Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Χρήστης ο παιδοκτόνος, ψεύτικη ψυχολόγος, λίγη Κάνναβη ―κι όλα καλά;

Και ξαφνικά ο διαταραγμένος παιδοκτόνος παρουσιάζεται ως χρήστης εθισμένος. Κι η μάνα με «τσιγαρλίκια» (κάποτε ας πάψουν να γράφουν σαν τον Τσιφόρο, περνούν τα χρόνια), λες κι η Κάνναβη σχετίζεται με την παραμέληση ή τη δολοφονία. Βολικό;
 Σπρώχνουμε τα στυγερά εγκλήματα μακριά από μας αφού συμβαίνουν στο σκοτεινό κόσμο των «ναρκωτικών» ενώ ταυτόχρονα πουλάμε φύλλα και διαφήμιση με τον εντυπωσιασμό.
Πρωτοστάτησε ο Αντ1 μέχρι με διάγνωση από ψεύτικη ψυχολόγο που  τάχα τους παρακολουθούσε (την οποία δε γνωρίζει ο ΟΚΑΝΑ), οργίασαν οι κιτρινοσελίδες με τη μάνα με «τσιγαρλίκια» (ναι.. αυτή είναι η λέξη― δεν ξέρω πού τις βρίσκουν) λες κι η Κάνναβη σε κάνει δολοφόνο.

Ιδού δείγματα 
κι ακολουθεί η διαμαρτυρία μας, των Θεραπευομένων.

 Προκαλούν οι φωτογραφίες της μητέρας της Άννυ...


..ένα video που η ίδια η μητέρα προ καιρού ανήρτησε στα social media προκαλούν έκπληξη, καθώς σε αυτό η Didi, όπως τη φωνάζουν, φαίνεται να διασκεδάζει με δυο άνδρες σε μια κρεβατοκάμαρα, όπου μοιράζει και τσιγάρα μαριχουάνας.

Maria Aggelopoulou 
Το ότι στη συντριπτική πλειοψηφία των θανατηφόρων κακοποιήσεων παιδιών δεν συμμετέχουν χρήστες ή άνθρωποι εξαρτημένοι από οποιαδήποτε ουσία ή άνθρωποι με ψυχικά νοσήματα, περνάει απαρατήρητο. Απλά εδώ βολεύει να αποδώσουμε το έγκλημα σε κάτι τόσο "περιθωριακό" στοχοποιώντας αθώους γιατί κοστίζει η θεραπεία τους, ενώ το να βρίσκονται αμέσως αμέσως σε φυλακές ως "επικίνδυνοι" διευκολύνει τους πάντες:το κράτος που δεν πληρώνει, την κοινωνία που δεν θα τους δώσει δουλειά και το εμπόριο που δεν θα χάσει πελάτες.

Το άλλο το απίστευτο;

Γυναίκα που ισχυρίζεται ότι είναι ψυχολόγος του ΟΚΑΝΑ και παρακολουθούσε τον παιδοκτόνο πατέρα της 4χρονης Άννυ, ανέφερε το πρωί της Τετάρτης πως είχε εισηγηθεί στον εισαγγελέα να κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε το παιδί να μεγαλώσει με τους παππούδες του λόγω ακαταλληλότητας του υπάρχοντος οικογενειακού περιβάλλοντος.

Ωστόσο, η εισαγγελία τόνισε από τη μεριά της πως το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν είναι υπαρκτό και δεν ανήκει στον ΟΚΑΝΑ.

«Πήγα τέσσερις φορές στον εισαγγελέα και του παρήγγειλα να πάρει από τους γονείς την επιμέλεια της Άννυ. Τελευταία φορά που πήγα στον εισαγγελέα για τη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν πριν από πέντε μήνες. Τρία χρόνια παρακολουθούσα το ζευγάρι στον ΟΚΑΝΑ» ανέφερε στην τηλεόραση του Ant1 η Μαρία Καλογεροπούλου, η οποία υποστηρίζει ότι είναι ψυχίατρος στον ΟΚΑΝΑ.

Ανακοίνωση σχετικά με τις δηλώσεις της Μαρίας Καλογεροπούλου για τους γονείς της Άννυ και τα περί επανειλημμένης έκκλησής της προς την εισαγγελία για αφαίρεση της κηδεμονίας του παιδιού εξέδωσε ο ΟΚΑΝΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε συνέχεια της δημόσιας αναστάτωσης, που προκλήθηκε σήμερα μετά από δηλώσεις κάποιας κυρίας σε τηλεοπτικά κανάλια ότι ως ψυχίατρος του ΟΚΑΝΑ παρακολουθούσε τους γονείς της Άννυ Μπορισόβα και μετά από ενδελεχή έρευνα που διενήργησε ο Οργανισμός, σας ενημερώνουμε ότι:

»Στο ανθρώπινο δυναμικό του ΟΚΑΝΑ δεν υπάρχει ούτε υπήρξε ποτέ εργαζόμενη οποιασδήποτε ειδικότητας με το όνομα Μαρία Καλογεροπούλου. Από τον ΟΚΑΝΑ τηλεφωνικά αναζητήθηκε αλλά δεν βρέθηκε να υπάρχει το όνομα της κας Μαρίας Καλογεροπούλου ούτε στους Ιατρικούς Συλλόγους Αθήνας ή Πειραιά. 

»Από τα αρχεία του θεραπευτικού προγράμματος υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ δεν βρέθηκε να είναι μέλη ούτε ο πατέρας Στανισλάβ Μπακαρτζίεφ ούτε η μητέρα Ντιμιτρίνα Μπορισόβα. Ούτε βρέθηκαν αιτήσεις τους σε αναμονή για ένταξη στο πρόγραμμα υποκατάστασης. Τα ονόματά τους δεν βρέθηκαν, επίσης, σε κανένα αρχείο κάποιας άλλης δομής ή υπηρεσίας του Οργανισμού. 

Και από τους Θεραπευόμενους:

Daphne Chronopoulou Ο άνθρωπος έβρασε το παιδί δίχως ίχνη, έδωσε και συνεντεύξεις. Σας φάνηκε μαστούρης;
Οι ουσίες δεν επηρεάζουν μέχρι του σημείου να εγκληματήσεις.

Αν είσαι εγκληματίας ένα ποτό σε κάνει πιο τολμηρό, ένα καφές πιο δραστήριο, ένα γάρο να αναβάλεις, μια ζουζού να πεις άσε καλά είμαστε, ένα lsd να πεις θα το έκανα μα σήμερα είμαι ροζ δελφίνι κ.ο.κ. κ.ο.κ.  επ' απειρον μα καμιά ουσία δε σε κάνει δολοφόνο.

Ακόμη μια φορά τα ΜΜΕ, ακολουθώντας το δόγμα «καλή είδηση ίσον καμιά είδηση», κατασκευάζουν ένα θρίλερ όπου οι κακοί είναι πάλι οι 'τοξικοΜΑΝΕΙΣ'..... Που ρημάζουν και εγκληματούν, και μάλιστα με ειδεχθή τρόπο ένα τετράχρονο παιδάκι. Βγαίνουν  οι «καθαροί» συμπολίτες στα παράθυρα και με ύφος τραγωδού, σχίζουν τα ιμάτιά τους και ωρύονται κατηγορώντας τους εξαρτημένους για κάθε έγκλημα και κάθε ασχήμια της ανθρώπινης διαστροφής και κακίας.... Αλλά μέχρι εδώ και μη παρέκει...
Οι άνθρωποι που έχουν πρόβλημα εξάρτησης από ουσίες δε φυτρώνουν στο χωράφι του εγκλήματος και της παρανομίας, είναι τα παιδιά, οι μητέρες, οι πατέρες, οι φίλοι  του καθενός μας ....Του εργάτη, του εμπόρου, του δικηγόρου, του αστυνόμου,του δικαστή, της μονογονεϊκής οικογένειας ή της πυρηνικής, ,του αγρότη, του πλούσιου ή του φτωχού, του μορφωμένου ή του αμόρφωτου, του λαού ολόκληρου.
Με βομβαρδισμό τέτοιων εικόνων ίσως μοιάζει αντιφατικό που μέσα από το καθημερινό παιχνίδι με τον θάνατο όλοι οι εξαρτημένοι αγαπήσαμε με πάθος τη ζωή. Κι αυτό φαίνεται από την ευαισθησία μας προς τα παιδιά και τα ζώα... Πολλοί από μας όταν νιώσαμε ότι η παρουσία μας ήταν καταστροφική για τις οικογένειές μας, φύγαμε μακριά και βιώσαμε τη μοναξιά και τη δυστυχία ώστε να πληρώνουμε μόνο εμείς  για τα δικά μας λάθη.  Πολύ δε περισσότερο όλοι εμείς που μέσα από τα Προγράμματα δίνουμε ένα αγώνα ν'αποτινάξουμε αυτή την εξάρτηση.
Αλλά ποτέ δεν κάνατε είδηση όλους αυτούς τους εξαρτημένους, που νιώθοντας ενοχές απέναντι στον πόνο που προκαλούν στους δικούς τους, αυτοκτόνησαν για να τούς απαλλάξουν από το 'βάρος'. Επειδή  βέβαια πουλά η είδηση καλύτερα κι ας αποπροσανατολίζει από τις πραγματικές αιτίες που οδηγούν σε τέτοια φριχτά εγκλήματα..
Η τοξικοεξάρτηση είναι μια Ασθένεια, μια κοινωνική. Ο δήθεν «τοξικομανής» είχε πλήρη συναίσθηση των πράξεών του και για δύο ολόκληρες μέρες αφού δολοφόνησε το σπλάχνο του εν ψυχρώ  τεμάχιζε και έβραζε το κορμάκι του...
Καμιά ουσία δεν είναι ικανή να κάνει έναν άνθρωπο να ξεπερνά και το πιο άγριο θηρίο.

Όλοι εμείς,που βρισκόμαστε στα προγράμματα του ΟΚΑΝΑ νιώσαμε μέσα στην ψυχή μας αυτό το οδυνηρό συναίσθημα αποτροπιασμού γι' αυτό τον στυγερό έγκλημα που διαπράχτηκε και που έγινε (και γίνεται) προσπάθεια να αιτιολογηθεί με την «τοξικομανία». Η σχέση του παιδοκτόνου με τη εξάρτηση θα φανεί από την ιατροδικαστική εξέταση κι εξειδικευμένη γνωμάτευση κι όχι από την παραφιλολογία των ΜΜΕ που για λόγους εντυπωσιασμού διαφημίζουν εικόνες της μητέρας με «τσιγαρλίκια» σα να σχετίζεται η χρήση Κάνναβης με τη δολοφονία.

Καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια ενοχοποίησης του προβλήματος της εξάρτησης για το κάθε στυγερό έγκλημα που διαπράττεται. Ζητάμε μεγαλύτερη προσοχή και ευαισθησία στη χρήση γενικεύσεων που στιγματίζουν και απομονώνουν την κοινότητά μας.___

6 σχόλια:

  1. Αισχρά ΜΜΕ, τώρα μετά από τους χρήστες το ρίχνουν στην υποτιθέμενη ομοφυλοφιλική σχέση που έχει ο τρυφερός πατήρ. Ας βγουν να μας κάψουν όλους οι Παπαδάκηδες να ησυχάσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουμε και τέτοια;

      Ας μας κάψουν, ας μείνουν μόνοι τους να δούμε ποιος θα τους επευφημεί..

      Διαγραφή
  2. Οι κανίβαλοι των καναλιών γνωρίζουν καλά πως ακόμα και ο πιο φιλήσυχος άνθρωπος είναι γεμάτος αιματοβαμμένες ονειροπολήσεις βιώνοντας μια ζωή καταπιεστική, αντιηδονική και βίαιη, συσσωρεύει οργή. Βρίσκουν λοιπόν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία (με το απάνθρωπο αυτό περιστατικό) τα ΜΜΕ, να διοχετεύσουν οργή μεθοδευμένα σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως τοξικομανείς, ομοφυλόφιλους, μετανάστες. Το ξέσπασμα μιας μεγάλης μάζας αποξενωμένων και "νομοταγών" ανθρώπων πάνω στους άλλους τους πιο αδύναμους φέρνει «λύτρωση- εκτόνωση» μακριά και έξω από την εξουσία, που παρουσιάζεται ως «πατέρας – προστάτης» και τιμωρός. Αυτά τα κατώτερα ένστικτα ανακαλεί στην επιφάνεια και η ρητορεία του υφυπουργού Πανούση με την υπόσχεση του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών με τον δολοφόνο εντός των φυλακών. Φασιστικοποίηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απόλυτος εκφασισμός.
      Με τι ταχύτητα κι ευκολία το απέδωσαν σε όλες τις μειονότητες:
      Εθισμένος, Κάνναβη, μετανάστης, gay, ανύπανδρο ζευγάρι...

      Διαγραφή
  3. Κι εγώ ο αφελής που νόμιζα πως τέτοιο παραλήρημα με τις ουσίες το είχαν μόνο οι Αμερικάνοι (που σε κάνουν τρομοκράτη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.