Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Φαλλοί του Disney― αυτό μάς φταίει για όλα





Η ομοφοβική προπαγάνδα ανακάλυψε νέο εχθρό; Είναι ο Disney κι αν δυσφορούσατε με το επιχείρημα πως αφού ετεροφυλόφιλοι κάνουν gay παιδιά μοιάζει άκυρο να κατηγορούνται οι ομοφυλόφιλοι πως αν είχαν θα τα επηρέαζαν, βρέθηκε νέο άλλοθι για σας. Τα παλιά-καλά cartoons με τα οποία μεγάλωσε η γενιά του gay γάμου, των gay pride, gay bars και άλλων που τρομάζουν το συντηρητικό σύγχρονο υποκριτή.

Παιδιόθεν αγάπησα το Disney. Κι από πολύ νωρίς (ίσως λόγω της δικής μου οικογενειακής κατάστασης) με ενθουσίαζε που πουθενά  και ποτέ στον κόσμο του δε διαιωνιζόταν το εμετικό πυρηνικό πρότυπο μαμά-μπαμπάς-παιδάκι μα τα παιδιά αναπτύσσονταν εξυπνότατα και δημιουργικά αναθρεμένα από θείο τεμπέλη κι αργόσχολο που όμως τα φρόντιζε και τα αγαπούσε ενώ ήταν single parent, ένας εργένης που είχε δεσμό με μια γυναίκα που φλέρταρε και με άλλον.
Πολύ ανατρεπτικά αυτά για κάποιους μα όχι βλαβερά στα μάτια μου κυρίως αν συγκριθούν με όλους εκείνους τους παλαβούς άντρακλες με καλτσόν (κι εσώρουχο από πάνω) που πετούν, πηδούν και σκαρφαλώνουν σκοτώνοντας, ή σπαταλούν τη δύναμή τους σώζοντας ένα παιδάκι ή  γατάκι αντί με τον υπεράνθρωπο κόπο τους να σώσουν λαούς ολόκληρους από πλημμύρες και λιμούς.
Γι αυτό το δεύτερο ―το κοινωφελές έργο του Superman― είχε γραφτεί παλιότερα ένα σημαντικότατο δοκίμιο (του Eco ίσως, κι αν θυμηθώ ποιος/πού θα σας δώσω link) μα η εμμονή με τις  εικόνες του Disney είναι μια τρέλα που, από τις αναφορές στους κακούς γονείς που προκειμένου να διασκεδάσουν τα παιδιά στη Disneyland αδιαφορούν για τις συνέπειες, υποθέτω πως ίσως να πρόκειται για δυσφήμιση από ανταγωνιστές. 
Αλλά το θέμα είναι παλιότερο. Είχε προκαλέσει μια αναταραχή και το κάστρο της Μικρής Γοργόνας στο οποίο κάποιοι (που μάλλον έψαχναν πολύ) βρήκαν φαλλό όπως κι η γυμνή γυναίκα στο πρόσωπο του Lion King. Πόσο θα γελούσε ο καλός μου θείος Φρόυντ.
Χαρείτε τα!




Η Ωραία και το Τέρας



________________
Για τη Minnie Mouse: Μια επίθεση από το 'Συντηριτικών Αξιών Χριστιανικό Οργανισμό' christwire (δυστυχώς το κατέβασαν).


20 σχόλια:

  1. Εδώ κολλάει και η γνωστή ρήση "ο καθένας έχει του φαλλού του το χαβά". Κάνω λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρώμικα μυαλά και βρώμικα συμφέροντα. Χωρίς να παραγνωρίζω την αστειότητα του θέματος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. είναι αυτό που λένε "πούτσες μπλε;"
    άι στο καλό. δουλειά δεν έχει ο διάολος...
    αλλά εμείς βράχοι. πνεύμαααα λέεεμε.
    έτσι για να σκάσουν οι εχθροί μας κι οι φίλοι τους, χμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν εμείς φτιάχναμε τους Φαλλούς τής Δήλου εκείνοι ακόμα τους κρατούσαν με τα χέρια. Τι να μας πουν εμάς τα cartoons..

      Διαγραφή
  4. Μου θυμίζει την εποχή που ήμουν στο Miami και ενώ το κύμα εξέβραζε στις ακτές της Φλόριντας πτώματα λαθρομεταναστών που πνίγηκαν όταν οι φελούκες τους μπατάρισαν, κάμποσοι συντήρες παραπονέθηκαν στις αρχές ότι η τηλεόραση έδειχνε τα πτώματα γυμνά και φαίνονταν οι φαλλοί τους! Αυτό τους ενόχλησε... Το τι υποκρισία υπάρχει σ' αυτή χώρα δεν περιγράφεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απίστευτοι.. Μόνο, μια διευκρίνιση: το πτώμα δεν έχει φαλλό αλλά πέος διότι ο Φαλλός θέλει στύση.

      Διαγραφή
  5. Παντού υπάρχει ένας φαλλός τελικά. Ακόμα και στην Disney.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλημέρα

    βρε παιδί μου σε μια πρωτόγονη εποχή θα γινόταν διαφορετικά??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε παιδιά εγώ με μια απορία θα πεθάνω: ο Ποπάυ την πήδηξε την Όλιβ τελικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.