Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

Δολοφονία Χιμπατζή στο Αττικό Πάρκο. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΑττικοΖωολογικοπαρκο

 Η δολοφονία του χιμπατζή που δραπέτευσε είναι άλλο ένα περιστατικό δολοφονίας σκλαβωμένου ζώου στο Αττικό Πάρκο. 


Δεν είναι το πρώτο.

2018 σκοτωσαν 2 τζαγκουαρ που απεδρασαν.

2022 εφυγαν (γλιτωσαν) 32 πουλια 

και 

2022 σκότωσαν χιμπατζή που απέδρασε.

#αττικο_παρκο

 

 

Θυμήθηκα ένα σπαρακτικό παλιότερο περιστατικό δολοφονίας γορίλα εξ αιτίας ενός μικρού παιδιού που είχε πέσει σε τάφρο στα κλουβιά με γορίλες αφού είχε σκαρφαλώσει ψηλό συρματόπλεγμα. Σας έχω το σύνδεσμο (αν αντέχετε) στον οποίο ακούγεται η μάνα να ουρλιάζει τάχα καθησυχαστικά μα τρομάζοντας τους γορίλες: ‘Η μαμά είναι εδώ’. 

Πού ήταν η μαμά όταν το τρίχρονο δραπέτευσε και σκαρφάλωσε και πήδηξε; Πού ήταν οι φύλακες; Πού είναι τα αναισθητικά;

 

Θυμήθηκα ένα άλλο με κάποιον που πηδά σε κλουβί με γορίλες κι η μαμά κρύβει βιαστικά το γοριλάκι μέσα στη σπηλιά. Ακόμα και φυλακισμένη, ακόμα κι αν ταΐζεται από ανθρώπους, γνωρίζει ποιος πληρώνει την ανθρώπινη βλακεία.

Η ανισότητα είναι προφανής.

Και η κτηνωδία μας.

 

Αν κάποτε είχαν οι ‘Ζωολογικοί Κήποι’ εκπαιδευτικό σκοπό σήμερα με την ποιότητα των video και την πρόσβαση σ’ αυτά, όσο και με τα φθηνά ταξίδια  το ‘έγκλημα φυλάκισης ζώων είναι μια περιττή βαρβαρότητα.

 

Σας καλώ να μην τα συντηρείτε.

Σας καλώ να μην επισκέπτεστε φυλακισμένα ζώα.

Σας καλώ να μην παρουσιάζετε στα παιδιά σας ως διασκέδαση την επίσκεψη σκλάβων.

 

Σας καλώ, τουλάχιστον, να πάψετε να τα σκοτώνετε.

Μ' ακούτε;


Το περιβάλλον των χιμπατζήδων στο Αττικό Πάρκο






Η είδηση




 

ΕΡΤ: ‘Hταν ο μεγαλύτερος από τους 9 χιμπατζήδες του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, ηλικίας 27 ετών και ύψους περίπου 1,60 μέτρα. Kατάφερε να περάσει πάνω από τα ψηλά ηλεκτροφόρα σύρματα και την τάφρο με το νερό που υπάρχει περιμετρικά και βγήκε εκτός του πάρκου. Δεν κατάφεραν να πιάσουν το ζώο και το θανάτωσαν.

Μάρτυρας  περιέγραψε ότι από τα μεγάφωνα δινόταν η οδηγία όλοι στο πάρκινγκ να μπουν και να κάτσουν μέσα στα αυτοκίνητά τους. Ο αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι τουλάχιστον 20 άτομα από το προσωπικό του πάρκου βγήκε έξω σε μια προσπάθεια να τον πιάσουν, ενώ ο χιμπατζής είχε ανέβει σε κολώνα ύψους τριών μέτρων.

Ο υπεύθυνος του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου Ζαν Ζακ Λεσουάρ επιβεβαίωσε ότι χρησιμοποιήθηκε πυροσβεστήρας που δεν περιλαμβάνεται στο «πρωτόκολλο» αλλά ήταν προφανώς μια προσπάθεια για να φοβίσουν το ζώο και να μπορέσουν να το πιάσουν.

Τελικά ελήφθη η απόφαση από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο να θανατώσουν τον χιμπατζή εξηγώντας ότι δεν μπορούσαν να του κάνουν αναισθητική ένεση, καθώς λόγω του όγκου του θα χρειαζόταν 15 λεπτά για να επιδράσει.

«Ντροπή σας»,  είναι το σχόλιο που συνοδεύει την είδηση της θανάτωσης σε αρκετές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 ______ 

Πολλές αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα προκάλεσε η αναγκαστική θανάτωση χιμπατζή ο οποίος κατάφερε να βγει έξω από τους περιορισμένους χώρους στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Η απόφαση ελήφθη από τους υπευθύνους του Πάρκου, οι οποίοι εξηγούν σε ανακοίνωσή τους ότι δεν μπορούσαν να του κάνουν αναισθητική ένεση, καθώς λόγω του όγκου του θα χρειαζόταν 15 λεπτά για να τον ακινητοποιήσει, χρονικό διάστημα που κρίθηκε απαγορευτικό για την ασφάλεια του κόσμου.

πρόεδρος του συλλόγου προστασίας άγριας ζωής ΑΝΙΜΑ, Μαρία Γανωτή, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Με Νέα Ματιά» τόνισε τη σημασία της τήρησης των κανόνων ασφαλείας ενώ είπε ότι σύμφωνα με τα πρωτόκολλα «αν φύγει τέτοιο ζώο το θανατώνεις». «Αλλά το θέμα είναι υπάρχουν οι συνθήκες ασφαλείας εκεί; είναι τέτοιες που να αποτρέπουν μια απόδραση; εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε» τόνισε η κ. Γανωτή. Επεσήμανε ότι οι συνθήκες διαβίωσης είναι άλλο πράγμα από εκείνες που αφορούν την ασφάλεια ενώ υπογράμμισε ότι υπάρχουν πρωτόκολλα και για τον τρόπο διαβίωσης των ζώων. Επίσης, όπως είπε: «υπάρχει και μια φιλοσοφική θεώρηση του αν μπορείς να έχεις ζώα σε ζωολογικούς κήπους ή όχι».


Σχόλια

Spiros Soulis

Να είσαι ένα υπέροχο πλάσμα, να σε έχουν μια ζωή φυλακισμένο, να καταφέρνεις να δραπετεύσεις και να σε δολοφονούν.

Κάθετα αντίθετος σε ζωολογικούς κήπους και πάρκα. Σταματήστε να τα επισκέπτεστε. Μην εκθέτετε τα παιδιά σε τέτοια βαρβαρότητα. 


live and let live

Κρίμα που έπρεπε να δολοφονηθεί ο alpha male χιμπαντζής για να ανοίξει η κουβέντα για το #αττικο_ζωολογικο_παρκο 

Κρίμα τα τόσα και τόσα πτώματα ζώων στον αστικό ιστό. Κρίμα για την κακοποίηση κατοικίδιων και ιπποειδων που καλά κρατεί. Εγκληματίες



ΤοΚωνσταντινάκιΤηςΚαρδιάςΣας

Την απόφαση για τη θανάτωση ενός χιμπατζή που ζήτησε την ελευθερία του την πήρε το #αττικο_παρκο. Εύχομαι την απόφαση για το οριστικό τέλος του Αττικού πάρκου να την πάρει - επιτέλους - ο κόσμος. Ούτε ένα εισιτήριο από σήμερα. Μη στηρίζετε τη σκλαβιά της άγριας ζωής.


Reader4ever 

Κοίτα τώρα τι κάθονται και κάνουν οι Ιάπωνες και περιμένουν το αναισθητικό να δράσει και άλλες βλακείες. Δεν θα ξέρουν τα αναβαθμισμένα πρωτόκολλα του #αττικο_ζωολογικο_παρκο φαίνεται, που λέει μπαμ και κάτω.



Θανάσης Θανασός





Ale kos


Ένας χιμπατζής δολοφονήθηκε σήμερα γιατί επιθυμούσε αυτό που επιθυμούμε όλοι μας.

Την ελευθερία του.

Από το να γίνεται έκθεμα για να το χαζεύουν χαζοτουρίστες, βγάζοντας φωτογραφίες με έναν σκλάβο, ίσως είναι καλύτερα έτσι.

Ελευθερία στα ζώα. 

Κλείσιμο στο #αττικο_παρκο




Vicky Vikaki

O Yann Martell είχε πει "Το πιο επικίνδυνο ζώο σε ένα ζωολογικό κήπο είναι αυτό που πληρώνει το εισιτήριο ". Συνέλθετε ορισμένοι και σταματήστε να επισκέπτεστε χώρους κράτησης, βασανισμού και δολοφονίας ζώων!! 

339882f6bed80e73ce148eb31942646f_x96.png

Π.Φ.Π.Ο

@pfpomospondia


ΟΛΟΙ  ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΚΗΠΟ 

ΑΎΡΙΟ ΣΤΙΣ 5 Μ.Μ. – 7:30 Μ.Μ.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΧΙΜΠΑΤΖΗ  ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

Η ΠΦΠΟ συμμετέχει , στηρίζεις καλεί όλους να είναι παρόντες .


 


1 σχόλιο:

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.