Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

#BrusselsAttacks ‪ ‪#EU ‪#ISIS #RefugeeCrisis (σχόλια -εικόνες)




«Συγγνώμη για τις Βρυξέλλες», «Μισώ το Daesh», «Δεν είμαστε Daesh, είμαστε Σύροι, είμαστε άνθρωποι» κραυγάζουν με φωνές, πανό κι αυτοπυρπολισμούς τα πρώτα θύματα του ISIS οι άνθρωποι που εδώ και 5 χρόνια χάνουν σπίτια, δουλειές, σπουδές και λίγο-λίγο κάθε ελπίδα, κάθε μικρή ψηφίδα όσων συνιστούν την ανθρώπινη ζωή και υπόσταση.
Από τις λάσπες της Ειδομένης, από τις σκηνές στα λιμάνια, από στρατόπεδα-camps-καταυλισμούς, από βάρκες και λεωφορεία και τραίνα μας το φωνάζουν.
Όχι όμως, εμείς εξακολουθούμε να ακούμε ένα ποσοστό ανάλγητων που κλείνει αυτιά και μάτια και ονομάζει τζιχαντιστές τα θύματα της Τζιχάντ σα να ονόμαζε ναζί τους έγκλειστους του Άουσβιτς και τη στάχτη του Μπίργκεναου. Δεν είναι μόνο πανηλίθιοι παλιάτσοι σαν τον Ντόναλντ Τραμπ αλλά και Ευρωπαίοι πολιτικοί, Ευρωπαίοι πολίτες που με λόγια ή έργα στήνουν γκέτο νοερά ή ορατά, σπέρνοντας εκείνη ακριβώς την ταπείνωση που γίνεται πρώτη ύλη αυτού που βολικά ονομάζεται 'Τρομοκρατία' και καταφέρνει με εκρήξεις και με τις συνέπειές τους να καταπνίγει την ελευθερία όλων μας.

'Χτυπούν τον τρόπο ζωής μας, το μετρό' άκουσα μεσημεριανή τηλεοπτική να εξηγεί στο ενήλικο κοινό της με φωνή υπομονετικής νηπιαγωγού.
ότι οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης των Βρυξελλών είναι Ευρωπαίοι τρίτης γενιάς- δημοσιεύω πιο κάτω και φωτογραφία café Les Béguines των αδελφών Abdeslam που βρίσκεται στο Quartier du Karreveld στο Molenbeek.


Δε θέλω να απλουστεύσω και πιο πολύ δε θέλω σ' αυτό το βlog να βγάζω συμπεράσματα έτσι δίχως στοιχεία και γνώση. Συλλέγω μόνο και συσχετίζω για να κατανοήσουμε πώς και γιατί φτάνουμε στο σημείο να αθετούμε υποσχέσεις και να εγκαταλείπουμε δικαιώματα σαν την κατάργηση των συνόρων και την ελευθερία μετακίνησης και να οδεύουμε προς ένα στένεμα τόπων και ιδεών που ως σήμερα έμοιαζε απολύτως ξεπερασμένο. 
Ιδού η μικρή μου συλλογή 
Κι ακόμα, επειδή οι ειδήσεις πληροφορούν αλλά η Τέχνη γίνεται βίωμα, συστήνω:
 το 'Μέγαρο Γιακουμπιάν' του Αλάα Αλ Ασουάνι στο οποίο βλέπουμε και συναισθανόμαστε τι οδηγεί να γίνει εξτρεμιστής τζιχαντιστής ένα καλό παιδί που αγαπά της σπουδές και την οικογένειά του και ονειρευόταν ένα γάμο και μια απλή καλή ζωή.






Εκκενώνεται το κτίριο της Κομισιόν ‪#Brussels 
Μεσίστια η σημαία στο Προεδρικό Μέγαρο για τις Βρυξέλλες


Η Πολωνία ανακοίνωσε ότι δεν θα δέχεται πρόσφυγες μετά τα γεγονότα των Βρυξελλών

Άρχισαν τα ζεσουί ή ακόμη;

«Μα γιατί κι αυτοί δεν κάθισαν στο αεροδρόμιο και το Μετρό να πολεμήσουν;»

Μουλάρα Κροφτ ‏ Ευτυχώς τα κόμματά μας βγάλαν ανακοινώσεις που καταδικάζουν την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες,γιατί αλλιώς δε θα την πάλευαν οι Βέλγοι

adiasistos  Καταδίκασε και η Σαουδική Αραβία;

Κλείστε τα σύνορα,
κλειδαμπαρωθείτε στα σπίτια,
κλειστείτε στον εαυτό σας,
μην αγαπάτε κανένα,
και όταν πεθάνετε η σκατοψυχιά σας θα σωθεί !

Συγκινητικό το σκίτσο του Τεν Τεν αλλά σπίτι μας δεν έμπαινε τευχος του επειδή ήταν τίγκα στο ρατσισμό




*...Και θα ήθελα να επισημάνω σε διάφορα λουστραρισμένα και μη φασισταριά, τα οποία με επιθετική βλακεία και ασύλληπτο θράσος ξαναβγάζουν τον ρατσισμό και τη βαρβαρότητά τους στη δημοσιά, ότι ακριβώς εκεί έγκειται η ηθική πώρωση και η ξέχειλη αναλγησία τους: δεν μπορούν να πουν στους πρόσφυγες "Sorry for Idomeni" με οποιονδήποτε τρόπο (*μολονότι ένοχοι γι' αυτό με πολλούς τρόπους, σε αντίθεση με τους πρόσφυγες που δεν ευθύνονται για τίποτα από τα συμβαίνοντα στη "Σκοτεινή Ήπειρο"*)

Βελγοι και αδέλφια οι χτεσινοί δράστες.
Οι πρόσφυγες φταίνε


Οι δράστες της στυγερής επίθεσης στις Βρυξέλλες ζούσαν, δρούσαν, εκτρέφονταν αξιακά εντός των τειχών της ΕΕ. Δεν ήρθαν απ τη Συρία!

Γράφουν διάφοροι την εξής συγκλονιστική παρατήρηση: "Μπορεί να μην είναι όλοι οι μουσουλμάνοι,τρομοκράτες.... αλλά όλοι οι τρομοκράτες είναι μουσουλμάνοι"
Έχουν απόλυτο δίκιο. Επίσης όλοι οι τρομοκράτες είναι και μελαχροινοί (υπάρχουν αδιάσειστα φωτογραφικά στοιχεία). Οπότε ... φυλαχτείτε αλλόχρωμοι !!!

Quartier du Karreveld, dans le haut Molenbeek où se trouvait le café Les Béguines des frères Abdeslam, dont Brahim Abdeslam, l’' un des kamikazes des attentats de Paris, le 21 novembre Photo Pauline Beugnies pour Libération

Nikos Skoplakis *Αντιγράφω από σημερινό αναλυτικό άρθρο της εφημερίδας Libération, με τίτλο «To Bέλγιο, επίκεντρο του ευρωπαϊκού τζιχαντισμού» («La Belgique, épicentre du jihadisme européen») : «Από τη δεκαετία του ’60, η Σαουδική Αραβία ξεκινάει το έργο του προσηλυτισμού στις Βρυξέλλες, χρηματοδοτώντας ένα μεγάλο τζαμί και ένα ισλαμικό πολιτιστικό κέντρο στην πλατεία της Πεντηκονταετίας. Είναι σ’ αυτό το πλαίσιο που αρχίζουν να ευδοκιμούν μύριες εξτρεμιστικές οργανώσεις, επωφελούμενες από την κεντρική θέση του Βελγίου, από έναν κοινωνικά αδικημένο μεταναστευτικό πληθυσμό, συχνά συμπιεσμένο στις ίδιες συνοικίες, και από μια συγκεκριμένη παθητικότητα των αρχών».
Εξηγήσιμη η τελευταία, θα πρόσθετα εγώ, εφόσον το Βέλγιο, όπως και άλλες δυτικές χώρες, είχαν επιτρέψει το σκοταδιστικό franchise της Σαουδικής Αραβίας, με την οποία συνδέονταν μέσα από πολύμορφες επικερδείς συμμαχίες, αλλά και στενές σχέσεις των βασιλικών οίκων· άλλωστε, επί μακρόν υπήρχε η αντίληψη πως είναι καλύτερο να παραμένει η φθηνή εργατική δύναμη προσκολλημένη σε έναν παραδοσιοκρατικό και υπερθρησκευόμενο, περιχαρακωμένο κοινοτισμό υπό σαουδικό έλεγχο, παρά σε κοινωνικές διεκδικήσεις και πολιτικές διαδικασίες ένταξης.
Σε άλλο σημείο του κειμένου αναφέρεται: «ένας καινούργιος σαλαφιστικός θύλακας επιβάλλεται γύρω στο 2010, η «Σαρία για το Βέλγιο» […], όπου τα μέλη της ζητούν την κατάργηση της δημοκρατίας, την εγκαθίδρυση της σαρία και την επιβολή της ποινής του θανάτου στους ομοφυλόφιλους»· ακριβώς, δηλαδή, το καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας, του αιώνιου συμμάχου στους πολέμους των «πολιτισμών» της Δύσης. Και ενώ η Ε.Ε. υψώνει ξεδιάντροπα τείχη θανάτου απέναντι στα θύματα του ISIS και των αναμείξεών της, υψώνει ταυτοχρόνως τείχη σιωπής για συγκεκριμένες καταβολές και διασυνδέσεις εκείνων, οι οποίοι προκαλούν εκατόμβες κι άλλων αθώων θυμάτων μέσα στα τείχη, εκμεταλλευόμενοι τα εκρηκτικά αδιέξοδα συγκεκριμένων επιλογών. Bloody business as usual.

Αυτό που έγινε στις Βρυξέλλες,γίνετε κάθε μέρα στην Συρια
για αυτό φεύγουν οι άνθρωποι,όχι για να δουν τα μούτρα των ευρωπαίων



η " ασφάλεια" πού μάς πουλάνε

είναι η άλλη όψη τής "τρομοκρατίας" πού τρώμε

καί τά δυό δολοφονούν


18 Μαρτιου-->Ερντογαν-->Δεν υπάρχει λόγος μια βόμβα(όπως αυτή)που εξερράγη στην Άγκυρα να μην εκραγεί στις Βρυξέλλες
ΠΡΟΦΗΤΗΣ ήηηηηηηη?????

Υπενθυμίζω, πριν λίγες εβδομάδες: ονοματα  των ως τότε 17.306 νεκρών προσφύγων στην Ευρωπαϊκήη Βουλή    



Χρύσα Αγγελετοπούλου ενα δις υπολογίζεται το κέρδος του Βελγίου .απο εμπόριο όπλων την τελευταία πενταετία .Ρέει το χρήμα,ρέει το αίμα 



Panagiotis Chatzistefanou
ΑΚΟΥΩ (τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) 
«Φαίνεται ως εάν η τρομοκρατία, η οποία μας χτυπά σήμερα, να ήταν εισαγόμενη, αλλά εκείνοι οι οποίοι διαπράττουν αυτές τις πράξεις γεννήθηκαν στην πραγματικότητα εδώ, συχνά μάλιστα και οι γονείς τους. Πέρασαν από τα σχολεία μας και έλαβαν ενεργά μέρος στην κοινωνική μας ζωή. Δίνουν την εντύπωση μόνο ότι έρχονται από αλλού, ενώ είναι από δω... 
Καμιά από τις χώρες μας δεν υπήρξε ιδιαίτερα επιτυχής στο θέμα της ενσωμάτωσης. Αυτή η ευθύνη είναι δική μας και ευθύνη όσων αντιστέκονται συνεχώς στις εθνικές προσπάθειες και αρνούνται να ενσωματώσουν εκείνους, οι οποίοι προέρχονται μεν από αλλού, αλλά βρίσκονται από μακρού σε μας. Πρόκειται για μια διαμάχη δύο πλευρών στα ζητήματα ενσωμάτωσης»
ΑΠΑΝΤΑΩ
Έτσι σου' πανε να λες μουρλοκακομοίρα μου προκειμένου να αποπροσανατολίζεις από τον ταξικό πόλεμο που μαίνεται εναντίον του Ευρωναζιστικού καθεστώτος που ενσαρκώνεις και σε πληρώνει. 
Δεν είναι πολιτισμικό το ζήτημα δύστυχη, όπως θα ήθελες εσύ και οι όμοιες καριόλες σου, είναι βαθιά πολιτικό, κοινωνικό και ταξικό. 
Μια χαρά φτιάχνουν κεμπάπ και φαλάφελ / διευθύνουν νοσοκομεία οι πάσης φύσης εξ Ανατολών μετανάστες εδώ και δεκαετίες. Μια χαρά πουλάνε μπύρες στην γειτονιά μου οι Τούρκοι μπακάληδες δίπλα από τα πουστράδικα που υπάρχουν ανά πέντε μέτρα, δίπλα από τις βιτρίνες με δονητές και πόπερς, δίπλα από τις αφίσες για πουστοπάρτι με τσίτσιδες αδερφές να τουρλώνουν τον τατουαζαρισμένο κώλο τους. Μάλιστα, στα Τούρκικα μπακάλικα βρίσκεις και όλες τις φρη πρέζες που κυκλοφορούν στο Βερολίνο για τις πάσης φύσης και απόχρωσης πρεζοξεκωλιάρες. 
Κανένας Μουσουλμάνος δεν με έχει ενοχλήσει ποτέ, κανένα παράπονο δεν έχει ακουστεί ποτέ - και μιλάμε για γειτονία τίγκα στις τραβεστί και τις πιο έξαλλες αδερφάρες που μπορεί κανείς να διανοηθεί, π.χ. εμένα. Αντίθετα, κάτι ντόπια Ναζίδια περνάνε κατά καιρό μπας και τους κάτσει καμιά πούτσα αλλά φεύγουν με σφαλιάρες στο πιτς φιτίλι 
Μια χαρά ενσωματωμένοι είναι από πολιτισμικής άποψης οι Μουσουλμάνοι μετανάστες - εσύ είσαι η απροσάρμοστη που δεν τολμάς να βγεις από το σπίτι σου 
Να τα ξεχάσεις αυτά που ξέρεις Ζαν-Κλωντίτσα μου, αυτά τα μετα-αποικιοκρατικά, με τις ενσωματώσεις - απορροφήσεις - διαχειρίσεις - απαξιώσεις και τις πασαρέλες της ταυτότητας στο παζάρι της καπιταλιστικής σκλαβιάς. 
Υ.Γ. Έλα, μην κλαίγεσαι, κοίτα τι δωράκι σου έχω εγώ εδώ - ένα όμορφο δονητή σε σχήμα Μαρξ για τον σάπιο σου τον κώλο

Στον καθρέφτη της Δύσης, του Σαντίκ Τζαλάλ Αλ-Αζίμ

red notebook
*Ο Βρετανός δημοσιογράφος και πολεμικός ανταποκριτής, Ρόμπερτ Φισκ, είχε γράψει πριν από δέκα περίπου χρόνια σχετικά με τους ατέρμονους «πολέμους κατά της τρομοκρατίας», που όχι μόνο δεν επέλυσαν, αλλά επιδείνωσαν όλες τις ιστορικές και πολιτικές παραμέτρους των προβλημάτων, όχι μόνο στη Μέση Ανατολή, αλλά κι εντός των ίδιων των δυτικών κοινωνιών: «Αρέσει αυτός ο τρόπος στις κυβερνήσεις. Θέλουν τους λαούς τους να βλέπουν τον πόλεμο σαν ένα δράμα των αντιθέτων, καλό και κακό, «αυτοί» κι «εμείς». Αλλά ο πόλεμος δεν έχει πρωτίστως σχέση με τη νίκη ή την ήττα, αλλά με τον θάνατο και την επιβολή του θανάτου. Αντιπροσωπεύει την απόλυτη αποτυχία του ανθρώπινου πνεύματος. Γνωρίζω έναν εκδότη, ο οποίος δυσαρεστήθηκε ακούγοντάς με να το λέω, αλλά πόσοι εκδότες έχουν εμπειρία πολέμου από πρώτο χέρι;». 
Το κείμενο που ακολουθεί, υπογράφεται από έναν πολύ σημαντικό διανοούμενο, τον Σαντίκ Τζαλάλ Αλ-Αζίμ, ο οποίος, μεταξύ άλλων, διακρίθηκε για τις μελέτες του στον Καντ, τον Μαρξ και τις θεωρίες του οριενταλισμού. Με την άκριτη, επεξεργασμένα αφοριστική και ανιστόρητη ανάμειξη στοιχειακών ιδεών σχετικά με το Ισλάμ διεξάχθηκε ο υπερδεκαπενταετής «great war for civilisation», κατά τη διάρκεια του οποίου κατέρρευσαν κοινωνίες, αποσταθεροποιήθηκαν κράτη, διαβρώθηκε το διεθνές δίκαιο, αλλά (παραδόξως;) οι φονταμενταλιστές έγιναν ισχυρότεροι και ο «συμμαχικός» σαουδικός παράγοντας, αφού ανέλαβε την υλική και πνευματική κηδεμονία μουσουλμανικών κοινοτήτων στη δυτική Ευρώπη, προεδρεύει σε επιτροπές ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ τη δυτική επινεύσει. 
«Στον καθρέφτη της Δύσης», εξαλείφθηκαν οι αντιθέσεις, οι ψύχραιμες ιστορικές θεωρήσεις και οι δυνατότητες για να στερέψουν οι πηγές της ισλαμιστικής τρομοκρατίας (παράδοξο και πάλι; ).
Μέσα από αυτές τις παρανοήσεις και από μουλωχτούς «κύκλους» της δυτικής Realpolitik, ο ISIS έγινε παράγοντας μεγαλύτερης κρίσης, αφενός, ενώ αφετέρου οι ευρωπαϊκές ακροδεξιές υψώνουν τείχη δαιμονοποίησης και εξουθένωσης απέναντι στα θύματα του ISIS, ισλαμο-φασιστών δικτατορίσκων και άλλων συνεπειών από την κατάρρευση της Μέσης Ανατολής, μετά από τόσους επιτυχείς «wars for civilisation». 
Το συγκεκριμένο κείμενο του Αλ-Αζίμ θέτει μόνο μια ελάχιστη όψη από την πολυδιάστατη πολιτική, πολιτισμική και ιστορική ματιά του στον αραβο-ισλαμικό κόσμο. Αξίζει, όμως, να ξαναδιαβαστεί, διότι η ανιστορική κατασκευή της πραγματικότητας και η τρομοϋστερική επεξεργασία της εμπειρίας μπορούν να οδηγήσουν όχι μόνο σε ακόμα πιο λανθασμένα συμπεράσματα, αλλά και σε ακόμα χειρότερες τραγωδίες... -->red notebook
[Το άρθρο του Sadik Jalal Al-Azm, με τίτλο « Au miroir de l’Occident », δημοσιεύθηκε στη μηνιαία εφημερίδα Le Monde diplomatique, τον Σεπτέμβριο του 1999. Ο συντάκτης του άρθρου έχει διατελέσει καθηγητής φιλοσοφίας στη Δαμασκό και στο Πρίνστον· ασχολήθηκε συστηματικά, μεταξύ άλλων, με το έργο του Καντ, του Μαρξ και με τις θεωρίες του οριενταλισμού]
Liopi Abatzi Αγκαμπεν και η γεναιολογια της διαχείρισης της κρίσης. Έκτακτη Ανάγκη κι απογυμνωση του πολίτη από τα πολιτικά δικαιώματα. Η αστικοκοινοβουλευτικη αντιπροσωπευτική δημοκρατία βασίστηκε σε αυτήν ακριβώς τη διαχείριση. Ή εξουσία υπάρχει για την ασφάλεια. Εν τω μεταξύ κρατά για τον εαυτό της την αναρχία και την ανομία. Φασισμός.




Panagiotis Chatzistefanou
Για μια ακόμα φορά, ας επαναλάβουμε τα γνωστά και τετριμμένα μπας και τυχόν τα καταλάβουν τα διάφορα πρωτόζωα που κυκλοφορούν μεταμφιεσμένα ως άνθρωποι ανάμεσα μας
Οι πρόσφυγες δεν είναι Τζιχαντιστές. Είναι τα θύματα των Τζιχαντιστών. Όποιος είναι εναντίον του ISIS οφείλει να τους βλέπει ως σύμμαχους, και όχι ως εχθρούς.




Ο διαβόητος τρομοκράτης Σαλάχ Αμπντεσλάμ που συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες κρυβόταν κοντά στο σπίτι της μάνας του
Αντρες

Thomas MavrofidesΕπίθεση σε
Νέα Υόρκη: Αδιανόητο έγκλημα
Παρίσι, Λονδίνο, Βρυξέλλες: Τρομερό έγκλημα
Κων/πολη, Άγκυρα: Πολύ κακό
Καμπουλ, Ισλαμαμπάντ: Ε νταξ

ΚΟΠΡΙΤΗΣ ‏Καρδια της Ευρώπης οι Βρυξέλλες ε???Αρα λογικά εμάς θα θεωρούν ότι είμαστε ο Κώλος της!Έτσι τουλάχιστον μας αντιμετωπίζουν!

Kικίλιας "Το γενετήσιο ένστικτo είναι αυτό που κινεί τους τρομοκράτες"
εγώ σ αυτόν το γιατρό και το Μισελοζανάτση δεν πάω ούτε να μου κόψουν παρανυχίδα

Ακούγεται πως θα ακυρωθεί η παρέλαση της 25ης Μαρτίου λόγω των γεγονότων στις Βρυξέλλες..τον Καμμένο σκέφτομαι,θα σκάσει.:-P

Σύμφωνα με τον Βασίλη Λεβέντη το χτύπημα στις Βρυξέλλες θα είχε αποτραπεί αν στην Ελλάδα είχαμε προχωρήσει σε οικουμενική  κυβέρνηση...



Philippos Welos
Διαβάζω και μου' ρχεται να βαρέσω το κεφάλι στο τοίχο....
ΡΕ τόσες χιλιάδες άνθρωποι έχουν περάσει από την Ελλάδα και δεν πείραξαν ούτε συρματόπλεγμα, παρ' όλο που ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες.Και στο κέντρο της "ασφαλούς" Ευρώπης, μπαινοβγαίνουν πέρα δώθε, από χώρα σε χώρα, για πλάκα & κάτω από τη μύτη τους, αυτοί που τους ΑΝΑΤΙΝΑΖΟΥΝ!! Γεννημένοι και αναθρεμένοι στις "άγιες"
"ασφαλείς" κοινωνίες τους.... ΑIΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΙΑ


Ευαγγελία Παπαδοπούλου 29 ΙανουαρίουΛάρισα
Τι μας είπαν οι Βέλγοι; να ρίξουμε όλους τους πρόσφυγες στη θάλασσα;
Ξέρουν αυτοί,είναι δοκιμασμένα τα κόλπα .Πως συγκέντρωσε ένα μικρό κράτος τόσο πλούτο;
Βοηθώντας τους κατατρεγμένους; Όχι βέβαια.
Στην αποικία τους στο Κονγκό,την πλουσιότερη χώρα του κόσμου με κοιτάσματα χρυσού,χαλκού,διαμαντιών, βίαζαν ,έδερναν ,έκοβαν τα χέρια των κονκολέζων για να αρπάξουν τον πλούτο τους.
Μπορεί την ατομική βόμβα να την έριξαν οι Αμερικάνοι αλλά το ουράνιο που χρησιμοποίησαν το λεηλάτησαν απο το Κονγκό οι Βέλγοι.Οι σφαίρες χαλκού που χρησιμοποίησαν στο Α'Παγκόσμιο πόλεμο σκοτώνοντας εκατομμύρια ανθρώπους για να μοιράσουν τον κόσμο οι "πολιτισμένοι Ευρωπαίοι" περιείχαν 75% χαλκό απο το Κονγκό.
Εκατομμύρια Κονγκολέζοι σκλάβοι ακρωτηριάστηκαν ή πέθαιναν μαζεύοντας καουτσούκ για να μετατραπεί σε λάστιχα αυτοκινήτων των πολιτισμένων της Δύσης .
Απο τους 5.000 δημασίους υπαλλήλους στη χώρα μόνο 3 ήταν Κονκολέζοι.
Δεν υπήρχε ούτε ένας Κονκολέζος γιατρός,δικηγόρος,μηχανικός,οικονομολόγος.
Τα εκατομμύρια δολάρια απο τον ορυκτό πλούτο της χώρας έφεραν φτώχεια,δυστυχία ,θανάτους στο λαό και πλούτισαν τα ταμεία των Βέλγων.
Η φωτογραφία τραβήχτηκε απο τους ίδιους τους Βέλγους για να επιδείξουν τα τρόπαια τους και να διδάξουν πώς κατακτιέται ο πλούτος .
Αυτή η πολιτισμένη χώρα επελέγη για να στεγάσει το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ,το ναό της δημοκρατίας,τις παναθρώπινες αξίες της Ευρώπης.



Juliette Georgiades
Ένας χρόνο μετά την εναρξη της επιθεσης , σχεδον 9.000 πολίτες νεκροι, 40.000 τραυματιες με πολυ σοβαρους τραυματισμους ,κατά μέσο όρο 9 παιδιά σκοτώνονται καθε ημέρα, οι υποδομές καταστρέφονται σχεδον ολες , μια ασφυκτικη πολιορκία και εμπαργκο εμποδίζουνε την κανονικη ζωή της Υεμένης, 2.4 εκατ. εκτοπισμένοι, 300.000 παιδιά που υποφέρουν από υποσιτισμό, μια ολόκληρη χώρα βομβαρδίζεται συνεχώς, της ριχνουνε δηλητηριωδη αέρια, μια ολοκληρη χωρα σφαγιάζεται
(σιωπη στα διεθνη καθεστωτικα ΜΜΕ για το εγκλημα αυτο ενω στις 4 μαρτιου,τον ανώτατο τιμητικό τίτλο, την «Λεγεώνα της Τιμής», απένειμε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στον διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας...τι να λεμε ...)
One year on, one war in between: 9.000 civilians dead, almost 40.000 injured for life, an average of 9 children killed per day, infrastructure destroyed, an imposed siege blocking the life of Yemen, 2.4 million displaced, 300.000 children suffering of malnutrition, an entire country constantly being bombed, gassed, and massacred.
Mohammed Matter
One year on, one war in between: 9.000 civilians dead, almost 40.000 injured for life, an average of 9 children killed per day, infrastructure destroyed, an imposed siege blocking the life of Yemen, 2.4 million displaced, 300.000 children suffering of malnutrition, an entire country constantly being bombed, gassed, and massacred.


Άρχισαν τα ζεσουί ή ακόμη;












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.