Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

H Κυβέρνηση συνέλαβε τη ΧΑ πριν χρόνια― ως ιδέα





Μόλις ξύπνησα το μεσημέρι (ακολουθούμενη από γατί και σκυλί για τα οποία σκόπευα να σας πω) έμαθα τα νέα της σύλληψης των Χρυσαυγιτών κάθισα με τον καφέ να μάθω τα νέα από τον Κύριο Kastell.
Παρακολουθήσαμε τη συγκέντρωση της, ως χθες εμφανιζόμενης ως τρομερής, Οργάνωσης που έπεσε στην παγίδα της αλαζονείας που δίνει η ατιμωρησία και εντός ημερών (ή ωρών, αν μετράτε από σήμερα το πρωί) διαλύεται μπροστά στα μάτια μας. Εντολές έστελνε ο Βουλευτής-Καραϊσκάκης με sms για να μαζέψει τις 'φάλαγγες' με τις οποίες μας απειλούσαν μα κι από τους λίγους που εμφανίστηκαν κανείς δεν έφερε τη σημαία τους ή τη στολή. Με αμήχανους περαστικούς που κόλλησαν στην κίνηση έμοιαζαν οι συγκεντρωμένοι κι όχι με τους Αίλυνες (σχήμα προσώπου: βοοειδές) που περιμέναμε. Το αίμα-τιμή-παραλλαγή  μετεβλήθη σε λούφα και παραλλαγή. Φυσικό επόμενο της έντασης ήταν να μαλώσουν μεταξύ τους δημοσίως οι απομονωμένοι βουλευτές  και, δε θα νιώσω προφήτης αν δούμε κι άλλους δημόσιους διαπληκτισμούς μεταξύ τους.
Εκεί που δε βλέπαμε πια ελληνικές ειδήσεις, πρώτα η αντίστασή μας για την ΕΡΤ και τώρα οι συλλήψεις μας ξανακάθισαν μπροστά σε τηλεόραση μετά από χρόνια, μου είπε ένας φίλος πριν λίγο.
Οι γνωστοί δημοσιογράφοι πέφτουν βεβαίως απ' τα σύννεφα κι η υπόθεση έρχεται να κλείσει για πάντα τις ειδήσεις του καναλιού ΣΚΑΙ ως κυβερνητικού εργαλείου και περνά τη σκυτάλη στο  Σταρ το ήδη έτοιμο για την επόμενη φάση. Το #skai_xeftiles είναι μόνιμο trend πια.

Τις πληροφορίες και τα σοβαρά τα έχετε ήδη από αλλού (και θα τα πουν άλλοι καλύτερα) μα υπάρχει και κάτι σπαρακτικό που δε θα προσπεράσω:
Μια είδηση (από τη ΝΕΤ) ότι στοιχειοθετήθηκε κατηγορητήριο* για 100 δολοφονίες αλλοδαπών. Ναι εκατό. Δεν τολμάω να το πιστέψω. Μάθαινα για συγκεκριμένα περιστατικά, κοινοποιούσα, έχω πάντα στο μενού εδώ δεξιά τη Διεθνή Αμνηστία με την καταγραφή ρατσιστικών επιθέσεων να τα βλέπετε κι εσείς κι ωστόσο ο αριθμός με συντάραξε. Εύχομαι να διαλευκανθούν μια-μια αυτές οι υποθέσεις και με τη δημοσιότητα να καταλάβει κι ο πιο ανάλγητος ότι κι 'ο Πακιστανός' κι 'ο Αιγύπτιος' έχουν ονοματεπώνυμο, οικογένεια και προσωπική ιστορία, συνήθως δε τραγικότερη και πιο πονεμένη από του θύτη τους. Εύχομαι η δημοσιότητα σε κάθε ανατριχιαστικό έγκλημα να είναι τόσο εκτενής κι η Δικαιοσύνη τόσο αυστηρή που να επηρεαστούν τα ήθη και οι συμπεριφορές των πολλών που άγονται ακολουθώντας ρεύματα. Εύχομαι δηλαδή το πανδύσκολο, τον εκσυγχρονισμό και εξανθρωπισμό μιας κοινωνίας που οδεύει προς οικονομική εξόντωση. Διότι (ό,τι κι αν λένε με τις ανυπόστατες παρομοιώσεις των εδώ με Βαϊμάρες) ο φασισμός δεν είναι φυσική συνέπεια της υλικής πτώχευσης αλλά συνέπεια πτώχευσης ιδεών και διότι εδώ ήμασταν, είδαμε πώς κατασκευάστηκε ο δράκος και ποιοι τον στήριξαν και τον εξέθρεψαν.
Πέρα από αυτό, οι κομματικές ομάδες ήδη άρχισαν τα δικά τους. 'Ο Πρωθυπουργός πιστώθηκε αυτή τη νίκη' ήδη σχολίασαν οι δικοί του και δίχως αμφιβολία  πως θα μου ζητήσει να εισπράξει τα πιστωμένα του, ανθολογώ για σας (και, όπως στα δυό προηγούμενα κι όπως κάνω σε τέτοια που τρέχουν θα προσθέτω ό,τι νομίζω πως αξίζει). 
Χαρείτε τα!


Το σαββατιάτικο ξύπνημα:
Aν υποψιαστώ ότι τελικά υπάρχει Ελληνική Δικαιοσύνη, να μην με λένε Παναγιώτη. (από Παναγιώτη Χατζηστεφάνου)


O Βουλευτής Λαγός συνελήφθη, ο Παππάς καταζητείται (δίνει συνεντεύξεις)



Bύσμα και likes

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, άγνωστο πως, βρήκε τρόπο και επικοινώνησε με τους θιασιώτες του κόμματός του μέσω των social media. Οταν λοιπόν ο συλληφθείς βρισκόταν ήδη στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook iefimerida.gr 




Έξω από τη ΓΑΔΑ προς BBC



Απορία



Δε μπορεί, μας πσεκάζουν (λέει ο ΣΤΟΧΟΣ)



Φρούδες ελπίδες


..ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης έστειλε ms και ζητούσε από τους χρυσαυγίτες αρχικά να πάνε στα κεντρικά γραφεία της ΧΑ σε ένδειξη συμπαράστασης. Ωστόσο όσο έβλεπε πως ο κόσμος δεν ανταποκρίνονται και ο όγκος των συγκεντρωμένων ήταν πολύ μικρότερος του αναμενόμενου έστειλε και δεύτερο sms το οποίο μάλιστα και υπέγραφε: «Ξ.Ε.Σ.Η.Κ.Ω.Θ.Ε.Ι.Τ.Ε. Η ΤΩΡΑ Η ΠΟΤΕ!!! ΟΛΟΙ ΣΤΗ Γ.Α.Δ.Α. ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ».iefimerida


Προς εξαφάνισιν (όπως εξαφανίστηκαν οι Δαναοί κι οι Ανώνυμοι που μας τρόλαραν με ανορθόγραφες βρισιές). Περιέσωσα για να υπενθυμίζω σε όσους 'πέφτουν απ' τα σύννεφα'.



Και τώρα;



 Το μυαλό μας όμως ακόμα δουλεύει



Μαλβινιές για τους καχύποπτους
Είστε όμως και μερικοί που χρειάζεστε άμεσα έναν μασαζοκορσέ να περιορίσει την μιζέρια σας. Δεν πειράζει ρε, χαρείτε σήμερα, από αύριο πάλι σ' αυτό τον μαύρο τόπο θα ζούμε. 
[όνομα δε θα πω, παρά το συγκεκριμένο ποστ τη συμπαθώ]


Μολαταύτα το μυαλό μας ακόμα δουλεύει








Αστείο που έγινε ιός

Πέντε Έλληνες καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους για να συμπαρασταθούν στους συλληφθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής το απόγευμα του Σαββάτου 28 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία Συντάγματος.
Οι αστέρες του ελληνικού πενταγράμμου, Πέτρος Γαϊτάνος, Γιάννης Πλούταρχος, Νότης Σφακιανάκης, Καιάδας και Σταμάτης Γονίδης, θα τραγουδήσουν απόψε σε ειδικά διαμορφωμένη σκηνή που θα στηθεί στην πλατεία Συντάγματος για το Νίκο, τον Ηλία, τον Ηλία το Γιάννη και τους άλλους αγωνιστές της Χρυσής Αυγής που τα ξημερώματα του Σαββάτου συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι διοργανωτές της «Ημέρας Φασιστικής Ενέργειας» στοtheblob.gr, δυναμικό παρόν πριν την έναρξη της συναυλίας θα δώσουν επίσης οι δημοσιογράφοι Μπάμπης Παπαδημητρίου και Γιώργος Τράγκας κρατώντας πανό συμπαράστασης και εκφωνώντας πύρινους λόγους για την αναγκαιότητα ενός σοβαρού παρακράτους. Πρόσκληση έχει σταλεί στους αρθρογράφους Τάκη Φωτόπουλου και Γιώργο Δελαστίκ, ενώ στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα συγκεντρωθούν σαπούνια τα οποία θα διανεμηθούν στους συλληφθέντεςtheblob


'Αυτό δεν είναι ούτε Κόρη ούτε Γιός, αυτό είναι Κοργιός' μου είπαν.





Επαναλαμβάνω




________________________
και
2 Οκτωβρίου


________________________
*To 9σέλιδο εισαγγελικό πόρισμα: periodista
Τεμαχισμένα πτώματα στη Χωματερή Άνω Λιοσίων: tvxs

credits
 Ονόματα βλέπετε στα tweets ή τα δίνω. 
Εικόνα με υπογραφή Nikon του Ν. Ονάσογλου Δ΄.


84 σχόλια:

  1. Δεν παρακολούθησα καθόλου ειδήσεις σήμερα. Επίτηδες. Ένιωθα πως αν έβλεπα ειδήσεις θα βεβήλωνα την μνήμη και του Killah P. και των άλλων θυμάτων τους.

    Βρωμιά. Μεγάλη βρωμιά κι ευελπιστώ ο κόσμος να καταλάβει ότι ο φασισμός ΔΕΝ έχει παταχθεί επειδή πήγαν 10 μπαμπουΐνοι στα δικαστήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν είχες δει θα έβλεπες πως ξεφουσκώνουν τα μπαλόνια. Κυρίως στη διαμαρτυρία δίχως στολές και διακριτικά. Όπως κλείνουν μόνοι τους ένα-ένα τα sites και τα προφίλ τους και επιστρέφουν στον υπόκοσμό τους.
    Αρκετά δεν κράτησε;

    Για μένα ήταν η πρώτη μέρα που είδα καναλοειδήσεις μετά από πάρα πολύ καιρό.
    Μα ό,τι κι αν κάνουμε Αγγελική μου δε νομίζω πως παίζει ρόλο. Οι μπαμπουΐνοι έπρεπε να συλληφθούν (κι ο νεκρός δεν είναι ένας, τα θύματα κι οι τρομοκρατημένοι άνθρωποι που ξεσπίτωσαν, χαράκωσαν, βασάνισαν, ακόμα πιο πολλοί).
    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η δικογραφία, μαθαίνουμε από δημοσιογραφικές πληροφορίες, άνοιξε φακέλους εξαφανίσεων μεταναστών.

    Λέει:

    Είχε κάποιος μια διαφορά με ενα μετανάστη, ή κάτι ήθελε ή κάτι ζητούσε.
    Το έλεγε στην ανθυπαστυνόμο ή στον ΔΙΑΣ ή σε όποιον υπεύθυνο της συμμορίας που τους έστελνε στους γνωστούς τους αστυνομικούς.
    Αυτοί ήξεραν διευθύνσεις, προσωπικά δεδομένα κ.λπ. και μάλιστα είχαν τα στοιχεία αυτά στα σπίτια τους.
    Ενημέρωναν το σχετικό Τάγμα Εφόδου περιοχής ευρύτερου Πειραιά.
    Ο μετανάστης εξαφανιζόταν.

    Από τη δικογραφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλημέρα

    κλασσική ιστορία βοναπαρτισμού της κρίσης..

    στην αρχή ξεκινάν από δεξιά και ύστερα βουρ στον λαό...

    ΣΑΦΩΣ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΕΠΕΒΑΛΛΑΝ την σύλληψη... η συμπεριφορά της ελλ. δικαιοσύνης δεν είναι ελληνικών ηθών και εθίμων...

    είναι δυτικότροπη 100 %...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σήμερα μου έστειλαν ένα ωραίο κείμενο

      ίσως βοηθήσει μια συζήτηση

      http://tvxs.gr/news/user-post/i-pali-enantia-sto-fasismo-leon-trotski-1936

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ μου akrat
      ναι ξαφινικά,
      τάχα για την Προεδρία.
      Ωστόσο ποιοι είναι 'οι ξενοι';
      Και αν επέβαλλαν τη σύλληψη γιατί όχι και την υποβοήθηση τα τελευταία χρόνια;

      Το κείμενο του Τρότσκι χρήσιμο, το συστήνω
      και σ΄ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  5. Το λυπηρό για εμένα είναι ότι δε νομίζω στα 30 χρόνια (εκεί γύρω δεν είναι;) δράσης τους οι νεκροί να είναι μόνο 100.
    Το χαρμόσυνο είναι ότι ακόμα κι αν το χρεωθεί ο Σαμαράς έγινε ένα βήμα μπρος στο ξεβρώμισμα του τόπου!

    Πολλές καλημέρες Δάφνη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η αλήθεια είναι πως φοβάμαι ακόμα...γιατί τώρα αναρωτιέμαι και όχι νωρίτερα?..γιατί μέχρι τώρα τους άφηναν να σκοτώνουν και να τρομοκρατούν?...Πόσο τους βόλευε αυτό?...
    και αν από όλους αυτούς τους δειλούς που κάτω από την προστασία και την ανοχή των αρχών το έπαιζαν "καμπόσοι"βγει ο επόμενος αρχηγός?...πόσο δυνατό είναι το τέρας?
    Ας ελπίσουμε πως λουφάζουν όμως...και πως ξαναμπαίνουν στις τρύπες τους....
    Αναρωτιέμαι επίσης γιατί δεν έπιασαν ακόμα τον Μπαρμπαρούση (την ντροπή του δικού μου νομού)...
    Πρωτοστατούσε εδώ σε δεκάδες επιθέσεις και τρομοκρατούσε μετανάστες και μη...μέχρι μαγαζί έκλεισε μετά από επίθεση δική του και της συμμορίας του...
    Έβγαινε στην πόλη σαν να του ανήκε και σιχαινόμασταν να τον βλέπουμε...και είναι ακόμα έξω!
    Ελπίζω να τον μαζέψουν γρήγορα!
    Καλό μεσημέρι Δάφνη μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταλαβαίνω την ανησυχία σου maria μου.
      Όμως με το φόβο δεν νικιέται ο τρομοκράτης, στο φόβο μας πόνταρε.
      Γι αυτό και πιστεύω πως είναι όπλο η γελοιοποίηση.

      Εύχομαι να έρθει κι η σειρά του 'δικού σας'.

      Καλό σου απόγευμα!

      Διαγραφή
  7. Αντιγράφω και συμπληρώνω από φέις:

    "Ανθρωπολόγοι έχουν μαζευτεί στην ΓΑΔΑ για να εξετάσουν τα περίεργα κρανία των συλληφθέντων. Οι άναρθρες κραυγές τους, είναι από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία της καριέρας μας, είπαν." Του Νίκου Καρακάση, συγγραφέα

    "Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε ότι συνελήφθησαν και δύο υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, έξω από τη ΓΑΔΑ, με μικροποσότητα εγκεφάλου. Οι ίδιοι υποστήριξαν ότι είναι προβοκάτσια, αφού δεν έχουν κάνει ποτέ χρήση." Dimitris Soultas

    Συμμερίζομαι την ανησυχία της Μαρίας ... Αν και δεν μπορώ να μην χαμογελάσω με τις εικόνες τους!

    Καλή συνέχεια Δάφνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για τις προσθήκες,
      (το δεύτερο με ξετρέλανε).
      Συμμερίζομαι εγώ την ανησυχία της, την καταλαβαίνω και μόνο που μου το γράφει αγχώνομαι. Ωστόσο μη φοβόμαστε, μην υποκύπτουμε.
      Ας ελπίσουμε πως αυτή η περιπέτεια θα μας διδάξει και θα ζήσουμε σε μια κοινωνία πιο συνειδητή (ή πιο σύγχρονη έστω).

      Καλό σου απόγευμα
      (κι ό,τι καλό βρίσκεις ευπρόσδεκτο).

      Διαγραφή
  8. Καλησπέρα, Δάφνη.
    Πολύ - πολύ εύστοχος ο τίτλος! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τρέφω πια μεγάλη αμφισβήτηση στο διαδικτυακό προφίλ σου Δάφνη.
    Κυρίως ως προς την ειλικρίνεια της ανάγκης σου να εκφράζεις αντιφασιστική φωνή. Τα υπόλοιπα γραπτά σου τα απολαμβάνω και στο έχω γράψει πολλές φορές.
    Διαφωνώ κάθετα με τα λογίδρια μίσους που κατα καιρούς σκαρώνεις.
    Κουράστηκα με τα θέματα που μονοπωλούν το ενδιαφέρον σου από την όμορφη πλην διεφθαρμένη συθέμελα Μύκονο, για χαμένα σκυλιά και γατιά, αν θα απελευθερωθεί ο μπάφος, αν θα μιλάμε για τη σεξουαλική ζωή των ομοφυλόφιλων χωρίς ταμπού, αν θα δεθεί και ποιος σε ένα δέντρο του Αμαζονίου που εξαφανίζεται, για το αν ξέρουμε τους μετανάστες με ονοματεπώνυμο και ο,τι άλλο εξωφρενικό κατα καιρούς πέφτει στην αντίληψή σου και το συνδέεις ακαριαία με τον φασισμό.
    Όλοι τα ξέρουμε δεν είμαστε εξωγήινοι, ούτε αναίσθητοι. Κι εμείς που έχουμε "τα νοικοκυριά μας" και "κοιτάμε τη δουλειά μας" και δεν τα κάνουμε θέμα, τα ακούμε και τα διαβάζουμε και καθόλου δεν τα εγκρίνουμε. Δεν τα προβάλουμε όμως, γιατί αν και άσχετοι από μάρκετινγκ ξέρουμε πως λειτουργούν όλα αυτά, όταν τα διαβάζουν ηλίθιοι.
    Ξεκομμένη όπως φαίνεται να είσαι λοιπόν από τα προβλήματα του μέσου Ελληνα, για τον οποίο δείχνεις μονίμως να κόπτεσαι, επικρίνοντας τον με σκοπό να τον συνετίσεις, χωρίς να είσαι ούτε ποτέ να υπήρξες "λαός" αλλά πάντα σου "Κολωνάκι", δεν κάνεις τίποτα παραπάνω από το να θρέφεις στη ρίζα τον καρπό του μίσους.
    'Όσο καιρό είμαι εδώ δεν βλέπω ούτε έναν από τους ομόζωους και ομοιδεάτες σου να σχολιάζουν. Ούτε εδώ στο "ισόγειο" αλλά ούτε και στο "ρετιρε" σου.
    Είμαστε εμείς που οι ζωές μας σου κάνουν εντύπωση, και δεν τις γνωρίζεις καθόλου καθώς φαίνεται, οι τακτικοί σου.
    Γιατί άραγε είμαστε εμείς εδώ?
    Μήπως επειδή αγοράζουμε ιντελεξουαλιτέ? Μήπως γιατί αν σε κάνουμε παρέα αποκτούμε κι εμείς Μυκονιάτικο αέρα και κύρος? Κι εσύ άραγε γιατί μας κάνεις παρέα και μας ξεχωρίζεις και έχει τόση σημασία για 'σενα, η πτωχή μας γνώμη?

    Αν θες να επιτύχεις μάχη απέναντι στο φασισμό που γιγαντώνεται τριγύρω, καλό θα ήταν να αυτοελεγχθείς και να πάψεις να τον παράγεις άλλο. Δοκίμασε να ενωθείς με τους συμπολίτες σου, να ακούς και να θίγεις τα ουσιαστικά προβλήματά τους, απλά και προσιτά, μορφωμένος άνθρωπος είσαι, κι όχι να τον ταΐζεις προπαγάνδα με την πολυτέλεια της ευζωίας σου, θίγοντας θέματα άλυτα σε όλες τις δημοκρατίες του κόσμου.

    Αυτά για να τονωθεί λίγο παραπάνω το ιεραποστολικό σου συναίσθημα και να χτυπήσεις καμιά 150 σχόλια από τους θιγμένους ομόζωούς μου!

    Είμαι εκρηκτική το ξέρω!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητή μου
    με αιφνιδιάζει η επίθεσή σου.

    Δεν ξέρω τι σε θίγει στην ύπαρξή μου
    μα ξέρω πως τα εισαγωγικά σου δεν είναι από δικά μου λόγια [λες "τα νοικοκυριά μας" και "κοιτάμε τη δουλειά μας"; Πουθενά και ποτέ δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ αυτές τις εκφράσεις, τυχαίνει να τις απεχθάνομαι].

    Ποτέ δεν έκανα κύρηγμα,
    επίσης ποτέ δεν ισχυρίστηκα πως "κόπτομαι" για το "μέσο Ελληνα" (για τους Ανθρώπους και τις Ιδέες νοιάζομαι- τους Έλληνες και τις μέσες άκρες ουδέποτε αναφέρω).

    Ποιοι και πώς νομίζεις πως είναι εκείνοι που λες «ομόζωους και ομοιδεάτες» μου και τόσο λυπάσαι που δεν τους γνώρισες μέσω της διαδικτυακής σου παρουσίας εδώ; Δεν έκρυψα ποτέ ότι ζω στην ερημιά νομίζω.

    Μήπως με μπερδεύεις με άλλους ή με κάτι που φαντάστηκες;

    Λυπάμαι που υποφέρεις τόσο από κάτι που δεν καταλαβαίνω. Μακάρι να ήξερα τι θα σε βοηθούσε να σου το πω. Μυστήριο γιατί ένοιωσες την ανάγκη να επιτεθείς έτσι ενώ μπορούσες απλώς να μη με διαβάζεις.
    __________________
    Υ.Γ. Α και κάτι άλλο: Μη βαυκαλίζεσαι πως είσαι «εκρηκτική», απλώς αγενής είσαι απέναντί μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου έκανα κριτική, μου έκανες ψυχογράφημα. Δεν απάντησες σε τίποτα. Γιατί φυσικά και σε συμφέρει να συνεχίσεις τον αποπροσανατολισμό που διευκολύνει την ασυνέπειά σου στην πράξη.
      Αγενής με τον τρόπο που καταλήγεις να με χαρακτηρίζεις φυσικά και είμαι.
      Δεν προέρχομαι από καμιά "γενιά" αναγνωρίσιμη, και ούτε κάθομαι πάνω της.
      Είμαι η γενιά μου.
      Αντίθετα εσύ δηλώνεις απόγονος της γενιάς σου εξού και η "ευγένεια" της πολιτικής ορθότητας που χρησιμοποιείς όταν θέλεις, και ο αδέξιος λαϊκισμός σου, όταν επίσης σε εξυπηρετεί για να μην απαντήσεις και να πας την κουβέντα εκεί που θέλεις.
      Δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε συμμαχίες και να μοιραζόμαστε σε αντιφασίστες-φασίστες, μνημονιακούς-αντιμνημονιακούς, αριστερούς-δεξιους και ο,τι άλλο, βαρέθηκα να διαλέγω ταμπέλες πια, όταν σημαντικά θέματα προκύπτουν.
      Θύματα ο φασισμός έχει πολλαπλά.
      Δεν κοροϊδεύουμε τα πιο πωρωμένα για να τα αποδυναμώσουμε όπως λες συχνά. Γιατί κάνουμε ακριβώς το ανάποδο και εν γνώσει μας δυστυχώς. Τους πωρώνουμε περισσότερο. Αυτές οι τακτικές τρομοκρατούν τους ανθρώπους και δεν μιλούν για να μην χαρακτηριστούν. Βασικές γνώσεις κοινωνιολογίας.
      Κατανοούμε τα προβλήματά των ανθρώπων και προσφέρουμε λύσεις.
      Την συμπεριφορά που θέλεις να διορθώσεις την αγνοείς. Δεν την επισημαίνεις. Δεν σπέρνεις τη μισαλλοδοξία. Βασικές γνώσεις παιδαγωγικής.
      Απλά πράγματα.
      Το κακό είναι πως ξέρεις πολύ καλά τι λέω και για μια ακόμα φορά αποδεικνύεις πόσο προβοκατόρικα και στοχευμένα μπλογκάρεις όταν γράφεις πολιτικα. Και εννοείται πως δεν πρόκειται ποτέ να εννοήσεις το φασισμό, όπως ο μέσος πολίτης αυτού του τόπου, αφού (καλά κάνεις και το παραδέχεσαι) δεν σε αφορά.
      Το θέμα είναι γιατί ο μέσος πολίτης είναι εδώ και αγοράζει. Σ' αυτό δεν μου απάντησες. Γιατί όποιος δεν αισθάνεται μέσος πολίτης και Έλληνας (άλλο κι αυτό! Η απόλυτη ανελευθερία έκφρασης, να μην μπορούμε να γράψουμε ούτε τη λέξη πια! Έχουν όλα φακελωθεί!) από όσους σχολίασαν εδώ και έχουμε δυστυχώς την πολυτέλεια από το μπλογκ που διατηρεί ο καθένας να το συμπεράνουμε όλοι, ας βγει να διαχωρίσει τη θέση του.
      Για ποιες Ιδέες και ποιόν Άνθρωπο μιλάς?
      Σε ποιους απευθύνεσαι και ελπίζεις να ξυπνήσουν?
      Μιλάς σε Ναζιστές από εδώ μέσα?
      Γιατί όσοι είμαστε εδώ τρομαγμένοι και ανήσυχοι είμαστε.
      Και μετά από κάθε τέτοιο ποστ φεύγουμε ακόμα πιο τρομοκρατημένοι επιφυλακτικοί, καχύποπτοι και παραζαλισμένοι.
      Δεν ήθελες να το ξέρεις κι αυτό για τα γραπτά σου που τα δομείς πολύ συνειδητά όπως τα δομείς?
      Το λέω και θα το ξαναπώ. Αυτός ο τόπος δεν θα αλλάξει, αν οι άνθρωποι που υπερέχουν διανοητικά, ηθικά και οικονομικά δεν κάνουν τον αυτοέλεγχό τους και δεν αποφασίσουν να πάνε κόντρα σε όλες τις παρορμήσεις τους και να τον αλλάξουν.
      Η Περιφρόνηση είναι η μάνα του Φασισμού, η Απληστία η αδερφή του και ο Τραμπουκισμός απόγονος της Διανόησης ο πατέρας του.

      Έχω εκνευριστεί φυσικά από τον τρόπο που επιλέγεις να γράψεις για τόσο σοβαρά θέματα. Αυτά που έγραψα δεν σου στερούν κανένα απολύτως δικαίωμα να γράφεις όπως θέλεις. Άλλωστε εσένα σε νοιάζει ο Ανθρωπος και οι Ιδέες με την πολυτέλεια της ελίτ που δεν θα επιλέξει να στείλει το παιδί της σε δημόσιο σχολείο ή σε νοσοκομείο και ούτε θα ψάξει για δουλειά σε μια χώρα κατεστραμμένη. Εμένα πάλι με νοιάζει παρά του ό,τι έχω να παλέψω και με όλα αυτά. Και αυτή είναι η διαφορά μας. Γιατί από τους αφελείς που θα φανατιστούν δεν ξέρω πως να προστατευτώ κυρίως και "είμαστε ανάμεσά μας".
      Κι αν σε βολεύει να με λες αγενή και να το καλλιεργείς νο πρόμπλεμ! Μπι μάι γκεστ!

      Διαγραφή
    2. Οχι χρυσή μου
      δε σου έκανα ψυχογράφημα.
      Απάντησα εκφράζοντας ειλικρινά τις πρώτες σκέψεις μου για τις ακατανόητες κατηγορίες σου.

      Η ευγένεια στην οποία αναφέρομαι δεν είναι των τύπων αλλά καρδιάς, γι αυτή μιλούσα και για την αγένεια του απρόκλητου δημόσιου ξεκατινιάσματος. (Που ναι, ανοιχτά μένουν πάντα τα σχόλια εδώ και έχεις κάθε δικαίωμα βεβαίως να λες ό,τι θέλεις).

      Επειδή όμως ξεκινάς την Επιστολή Β' με το «σε συμφέρει» (λες κι έχω κέρδη, ή εξυπηρετώ συμφέροντα, ή λες και κρίνομαι εδώ, σε ένα blog, για τις πράξεις μου―που αγνοείς) συμπεραίνω ότι περνάς μεγάλη ψυχική αναστάτωση που συγχίζει το συνήθως καθαρό σου πνεύμα. Φοβάμαι πως όταν τα ξαναδεις αυτά που έγραψες θα ντραπείς, γι αυτό μήπως να άφηνες την παράλογη αυτή διαμάχη για την επαύριο;

      __
      Υ.Γ. Αλλά
      επειδή μας διαβάζουν κι άλλοι άνθρωποι που έχουν τα λογικά τους
      θέλω να ξεκαθαρίσω:
      Ουδέποτε δήλωσα απόγονος κάποιας 'γενιάς' με τον τρόπο που το λες ή οποιονδήποτε άλλο. Τα σιχαίνομαι τα του αίματος (το έχω γράψει άπειρες φορές)
      και, για να το πω πιο συγκεκριμένα,
      εκτός αναφορών στον Κύριο Kastell
      ποτέ-ποτέ στη ζωή μου δε έχω μιλήσει δημόσια για την οικογένειά μου.
      Αντίθετα από εσένα, Georgina μου..

      I rest my case
      (και σου εύχομαι Γαλήνη).

      Διαγραφή
    3. Είμαι απολύτως ψύχραιμη και νηφάλια Δάφνη.
      Και δεν θα αλλάξω γνώμη για όσα έγραψα. Είναι η δική μου συμβολή στην καταγραφή του τώρα. Τα νέα, τις εξελίξεις, τις εκτιμήσεις για το μέλλον και τα σενάρια, όπως και τα ευτράπελα τα διαβάζουμε και τα μαθαίνουμε από τόσες πηγές.
      Διάλογο όμως δεν βλέπω να αναπτύσσουμε επί της ουσίας και κριτικά και αυτοκριτικά κυρίως.
      Γιατί άραγε?
      Αφού ξέρεις πως μπλογκάρω σε άλλο ύφος. Γιατί πάλι αφήνεις υπονοούμενα? Δεν αναλύω, ούτε ενημερώνω. Δεν είμαι δημοσιογραφικό μπλογκ, δεν κάνω έρευνα σοβαρή. Δεν έχω πηγές, ούτε δίκτυο πληροφοριοδοτών, δεν λέω "να ορίστε καμαρώστε εδώ", "δέστε κι αυτό", "ανατρέξτε κι εκείνο" παρά πολύ σπάνια παίρνω θέση για κάτι που διάβασα και διατυπώνω άποψη.
      Τι σχέση έχει το δικό μου αυτοβιογραφικό μπλογκινγκ με το δικό σου εδώ? Αλίμονο!
      Δεν σου έχω πει χίλιες δυο φορές ευχαριστώ για λινκ που μας στέλνεις όταν έρχομαι? Νομίζεις αλήθεια πως σε διαβάζω για την προσωπική σου ζωή, που πολύ καλά κάνεις και δεν την εκθέτεις γιατί ακριβώς έχεις δώσει προτεραιότητα στην ενημέρωση?

      Κι εγώ το αφήνω εδώ...δεν βγαίνει συμπέρασμα.
      Ο,τι καταλαβαίνει ο καθένας.

      Διαγραφή
    4. Καλό θα ήταν, αυτά που προτείνουμε στους άλλους, να τα εφαρμόζουμε πρώτα οι ίδιοι, κυρία Kassavetes. Και, αφού θέλεις διάλογο επί της ουσίας, ποιά ήταν, στην παρούσα ανάρτηση, η δική σου συνεισφορά προς αυτήν την κατεύθυνση; Το ότι επέκρινες μια άλλη blogger για τον τρόπο με τον οποίο δομεί τα κείμενά της; Έχεις, βέβαια, το ελεύθερο να το κάνεις. Όπως και εκείνη έχει το δικαίωμα, που πολλές φορές το έχεις υπερασπιστεί, να γράφει όπως θέλει στο blog της. Φαίνεται να αγνοείς ότι, αν υπάρχει μια πιθανότητα η όποια κριτική σου να είναι εποικοδομητική, αυτό συμβαίνει όταν τελιικά δεν τη γυρνάς σε προσωπική επίθεση. Βασικές γνώσεις ψυχολογίας. Η ίδια δεν το παραδέχτηκες, άλλωστε, ότι συμπέρασμα από την παρέμβασή σου δε βγήκε;
      Προσπάθησε, λοιπόν, κι εσύ να ελέγχεις τον εαυτό σου περισσότερο. Γιατί, όσο πιο παραληρηματικά κατηγορείς τους άλλους, τόσο περισσότερο "φαίνεσαι" κι εσύ, Georgina, σε όσους καταλαβαίνουν από ανθρώπινες αντιδράσεις. Και άσε την προσπάθεια να "πλασάρεις" με συγκεκριμένο τρόπο τον εαυτό σου. Επιτέλους.

      Διαγραφή
    5. Μια χαρά τα εφαρμόζω αγαπητή μου.
      Δεν έκανα κανέναν ψυχογράφημα στη Δάφνη που μπλογκάρει επώνυμα. Της είπα την σκληρή μεν γνώμη μου, με το όνομα και την υπογραφή μου δε, για τον τρόπο που παλεύει τον φασισμό από δημόσιο βήμα. Όπως γράφει και η ίδια δηλαδή. Επώνυμα και σκληρά.
      Δεν μ' ενδιαφέρει στο ελάχιστο τι γνώμη θα σχηματίσεις εσύ και οποιοσδήποτε ανώνυμος ή ψευδώνυμος εμμονικός, που θέλει να ακυρώσει αυτό που λέω σε σκληρή γλώσσα ομολογουμένως και να μου καταλογίσει δυστοκία επικοινωνιακή ή άλλη. Όποτε επιλέγω να μιλήσω σκληρά ξέρω πολύ καλά πως θα υπάρξει αντίλογος. Το θέμα είναι η ποιότητά του. Και η ποιότητα του είναι ορατή.
      Όποιος έχε μάτια βλέπει.

      Διαγραφή
    6. Συμφωνώ στο εξής: είναι η ποιότητα του δημόσιου λόγου και αντίλογου που μετράει. Όχι το δίπολο "επώνυμος-ανώνυμος", που επιμένεις να καθιστάς κεντρικό σημείο της κριτικής σου. Και δεν συνεχίζω, επειδή το θέμα της ανάρτησης δεν αφορά σε σένα, τις απόψεις σου και τον τρόπο που τις εκφράζεις.

      Διαγραφή
  11. Δάφνη χειροκροτώ! :)))
    Ιδίως για το υστερόγραφο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ θερμότατα για τη συμπαράσταση Αριστέα μου,
      έχεις καλή καρδιά
      (από αλλού έχω συνηθίσει επιθέσεις, αυτό δεν το περίμενα και σοκαρίστηκα..)

      Διαγραφή
    2. Έχω ένα θέμα με την κριτική...Προϋποθέτει ότι θεωρώ τον εαυτό μου ανώτερο; καλύτερο; και άρα μπορώ να ρίχνω τις ριπές μου δεξιά κι αριστερά!
      Έχω επίσης μία άλλη άποψη: αν δεν σου αρέσει κάποιος δεν τον διαβάζεις!
      Δεν πας για παράδειγμα στο σπίτι του άλλου να του πεις "δεν μου αρέσει η ταπετσαρία σου"!
      Όντως μπορεί να μην σου αρέσει η ταπετσαρία του άλλου! Επίσης μπορεί να μην σου αρέσει η ταπετσαρία κανενός άλλου που δεν ταιριάζει με τα δικά σου γούστα! Μπορείς πάντα να κρατήσεις την άποψη σου για τον εαυτό σου!
      Ίσως δεν έπρεπε να μιλήσω ....
      Και ξέρω πως δεν χρειάζεσαι συμπαράσταση.
      Όπως ξέρω ότι ασήμαντη θα θεωρηθώ κι υποτιμητικά θα κριθώ κι εγώ!
      Αλλά τόλμησα!
      Φιλιά και καλό βράδυ!

      Διαγραφή
    3. Ε όχι ρε κορίτσια να το γυρίσουμε και σε συναισθηματισμούς τώρα! Αυτό πάει πολύ! Δηλαδή όταν έρχομαι και σας βγάζω το καπέλο όποτε συμφωνώ με τη δημόσια τοποθέτηση σας, είμαι θεά και άμα γράψω κάτι που δεν μου αρέσει είμαι κακίστρο, μάγισσα και αφ' υψηλού!?
      Τι σε εκπλήσσει επίσης Δάφνη μου?
      Πότε στο παρελθόν συμφωνήσαμε για αυτή σου την επιλογή να γράφεις εριστικά για θέματα που φουντώνουν γηπεδικές, οπαδικές και τυφλές συμπεριφορές? Και με τον Παστίτσιο είχαμε τις διαφωνίες μας και με άλλες αφορμές που τώρα δε θυμάμαι ακριβώς και στο δικό μου και στο δικό σου μπλογκ.
      Σταθερές στις απόψεις μας και στον τρόπο που γράφουμε είμαστε και οι δύο. Αυτό που όμώς με ανησυχεί πια δεν μπορώ να το παραγνωρίσω. Και θα ήθελα αν γινόταν τους ανθρώπους που γράφουν δημόσια λίγο πιο σοβαρούς με αυτά τα θέματα. Εστω και τους μη επαγγελματίες. Δεν γελάμε με το φασισμό, ειδικά τώρα που είναι ακόμα στην αρχή του και συνεχώ ςκερδίζει έδαφος, με τα τόσα προβλήματα που παραμένουν άλυτα. Θέλει αποφασιστικότητα και σοβαρότητα η κατάσταση. Οχι βία και τραμπουκισμό και τζερτζελέ.
      Είναι τόσο κακό δηλαδή αυτό που γράφω?
      Ναι σε αμφισβητώ ως προς την ειλικρίνειά σου να τον πολεμήσεις ουσιαστικά. Λυπάμαι.
      Έτσι νιώθω με όσα αντιλαμβάνομαι για σωστά σε αυτή τη μάχη.
      Κι αν δεν τα σκέφτηκες ποτέ ή δεν τα αποδέχεσαι, είναι δικό σου θέμα.
      Δεν είσαι και υποχρεωμένη.
      Υγ. Αιρις καλά έκανες και τόλμησες! Αλίμονο περίμενα να μου ρίξετε περισσότερο ξύλο! Σε τόση αυτοκριτική σας ανάγκασα στα καλά του καθουμένου. Αλλά μην νομίζεις πρώτα την έκανα εγώ. Δεν θα έγραφα αλλιώς.

      Διαγραφή
    4. Georgina σε εμένα δεν έχει έρθει ποτέ από όσο θυμάμαι από το μπλογκ μου και δεν μου έχεις βγάλει κανένα καπέλο!
      Κακίστρω, μάγισσα κι άλλα τινά δεν έγραψα νομίζω!
      Συ είπας!
      Φυσικά και δεν είναι εκεί το θέμα! Εγώ σε διάβαζα τακτικά για μεγάλο διάστημα παρ'όλα αυτά γιατί μου άρεσαν πολλά κείμενά σου.
      Δεν μετράω επισκέψεις όταν πραγματικά μου αρέσει πώς γράφει ο άλλος!
      Ξύλο δεν έριξα!
      Απλά μου άρεσε ο τρόπος που αντιμετώπισε την κριτική σου η Δάφνη.
      Και για την κριτική σημειώνω ξανά: προϋποθέτει ότι θεωρώ τον εαυτό μου ανώτερο, την άποψη μου δόγμα και τον άλλο μαθητή που τον έπιασα αδιάβαστο από το αυτί!

      Δεν αμφιβάλλω για την αγωνία σου αλλά αναρωτιέμαι θα βρεις οτιδήποτε γράφεται δημόσια και θα επιτεθείς για να σώσεις τα πράγματα;

      Διαγραφή
    5. Εντάξει βρε Αιρις δεν περνάω συχνά, δεν χρειάζεται να πικραίνεσαι και να παρεξηγιέσαι εδώ. Η αλήθεια είναι πως μου αρέσει να έχω στέκια, αλλά δεν έχω μεγάλες ανοχές στις εμμονές των άλλων. Σε 'σενα δεν έτυχε να κολλήσω και να συχνάζω. Ίσως γνωριστήκαμε αργά. Αλλά τι με θες κιόλας? Δεν βλέπεις εδώ η Δαφνη τι τραβάει?
      Δεν συμφωνώ καθόλου ως προς τον ορισμό της κριτικής που δίνεις. Τα παιδιά μας ας πούμε πάντοτε μας κρίνουν. Το κάνουν γιατί νιώθουν ανώτερα? Για να επιτεθούν? Η μήπως για να διεκδικήσουν την αυτονομία τους και την ελευθερία τους από τα δεσμά μας? Οι άνθρωποι που κρίνουν πάντα εξεγείρονται. Αυτοί που θαυμάζουν διαιωνίζουν καταστάσεις και μενουν άπραγοι. Χρειάζεται λοιπόν να κρίνουμε που και που ε? Όχι μόνο να θαυμάζουμε.
      Γράφω δημόσια την άποψή μου όποτε κάτι έχω να πω και όχι για να επιτεθώ. Έχω γράψει εκατομμύρια σχόλια στο ίντερνετ. Κάποια από αυτά δεν είναι και τόσο ευγενικά. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αναρωτιέσαι τι θα κάνω αφού μπορεί να είσαι βέβαιη για το τι κάνω.
      Συμμετέχω Αιρις όπου επιλέγω.
      Δεν γράφω ποτέ έτσι για να πω κάτι κι εγώ. Και ούτε πιστεύω δογματικά πως οφείλουμε να μιλούμε μόνο όταν έχουμε κάτι καλό να πούμε. Αυτό είναι δημοσιοσχετίστικο δόγμα και δεν με εκφράζει καθόλου.
      Ελπίζω να σε κάλυψα.

      Διαγραφή
    6. Georgina αυτό κατάλαβες εσύ; Ότι είμαι πικραμένη γιατί δεν κόλλησες σε μένα ;
      Τότε δεν "με" διάβασες καλά!
      Άσχετο το παράδειγμα της κριτικής των παιδιών μας με τη κριτική που συζητούσαμε! (Τα παιδιά μας εκφράζουν τη γνώμη τους κι έχει μεγάλη διαφορά αυτό).
      Όταν κάνουμε κριτική χρησιμοποιούμε αυθαίρετα τα προσωπικά μας πιστεύω τα οποία θεωρούμε ως αντικειμενικά κριτήρια. Κι αυτό ισχύει και για τη θετική κριτική! Κι εν μέρη θα συμφωνήσω μαζί σου ως προς το θαυμασμό!
      Όλοι χαίρονται με ένα θετικό σχόλιο. Άλλο να σε ευχαριστεί όμως κι άλλο να μην προχωράς πέρα από αυτό!
      Προτιμώ την προσωπική γνώμη. Αυτή που βασίζεται μεν στα προσωπικά μου κριτήρια αλλά έχω επίγνωση ότι μπορεί και να μην είναι σωστή! Έτσι δεν θα είμαι ποτέ επιθετική κι αγενής (ακόμα και στο όνομα της εξέγερσης και της αλλαγής καταστάσεων!) απέναντι στον άλλον όχι για να του χαϊδέψω τα αυτιά αλλά γιατί έχω επίγνωση της υποκειμενικότητας των λόγων μου!
      Αυτά τα ελάχιστα από μένα.
      Δάφνη συγγνώμη για την κατάχρηση του χώρου σου!
      Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
    7. Ήθελα να δηλώσω πως συμφωνώ απόλυτα με τα όσα έγραψες περί κριτικής και προσωπικής άποψης. Και να προσθέσω πως μόνο με μετριοπάθεια μπορείς να κάνεις διάλογο, να ανοιχτείς και στο διαφορετικό και ίσως να το κατανοήσεις. Τα απόλυτα, από την άλλη πλευρά .... ε, έχουν σχέση με τον φασισμό για τον οποίο έγινε πολύς λόγος παραπάνω. :-)

      Διαγραφή
    8. Καλησπέρα,
      μια και μαζεύτηκαν πολλά απαντώ εκτενώς πιο κάτω

      (Airis όσα λες για την Κριτική μου θύμισαν το εξαιρετικο κείμενο του Χριστιανόπουλου περί βραβείων κ.λ.. Το ξέρεις φαντάζομαι αλλά, αν τυχαίνει να μην το έχεις υπ΄όψιν σου, νομίζω θα σου αρέσει.)
      (

      Διαγραφή
  12. μπραβο ρε Georgina Kassavetes ... και εστω απο τον φασισμο της ΧΑ γλυτωσαμε... απο τον φασισμο που μας κυβερναει 40 χρονια τωρα θα ελευθερωθουμε ποτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κυρίες μου,
    Κατ΄αρχήν θέλω να ευχαριστήσω την Airis και την To love life for what is που, αψηφώντας τους έντονους τόνους, εξέφρασαν τη γνώμη τους φωτίζοντας τον τρόπο με τον οποίο η ορμητική Georgina συνηθίζει να απαντά σε όσα συμπεραίνει ότι ειπώθηκαν. Το βίωσαν από πρώτο χέρι και οι απαντήσεις της στα εύστοχα ευγενικά τους σχόλια το αποδεικνύουν.

    Για να αντικρούσω τις κατηγορίες των, πάντα εκτενέστατων, σχολίων της θα έπρεπε να περάσω μια μέρα ολόκληρη φέρνοντας αποδείξεις με παραδείγματα όσων έχω πει εδώ παλιότερα. Δεν έχω το λόγο ούτε την όρεξη να τα αραδιάσω ή να μπω σε ηλεκτρονικό τεραίν επειδή μια κυρία πέρασε όλο της το απόγευμα χθες το βράδυ κατηγορώντας με για όσα έχει στο κεφάλι της.
    Στα προσωπικά/αυτοβιογραφικά blogs δίνει καθένας μας μια φέτα της καθημερινότητάς του είτε μιλά για τούρτες είτε τεκίλες, είτε παιδιά είτε σκυλιά, και θεωρώ πως φυσιολογική αντίδραση όποιου δεν ενδιαφέρεται είναι (όπως το θέτει και η Airis) να προσπερνά οπότε θα προσπεράσω κι εγώ όσες προσωπικές κατηγορίες της Georgina αφορούν ό,τι έχει συμπεράνει πως είναι η ζωή μου.

    Όμως
    νομίζω ότι η Georgina μάς οφείλει μια συγγνώμη.
    Επειδή
    (α) οι επιθέσεις της, με λύπη βλέπω πως πάντα γυρίζουν επί του προσωπικού λες και εδώ είμαστε σε θανάσιμη μάχη κι όχι σε ένα σαλόνι (κήπο, αν θελετε) για να ανταλλάξουμε απόψεις.
    Και επειδή
    (β) κατ΄εξακολούθησιν κατασκευάζει κατηγορίες. Από ορμή πιστεύω κι όχι από κακή πρόθεση μα ιδού ένα παράδειγμα:
    Λέει «Δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε συμμαχίες και να μοιραζόμαστε σε αντιφασίστες-φασίστες, μνημονιακούς-αντιμνημονιακούς, αριστερούς-δεξιους και ο,τι άλλο, βαρέθηκα να διαλέγω ταμπέλες πια..» κι όμως τις λέξεις-ταμπέλες της δεν τις χρησιμοποίησε κανείς άλλος εδώ και πουθενά στο blog αυτό δε θα τις βρει.
    Αντίθετα, όταν λέει «Δεν αναλύω, ούτε ενημερώνω. Δεν είμαι δημοσιογραφικό μπλογκ, δεν κάνω έρευνα σοβαρή. Δεν έχω πηγές, ούτε δίκτυο..» επαναλαμβάνει αυτοπεριγραφόμενη όσα έχω γράψει άπειρες φορές γι αυτό το blog. Και, συγγνώμη για το πλατίασμα, αλλά με αναγκάζει να τα ξαναπώ:

    Είμαι συγγραφέας, κατοικώ σε ένα ελληνικό νησί. Δεν είμαι ρεπόρτερ ή δημοσιογράφος, δεν εργάζομαι σε κανένα ειδησιογραφικό Οργανισμό, δεν έχω ούτε τη δυνατότητα (ούτε και τη γνώση) να κάνω δημοσιογραφική έρευνα.
    Δεν ήμουν ή είμαι μέλος κανενός κόμματος.
    Δεν παίρνω εντολές και δεν αμοίβομαι από κανένα για ό,τι γράφω στα blogs μου ή στα Κοινωνικά Δίκτυα.
    Επίσης δεν (ΔΕΝ) αγαπώ την Πολιτική. Δεν έχω πολιτική γνώση, παιδεία ή πείρα και θα προτιμούσα η λοταρία του σπέρματος να με είχε ρίξει σε άλλους τόπους ή καιρούς ώστε το χρόνο που μου μένει στη γη να τον αφιέρωνα σε στίχους, κρασιά και έρωτες. Θα το προτιμούσα. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι ηθικά αισθάνομαι ότι έχω δυνατότητα να το επιλέξω. Γι αυτό και σχολιάζω (όποτε νομίζω πως έχω κάτι να πω) κι όχι επειδή είναι δουλειά μου (που δεν είναι).




    Υ.Γ.
    Δυο σύντομες απαντήσεις σε δύο σοβαρότατα θέματα που άγγιξε (σαν λυτός οδοστρωτήρας) η αγαπητή Georgina μα δε θέλω να μείνουν ασχολίαστα:
    1. Η Ανωνυμία αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της ελευθερίας του λόγου. Δικαίωμά του καθενός να μιλά με όποιο όνομα του αρέσει.
    2. To χιούμορ αποτελεί χρησιμότατο πολιτικό εργαλείο. Χάριν συντομίας θα αναφέρω μόνο τους δύο πασίγνωστους Δικτάτορες: του Chaplin (1940) και του Sacha Baron Cohen (2011), τους οποίους και συστήνω ανεπιφύλακτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Δάφνη!
      Συγνώμη δεν ζητώ εννοείται. Κάνεις τα ίδια και χειρότερα όποτε έρχεσαι σε 'μένα ή αλλού. Δεν ξόδεψα ούτε στο ελάχιστο το χρόνο μου για να σου απαντήσω ούτε χθες ούτε ουδέποτε. Δεν είμαι εδώ λίγο καιρό. Παίρνω τους άλλους στα σοβαρά και δεν τους κοροϊδεύω. Γελώ όταν υπάρχει αστείο. Δεν εντόπισα τίποτα αστείο στην ανάρτησή σου. Και τώρα σου γράφω πάλι αυτόματα ενώ λαμβάνω ενημερώσεις και ψάχνω πως θα παστεριώσω το γάλα που πήρα. Δεν κάθομαι μια ολόκληρη μέρα να ετοιμάσω αντεπίθεση και να δω ποιος θα έρθει να με υποστηρίξει στο λιντσάρισμα. Ούτε ενθαρρύνω όποιον το κάνει. Εσύ οφείλεις συγνώμη και όχι εγώ. Όποτε είσαι έτοιμη εδώ θα είμαι.
      Φιλιά!

      Διαγραφή
    2. http://www.ftiaxno.gr/2008/01/blog-post.html και επειδή έχει κατσίκια γάλακτος στη Μύκονο θα μου φτιάξεις φυσική πυτιά?
      "φυσική πυτιά. Η φυσική πυτιά γίνεται από ένα μικρό αρνάκι ή κατσικάκι που βυζαίνει ακόμα και δεν έχει φάει ακόμη χορτάρι. Παίρνουμε το στομάχι του που είναι γεμάτο γάλα, ρίχνουμε μέσα αλάτι, του δένουμε κόμπο τον οισοφάγο και την αρχή του λεπτού εντέρου και το κρεμάμε στον ήλιο μέχρι που να ξεραθεί."
      :)

      Διαγραφή
  14. apo Sokratis Pap> Διάβασα όσα μπόρεσα , θα καταθέσω τούτο :
    Μία από τις βασικές και κύριες αρχές του φασισμού είναι η επιβολή θέσης λόγω ισχύος.
    Αυτή η αρχή γίνεται ιδιαίτερα αντιληπτή σε ποσοτικές καταστάσεις , εκεί που τα μεγέθη είναι μετρήσιμα άμεσα ή με αναγωγή σε ποσοτικές μονάδες.
    Η ίδια αρχή είναι δυσδιάκριτη στα ποιοτικά μεγέθη όπου επιβάλλεται, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει την ίδια ή και μεγαλύτερη σημασία.
    Η προσπάθεια να ερμηνεύσει κάποιος τον φασισμό με το συναίσθημα ή με συναισθηματικές καταστάσεις που προκαλούνται από την ύπαρξη του ακόμα και από τις ανθρώπινες συμπεριφορές είναι απόλυτα λάθος,.δεδομένου ότι αυτά είναι κυρίως αποτελέσματα και επιδράσεις από την εμφάνισή του. Εάν μιλάμε για τον φασισμό ως πολιτική έκφραση , που έχει και ιδιαίτερη σημασία και για τις μέρες που ζούμε αλλά και επειδή αφορά σχεδόν όλες τις κοινωνικές ομάδες θα έλεγα ότι σε καμία περίπτωση δεν ισχύει το "Η Περιφρόνηση είναι η μάνα του Φασισμού, η Απληστία η αδερφή του και ο Τραμπουκισμός απόγονος της Διανόησης ο πατέρας του." το βρίσκω άστοχο και αυθαίρετο (όποιος το έγραψε αν θέλει ας πει διο κουβέντες να το στηρίξει)
    Με βάση αυτά που ανέφερα παραπάνω τον φασισμό είναι εύκολο να τον ανιχνεύσουμε στις ιεραρχικές δομές οργάνωσης, εκεί η συγκεντρωμένη ισχύς, μεταφέρεται ανοδικά και συγκεντρώνεται στην ανώτερη δομή.
    Είναι εύκολο επίσης να παρατηρήσουμε ποιες δομές κοινωνικής οργάνωσης στηρίζονται στην ιεραρχία κλπ και ποιες περικλείουν συγκεντρωμένη ισχύ...
    Όταν μια θέση ισχύος επιβάλλεται σε ένα σύνολο (φασιστική πράξη) το σύνολο ή θα την απορροφήσει δημιουργώντας νέες ισορροπίες υποτασόμενο στην ισχύ οπότε θα δημιουργήσει νέες συμπεριφορές ,άλλες σχέσεις ,άλλα συναισθήματα κλπ
    ή θα αντισταθεί στην επιβολή ισχύος, προσπαθώντας να διατηρήσει τις προυπάρχουσες σχέσεις ,υπο-δομές κλπ γενικά αυτά που το χαρακτήριζαν ως δυναμικό σύνολο.
    Όταν η επιβολή ισχύος έχει ποσοτικά χαρακτηριστικά η απάντηση μπορεί να είναι ποσοτική ή ποιοτική ανάλογα. πχ. Στην ωμή φασιστική βία καταστολής, του κράτους μπορείς να απαντήσεις με αντιστασιακή ωμή βία (εξέγερση κλπ, όχι ευχάριστα πράγματα γενικά αλλά πολλές φορές πρέπει να απαντήσεις αλλιώς υποτάσσεσαι και δέχεσαι τις συνέπειες της υποταγής)
    Στη φασιστική ποιοτική βία πχ της εκκλησίας (δούλος του θεού δια μέσου αντιπροσώπου) μπορείς να απαντήσεις μόνο με ποιοτικά μέσα αντίστασης , περισσότερη γνώση κλπ.
    Με όποια μορφή και αν επιλέξεις να απαντήσεις σε μια φασιστική (επίθεση) επιβολή θέσης ισχύος, αυτό θα γίνει πάντα σε σχέση με το χρόνο και θα γίνει σε ένα δυναμικό περιβάλλον (από φυσική άποψη).
    Βλέπουμε λοιπόν τι νόημα αποκτούν οι αναφορές του στυλ, εμένα, η βία ενάντια στη βία δεν με αφορά και δεν με εκφράζει .
    Αν εσύ που το λες, βρίσκεσαι στο πεδίο σύγκρουσης σε αφορά θέλεις δεν θέλεις. Και είτε έχεις άδικο είτε δίκιο , αν δεν πολεμήσεις θα πεθάνεις ή θα υποστείς τις νέες καταστάσεις του φασισμού, μια υποταγή ή μια άλλη κοινωνική κατάσταση...
    Οι μορφές που εμφανίζεται ο φασισμός είναι πολλές και όλοι μας το γνωρίζουμε και σιγά σιγά τον ανιχνεύουμε και εφόσον μας ενδιαφέρει τον αποδυναμώνουμε.
    Όταν όμως εμφανίζεται ως υπο-δομή μιας κρατικής δομής ή ακόμα και του ίδιου του κράτους τότε τα πράγματα αγαπητοί φίλοι είναι πολύ ζόρικα.
    Επειδή ως γνωστόν, κράτος σημαίνει συγκεντρωμένη ισχύς και για να έχει νόημα αυτή η ισχύς θα πρέπει να υπάρχουν αυτοί που θα την υφίστανται , χρειάζεται η ύπαρξη πλήθους που εύκολα ή δύσκολα εν τέλει θα δεχτούν να παραδώσουν την ατομική τους εξουσία και ελευθερία.
    Αυτό επιτυγχάνεται ευκολότερα σε αδύναμα μέρη του πληθυσμού που διαθέτουν και ασθενέστερα μέσα άμυνας.
    Δεν υποθάλπει ούτε δημιουργεί λοιπόν το φασισμό η κρίση, αλλά ο φασισμός είναι το πραγματικό πρόσωπο του κράτους για να διαχειριστεί την κρίση των δομών του.





    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ αγαπητέ μου Σωκράτη και με την ανάλυσή σου και με την συσπιστία προς τα τσιτάτα (clichés).
      Ευχαριστώ για την επίσκεψη.

      Διαγραφή
    2. Μεταφέρω την τοποθέτησή μου στο facebook της Δάφνης που μόλις έγραψα.

      Οφείλουμε να είμαστε συνειδητά πολιτικοποιημένοι αν θέλουμε να είμαστε πολίτες οποιασδήποτε πολιτείας. Ολα την ίδια ρίζα έχουν όπως παρατηρείτε. Η απολιτική γενιά μας είναι μεγάλο αγκάθι της εποχής και του τόπου και αυτή ακριβώς η απολιτική στάση μας, μας οδήγησε σε τέτοια φαινόμενα φασισμού. Η υγιής πολιτικοποίηση είναι ο πιο σύντομος δρόμος για τον εξανθρωπισμό μας επίσης. Μας βοηθά να διαμορφώσουμε ταξική συνείδηση, να δούμε τον εαυτό μας σαν ένα μέρος του συνόλου που αποτελούμε, να αναλάβουμε τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις μας και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας. Αυτό τον ρόλο της υγιούς πολιτικοποίησης, φυσικά δεν τον αναλαμβάνουν τα κόμματα και οι παρατάξεις και τα μορφώματα, ούτε μεμονωμένα άτομα, που προωθούν προπαγανδιστικά τις δικές τους ιδεολογίες και τις δικές τους μεθόδους διεκδίκησης, στον στίβο των μεγάλων κοινωνικών και οικονομικών κυρίως προβλημάτων που ζητούν λύσεις και μαίνονται πάντα σε μια κοινωνία. Δεν υπάρχουν τέλειες κοινωνίες. Οφείλουμε να είμαστε συνεχώς σε επαγρύπνηση, να ενημερωνόμαστε πολύπλευρα, να αναθεωρούμε. Αν τα κάνουμε αυτά κάποιες φορές είμαστε αναγκασμένοι και να αμφισβητούμε. Επειδή λοιπόν αμφισβήτησα την αγαπητή κατα τα άλλα Δάφνη πολύ έντονα, για τον τρόπο που επιλέγει να αντιταχθεί στο φαινόμενο του φασισμού, και ως προς την ειλικρίνειά της αναφορικά με το πάθος της αυτό, που κατά τη γνώμη μου μάλλον ενισχύει το φαινόμενο και δεν το αποδυναμώνει και προσωπικά με ανησυχεί έντονα ως γονιό πρωτίστως και έπειτα ως πολίτη, πήγα την πολιτική μου σκέψη λίγο παραπέρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως την κατηγόρησα για ό,τι γεννήθηκε ή είναι η ίδια. Αντιθέτως της χρέωσα έλλειψη πολιτικής σοβαρότητας στο συγκεκριμένο θέμα. Και έγραψα όσο πιο κατανοητά και σκληρά μπορούσα επιχειρήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν νομίζω πως πήρα καμιά πολιτική απάντηση από μια πολίτη με διαμορφωμένη πολιτική σκέψη όπως η Δάφνη, σε όσα ρωτώ. Αντιθέτως μόνο λασπολογία και συναισθηματικές απαντήσεις πήρα. Προφανώς λόγω δικής της προκατάληψης απέναντί μου πράγμα που με λυπεί εξίσου.
      Ως εκ τούτου συμφωνούμε πως διαφωνούμε στον τρόπο αντιμετώπισης της φασιστικής "ποιοτικής" κατ'εμε βίας που πια έχει πολιτική μορφή και φυσικά είναι κατασκευασμένη. Δεν είναι ποσοτική η ισχυς της διαφωνώ.
      Για την φασιστική ποιοτική βια της εκκλησίας συμφωνουμε. Η γνώση είναι η απάντηση.
      Για 'μενα ισχύει το ίδιο και για την "ποιοτική" βια του φασισμού και η απάντηση είναι η γνώση. Μάθε στους ανθρώπους ιστορία και το θέμα λήγει. Δώσε τους εργασία με δίκαιη κατανομή πλούτου και επίσης λήγει. Αυτά είναι οι ποσότητες.
      Οι ιδέες είναι ποιότητες και δεν ζυγίζονται.
      Δεν θεωρώ πως αν πάρω ένα ρόπαλο και αρχίζω να βαράω τον αμόρφωτο συνάνθρωπό μου, τον εξαθλιωμένο που συνήθως επανδρώνει και την αστυνομία και την εκκλησία (οι του κόσμου ναυαγοί του κυρίου λειτουργοί λέει μια παροιμία) και ναι είναι ο στρατός ενός φασιστικού κράτους καταστολής, και τον περιγελώ, θα καταφέρω να δημιουργήσω συνθήκες δημοκρατίας και θα ζήσω πια σε μια πολιτεία και όχι σε ένα κράτος, όπως είναι η επιθυμία μου.
      Τσιτάτα χρησιμοποιώ, αλλά άμα στα εξηγήσω θα χάσουν τη μαγεία τους! Σαν τα ανέκδοτα είναι, άμα χρειάζεται να στα εξηγήσουν δεν έχουν νόημα
      ;)

      Διαγραφή
  15. Georgina το ύφος της επίθεσης σου είναι πολύ φτηνό. Ξέρεις μερικές φορές ο τρόπος που τα λέμε κάνει τη διαφορά. Όσα δίκια κι αν είχες τα θυσίασε σε μια αδιανόητη φτηνή επίθεση. Δε σε τιμά αυτό γιατί δεν είσαι στο χώρο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρίμα δεν είναι Κρήτη μου;
      Με παρηγορεί όμως όταν το βλέπουν κι άλλοι πως τέτοια συμπεριφορά κλείνει, δεν ανοίγει, δρόμο προς το διάλογο.

      Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    2. Για ποια λέτε ρε κορίτσια γι' αυτή την κάργια που γράφει παραπάνω? Α την ξιπασμένη! Πως τολμά!? Το χαμίνι σαν δεν ντρέπεται! Απαπα! Ντροπή! Είναι και μάνα, τέτοια μαθαίνει στο παιδί της?

      Διαγραφή
  16. Κατηγορείς τη δάφνη αλλά είσαι ίδια. Νοικοκυρα με εκατό εργαλεία για τούρτες και κέικ πανάκριβης παρασκευής και ζαχαροπαστες θέλει η κωλαρα σου. Ο κόσμος δεν έχει να φάει και προκαλείς.άρα στο κόσμο σου ζεις και συ. Μη το παίζεις καμία λαικια. Τουλάχιστο η δάφνη είναι αυθεντική. Κάνε δίαιτα. Αρχίζεις να καις εγκέφαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α ευκαιρία και για διαφήμιση!
      http://profanws8adunatisw.blogspot.gr/2013/07/blog-post.html
      Σιγά μην το σβήσει η διαχειρίστρια.
      Διψά για αίμα!

      Διαγραφή
    2. Σκουπίδι γι αυτό ήρθες? Να διαφημίσεις το σκουπιδοπλοκ σου? Φασιστικά διαφημίζεσαι. Αυτοακυρωνεσαι.

      Διαγραφή
    3. Βαρέθηκα να τρολλάρω τα τρολλ. Κοίτα αν δεν ήσουν φασιστικό τρολλ θα ερχόσουν για υπεράσπιση. Μου την πέφτουν πενήντα. Πως σε λένε Κορκονέα Ρουπακιά?
      :)

      Διαγραφή
    4. Ζητά η κυρία να υπερασπιστούν εκείνον που μπαίνει σε ένα σαλόνι και επιτίθεται στην οικοδέσποινα;
      Αν έσβηνα το σχόλιο θα έπρεπε να σβηστει και το δικό και θα έχανες τη διαφήμιση. Για να ανεβάσεις επισκεψιμότητα έγινε τελικά η απίθανη αυτή επίθεση;

      Ανώνυμε
      ευχαριστώ μα παρακαλώ ας αποφύγουμε χαρακτηρισμούς (αν μη τι αλλο θα με ανάγκαζαν να σβήσω σχόλια και έχω αρχή να το αποφεύγω όσο δυνατόν)

      Καλό μήνα!

      Διαγραφή
    5. Ψυχραιμία παιδιά,δεν είναι διαφήμιση,πετυχημένη παραπομπή απάντηση στο αμέσως προηγούμενο σχόλιο είναι. Μην αφήνετε το μίσος να σας τυφλώνει.

      Διαγραφή
  17. Χαλαρώστε - η μία κουβέντα φέρνει την άλλη οπότε όταν το επίπεδο του διαλόγου πέφτει τόσο χαμηλά έχουν ευθύνη αυτοί που δε διαλέγουν προσεκτικά τις εκφράσεις τους και χρησιμοποιούν το διάλογο ως μέσο εκτόνωσης και αυτοεπιβεβαίωσης - ας μάθουμε να κάνουμε διάλογο - αν θέλει κάποιος να εκφράσει κακία και να στάζει μίσος από τα δάκτυλα καθώς πληκτρολογεί κάνει κακό στους άλλους, στην αξία του ιντερνετ και του διαλόγου και στον ίδιο τους τον εαυτό - είναι μεγάλη δυσφήμιση αυτά τα σχόλια για τον ίδιο μας τον εαυτό. Χαλαρώστε και μην παίρνετε όλα τα πράγματα τόσο προσωπικά και μεγεθύνετε μία διαφωνία ή μία άλλη οπτική - Προσέξτε τις εκφράσεις σας και τις ειρωνίες, δεν ξοδεύτηκαν τόσα χρήματα, χρόνος και ανθρώπινοι πόροι για να φτιαχτεί το ιντερνετ για να γίνεται ηλεκτρονικό ξεκατίνιασμα - ρίξτε τους τόνους και σοβαρευτείτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κυρία Georgina Kassavetes ,είμαι φίλος της Δάφνης ,ομόζωος στην Μύκονο όπως θέλεις και θα σχολιάσω όχι επειδή με προκάλεσες να το κάνω αλλά γιατί με ελαφρότητα αποκάλεσες το νησί που εδώ και σαράντα χρόνια επέλεξα για πατρίδα μου,συθέμελα διεφθαρμένο.Είναι προφανές ότι η γνώση σας πηγάζει από τα περιοδικά,την τηλεόραση,πιθανόν και από κάποια Αυγουστιάτικη επίσκεψη.Νομίζετε ότι έχετε επαρκή γνώση και μπορείτε να υβρίζετε συλλογικά τους κατοίκους ενός νησιού ; Μήπως είστε φασίστας και δεν το γνωρίζετε ; Από την άλλη πλευρά κρίνετε την Δάφνη για την Κολωνακιώτικη προέλευση και τους δεσμούς αίματος.Δηλαδή με καθαρά ρατσιστικά κριτήρια.Για να σας μπερδέψω ,είμαι ο ¨λαός΅,δηλαδή Γκάγκαρος Μεταξουργείου.Συνεπώς κυρία μου,υπομονή και μην πιστεύετε όσα η τρικυμία του εγκεφάλου σας ξεβράζει.Όταν καλμάρετε θα καταλάβετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα!
      Να κάνω έναν καφέ και έρχομαι να το αναπτύξω το συγκεκριμένο σχόλιο.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Μερμελέχα, επειδή κάποιοι ίσως να θέλουν να κάνουν τελικά συζήτηση, η απάντηση που γυρεύετε από εμένα προσωπικά είναι εδώ http://profanws8adunatisw.blogspot.gr/2013/07/blog-post_2.html και σε όλο μου το μπλογκ θα βρείτε απαντήσεις στα επιθετικά συμπεράσματά σας.
      Δεν θόλωσε ακόμα το μυαλό μου ή έτσι νομίζω μπορεί και να θόλωσε, αυτά άλλωστε οι άλλοι τα κρίνουν, ευχαριστώ για το ενδιαφέρον πάντως και τις ευχές για καλή ανάρρωση, αν και εντελώς άκομψος και καθόλου ιπποτικός ο τρόπος σας σε μια άγνωστή σας γυναίκα, θα το δω θετικά.
      Επιχειρώ κάποιες διευκρινίσεις και όχι απολογία ή αντίλογο.
      Η διαλεκτική είναι καλό να παύει να είναι αφαιρετική και να γίνεται συγκεκριμένη, όταν το απαιτούν οι συγκυρίες. Αυτό το πιστεύω και το τηρώ. Βάζω λοιπόν μπροστά τον σπουδαιότερο νόμο που τη διέπει και είναι ένας: η αλήθεια είναι μια και είναι συγκεκριμένη για τον καθένα πρώτα και αν καταφέρει να την κοινωνήσει σωστά και με σαφήνεια, τότε και για άλλους.
      Κάντε λοιπόν όλοι τον απολογισμό σας για να εκφασιστούμε παρέα, προτρέπω κυρίως.

      Μην το παρατραβάμε με τους τοπικισμούς όμως και μην κολλάμε στο γράμμα.
      Με την ίδια λογική η γράφουσα που πληκτρολογεί "Αιλυνες" μας προσβάλει εμμέσως όλους. Μην το πάμε τόσο μακρυα.
      Όσο για τον κοινωνικό/ταξικό ρατσισμό που μου καταλογίζετε, η αγαπητή Δάφνη με έχει περιποιηθεί ανάλογα με άλλες αφορμές και σε άλλους χώρους, αφού γνωρίζεστε δεν μπορεί να μην ξέρετε πόσο δηκτική μπορεί να γίνει. Αδυνατώ να την φανταστώ αλλιώς σε πραγματικό χρόνο. Φυσικά πολύ πιθανό να κάνω λάθος. Μετράμε καιρό διαδικτυακής γνωριμίας κι εμείς, μην ανησυχείτε για την ευαισθησία της σ' αυτά. Εγώ δεν ανησυχώ, μια χαρά ακμαιότατη τη βλέπω! Ούτε για τη δική μου ευαισθησία φυσικά μην ανησυχείτε. Βέβαια δυσάρεστο είναι για 'μενα ως γυναίκα να διαπιστώνω πως ως φίλος είστε πολύ ιπποτικός και προς τιμήν σας αυτό, αλλά ως κύριος απέναντι σε μια άγνωστη δυστυχώς απογοητευτικός.

      Αν δεν μιλούσα όπως μίλησα και γενικολογούσα, θα γενικολογούσε και η Δάφνη συμφωνώντας μαζί μου και αφήνοντας στον αέρα υπονοούμενα, (αυτό το αγαπά πολύ η Δάφνη μας) και τίποτα από όλα αυτά δεν θα ακούγονταν, ούτε ακόμα θα συζητούσαμε.

      Διαγραφή
    3. Η ρήξη και ο αντίλογος φέρνει το διάλογο.
      Και κάθε φορά ανάλογα με ποιόν μιλάς ο αντίλογος διαφοροποιείται.
      Φυσικά και η προκλητική δική μου αλήθεια σας ανάγκασε να διαβάσετε και να απαντήσετε. Δεν μου κάνατε χάρη ούτε το θεωρήσατε "ελαφρύ" αυτό που έγραψα γι' αυτό και μπήκατε κυρίως στον κόπο να σχολιάσετε. Και καλώς το πήρατε έστω κι έτσι στα σοβαρά γιατί κι εγώ στα σοβαρά σας απαντώ τόση ώρα τώρα.
      Και στον πληθυντικό για να πάρετε τις αποστάσεις που οφείλετε να είχατε πάρει από μόνος σας.
      Δεν ψάχνουμε ποιος είναι πιο φασίστας από τον άλλο εδώ νομίζω.
      Αλίμονο δεν είναι κανείς!
      Το γράφουν όλες οι ψυχαναλυτικές θεωρίες εξάλλου!
      Ψάχνουμε νομίζω ποιος είναι ο πιο δόκιμος τρόπος να αντιμετωπίσουμε τον εφιάλτη του φασισμού που τώρα έχει πολύ συγκεκριμένο πρόσωπο, οπαδούς και πολιτική οντότητα. Εντάξει είχε και άλλοτε δράση κι εγώ τουλάχιστον και το έβλεπα και ανησυχούσα πολύ, για να προλάβω και τις ενστάσεις. Πρώτη φορά όμως ζήσαμε μια πολιτική δολοφονία, με στόχο έναν αγωνιστή, τόσο απροκάλυπτα! Οι υπόλοιπες πολλές επιθέσεις μπορούσαν (δυστυχώς) να συγκαλυφθούν. Αυτή όχι.
      Είναι λύση όμως να τους εξευτελίζουμε τους φασίστες? "Να τους τσακίσουμε" όπως διαβάζω παντού τελευταία στο ίντερνετ, (δεν ενημερώνομαι από αλλού) να παραφράζουν τον Μπρεχτ που προσκαλεί να τσακίσουμε το φασισμό? Να εξευτελίσουμε δηλαδή 1 εκατομμύριο κόσμο ή όποιον διατυπώνει "φασιστικές" ιδέες κατα την κρίση μας και αυθαίρετα? Με τι προσόντα και ποιος κρίνει? Και ποιες ακριβώς είναι αυτές οι φασιστικές ιδέες? Ποιες είναι οι Ιδέες και ποιοι οι Άνθρωποι που τις φέρουν? Μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε για τις ιδέες μας για τους άλλους τελικά? Να οπλίσουμε τα χέρια των συνανθρώπων μας? Εκεί θέλουμε να φτάσουμε?
      Γιατί που θα πάνε όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έχουν εκφασιστεί με την πλύση εγκεφάλου που έχουν υποστεί και την εξαθλίωση τους επιπρόσθετα, με τη διάλυση που επιχειρείτε και αναμένεται πιο σφοδρή?
      Πάλι κάπου θα απορροφηθούν σε περίοδο ευμάρειας, έτσι δεν είναι?
      Δεν θα αλλάξουν από τη μια μέρα στην άλλη.
      Το θέμα είναι τι θέλουμε από αυτή την ανατροπή που πάει να γίνει και ποτέ δε γίνεται.
      Γιατί ενώ η κατακραυγή είναι τόσο μεγάλη από παντού, πέφτει στο κενό κάθε προσπάθεια ΜΗ συνεργασίας συλλογικά με το καταπιεστικό Κράτος, όπως αναφέρει πιο εμπεριστατωμένα ο φίλος άνωθεν.
      Η Αριστερά είναι διαιρεμένη σε χίλια δυο κομμάτια ίσως φταίει κι αυτό. Διάβαζα προχθές ο Θεοδωράκης αποχώρισε (καλό αυτό) και μετά διαβάζω ο Καρατζαφέρης επανέρχεται (κακό αυτό) για να πω ένα παράδειγμα.
      Η μαζικότητα των διεκδικήσεων είναι αυτή που φέρνει την ουσιαστική ρήξη και ανατροπή. Έτσι νομίζω. Αλλά με τόση βια που υποβόσκει, κανείς δε μιλά ούτε συσπειρώνετε σε μεγάλες και λαϊκές διεκδικήσεις. Μόνο σκορπίζουν οι άνθρωποι και όσοι δε σκορπίζουν μένουν μεταξύ τους και φανατίζονται.

      Και καταλήγω:
      πως θα γίνει αφού
      - το χιούμορ δεν ωφελεί επειδή δεν έχουμε όλοι κοινό τόπο ούτε για την αστειότητα,
      - η αφασία δεν ωφελεί,
      - η αδιαφορία επίσης,
      - ο κυνισμός ακόμα χειρότερα,
      - ο εμπαιγμός/προπηλακισμός που προτείνει η Δάφνη ως λύση για τον φασισμό και τον δοκίμασε από εμένα κατά μέρος, παρόλο που τη νιώθω ομοϊδεάτισσα σε πολλά -και τον είδαμε όλοι να αποτυγχάνει εντελώς ως τακτική- δεν ωφελεί
      - το κήρυγμα είναι απαράδεκτο,
      - και η συμμετοχή δεν ενθαρρύνετε
      να συνεννοηθούμε σε κάποια βάση όλοι εμείς οι διαφορετικοί Άνθρωποι, με προϋπόθεση την αγάπη και την ειλικρινή αποδοχή, αν δεν κάνουμε την αυτοκριτική μας πρώτα?

      Εντάξει είμαι ανιαρή με τη μετριοπάθεια μου σε ο,τι θεωρώ λύση. Αυτή διαθέτω αυτή έφερα.
      Πιστεύω επίσης πως κι εδώ μέσα "στο δρόμο" είμαστε όσοι γράφουμε. Και διεκδικούμε.
      Όποιος θέλει ας γράψει και τη δική του θέση και τα δικά του ερωτηματικά.
      Θα εκτιμούσα να μην με χαρακτηρίζετε και να μην με ψυχαναλύετε λοιπόν αγαπητέ, κι εσείς και οι υπόλοιποι κι αν θέλετε να σχολιάσετε αυτά που κατεξοχήν ήθελα να ακουστούν και όχι την "επίθεση" που μου χρεώθηκε, τώρα που πήρατε κι εσείς το χρόνο σας, αν και εφόσον το επιθυμείτε.
      Εκτός κι αν ενοχλείτε η Δάφνη που μας φιλοξενεί.
      Καλημέρα και καλό μήνα!

      Διαγραφή
    4. Θεααααααά!
      Τι καφέ πίνεις?

      Διαγραφή
    5. Γιατί δεν περιορίζεσαι στο δικό σου ιστολόγιο, παρά έρχεσαι εδώ και πετάς προσβολές και ύβρεις; Αυτό είναι σημάδι πολιτισμού και ουσιαστικού ενδιαφέροντος προς επίλυση προβλημάτων; Εντύπωση θες να κάνεις. Και δυστυχώς οι αρλούμπες που καταγράφεις πιστεύεις πως δίνουν έρεισμα για πολιτικό διαλογο. Αν η επιλογή σου είναι αυτή η προσβλητική συμπεριφορά, τότε απέτυχες κι εσύ. Και δυστυχώς θα γίνω γραφικός και θα σε παραπέμπψω στις τούρτες σου που με τόσο μεράκι δημιουργείς.
      Καθένας στο είδος του.Στη κουζίνα σου λοιπόν, αφού επί της ουσίας ούτε εσύ έχεις ως στόχο τον διάλογο αλλά φασιστίζεις λεκτικά. Ισοδύναμη ενέργεια θα έλεγα και ίσως και κακόγουστη συγκριτικά με μια δολοφονία. Οι δολοφονίες συνειδήσεων είναι το πρόβλημα τούτης της χώρας και όπως πρκύπτει από τον συνωστισμό σχολίων σε ανάρτηση αντιφασιστικού περιεχομένου, ίσως κατά βάθος να μας προβληματίζει. Όλοι κρύβουμε έναν εν δυνάμει φασίστα. Τον τάϊσες τον δικό σου, με εκπληκτικό αποτέλεσμα.
      Χάλασε και ο χώρος του διαδικτύου. Κι είχαμε μια ελπίδα.

      Διαγραφή
    6. Κυρία Georgina Kassavetes,είναι διαφορετικό να εκφράζεσαι αρνητικά για τον τόπο σου.από το να κάνεις το ίδιο για ένα τόπο που δεν είσαι μέρος του.Επειδή δεν φροντίσατε να καθαρίσετε την δυσοσμία των ύβρεων σας,εξακολουθώ να είμαι θυμωμένος,Δεν σας αξίζει κομψή και ιπποτική συμπεριφορά.Δεν σας αξίζει ούτε ο διάλογος.Συνεπώς δεν θα σχολιάσω τα απόνερα της σκέψης σας.

      Διαγραφή
    7. Ευχαριστώ τον, πάντα άψογο και προσεκτικό στα λόγια του, Μερμελέχα που έκανε τον κόπο να μπει σ' αυτή την όντως δύσοσμη σελίδα η οποία με φέρνει σε δυσάρεστη θέση απέναντι στους φίλους και επισκέπτες μου. Με καθησύχασε η παρουσία του και με συγκινούν τα καλά του λόγια.

      Ευχαριστώ και τον Ανώνυμο που έθεσε τον δάκτυλο στο χνάρι του καρφιού. Διότι μπορεί να μη διαβάζω παρά περαστικά τα ανιαρά εκτενή σχόλια της κυρίας αλλά από προχθές που ξεκίνησε δε μπορώ να πω ότι δεν αναρωτιέμαι για το λόγο αυτής της παράλογης και απρόκλητης επίθεσης.
      Γι αστείο είπα πιο πάνω πως ίσως θέλει να αυξήσει την, πεσμένη τελευταία, επισκεψιμότητα του ιστολογίου της (μια και επιμένει να το συστήνει εδώ στα σχόλια). Πράξη άχαρη μεν αλλά μαλλον δεν είναι η αιτία τέτοιου μένους.
      Αναρωτιέμαι κι εγώ λοιπόν γιατί, όπως παρατήρησε κι ο Ανώνυμος, εκθέτει εδώ τις πολιτικές της απόψεις αντί να το κάνει στο δικό της ιστολόγιο στο οποίο από όσο θυμάμαι δεν έχει αναφερθεί ποτέ σε φασισμούς ή κόμματα. Η όψιμη αυτή αντιφασιστική μαχητικότητα χαίρομαι που δεν ενέπλεξε τους επισκέπτες μου σε πολιτικές/κομματικές δηλώσεις.

      Πέραν αυτού, όπως είπε κι η Κρήτη πιο πάνω, ο άνθρωπος που ξεκινά επιθετικά και μάλιστα επί του προσωπικού, δύσκολα πείθει και δύσκολα θα βρει ανταπόκριση. Ελπίζω αυτό να της γίνει ένα μικρό μάθημα και εξακολουθώ να περιμένω τη συγγνώμη που οφείλει σε όλους μας.

      Καλό μας Μήνα!

      Διαγραφή
    8. Δάφνη ξέχασες να ευχαριστήσεις και το θεό!
      Κοίτα τον καθρέφτη σου και κάντο! :)

      Διαγραφή
  19. Δάφνη ποιό είναι το σωστό? Σφηκοφωλιά ή σφιγκοφωλιά?
    Μου είχες εξηγήσει πως ξεχωρίζω το σωστό, αλλά το ξέχασα.
    Σας αποχαιρετώ λοιπόν!
    Κάντε τους αγώνες σας και προσέχτε μην διασταυρωθούν οι αβρότητές σας, όσοι τόσο θιχτήκατε.
    Να είστε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. apo sokratis pap>.(σε δύο ποστ λόγω μεγέθους 1-2)
    -1-
    (στη Georgina Kassavetes , είναι πιο χρήσιμο για μας να καταθέτεις απόψεις και όχι να εταιροπροδιορίζεσαι μέσα από τον αντίλογο με τη Δάφνη)

    Οι όροι , όπως η υγιής πολιτικοποίηση, είναι συστημικοί όροι και εκφράζουν τα πλαίσια που το σύστημα σου ορίζει ότι μπορείς να κινηθείς χωρίς να του δημιουργείς προβλήματα στη λειτουργία του ή στην συνέχιση της ύπαρξης του.
    Πρέπει σιγά σιγά να ερευνήσουμε τους πολιτικούς όρους και να αποκωδικοποιήσουμε την έννοια που δίνει η πολιτική σ αυτούς γιατί ως πολίτες εμείς άλλη έννοια δίδουμε είτε ελλιπως ενημερωμένοι είτε δεχόμενοι ένα σκόπιμο πολιτικό μάρκειτνγκ που χρησιμοποιεί η εξουσία.
    πχ όταν μιλάμε για την πολιτική, η αναφορά μας και οι προβληματισμοί μας αφορούν την επιλογή ή την εξέλιξη ενός μοντέλου κοινωνικής οργάνωσης προς όφελος του συνόλου....
    παρ όλα αυτή η πολιτική (έχει την ίδια ρίζα με τον πολι-τισμό) αφορά και άλλες λειτουργίες μας και σαφώς εξετάζουμε οποιαδήποτε ενέργεια από όπου και αν προέρχεται και επηρεάζει το σύνολο αφού και αυτή είναι μια πολιτική ενέργεια...
    Όταν μιλάμε για "πολιτικό κράτος" πρέπει να ξέρουμε τι σημαίνει ποιοί το απαρτίζουν, τι σημαίνει συγκεντρωμένη πολιτική ισχύς και σίγουρα δεν μπορούμε να το ταυτίζουμε με το δημόσιο όπως σκόπιμα η εξουσία το κάνει από τα μμε δημιουργώντας σύγχυση στον απλό κόσμο.
    -Όταν μιλάμε για δημο-κρατία να γνωρίζουμε ότι είναι έννοια αντίθετη με το πολιτικό κράτος γιατί βασική της αρχή είναι οι οριζόντιες δομές και το κρατος=ισχύς υπάρχει και το διαχειρίζεται ο πολίτης , μιλάμε έτσι για την εξουσία των πολιτών και όχι όχι για την εξουσία του πολιτικού κράτους που κατέχει μεταβιβαζόμενη εξουσία από το "κράτος των πολιτών".
    Αυτή η διάκριση κάνει ορατή το χαρακτήρα της "δημοκρατίας" που κάθε χώρα έχει εφαρμόσει και σε ποιο βαθμό , ως σύστημα κοινωνικής οργάνωσης...
    συνέχεια στο -2-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. sokratis pap>...συνέχεια από 1
    -2-
    -Όταν λέμε σύγχρονη ελληνική δημοκρατία το θέμα αποκτά τραγικές γελοίες διαστάσεις.
    Κατ όνομα βέβαια όλα τα σύγχρονα κράτη χρησιμοποιούν τον όρο ως επικάλυψη του κάθε μοντέλου κοινωνικής οργάνωσης με τον όρο δημοκρατία...
    Παρ όλα αυτά ,οριζόντιες δημοκρατικές δομές που γίνονται δημόσιες , αποκτούν δημόσιο χαρακτήρα, αλλά απόλυτα ελεγχόμενες από το κράτος υπάρχουν και προέκυψαν ως αναγκαιότητα λειτουργίας του συστήματος κάτω από κοινωνική πίεση ή από ιστορικές συγκυρίες (γιατί δεν υπάρχουμε και μόνοι μας στον κόσμο) τέτοιες είναι η δημόσια υγεία,παιδεία,συγκοινωνίες,οδικά δίκτυα, επικοινωνίες κλπ.
    Όταν κάποιες βασικές δομές του κράτους ( βλέπε ως διαχειριστής αυτής της συγκεντρωμένης εξουσίας, η άρχουσα τάξη) καταρρέουν όπως η ιδιωτική οικονομία ή και άλλες δομές που σημαίνει ότι είμαστε σε πολύπλευυρη κρίση, τότε το κράτος, καταργεί όλες τις οριζόντιες δημοκρατικές δομές λειτουργίας της κοινωνίας , συσπειρώνεται στις βασικές, όπως στρατός,αστυνομία, τράπεζες, μεγάλες επιχειρήσεις για να εξασφαλίσει ως άρχουσα τάξη (κράτος) να εξασφαλίσει την επιβίωσή του και την συνέχεια.
    Αυτή η συρρίκνωση έχει επιπτώσεις στους πιο αδύναμους κοινωνικά και είναι φυσικό όπως προκύπτει από τα παραπάνω.
    Όταν η κατάργηση αυτών των οριζόντιων δημοκρατικών δομών (κοινωνικό κράτος) απαιτεί την εφαρμογή της ισχύος του κράτους για να επιβληθεί (κρατικός φασισμός) τότε αυτό μπορεί να επιτευχθεί με συγκεκριμένους τρόπους και οι κυριότεροι είναι , η ενίσχυση μιας άλλης δομής που θα επιβληθεί και θα καταλύσει καταστάσεις , ενισχύει τον μιλιταρισμό (χούντα) ενισχύει το ρόλο της εκκλησίας (φασιστικός φονταμενταλισμός) ενισχύει την καταστολή των σωμάτων ασφαλείας (αστυνομοκρατία) , ενισχύει μια "παράνομη" παρακρατική δομή ,που έφτιαξε ή φτιάχνει για τέτοιους λόγους ( χ.α ) .
    Γενικά ότι και να επιλέξει από αυτά ή και όλα αυτά συγχρόνως ,αναβαθμίζοντάς τα είναι αναγκασμένο να εμφανίσει το πραγματικό του πρόσωπο της ισχύος και να επιβάλλει θέσεις (κρατικός φασισμός με πρόσχημα ότι σώζει τη χώρα) κοινωνικής οργάνωσης που εξυπηρετούν την επιβίωση του ως κράτος ,ως εξουσία του πλούτου.
    Καλώς ήρθαμε λοιπόν στο νέο φασιστικό κόσμο στη νέα φασιστική ευρώπη και ας προσπαθήσουμε να ανιχνεύσουμε πρώτα τις μορφές διάχυσης του φασισμού σε όλες τις δομές οργάνωσης των κοινωνιών μας και να βρούμε τρόπους να τον περιορίσουμε και να τον εξαλείψουμε...
    * Η αριστερά δεν τολμά να θίξει το θέμα του κρατικού φασισμού γιατί στηρίζεται το μοντέλο κοινωνικής οργάνωσης που προτείνει στο κράτος, αλλά με διαφορετικές δομές από αυτό του αστικού. Αυτό δεν σημαίνει ούτε διαγράφει τον κίνδυνο ένα κράτος αριστερό να φτάσει γρήγορα στον κόκκινο φασισμό που δεν έχει καμία διαφορά από τον μαύρο του αστικού κράτους.

    *Τελειώνοντας όπως άρχισα , η υγιής πολιτικοποίση είναι αυτή που δεν δημιουργεί πρόβλημα στο σύστημα διακυβέρνησης που έχει επιλεγεί, για να εξυπηρετήσει πρωτίστως την ύπαρξη του κράτους της πλουτοκρατίας (αστικής ή κομματικής ) και σαφώς είναι συστημκός όρος και τα κριτήρια του "υγιή" τα καθορίζει το επικρατούν σύστημα.

    * ..και δεν καταδικάζω τη βία από όπου και αν προέρχεται, για τον απλό λόγο ότι όταν η βία προέρχεται από το κράτος (και είναι τεράστιας ισχύος) η αντίσταση είναι καθήκον για την προστασία του υπέρτατου αγαθού της ζωής (όχι μόνο της ανθρώπινης εννοείται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι σαφής και έγινες απολύτως κατανοητός σε 'μενα. Εκτός αυτού η ανακουφιστική πολιτική τοποθέτησή σου, θα μείνει εδώ για όποιον την χρειάζεται.
      Θα αποχωρήσω όμως και θα αφήσω περιθώριο σε όποιον επιθυμεί να πάρει θέση. Εγώ πολύ μίλησα.
      Ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να μου εξηγήσεις όρους πολιτικούς που συμπληρώνουν τις γνώσεις μου και αποκρυσταλλώνουν συμπεράσματα.

      Διαγραφή
  22. Αχ ευτυχως υπαρχει και η Τζωρτζινα να μας βαζει στον ισιο δρομο.Πλουσια η αντιφασιστικη δραση της δεν το συζητω!Βεβαια δεν καταλαβαινω γιατι απορεις Δαφνη..συνηθισμενες και αναμενομενες τετοιες συμπεριφορες!Αυτη δεν ητανε που εκθειαζε τον Χατζηστεφανου και μετα τον εβριζε?Οποτε ας ασχοληθει ο καθενας μεχρι εκει που του κοβει στην προκειμενη περιπτωση με το νοικοκυριο τον θηλασμο και τις τουρτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα θυμάσαι Ανώνυμε... lol
      Δεν ήθελα να το θίξω πως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει..
      Καλό μας μήνα!

      Διαγραφή
    2. Φανταστικός διάλογος κομιουνικέσιον μπρεικ νταουν με Π.Χ.

      Α.Τ: Παναγίωτη?!
      Π.Χ.: Μη χρησιμοποιείς το όνομα μου επί ματαίω
      Α.Τ: Μα...
      Π.Χ. : Σκάσε τσούλα, συστημικιά, αμόρφωτη!
      Α.Τ: Ηθελ...
      Π.Χ. : Ακόμα μιλάς?! Από που αντλείς τόσο θράσος αγάμητη μωροπαρθένα!?
      Α.Τ: Δε...
      Π.Χ: ΨΟΦΑ!!!!!
      Α.Τ:....
      Π.Χ: Αναπνέεις???? Θα σκάσεις επιτέλους!
      Α.Τ:
      Π.Χ: Μπλοκ και σου γαμώ το Δια το Σοδομιστή παλιοκαργιόλα!

      Α.Τ* Άνευ Τύχης

      :)

      Διαγραφή
    3. Αλήθεια, Georgina, έχω την εξής απορία: το θεωρείς μεγάλη επιτυχία που, όσο σου δείχνουν το άκυρο της συμμετοχής σου σε αυτή την ανάρτηση, τόσο τα σχόλιά σου γίνονται όλο και πιο χυδαία; Τελικά, είναι σαν να αποζητάς την ένταση, γι' αυτό μάλλον την τροφοδοτείς. Γιατί, αντί να απαντάς σε όσα σου καταλογίζουν, για να προσπαθήσεις έστω να δείξεις ότι δεν ισχύουν, εσύ γίνεσαι εριστική και επιβεβαιώνεις, είτε τις προθέσεις σου που ορισμένοι υποψιαζόμασταν, είτε την αδυναμία σου να αρθείς στο ύψος των περιστάσεων. Κρίμα δεν είναι να ξευτιλίζεσαι έτσι; Αρχίζω να λυπάμαι, ειλικρινά.
      Και για να το γυρίσω πάλι στο θέμα της Χρυσής Αυγής, από το οποίο ξέφυγαν τα σχόλια, έχω να παραδεχτώ, Δάφνη, πως αρχίζω να αναθεωρώ κι εγώ το ότι υπέγραψα για να βγει εκτός νόμου η συμμορία αυτή, μετά το σημερινό (χθεσινό πια) άρθρο του Βαξεβάνη "Επιχείρηση (νοσηρή) Χρυσή Ευκαιρία", στο www.koutipandoras.gr. Αντιγράφω ένα ενδεικτικό απόσπασμα: "Είναι αναμφίβολα μια πρόκληση, το να σκεφτεί κάποιος, πως η Δημοκρατία οφείλει να αναστείλει ακόμη και λειτουργίες της προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτούς που την επιβουλεύονται. Φαντάζει ακόμη και δίκαιο, να κάνει εκπτώσεις, για να τιμωρήσει αποτελεσματικά τους εγκληματίες.
      Αυτό έχει δύο κινδύνους. Ο πρώτος είναι να ξεχάσουμε πως πίσω από όλο αυτό το μόρφωμα υπάρχουν κοινωνικές συνθήκες, οικονομικές και πολιτικές που έφεραν αυτό το αποτέλεσμα. Τρύπες δηλαδή στην ίδια τη Δημοκρατία. Το δεύτερο είναι πως όταν η Δημοκρατία γίνεται ala carte, αυτός που θα την πληρώσει είναι η ίδια η Δημοκρατία."
      Ας ασχοληθούμε με κάτι σοβαρό, δυστυχώς έχουμε...
      Καλό ξημέρωμα σε όλους.

      Διαγραφή
    4. Που είναι ένα τρολλ όταν το χρειάζεται κανείς?

      Άντε καλή συνέχεια στη σοβαρή συζήτηση.
      Χαίρομαι που έφερες καινούργια πνοή στα σχόλια για να φτάσουν επιτέλους τα 150 χωρίς την βοήθειά μου. Της το 'χω τάξει της οικοδέσποινας, μη με πει και αναξιόπιστη.
      Καληνύχτα!

      Διαγραφή
    5. τα καίει τα τρολλ αυτή...μακριά...

      Διαγραφή
    6. Άλλος ένας φανταστικός διάλογος! Τόση φτήνια;

      Διαγραφή
    7. Έτσι είναι αγαπητή μου To love life for what it is, τα λέγαμε κι έχει δίκιο ο Βαξεβάνης. Μα είδες τις εξελίξεις σήμερα...

      Όσο για την κυρία Κασσαβέτη έχεις απόλυτο δίκιο επίσης, όπως κι ο Άγνωστος κι όλοι μας εδώ μα γίνεται όλο κι εριστικότερη δίχως να καταλαβαίνει ότι πετώντας λάσπη και υπονοούμενα λερώνεται η ίδια.

      Και κάτι άλλο, επειδή αναφέρεται στο φίλο μου τον Παναγιώτη Χατζηστεφάνου. Ο ανωτέρω 'φανταστικός' διάλογος (όπως αντιλήφθηκε κι ο 2:45) αποκλείεται να πλησιάζει την αλήθεια διότι δεν τον γνωρίζει προσωπικά και στο Facebook δε γίνεται να διακόψεις κάποιον στη μέση της λέξης όταν σχολιάζει στη σελίδα σου.

      Θα ήταν για γέλια τέτοια μανία αν δεν ήταν ανησυχητική.
      _________
      Κλείνοντας, ελπίζω, το ζοφερό κύκλο, προσθέτω (για την Ιστορία) ότι πριν λίγες ώρες μου έγραψε και προσωπικό μήνυμα στο facebook με νέες κατηγορίες.

      Τη μπλόκαρα και εύχομαι Ειρήνη Ημίν.

      Διαγραφή
    8. Το μήνυμα που πήρε η Δάφνη στο facebook από εμένα και οι κατηγορίες που αναφέρει, καθώς σήμερα μετά από τόσο καιρό ακόμα δεν της έφυγε η λύσσα και συνεχίζει σε σημείο να έιναι πια επικίνδυνη, να επιτιθεται στο μπλογκ μου ή η ίδια ή άνθρωποι που συχνάζουν εδώ, δεν μπορώ να είμαι σίγουρη, αλλά αυτό εύκολα θα το βρούμε αν κινηθούμε νομικά.

      "Διάλειμμα για καφέ

      Μα το γράφω πως είναι φανταστικός διάλογος!!!! Τον φοβάστε μου φαίνεται κυρία Χρονοπούλου το φίλο σας, και χάσατε το χιούμορ σας. Δε σας αδικώ, θα έδινε άλλη βαρύτητα στην τρολλιά αν ερχόταν ως εδώ, συμφωνώ. Αν του παραδέχομαι κάτι είναι η τέχνη του αυτή, και το δυνατό στομάχι του. Φυσικά και δεν μου φέρθηκε έτσι ο άνθρωπος, ούτε κι εγώ του φέρθηκα όμως κάπως. Απλά δεν του άρεσε η μετριοπάθειά μου και ο,τι αντιπροσωπεύω και περιφρούρησε το χώρο του με ένα αποφασιστικό (και αστείο τελικά) μπλοκάρισμα. Θέλει πολύ συγκεκριμένο φαν κλαμπ και ακολούθους ως αντισυστημικός και όλα τα καλά με στερητικό α. Στο χώρο του ήταν φυσικά και έκανε ό,τι θέλησε και φέρθηκε όπως νόμιζε καλύτερα. Όπως όλοι μας. Του 'χω φτιάξει και ανεκδοτάκι μάλιστα μετά από αυτό. - Ποιο είναι το αντίθετο του Metrosexual άντρα στα ελληνικά? - Π. Χατζηστεφάνου!

      Ντριν Ντριν! Καμπανάκι η συνεδρίασης συνεχίζεται. Απολογία κατηγορουμένου

      Αλίμονο αν συνομιλώντας με άγνωστους-τρολλ και ενισχύοντάς τους να με τρομοκρατήσουν λασπολογώντας και ειρωνευόμενη, έχεις ακόμα την ψευδαίσθηση πως δεν λερώνεσαι εσύ Δάφνη. Αλίμονο αν μετά από τον τρόπο που το διαχειρίστηκες όλο αυτό στο χώρο σου, μετά από τη δική μου σκληρή ομολογουμένως παρουσία, αυτό δεν το αποποιήθηκα, έχεις την παραμικρή ελπίδα να το αποκαταστήσει ένα συγνώμη. Σ' αυτό μοιάζω όντως με το φίλο σου. Δεν συμμορφώνομαι στην κακοήθεια που μου επιβάλλεις και ούτε επανέρχομαι στην τάξη που με εγκαλείς και δεν δικαιούσαι να επικαλείσαι νόμους ηθικούς και αισθητικούς, γιατί τους ισοπέδωσες όλους μόνη σου από έλλειψη σοβαρότητας. Τα σχόλια μου εκθέτουν μόνο εσένα και φανερώνουν τον εθισμό σου και τις εμμονές σου να ειρωνεύεσαι τους άλλους και να τους παγιδεύεις ύπουλα σε ένα βρωμερό παιχνίδι λεκτικής χούντας και βίας που σε εξιτάρει. Πετάς τη σκούφια σου για τέτοια εξάλλου και προσπαθείς να μυήσεις κι άλλους. Αγαπάς το τζέρτζελο και όσοι έσπευσαν να σε ενισχύσουν είναι το ίδιο εθισμένοι με ΄σενα. Παραμονεύουν την κατάλληλη ευκαιρία. Τα τρολλ πάλι που κυκλοφορούσαν στο μπλογκ μου τελευταία και με πονοκεφάλιαζαν, νομίζω πως από την παρουσία μου εδώ τελικά διέρρευσαν και από άλλους χώρους που εμπιστεύτηκα για το "κυρος" της δικής σου παρουσίας εκεί και σύχναζα για τους λόγους που αναφέρω αυτοκριτικά και στο πρώτο μου σχόλιο. Αποφάσισα να προσέχω περισσότερο τις συναναστροφές μου λοιπόν, γιατί υπήρξα αφελής. Καιρό γκρινιάζω γι' αυτή τη μαυρίλα διαδικτυακά. Είχα ένα μπλογκ χαρά θεού και από τότε που σας γνώρισα δεν τολμώ ούτε μια φωτογραφία να ανεβάσω, αφού έχω δεχτεί απειλές και προειδοποιήσεις και από εσένα την ίδια ακόμα σε ύφος: πως θα μου φαινόταν αν κάποιος έπαιρνε τις εδώ απόψεις μου και τις χρησιμοποιούσε εναντίον μου στο μέλλον (εσύ) ή φωτογραφίες μου και τις προωθούσε σε παιδική πορνογραφία (άγνωστο τρόλλ) σε διάφορα ποστ.

      Διαγραφή
    9. Ελπίζω να μην το διασκέδαζες και ήσουν τελικά εσύ ένα από τα κατινοτρόλλ στο μπλογκ μου τελευταία. Αλλά μπα δε νομίζω από ο,τι είδα έχω αρκετούς εχθρούς κι εσύ πάλι πολλούς φίλους ετοιμοθάνατους για 'σενα. Μεγάλη επιτυχία σε ζηλεύω! Και όλα αυτά για να αποδείξω σε καραγκιόζηδες πως δεν είμαι αυτά που θέλουν αυτοί να είμαι για να έχουν εχθρούς! Μιλάμε για τέτοιο κάψιμο εγκεφάλου και σ'αυτό συμφωνώ με όποιον τρόλλο το επισήμανε. Αν δεν τα σβήσεις και τα δικά μου σχόλια που απαξίωσες ως προς τα ερωτήματά τους και θίχτηκες ψεύτικα, γιατί αν ήθελες λύση παρεξήγησης θα μου έγραφες,(έχεις πάρει την πρωτοβουλία πολλές φορές εξάλλου για άλλους λόγους και είχες το θάρρος της οικειότητας), και όλα τα σχόλια-τρολλιες που με προσβάλλουν εδώ και δεν αποσύρεις το διασυρμό μου στο φατσοβιβλίο για κάθε νοήμονα, εσύ είσαι άκαρδη και φτηνή. Για τους καραγκιόζηδες είσαι θεά. Στο χέρι σου είναι, δώσε το παράδειγμα και θα σου ζητήσω κι εγώ συγνώμη. Αλλά θα προτιμήσεις να μείνουν εδώ με μια ρηχή δικαιολογία κατινίστικη πάλι.

      Διαγραφή
    10. Με την ίδια "σοβαρότητα" και ευαισθησία προσεγγίζεις και τον φασισμό ως φαινόμενο και έννοια που πραγματεύεσαι εδώ. Υποδαυλίζεις πάθη με εμπαιγμούς ακαλαίσθητους και καχυποψίες και ειρωνίες όποτε κάτι προκύπτει στην επικαιρότητα και κάνεις μπλογκιγκ Τατιανίστικο, με καμιά πια δικαιολογία, αφού δηλώνεις άσχετη, ακομμάτιστη και απολιτικ, ούτε καν αυτή του πολιτικού ακτιβισμού. Δεν σε έχω δει ποτέ να αφιερώνεις σοβαρά το χρόνο σου εδώ και να συνομιλείς. Ηρθε και η love life να φέρει δήθεν θέμα. Μια γραμμούλα απάντηση και μετά πάλι λάσπη και πρόκληση. Είναι φανερό πως βαριέσαι μαζί μας και διασκεδάζεις μόνο όταν γίνεται τζέρτζελο. Μάλιστα συχνά ειρωνεύεσαι όσους από εμάς αφιερώνουμε χρόνο και σου απαντάμε και μόνο αν εκτροχιαστούν τα πράγματα νομίζεις πως αναγνωρίζεται το έργο σου εδώ. Καλά το νομίζεις. Τότε μόνο έχεις αξία για κάποιους. Εσύ βέβαια θα το πεις αυτό δικό μου φασισμό ανισορροπία και ο,τι σε βολεύει αλλά εδώ είναι το γεμάτο τρολλιές μπλογκ σου για όποιον ενδιαφέρετε να δει τη φωτιά κάτω από τον καπνό. Γιατί βλέπεις παντού ναζιστοφασίστες και είσαι εμμονική. Αυτή είναι η δική μου διάγνωση για 'σένα, δικαιούμαι κι εγώ μια νομίζω, τόσες μου έκανες. Και αφού κάψεις τους θαμώνες σου μετά μπορεί να ενδιαφερθείς και ιδιαιτέρως κατα το "να σε κάψω Γιάννη να σε τρίψω λάδι".Κανένας ορθολογισμός και καμιά ευαισθησία. Σε αφήνω τώρα, πάω να συνεχίσω την ανάρτηση που ετοιμάζω με τον τίτλο "Αντιφασίστες μην αυτοτρολλάρεστε". Αστειεύομαι φυσικά! Γιατί αυτά πρέπει και να στα εξηγώ πια...Που να βρω το χρόνο και την κακοήθεια που χρειάζεται, για να σου απαντήσω μπλογκικά. Αλλά μπα τι λέω! Σιγά μην κάτσεις να διαβάσεις ένα τόσο μεγάλο σχόλιο! Οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα, δεν θα ταραχτείς κιόλας. Όπως και την άλλη φορά λοιπόν που η ευνοούμενή σου με πήρε τηλέφωνο και με έβριζε δεν έκανα καμιά απολύτως κίνηση να την ξευτελίσω ενώ με προετρεπες να κάνω ανάρτηση καταγγελία για να γελάς εσύ προφανώς, και την καλοδεχόσουν εδώ με την άνεση της ασυδοσίας σου και την υποκρισία του μίσους σου για οποιαδήποτε Ιδέα και οποιονδήποτε Άνθρωπο. Κοπελίτσα που η διαδικτυακή τρολλιά την γονάτισε και την τσάκισε τελικά. Ευτυχώς ήταν ανώνυμη. Και τώρα αυτό έκανες και είμαι σίγουρη πως το μαίηλ σου είναι γεμάτο κατινιές από τις εδώ καλοθελητούδες. Και ιδού το μυστήριο λύθηκε τελικά. Προς γνώση όλων όσων μπορεί να εμπιστεύτηκαν εμένα που δίνω το παρόν εδώ σε αυτή την σφηκοφωλιά ανελεύθερης έκφρασης και το εκκολαπτήριο τραμπούκων και

      εδώ φυσικά και όχι στο μπλογκ επειδή ήθελες μια εξήγηση."

      Διαγραφή
    11. Γνωρίζετε λοιπόν όσοι εξακολουθείτε να με παρενοχλείτε προερχόμενοι από αυτό τον χώρο όπου κάποτε συχνάζαμε όλοι, πως θα κινηθούμε νομικά. Ανωνυμία στο ίντερνετ δεν υπάρχει. Είναι ανόητο να φτάσουμε ως εκεί και να μπαίνουμε στα έξοδα για να διασκεδάζουν κάποιοι εστετ διανοούμενοι με μερικές ανίατες αναπηρίες.
      Χαίρετε και καλα στερνά!

      Διαγραφή
    12. Σε βεβαιώνω ότι δεν έχω ασχοληθεί με το blog σου, δεν έχω λόγο να σου επιτεθώ και γενικά έχω καλύτερα πράγματα να κάνω από το να τρολάρω.

      Κοίτα να στραφείς αλλού διότι εδώ δε θα βρεις την ανταπόκριση που ονειρεύεσαι. Ούτε οι φίλοι μου ούτε εγώ θα ασχοληθούμε με παραληρήματα.

      Μια συμβουή μόνο, αν μου επιτρέπεις: Κοίταξέ το αυτό που παθαίνεις, δεν είναι ντροπή.

      Διαγραφή
  23. Αποκαλυπτικό για το επίπεδο της δημοκρατικής μας ποιότητας: Ο υπουργός δικαιοσύνης υποσχέθηκε στα Χρυσαυγίτικα παιδιά "δίκαιη δίκη"... Δηλαδή οι δίκες όλων των άλλων που έκατσαν ή θα κάτσουν στο σκαμνί και δεν έλαβαν τέτοια υπόσχεση, τι σόϊ δίκες είναι; Κι αυτός που έφτυσε μ' αυτόν τον τρόπο τον έλληνα πολίτη (γιατί φτυσιά είναι) τι μυαλό κουβαλάει για να μπορεί να μιλάει έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς και ξεδιάντροπα άδικες φίλε Ευώνυμε, το δείχνει η υπόθεση Σακκά (31 μήνες προφυλάκιση) κι οι συλληφθέντες με κλωτσιά στην πόρτα κάτοικοι στις Σκουριές. Το αποδεικνύει και το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός ήθελε εύσημα για τη σύλληψη. Τραγελαφικά πράγματα όσο κι οι απαθείς αστυνομικοί όταν οι άρτι αποφυλακισθέντες κλωτσούσαν δημοσιογράφους διαπράττοντας αδίκημα που επιφέρει αυτόφορο.
      Καλό μας απόγευμα!

      Διαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.