Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Αρνούμαι: Δεν υπογράφω να βγει εκτός Βουλής η ΧΑ




Εδώ και λίγες μέρες λαβαίνω για να υπογράψω και να προωθήσω αιτήματα* προς την Πρωθυπουργό ή προς την Ε.Ε. ή προς τον σύμπαν να βγει εκτός Βουλής η ΧΑ.
Αρνούμαι.
Κατ' αρχήν δεν πιστεύω ότι κόμμα που ψηφίστηκε είναι σωστό να τεθεί εκτός νόμου. Πιστεύω πως εντός νόμου (δηλαδή στα δικαστήρια και, αν αποδειχθεί ενοχή, στη φυλακή) πρέπει να τίθεται κάθε εγκληματίας ανεξαρτήτως βουλευτικής ή όποιας ασυλίας.
Επίσης αρνούμαι με την υπογραφή μου, σα να ήταν ψήφος, να βοηθήσω να υποκριθούν ότι σκοτώνουν το δράκο που κατασκεύασαν για να με τρομοκρατούν, επειδή τώρα είτε δεν τον χρειάζονται πια, είτε σκοπεύουν να του αλλάξουν πρόσωπο, είτε πιέζονται από ανωτέρους.

Δεν είναι εύκολο.
Δεν είναι εύκολο να ψεύδονται μπροστά σου.
Δεν είναι εύκολο να προσπαθείς να καταλάβεις γνωρίζοντας πως σου λείπουν πληροφορίες.
Δεν είναι εύκολο να πιστέψεις ότι ο Φρανκεστάιν θα σκοτώσει το σαθρό τέρας που έφτιαξε.
Δεν είναι εύκολο να γνωρίζεις ότι όποτε μια τραγωδία μονοπωλεί τα ΜΜΕ είναι στιγμή που κάτι άλλο αποκρύπτεται.
Δεν είναι εύκολο να μιλάς για σκοτεινότερα και πιο οργανωμένα σχέδια όταν υπάρχουν νεκροί, αθώα θύματα της παγκόσμιας πολιτικής ή της προσωπικής γενναιότητάς τους.

Όμως το αποφάσισα (διότι πολλά διαβάζω και απελπίζομαι) να σας υπενθυμίσω αν δεν το ξέρετε πως πέραν της συνέντευξης πρώην Χρυσαυγίτη που ξαφνικά παρουσιάζεται ως εύρημα διαφωτιστικό, κάποιοι έχουμε διαβάσει αυτά που τώρα τάχα ανακαλύπτονται.

Ίσως σοκάρεστε, ίσως σκοντάφτουν οι πληροφορίες αυτές σε πεποιθήσεις βαθιά ριζωμένες κι εμπιστοσύνη σε κόμματα και πολιτικούς.
Ίσως και να κάνω και κάποια λάθη― δεν είμαι δημοσιογράφος να έχω τα μέσα να ερευνώ τα πάντα (γι αυτό κι είναι πάντα ευπρόσδεκτες οι διορθώσεις σας).

Μα το αποφάσισα, θα σας υπενθυμίσω και το βιβλίο απογοητευμένου Χρυσαυγίτη (που κυκλοφορεί από το 2004) και τη συνέντευξη που έδωσε γι αυτό στον παλιό Ταχυδρόμο της Εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ.

Με την ευχή να πάψουμε να πιστεύουμε δίχως έρευνα ιδού απόσπασμα (αναδημοσιεύω από το Ναυτίλο):

 To Μάρτιο του 2004, ο Χάρης Κουσουμβρής, πρώην υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, έδωσε συνέντευξη στον Στέλιο Βραδέλη, στον “Ταχυδρόμο” της εφημερίδας “Τα Νέα”, στην οποία ήταν κάτι παραπάνω από σαφής:
Ταχυδρόμος”: Πως συντηρείται οικονομικά η οργάνωση;
Χάρης Κουσουμβρής:Ως ταμίας της “Χρυσής Αυγής”΄, είχα τη δυνατότητα να γνωρίζω ότι στο ταμείο δεν είχαμε ποτέ περισσότερα από 300-400 ευρώ. Με τα χρήματα αυτά δεν συντηρείται μια οργάνωση.
Ταχυδρόμος”: Τότε ποιος την ενίσχυε;
Χάρης Κουσουμβρής:Το ποιος δεν το ξέρω με σιγουριά. Ξέρω όμως ότι το προεκλογικό μας υλικό για τις ευρωεκλογές είχε έρθει με δελτίο αποστολής από τα γραφεία μεγάλου κόμματος. Στη “Χρυσή Αυγή”΄ μας εκμεταλλεύτηκαν. Υπάρχουμε για να εξυπηρετούμε σκοπιμότητες.
Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ.
Ο Κουσουμβρής έγραψε βιβλίο, με τίτλο “Γκρεμίζοντας το μύθο της Χρυσής Αυγής“,http://www.youtube.com/watch?v=E7t4JyXPrF0&noredirect=1 εκδόσεις Ερεβος, Πειραιάς, 2004, στο οποίο προχωράει σε αποκαλύψεις για όσα έζησε “από μέσα”. Μεταξύ άλλων, διαβάζουμε την απάντηση του “αρχηγού” Νίκου Μιχαλολιάκου στις απορίες του Κουσουμβρή σχετικά με το ποιος χρηματοδούσε κάποιες δραστηριότητες της οργάνωσης:



Και ερχόμαστε στο σήμερα, 18 Μαρτίου 2012. Η εφημερίδα “Ελεύθερος Κόσμος” που εξέδιδε ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος, ένας άλλος πρώην υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, επανεκδίδεται μετά από ένα σχεδόν χρόνο που είχε σταματήσει η έκδοσή της. Στο άρθρο του Ζαφειρόπουλου, στο οποίο σχολιάζει την σημερινή κατάσταση της δεξιάς, της ακροδεξιάς, των εθνικιστών κ.λπ διαβάζουμε επί λέξει:
«[...] Εξάλλου, σε αντίθεση με τους μηχανισμούς του ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ δεν είναι άξια για περίπλοκες διαδρομές. Το πολύ-πολύ να τυπώσει κανένα ακροδεξιό φυλλάδιο όταν το ΛΑΟΣ χρειαζόταν πλευροσκόπηση εκ των δεξιών του».


Του δε Αρχηγού το βιογραφικό επίσης δεν είναι άγνωστο κι ούτε (ελπίζω πια) απορίας άξιο πώς ένας τέτοιος άνθρωπος ανασύρθηκε από τον υπόκοσμο σε ανύποπτο χρόνο και προετοιμάστηκε να ηγηθεί και να εξυπηρετήσει για όσο χρειαστεί.

Ψάξτε τα, εγώ σας δίνω μόνο λίγα:



ΤΑ ΝΕΑ, 14-3-1978:






Μακεδονία 1-8-1978:

Την διετία 1977-78 ένα μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων εξαπολύεται στην Αθήνα εναντίον στόχων της Αριστεράς. Στα τέλη Ιουλίου του 1978 συλλαμβάνεται μια ομάδα 9 ακροδεξιών ως υπεύθυνη των δολοφονικών ενεργειών. Ανάμεσα στους συλληφθέντες ο Νίκος Μιχαλολιάκος. 
Οι βομβιστικές επιθέσεις δεν περιορίζονταν στα γραφεία του ΚΚΕ και του ΚΚΕ εσ. Βόμβα είχε τοποθετηθεί και στον κινηματογράφο “Έλλη” στην Ακαδημίας κατά την προβολή σοβιετικής ταινίας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πολλών θεατών, δυο από τους οποίους έμειναν ανάπηροι. Όλα τα στοιχεία έδειχναν ότι ο Μιχαλολιάκος ήταν άμεσα εμπλεκόμενος.  Κι όμως λίγο αργότερα ο Μιχαλολιάκος βρίσκεται έμμισθος υπάλληλος στην ΚΥΠ!… 


Ριζοσπάστης 1-8-1978:



Μισθοδοσία εκτάκτων συνεργατών ΚΥΠ (τέλος έτους 1981)




Για πιο πολλά στο νέο τεύχος (αρ.16) του Hot Doc  μαθαίνω πως θα έχει μεγάλο αφιέρωμα του Κώστα Βαξεβάνη στο Νίκο Μιχαλολιάκο με τίτλο 'Ο Αγών του'. Απόσπασμα από την Κίρκη ένα παράδειγμα  (ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ) της συμβολής των ΜΜΕ στη διαμόρφωση του προσκοπικου προφίλ:

 Μια εντυπωσιακή φωτογραφία απεικονίζει ένα μέλος της Χρυσής Αυγής με το μαύρο μπλουζάκι και τα σήματα της οργάνωσης να περιμένει δύο ηλικιωμένες κυρίες να κάνουν ανάληψη από ένα ΑΤΜ τράπεζας.
Στο ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Παναγιώτη Σαββίδη μαθαίνουμε πως οι γριούλες έχουν καλέσει την άμεση δράση της Χρυσής Αυγής προκειμένου να πάνε ως την τράπεζα και να κάνουν με ασφάλεια μια συναλλαγή. Μία από τις κυρίες μιλά στον δημοσιογράφο και εξηγεί πως καλούν τη Χρυσή Αυγή γιατί φοβούνται. Η οργάνωση τους εξασφαλίζει την ασφάλεια που δεν υπάρχει.
Όπως λέει χαρακτηριστικά η έντρομη κυρία, δεν κυκλοφορούν στον δρόμο με κοσμήματα παρά μόνο με τη βέρα, για την οποία επίσης φοβούνται μήπως την πάρουν. Η καλοκάγαθη και εξομολογητική κυρία που προσέφυγε στις υπηρεσίες της Χρυσής Αυγής ονομάζεται Ερωφίλη Πλωμαρίτου.
Όπως αποκαλύπτει στο βιβλίο του «Η Μαύρη Βίβλος της Χρυσής Αυγής» ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαράς, η αυθορμήτως συνεντευξιαζόμενη κυρία δεν είναι άλλη από τη μητέρα του στελέχους του Μιχαλολιάκου και υποψήφιου βουλευτή Αλέξανδρου Πλωμαρίτη (εικ. δεξιά).
Τη συγγένεια των δύο διασταυρώσαμε κι εμείς. 

Και
Χάρτης με καταγεγραμμένα ρατσιστικά περιστατικά
http://map.crisis-scape.net/reports



____________________________________________________
Συμπληρώνω:
Εντός δύο ωρών: Πολλή οργή ξύπνησε ήδη τούτο το κείμενο σε αγνές ψυχές. Άλλος διάβασε απόσπασμα στο FB και με κατάλαβε για Χρυσαυγίτισα,  άλλος μου κάνει μάθημα Ιστορίας περί Ελλήνων κι άλλη μου γράφει πως φαίνεται «πως ο Παύλος δεν ήταν δικό σου παιδί...» επιβεβαιώνοντας τον αποτροπιασμό και την αηδία μου που κάποιοι ξεσηκώνονται μόνο για «τα δικά μας παιδιά».



____________________________________________
credits
Γκρεμίζοντας το μύθο της Χρυσής Αυγής Χάρη Κουτσουμβρή, εκδόσεις Έρεβος 2004

Intra-City
Μισθοδοσία ΚΥΠ: https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1351817

* Εκτός εκείνου είναι κι άλλο petition ελληνιστί και αγγλιστί που βρίσκω άκρως προσβλητικό και προς τη μνήμη των άλλων θυμάτων που έτυχε να μην είναι Έλληνες και προς τη νοημοσύνη μας. Είναι ένα κείμενο που εγκαλεί τον κ. Σαμαρά να δείξει 'ηγεσία ενώνοντας' και αποτελεί ένα εμφανέστατο άλλοθι για κατανάλωση των ψηφοφόρων της ΧΑ πως το ψευτοκυνήγι γίνεται λόγω λαϊκής οργής επειδή το παράκαναν χτυπώντας Έλληνα.


31 σχόλια:

  1. Δεν είναι εύκολο να γνωρίζεις ότι όποτε μια τραγωδία μονοπωλεί τα ΜΜΕ είναι στιγμή που κάτι άλλο αποκρύπτεται....

    !!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι,
      είναι φρικτά δύσκολο..

      Καλό απόγευμα airis,
      ευχαριστώ που με καταλαβαίνεις.

      Διαγραφή
  2. Δάφνη διάβασα και πριν προσεκτικά και καταλαβαίνω απόλυτα τι εννοείς...έχω υπογράψει πια, κι απλά εύχομαι να είναι για καλό...γιατί δε θέλω να σκεφτώ πως έβαλα την υπογραφή μου κάπου που έχει άλλη σημασία...για να μην τρελαθώ δηλαδή!!

    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Maria μου
    επειδή τα σκεπτόμουν ούτως ή άλλως και ξαφνικά μου έρχονται από παντού αυτά τα αιτήματα αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας τις αντιρρήσεις μου. Αλλά όχι και να στενοχωριέσαι..

    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κι εγώ βιάστηκα!
    Μόλις έσβησα το ψήφισμα και παραπέμπω στη δημοσίευση σου Δάφνη για τους λόγους!
    Τελικά δεν πρέπει να βιαζόμαστε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι δύναμη να αλλάζουμε γνώμη Αριστέα μου,
      ευχαριστώ
      και σου εύχομαι Καλό Ξημέρωμα!

      Διαγραφή
  5. Δάφνη,παρ¨όλο που είναι γνωστές οι διασυνδέσεις ακροδεξιών και σκοτεινών κρατικών υπηρεσιών και εγώ δεν έχω στοιχεία για να υποστηρίξω ότι κατασκεύασαν τον δράκο για να με τρομοκρατούν,Εκείνο που υποστηρίζω είναι ότι η στάση των πολιτικών έριξε στην αγκαλιά των ακροδεξιών χιλιάδες απελπισμένους συμπολίτες μας.Το ζητούμενο λοιπόν δεν είναι να καταργήσουμε αυτό που πιστεύουν και ψηφίζουν ,αλλά να δείξουμε ότι έκαναν λάθος επιλογή.Από την αρχή του φαινομένου υποστήριζα ότι το τέλος της ¨χρυσής αυγής¨θα έλθει όταν αποκαλυφθεί το πραγματικό εγκληματικό της πρόσωπο.Τώρα με τον πλέον δραματικό τρόπο ,επιβεβαιώνεται η εγκληματική δράση της.Ας φωτίσουμε λοιπόν το σκοτεινό της πρόσωπο και ας αφήσουμε τους συμπολίτες μας να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.Ο σκληρός πυρήνας της οργάνωσης αυτής δεν πρόκειται βεβαίως να αλλάξει,αλλά αυτό δεν θέμα της πολιτικής αλλά της ποινικής δικαιοσύνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνούμε απόλυτα αγαπητέ μου Μερμελέχα. «Ας φωτίσουμε λοιπόν το σκοτεινό της πρόσωπο..» όπως λες κι ας κάνει τη δουλειά της η Δικαιοσύνη.

      Καλό απόγευμα!

      Διαγραφή
  6. Ανάλογο μήνυμα ήθελα να περάσω κι εγώ με τη δική μου δημοσίευση.
    Χαίρομαι, Δάφνη, που υπάρχουν κι άλλοι ψύχραιμοι άνθρωποι. Που προσπαθούμε να δούμε και να διαβάσουμε πίσω από τις γραμμές. Μέσα σε όλο αυτόν τον πανικό που επικρατεί. Φιλικούς χαιρετισμούς από Μελβούρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγριμιώ μου
      με μεγάλη χαρά (κι εγώ) έρχομαι να δω τη δική σου.

      Καλό σου απόγευμα (ή.. τι έχετε τώρα) από τη Μύκονο..

      Διαγραφή
  7. Καλησπέρα, Δάφνη.
    Κι εγώ υπέγραψα χθες ένα ψήφισμα προς τον Πρωθυπουργό, όπου ζητείται να λάβει τα απαραίτητα νομοθετικά μέτρα, ώστε η Χ.Α. να τεθεί υπόλογη για τα εγκλήματά της (ή και εκτός νόμου). Διάβασα την ανάρτησή σου, αλλά και πάλι δεν μετανιώνω για την ενέργειά μου και θα εξηγήσω γιατί.
    Κατ' αρχάς, θεωρώ πως και κόμμα ψηφισμένο από τον λαό, αν εφαρμοστεί ο νόμος και βρεθεί ότι οι ενέργειες, στις οποίες οδήγησε η ρητορεία του, είναι εγκληματικές, είναι σωστό να υποστεί τις συνέπειες. Και δεύτερον, το να υπογράψεις ένα τέτοιο κείμενο δε σημαίνει πως δεν είσαι υποψιασμένος για το ποιοί ωφελούνται από τη δράση ενός ναζιστικού κόμματος και το ευνοούν (ή, μάλλον, ευνοούσαν - ως τώρα που έπαψε να τους βολεύει). Προσωπικά, το υπέγραψα καταλαβαίνοντας πως οι "νονοί" του ήταν τα μεγάλα κόμματα που ήθελαν να κατασκευάσουν έναν μπαμπούλα, για να τους βοηθήσει να εγκριθεί η οικονομική πολιτική τους. Ακόμα κι έτσι, όμως, ήθελα να ενώσω τη φωνή μου με όλες τις υπόλοιπες, που άρχισαν πλέον να ακούγονται, και να δείξω ότι είμαι και εγώ εναντίον κάθε φασιστικής/ναζιστικής/ρατσιστικής θεωρίας και πρακτικής. Γιατί πιστεύω πως το πρώτο βήμα για να κάνεις τη διαφορά, είναι να δηλώσεις τη θέση σου. Από εκεί και πέρα, αν η κυβέρνηση θεωρεί ότι συμμορφούμενη προς αυτό το αίτημα παίρνει συγχωροχάρτι, απατάται πλάνην οικτράν. Εμείς είναι το θέμα να είμαστε σε επαγρύπνηση πλέον.
    Καλή συνέχεια. :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα μπορείς να ενώσεις τη φωνή σου με τόσους άλλους τρόπους.
      Σου υπενθυμίζω πως δεν είναι η Κυβέρνηση 'συμμορφούμενη' στο αίτημα του λαού μα ο λαός ως κοπάδι πάλι που συμμορφώνεται στο αίτημα ( το συγκεκριμένο petition) που φτιάχτηκε από την Κυβέρνηση.
      Δεν είναι θέμα συγχωροχαρτιού- δεν νοιάζονται. Όσο για την επαγρύπνηση.. τι να σου πω, δεν τη βλέπω. Και πριν και τώρα οι Πρώτοι Θέμοι δίνουν τον τόνο και ο κόσμος ακολουθεί.

      Το εύχομαι, βέβαια, να κάνω λάθος.
      Καλό ξημέρωμα!

      Διαγραφή
  8. Πες τα χρυσόστομη...

    Τόσο καιρό απορώ πως γίνεται τόσοι δημοκρατικοί άνθρωποι να ψηφίζουν για να τεθεί φασιστικά εκτός νόμου ένα εκλεγμένο κόμμα. Εχουμε χάσει τη μπάλα πλέον. Αδυνατούμε να καταλάβουμε ότι το "θάνατος στους φασίστες" είναι εξίσου φασιστικό με το "θάνατος στουςξένους".

    Κάποιος ,που δε θυμάμαι, είπε κάτι στο οποιο συμφωνώ απόλυτα.
    "Η χρυσή αυγή μπορεί να βγει εκτός κοινοβουλίου μόνο με τις επόμενες εκλογές. Είναι στο χέρι μας και στη ψήφο μας."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς περί φασισμού..
      Εξ άλλου αν είναι εντός κοινοβουλίου η ΧΑ είναι διότι υποστηρίχθηκε από εκείνους που τώρα εμείς ως πανηλίθιοι καλούμαστε να υπογράψουμε να τη βγάλουν επειδή εκείνοι που τη διαφήμιζαν ξαφνικά όλοι μαζί αποκαλύπτουν τα αίσχη της.
      Μα πόση αφέλεια πια;

      Καλό ξημέρωμα Dear..

      Διαγραφή
  9. Διάβασα την ανάρτησή σας με αρκετή προσοχή. Καταλαβαίνω ότι δεν είναι εύκολο μέσα από μία ανάρτηση να τα αναλύουμε όλα για πολλούς και διάφορους λόγους. Καταλαβαίνω επίσης τις όποιες αντιδράσεις μπορεί να δεχθεί ο κάθε άνθρωπος (δίκαια ή άδικα) όταν λέει την άποψή του.

    Πιστεύω ότι αντιλαμβάνομαι την ουσία του σκεπτικού σας και σε αρκετά συμφωνώ. Βλέπω ότι ο πολύς κόσμος βιάζεται να βγάλει γρήγορα συμπέρασμα για ότι δεν του «αρέσει». Είναι πολύ εύκολο να το «παίζουμε» δημοκράτες και να στήνουμε τους άλλους στον τοίχο. Υπάρχουν προφανώς, και γεγονότα όπως η δολοφονία ενός ανθρώπου που είναι καταδικαστέα όταν έχεις μια στοιχειώδη λογική. Η αφαίρεση μιας ζωής είναι από τα χειρότερα πράγματα.

    Εκείνο όμως που ισχύει πολλές φορές είναι ότι, πίσω από αυτό που βλέπουμε, υπάρχουν και χειρότερα πράγματα που κάποιοι επιμελώς τα κρύβουν και οι περισσότεροι από εμάς, αδυνατούμε να τα κατανοήσουμε ή απλά να τα δούμε. Δεν ξέρω αν βλέπω συνομωσίες που δεν υπάρχουν, αλλά οι συγκυρίες που φυσικά μπορεί και να είναι τυχαίες, με βάζουν σε σκέψεις. Το μήνυμα από Γερμανία είναι βασικά, σκάστε, μη μιλάτε, μη διαμαρτύρεστε γιατί μόνο με πολιτική ηρεμία θα υπάρχει και βοήθεια…

    Καλή σας συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. εξαιρετική τοποθέτηση. Με εκφράζει απόλυτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η αποβολή της Χ.Α. από τη βουλή δεν είναι λύση. Θα βγεί το ίδιο κόμμα με άλλο όνομα και θα ξαναμπεί στη βουλή. Η ενημέρωση του πολίτη για το τι είναι η Χ.Α. είναι, ίσως, ένα από τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν, αλλά σε κλίμα ξενοφοβίας (όχι πάντα αδικαιολόγητης) και με ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού να μην έχει να φάει, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Ο Χίτλερ ανέβηκε στην εξουσία όταν ο Γερμανικός λαός είχε χάσει κάθε ελπίδα να βελτιωθεί η κατάστασή του. 'Οταν δεν έχεις τίποτε άλλο να χάσεις κι όταν η επιβίωσή σου είναι αμφίβολη, ακολουθείς κάθε έναν που σου υπόσχεται την όποια επιβίωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ πως δεν είναι λύση αλλά την ξενοφοβία δεν τη θεωρώ δικαιολογημένη. Είναι ασυγχώρητη ούτως ή άλλως και απολύτως αδικαιολόγητη σε ένα ναυτικό λαό με παρελθόν μετανάστευσης και έσοδα από τον τουρισμό.
      Επίσης, όπως θα κατάλαβες, δεν πιστεύω ότι τους έφτιαξαν οι σχεδόν μισό εκατομμύριο ψηφοφόροι όσο τα εκατομμύρια που επενδύθηκαν για να ψηφιστούν κάποια μέτρα και να δημιουργηθεί κλίμα τρομοκρατίας. Εκείνοι που τους έφτιαξαν τους διαλύουν (κυκλοφορεί πως τα πρώτα memos να μειωθεί η υποστήριξη εμφανίστηκαν τον περασμένο Μάρτιο). Κι αν δεις αυτό τον ηλίθιο φονιά και το πώς τον άδειασαν αποδεικνύει πολλά..
      Καλό σου απόγευμα Ευώνυμε!

      Διαγραφή
    2. Η ξενοφοβία δεν είναι γενική στην Ελλάδα. Ποτέ δεν ήταν γενικώς ξενόφοβος ο 'Ελληνας ούτε τώρα είναι. Πολλά (θανάσιμα) ελαττώματα έχει, αλλά η φιλοξενία εξακολουθεί να τον χαρακτηρίζει. Και κανείς δεν φοβήθηκε τους Πολωνούς, τους Βούλγαρους, τους Ουκρανούς κ.α. μετανάστες, ακόμη και τους Αλβανούς δεν τους φοβάται σήμερα, που έχουν περιοριστεί τα κρούσματα εγκληματικότητας απ' αυτούς. Φοβήθηκε όμως αυτούς, ιδιαίτερα από τον ισλαμικό κόσμο, που δεν διστάζουν να μαχαιρώσουν για μερικά ευρώ, αυτούς που πουλάνε ναρκωτικά σε κάθε γωνιά της Αθήνας, που λερώνουν όπου βρουν, αυτούς που έχουν στόχο και απαίτηση να τους αφήσουμε να μεταφέρουν στη χώρα μας τα δικά τους ήθη και αξίες, ακόμη και το απεχθή ισλαμικό νόμο της σαρία (έχουν κάνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση στη Γερμανία!). Αυτόν τον φόβο εκμεταλλεύτηκε η εγκληματική οργάνωση της Χ.Α. για να αναδυθεί πολιτικά και να μπει στη Βουλή. Φυσικά υπάρχουν και χιλιάδες μετανάστες που δεν είναι εγκληματίες, που δουλεύουν υπό άθλιες συνθήκες για ένα ξεροκόματο, αλλά αν τα κρούσματα της εγκληματικότητας πολλαπλασιάζονται και αν μιά ολόκληρη πόλη (ίσως και άλλες) μετατρέπεται σε αβίωτη δεν είναι εύκολο να πεις ότι η ξενοφοβία, με αυτή τη μορφή, είναι αδικαιολόγητη. Ας είμαστε ρεαλιστές. 'Αλλο ο ρατσισμός κι άλλο ο φόβος για τη ζωή, τη δική σου και των αγαπημένων σου.

      Διαγραφή
    3. Διαφωνώ.

      Εκφράσεις όπως:
      «ακόμη και τους Αλβανούς»,
      «δεν διστάζουν να μαχαιρώσουν για μερικά ευρώ»
      «πουλάνε ναρκωτικά», «λερώνουν όπου βρουν», «σαρία» κ.λ. κ.λ.

      δε με βρίσκουν σύμφωνη.

      Παλιότερα ήταν οι Γύφτοι που 'λέρωναν' κι ήταν άπλυτοι (ενώ οι Δήμοι έκλειναν την παροχή νερού στους καταυλισμούς).
      Τα ναρκωτικά έχω δει όχι μόνο ποιοι τα πουλάνε αλλά και ποιοι πιέζουν να συνεχίσουν να είναι παράνομα ώστε να μη χάσουν τα κέρδη τους.
      Η Αστυνομία εξ αρχής το 'κανένας Αλβανός' το έκανε συνώνυμο του 'άσε, δε θα ψάξουμε για δράστη' (μου το έχει πει αστυνομικός από το 1995),
      όσο για τον Ισαμικό Κίνδυνο...lol φίλε μου Ευώνυμε.

      Μα το πιο αποκαλυπτικό στο σχόλιό σου είναι το «δεν διστάζουν να μαχαιρώσουν για μερικά ευρώ» εδώ σήμερα, σα να ξεχνάς τους μετανάστες μαχαιρωμένους από Έλληνες μισθοφόρους της ΧΑ ή σα να ξεχνάς το Ρουπακιά.

      Διαγραφή
    4. Φυσικά και δεν ξεχνάω τα εγκλήματα της Χ.Α. προς κάθε κατεύθυνση. Αναφέρομαι όμως σε περιστατικά που συνέβησαν και φυσικά δεν πιστεύω στον συμψηφισμό εγκλημάτων. Και τα περιστατικά καλλιέργησαν τον φόβο και ο φόβος την ανάπτυξη της Χ.Α. Συμφωνώ στο ότι τα ναρκωτικά τα ελέγχουν κάποιοι "υπεράνω υποψίας", αλλά ο μέσος πολίτης δεν βλέπει αυτούς, αλλά το τελικό βαποράκι και αυτό τον κάνει ινα φοβάται. 'Οσο για τον ισλαμικό κίνδυνο δεν ξέρω γιατί δεν τον παίρνεις στα σοβαρά. Υπήρξε και ο χριστιανικός κίνδυνος, και τα άπειρα ανοσιουργήματα που διέπραξε, αλλά αυτός φαίνεται να έχει ξεθυμάνει κάπως και φαίνεται ότι πρέπει πάντα κάποια θρησκεία να ταλαιπωρεί τον κόσμο. Υποθέτω ότι δεν θα ήθελες να ζεις σε ισλαμικό καθεστώς όπου οι νόμοι καθορίζονται από το Κοράνιο. 'Οταν οι ισλαμικοί πληθυσμοί της Ευρώπης πολλαπλασιαστούν και ξεπεράσουν τους αυτόχθονες Ευρωπαίους, τι άλλο θα κάνουν από το να επιβάλουν τους δικούς τους νόμους και αξίες; 'Αλλωστε τους το επιβάλει αυτό η θρησκεία τους και αυτοί είναι φανατικοί σ' αυτό. Θα ήθελα να καταλάβω γιατί αυτήν την πιθανή εξέλιξη την θεωρείς για γέλια. 'Ισως να έχω λάθος, αλλά θα ήθελα να ξέρω γιατί.

      Διαγραφή
    5. Αγαπητέ μου
      έχω διαφωνίες ακόμα και για τα παραδείγματα. Π.χ. «ο μέσος πολίτης» δε βλέπει «το βαποράκι» κι αν «φοβάται» τους αρρώστους στο δρόμο, όπως λες,του συστήνω να απαιτήσει κοινωνική Πρόνοια αντί να μαχαιρώνει Μετανάστες και Μουσικούς..
      Όσο για τον Ισλαμικό Κίνδυνο, είναι κάτι σαν τον παλιότερο Κομμουνιστικό, το ίδιο επιχείρημα χρησιμοποιούσαν πριν 40 χρόνια [i.e. «Υποθέτω ότι δεν θα ήθελες να ζεις σε ........ καθεστώς»]. Αόρατοι εχθροί, το χρησιμότερο εργαλείο συμμόρφωσης και συνένωσης μαζών.

      Και επειδή ρωτάς,για γέλια δε θεωρώ την «πιθανή εξέλιξη» αλλά το ότι κάποιοι έχουν πεισθεί από τη διάτρυτη προπαγάνδα. Φίλε δε θα σου πω εγώ αν έχεις λάθος, δεν είμαι παντογνώστης, απλώς περίμενα οξύτερο κριτικό πνεύμα απέναντι στα δοθέντα (όλα όσα βάζω σε εισαγωγικά) και τις κλισεδιές.
      Καλό απόγευμα.

      Διαγραφή
    6. Μα η δική μου η θέση δεν είναι το μαχαίρωμα ούτε η κακοποίηση των μεταναστών. Δεν ξέρω πώς έδωσα τέτοια εντύπωση. Απλώς είπα ότι τραγικά περιστατικά και το κατάντημα του κέντρου της Αθήνας έσπειραν τον τρόμο στους πολίτες. Δεν είναι μυστικό αυτό. Τώρα αν είναι "μέσος πολίτης" ή όχι δεν νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό ούτε εξακριβώσιμο. Απλώς μιά εκτίμηση είναι. 'Οσο για τους διάφορους "κινδύνους" όταν η ισορροπία μιάς κοινωνικής δομής απειλείται κάποιοι βλέπουν "κίνδυνο". Σήμερα η Ευρώπη βλέπει και τον φασιστικό κίνδυνο να θεριεύει. Δες το 21% του φασιστικού κόμματος στην Αυστρία. Χειρότερα και από την οικονομικά και μεταναστευτικά ταλαιπωρημένη Ελλάδα! Και ο ισλαμικός κίνδυνος δεν είναι μύθος, αλλά προκύπτει από τους αριθμούς της αύξησης του ισλαμικού πληθυσμού, από την προσπάθεια, κατ' επιταγήν της θρησκείας τους, των ισλαμικών πληθυσμών να μεταφέρουν τον δικό τους τρόπο ζωής, τις αξίες τους και τη θεοκρατία τους στους τόπους που μετανάστευσαν, σε αναζήτηση καλλίτερης ζωής. Και γιατί να θέλει ο Ευρωπαίος να γίνει μουσουλμάνος και να ισχύσει ο νόμος της σαρία στη χώρα του; Είναι παράλογο να μη θέλει; Και πώς νομίζεις ότι θα λειτουργήσει μιά ισλαμική Ευρώπη (όταν οι μουσουλμανικοί πληθυσμοί υπερκεράσουν τους ντόπιους); Τι από αυτά είναι ψέμα ή μύθος, ή προπαγάνδα; Και βέβαια είναι θεμιτή η ερώτηση αν θα ήθελες να ζήσεις υπό καθεστώς Ταλιμπάν, Ιράκ ή Ιράν, με τις γνωστές επιπτώσεις στη ζωή των ανθρώπων. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω πώς μπορούμε να αδιαφορούμε για την πιθανότητα να έχουμε λιθοβολισμούς βιασμένων γυναικών, κρεμάλες για τους ομοφυλολόφυλους κόψιμο χεριών, μαστιγώματα, και άλλα που δεν βλέπω γιατί να τα περιγράψω αφού σου είναι γνωστά. Εγώ δεν θα ζω τότε που η Ευρώπη θα γίνει ισλαμική, αλλά δεν μπορώ να αδιαφορώ για μιά τέτοια ζοφερή προοπτική. Και φυσικά είναι θεμιτή η ερώτηση αν θα ήθελες να ζεις σε μιά τέτοια κοινωνία, αλλά δεν πήρα απάντηση. Εκτός κι αν θεωρείς ότι αυτή η πιθανότητα είναι ανύπαρκτη, αλλά θα πρέπει να με αντικρούσεις εξηγώντας μου με τι τρόπο θα γλιτώσει η Ευρώπη από το πισωγύρισμα στον ισλαμικό μεσαίωνα. Δεν με ενοχλεί η διεκδίκηση των αραβικών πληθυσμών καλλίτερης ζωής και η επαναστατική τους δράση (ακόμη και οι "τρομοκρατικές" λεγόμενες επιθέσεις) απέναντι στους δυτικούς εκμεταλλευτές, αλλά με ενοχλεί η προσπάθεια επιβολής θεοκρατίας, από όπουδήποτε κι αν προέρχεται. Είμαστε ήδη μια θεοκρατική χώρα, έστω και σε ηπιότερο βαθμό από τις ισλαμικές χώρες, αλλά μιά επιδείνωση σε ισλάμ δεν θα την άντεχα! Το να κλείνουμε τα μάτια μπροστά σε μια τέτοια προοπτική δεν είναι θέση. Αν οι τέτοιες εκτιμήσεις είναι υπερβολικές, ακόμη και ψευδείς, καλλίτερα να τις αντικρούουμε με συγκεκριμένα επιχειρήματα και είμαι ο πρώτος που θα δεχτώ ότι έκανα λάθος. Ξέρω ότι πολλά λέγονται και γίνονται για να αποπροσανατολίσουν, αλλά το να κλείνουμε τα μάτια σε μιά πραγματικότητα δεν νομίζω ότι βοηθά.

      Διαγραφή
    7. Μα και βέβαια δε μου έδωσες τέτοια εντύπωση αλλιώς δε θα υπήρχε λόγος να κουβεντιάζουμε..

      Διαγραφή
  12. "βράβευση της εβδομάδας" για την εβδομάδα που πέρασε σύμφωνα με την ομώνυμη ενότητα του yannidakis, η παρούσα καταχώρηση του ιστολογίου. Το ιστολόγιο είναι πλέον υποψήφιο για την μηνιαία βράβευση "ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ". Καληνωρίσματα :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. χεχε! Η τελευταία προσθήκη όνειρο! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.