως με τη μέθοδο του μιμητισμού και στους "κοινούς θνητούς" ως πρότυπα κάποιοων "επωνύμων", που δουλεύουν σ' ένα κτήριο όπου υπάρχουν και "άνθρωποι της μαρίδας", οι οποίοι είναι και πιο εντάξει άνθρωποι. Αυτό θα τους φάει, ο εγωισμός τους. Γι αυτό, γρήγορα στις δουλειές σας και μην ασχολείστε με κακόβουλες κριτικές, αν δεν θέλετε να τις ακούσετε. Γιατί υπάρχουν αυτά μες στη ζωή, κύριοι και κυρίες του "ιλουστρασιόν τρόπου έκφρασης" και ισχύει και για τα προβατάκια σας, τους απλούς ανθρώπους που χαζογελάνε σαν ηλίθιοι και σαν αυτούς, και εγώ εκνευρίζομαι πάρα πολύ... ΠΟΛΥ ΛΕΜΕ !!!

      Διαγραφή
    10. ΓΙΑΤΙ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ??? ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ??? ΜΟΝΟ ΚΟΛΑΚΕΣ ΘΕΛΕΤΕ. Συγγνώμη Δάφνη, δεν είναι για σένα αυτό το σχόλιο, αλλά ίσως και να αφορά το "θεματάκι" που έχεις με τον Α...

      Διαγραφή
    11. Μόνο Κόλακες και οπαδούς- αυτό είδαμε..
      Δυστυχώς!

      Διαγραφή
    12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  60. Εφόσον ο ίδιος ο Κανάκης αναφέρει ότι δεν πρόκειται για λογοτεχνική προσπάθεια αλλά για ξέσπασμα ψυχής χωρίς καμία περαιτέρω διόρθωση και προσαρμογή, εσείς ως τι το κρίνετε το βιβλίο; Ως υποψήφιο για Νόμπελ, όπως διαβάζουμε παραπάνω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα μπορούν και πρέπει α κρίνονται.
      Μολονότι εγώ ΚΡΙΤΙΚΗ δεν έγραψα.

      Εύχομαι να διαβάζατε προσεκτικά πριν πείτε τα τετριμμένα.

      Διαγραφή
  61. ''...τόσο ο κανιβαλισμός γίνεται καθημερινότητα με όλο και πιο πολλούς διάσημους να πουλάνε τα πτώματα της μάνας και του πατέρα τους''

    Όσο να ναι φαίνεται κάπως βαρύγδουπη σαν συνέχεια της πρότασης και φαντάζομαι ο καθένας θα ήταν γνώστης του τι θα ακολουθούσε γράφοντας κάτι τέτοιο,οπότε δεν καταλαβαίνω πως είναι δυνατό να πέφτετε από τα σύννεφα με όλο αυτό που έχει δημιουργηθεί (θεωρώ πως είναι εύκολο να γνωρίζεις πως κάποιες αντιδράσεις ''πάνε πακέτο'' με κάποια γραφόμενα--πρέπει να λειτουργεί όπως το πείραμα του Pavlof,δεν εξηγείται αλλιώς).Παρ' όλα αυτά εννοείται πως είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθένα (και δεν θα έπρεπε να καιροφυλακτεί η μήνυση στη γωνία) να κρίνει, είτε πλέκοντας εγκώμια είτε αποδοκιμάζοντας ακόμη και ολόκληρο το έργο/δουλειά οποιουδήποτε (πόσο μάλλον ενός καλλιτέχνη).


    Πηνελόπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πηνελόπη,
      επειδή όντως είναι δικαίωμα του καθενός να κρίνει κάθε τι που ο δημιουργός βγάζει στη δημοσιότητα όχι, σας ομολογώ ότι δεν περίμενα ότι όταν φωνάξεις 'μαλάκα!' κάποιος θα σε μηνύσει επειδή είδε τον εαυτό του στα λόγια σου.

      Διαγραφή
    2. Εδώ έκανε μήνυση η γυναίκα του Πάγκαλου επειδή την είπανε "κυρία Παγκάλου", τι να λέμε τώρα...
      Για να μην αναφερθούμε στις μηνύσεις που μοίραζε ο ίδιος ο Θόδωρας από 'δω κι από 'κεί για ένα διάστημα.
      Άστους να μηνύουν. Και τι έγινε;; Κι ο Νταλάρας έσπειρε κάποτε μια μήνυση στον Τζιμάκο, και πρόπερσυ θέρισε γιαούρτια.

      Διαγραφή
    3. Την περιμένω τη μήνυση...
      για να δούμε Πρεζιντέντε.. για να δούμε..

      Διαγραφή
  62. καλα κανετε και ασκειτε σκληρη κριτικη στους αλλους. στον εαυτο σας ομως ασκειτε κριτικη; εχετε αναρωτηθει ποτε οτι ειστε παραπανω κυνικη και σκληρη απ' οσο πρεπει; ή δε σας ενοχλει καθολου που καποιος αλλος μπορει να γινει παρα πολυ κυνικος εως και χυδαιος απεναντι σας, επομενως ακομπλεξαριστα κανετε κριτικη στους αλλους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να το ξαναπώ διότι την ίδια ερώτησα είχα και από ανώνυμο.
      Γκουγκλάρετε αγαπητέ Στέφανε Μαξ το όνομά μου
      και θα διαβάσετε τόσες χυδαιότητες, τόση βρωμιά
      που νομίζω έρθει ως απάντησή σας το ότι δεν απάντησα ούτε μηνύω.

      Διαγραφή
  63. Τώρα είδα τον χαμό (κυρίως ανώνυμο) που έχει γίνει και στο μπλόγκ. Και μόνο για τον τρόπο με τον οποίο κάποιοι εδώ μέσα "επιχειρηματολόγησαν" καταλαβαίνουμε με τι επίπεδο ανθρώπων έχουμε να κάνουμε. Είπατε την γνώμη σας χωρίς υστερίες και τσεπώσατε μια μήνυση σε 8 λεπτά (πόσο να κρατηθώ να μην γελάσω) και χυδαιολογία. Συνεχίστε να μιλάτε, να γράφετε και να παλεύετε για όσα πιστεύετε και αφήστε κάποιους άλλους να φωνασκούν. Ο θόρυβος δεν διαρκεί πολύ. Ο λόγος είναι για πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μου Mahler
      πολλά πολλά ευχαριστώ για το σχόλιο.

      Δεν είναι μόνο εδώ μα παντού, ακόμα και σε μεσημεριανά και βεβαίως στο Fb.
      Ωστόσο για μένα μετράει η γνώμη ανθρώπων που με γνωρίζουν και αλληλοδιαβαζόμαστε χρόνια..

      Διαγραφή
    2. Να υποθέσω σας έπιασαν στο στόμα τους μεσημεριανάδες που αμφιβάλω αν έχουν διαβάσει μια χούφτα βιβλία. Εκτός και αν είναι από συναδέλφους τους της τηλεόρασης. Προσέξτε μόνο μη σας παρασύρουν στο βούρκο τους. Καλό κουράγιο.

      Διαγραφή
  64. Αν από ένα βιβλίο που τυπώθηκε στην πρώτη έκδοση σε 3000 αντίτυπα, και κοστίζει 5.40 ευρώ, βγάζουμε το συμπέρασμα ότι ο Κανάκης "ξεπουλάει μνήμες" και θα "κονομήσει", ακόμα και στην υποτιθέμενη περίπτωση που όλα τα έσοδα πάνε σ' αυτόν, τότε τι να πώ...
    Ας υπολογίσουμε μόνο πόσο μπορεί να κοστίζει ένα επεισόδιο του Ράδιο Αρβύλα, πόσο μπορεί να του αποδίδουν σε ένα τριήμερο Αγ.Πνεύματος τα κλαμπ που έχει στη Θεσσαλονίκη, κι ας αναλογιστούμε ότι ένα από τα πιο άσχημα πράγματα που έβγαλε στην επιφάνεια η κρίση, είναι η περίφημη ελληνική αμετακίνητη "αποψάρα"...

    Όλα τα υπόλοιπα παρελκόμενα που προκλήθηκαν, δεν τα σχολιάζω, γιατί δεν ήταν το καθαυτό θέμα.

    Παναγιώτης Πουλάκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω σε ποιον γράφετε,
      ποτέ στη ζωή μου δεν είπα τη λέξει 'κονομήσει' ή την έκφράση 'ξεπουλάει μνήμες'.

      Κύριε Πουλάκο,
      το ζήτημα δεν είναι ο λογαριασμός,
      -τα χρήματα που θα πάνε, όταν πάνε, στο Ορφανοτροφείο θα είναι ψίχουλα αφού αφαιρεθεί κόστος, αμοιβή βιβλιοπωλείου και φόρος.

      Υπάρχουν κι άλλες απολαβές, υπάρχει και το υπερτροφικό πεινασμένο Εγώ των πολύ πλούσιων κι επιτυχημένων.

      Διαγραφή
  65. ----Τώρα ειδοποιούμαι ότι μηνύομαι. Και μάλιστα δικηγόρος που μου γράφει εκ μέρους του κυρίου Κορτώ είναι ο αγαπητός elawyer που συστήνω εδώ δεξιά...----

    Aν δικηγόρος τού Α.Κ. είναι ο αγαπητός σας e-lawyer, να θυμάστε: Μην του “βγάζετε γλώσσα”.
    :-)

    Γιατί, όπως έχει δημοσιεύσει o ίδιος, Να τι παθαίνει όποιος μου βγάζει γλώσσσα


    Αυτό παθαίνει:
    Η προσωρινή αναστολή λειτουργίας του μπλογκ Greek University Reform Forum


    Immediately following the suspension of “Greek University Reform”, Mr Sotiropoulos broadcasted the event via Twitter and Facebook, claiming “this is what happens to any one who counter talks to me”. In explaining his statement during ensuing discussions he claimed that he acted as duly authorized representative of a plaintiff. [....] The blog “Greek University Reform” has become a pivotal forum for discussion and analysis of the problems that affect today institutes of higher learning in Greece. The suspension of this blog, even for a few days, was something that saddened and puzzled me. I recorded the events [of June 13-14] as objectively as I could. And I decided to address this open letter to you because you found yourself in the middle of a crisis that offended me deeply.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να πρωτοσχολιάσει κάποιος για αυτό τον άνθρωπο...

      Διαγραφή
    2. Επίπεδο,
      αρχές,
      πίστη στην ελευθερία...

      Και απειλές, πολλές απειλές..

      Διαγραφή
    3. Δεν είχα πάψει να τον συστήνω- δε μ αρέσουν οι βεντέτες.

      Όμως μετά από αυτά που μου λέει η Κατερίνα Σ.Μ λέω να πάψω..

      Διαγραφή
  66. Κατά τα λοιπά, και επί της ουσίας, στο κείμενό σας δεν υπάρχει ούτε καν ως υπονοούμενο προσβολή στην μνήμη γονιών, και δεν χρειάζεται να είναι κανείς δικηγόρος για να το αντιληφθεί. Κυριολεκτικώς, διά γυμνού οφθαλμού διακρίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα Σ.Μ.
      ευχαριστώ που το γράψατε.

      Είμαι μπλοκαρισμένη μα από ipadφίλου μπήκα και διάβασα στο FB να τον παροτρύνει σε μήνυση ο δικηγόρος του. Φανταζόμαστε γιατί μα είναι κρίμα.

      Διαγραφή
  67. Η μήνυση έγινε τελικά ή τζάμπα χύθηκε τόσο μελάνι που λέγανε και παλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την περιμένω..
      (Μάλιστα, τώρα που διασύρθηκα
      διάβασα κάπου ότι ε θα με μηνύσει επειδή είναι καλός άνθρωπος).
      Για να δούμε..

      Διαγραφή
  68. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Ανθρωποειδή που λέει και κάποια κυρία για τους ¨<> άνδρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Συγνώμη αλλά αυτά τα σχόλια ξεπερνάνε κάθε προηγούμενο. Σαπίλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ μου mahler
      έχουν ξεπεράσει κάθε όριο.

      pearradio1007
      Για μένα αυτό δεν είναι διότι ποτέ δε ΦΩΝΑΖΩ ,
      και πουθενά δεν απάντησα σε κριτική για τη εμγάνισή μου.

      Αλλά.. σου το ξαναλέω: υπάρχει τρόπος να λαβαίνω ό,τι γράφεται. Ξέρω.
      Παρακαλώ ας μην αναπαράγουμε εδώ Πρώτο Θέμα ή χυδαιότητες.
      Μετέφερα ως δείγμα και τέλος. Όποιος θελει ας γκουγκλάρει.

      Εξ άλλου είπα δε θα μηνύσω, Γιατί να συγχίζομαι;

      Διαγραφή
  71. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε γνωρίζω την τηλεπαρουσιάστρια που μου λες.
      τα σχόλια τα ξέρω,
      ειδικά το Πρώτο Θέμα είνα το χυδαιότερο διότι έχει και χυδαίους αναγνώστες.


      Μόνο, επειδή έχω εγγραφή google κι ενημερωνομαι για όλα (δίχως και να τα διαβάζω εννοείται)
      αλλά το δήωσα ότι δε θα κάνω μήνυση,
      ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ
      μη μου τα φέρνεις εδώ. Μην καταντήσω σαν τον κύριο που επειδή θεώρησε ότι τον βρίζω δημοσιοποίησε και το έμαθαν οι πάντες.

      Δε συνηθίζω να σβήνω σχόλια
      μα παρακαλώ μη φέρεις άλλα.
      (αν νομίζεις πως κάτι είναι σημαντικό δώσε μου σύνδεσμο).

      Σε ευχαριστώ θερμά για το κειμενό σου για τη υπόθεση
      αλλά δεν έχω χρόνο ή αντοχή να διαβάζω βρισιές όλη μέρα. Κι όπως είδες είναι ασταμάτητοι.

      Καλό μας σαββατοκύριακο!

      Διαγραφή
    2. Εμ, βέβαια, αφού ο ιδιοκτήτης του "Π.Θ." έφερνε ότι "...κόλο" στην σατιρική εκπομπή του "Όλα", συνηθίσαν σ' αυτό το στυλ...

      Τέτοιος είναι ο ιδιοκτήτης, και αναλόγου ποιότητας και οι αναγνώστες του...

      Διαγραφή
  74. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Νομίζω είναι αχρείαστη αυτή η παράθεση σαπίλας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δύο φορές το είπα κι εγώ.
      Εξ άλλου ε΄χω δικηγόρο για τη μήνυση και google alert (αν θελήσω να μάθω τι λένε-που δε θέλω).

      ΑαααΧ πχια!!

      Διαγραφή
    2. Αμάν με τις μηνύσεις... Άμα δεν μπορείτε να τα βρείτε σε κάποια καφετέρια ας πούμε, τότε να τα βρείτε δικαστικώς... Πλούσιους τους κάνατε τους δικηγόρους...

      Διαγραφή
    3. pearradio1007 δεν το λες για μένα ελπίζω αφού έχεις δει τι είπαν κι ότι είναι μηνύσιμα μα εγώ δε μηνύω για λόγους αρχής που εξήγησα παραπάνω.

      Απλώς εδώ αφού έδωσα μια ιδέα στους αναγνώστη μου δε νομίζω πως χρειάζεται σα παλαβή να επαναλαμβάνω τα άθια που λένε για μένα.
      Νόμιζα πως είναι κατανοητό.

      Διαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.