Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Νόμιμη άμβλωση ή κρεμάστρα;

 




 

Γνωστό πλέον: Η Αμερική φτερνίζεται, η Ελλάδα παίρνει αντιβίωση.

 

Το θέμα οι νόμιμες αμβλώσεις, υπόθεση τελειωμένη στη Ευρώπη και θέμα που δε θα είχαμε λόγο να συζητάμε αν δεν έβρισκαν κι εδώ αφορμή κάτι τρελοκαλόγεροι και κάτι θρησκόληπτοι να πουν απόψεις. 

 

Η σκληρή φεμινιστική απάντηση, εδώ και χρόνια είναι πως αν δεν έχεις μήτρα δεν έχεις λόγο για το τι θα κάνουμε με το σώμα μας. Είμαστε άνθρωποι, όχι παιδοποιητικές μηχανές.

Αν θεωρείς την αντισύλληψη δική μας υπόθεση, άσε μας να αποφασίσουμε. Αν όχι, κάνε πρώτα βασεκτομή κι έλα να τα πούμε. 

 

Πέραν των σκληρών κι οργισμένων απαντήσεων που προκαλεί το να ακούμε τρελοκαλογέρους να βγαίνουν σε κανάλια να μας συμβουλέψουν πως καλύτερα να γεννήσουμε, να βαφτίσουμε και μετά να σκοτώσουμε το παιδί παρά να κάνουμε άμβλωση, σας έχω νέα:

Νόμιμες ή παράνομες οι αμβλώσεις γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται.  Η νομιμότητα απλώς εξασφαλίζει την υγεία μας και την ελπίδα να κάνουμε παιδιά αργότερα αν θα θελήσουμε και όταν θα το μπορούμε.

Η παρανομία δεν εξασφαλίζει παρά επιστροφή στην κρεμάστρα ως εργαλείο έκτρωσης και στις βρεφοδόχους για να μαζεύονται από δρόμους τα ανεπιθύμητα βρέφη. 

Τέτοιο κόσμο θέλετε;

Δε θα σας κάνουμε το χατήρι.

 





από Ενικός

Με φόντο την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για την απαγόρευση του δικαιώματος στην άμβλωση – απόφαση που θέτει σε κίνδυνο εκατομμύρια γυναίκες και απειλεί το δικαίωμα αυτοδιάθεσης στο σώμα τους, ένας… ιερέας τοποθετείται για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου στην Πάτρα και την αντιπαραβάλει με τις εκτρώσεις.

Μάλιστα κάπου εκεί ενδιάμεσα σε αυτά που λέει, ο ιερέας αναφέρει και λόγια του Άγιου Παΐσιουο οποίος σύμφωνα με τον ίδιο, κήρυττε πως είναι προτιμότερη η παιδοκτονία από την έκτρωση.

«Είναι προτιμότερο λέει η γυναίκα να γεννήσει το παιδί της να το βαφτίσει και μετά να το σκοτώσει, παρά να το σκοτώσει μέσα στη κοιλιά. Αλλά αγαπητοί μου αδελφοί βλέπετε, επειδή μας ελέγχει η συνείδηση και νομίζουμε ότι θα την καθησυχάσουμε, βγάλαμε όλο μας το μένος σε αυτή την ταλαίπωρη.....


Θυμίζω

Γυναίκα δε σημαίνει Μάνα ― Ακούτε ρατσιστές της γης; Αυγά δε σάς κλωσσάμε https://daphnechronopoulou.blogspot.com/2012/06/blog-post_04.html



ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Ο Καλόγερος:

https://twitter.com/enikos_gr/status/1541824514778173442?s=20&t=T8gRdxH6pTAUmrxXq8zE7A

https://www.enikos.gr/society/adianoiti-dilosi-ierea-gia-tis-amvloseis-toulachiston-i-pispirigkou-ta-gennise-kai-meta-ta-skotose/1823919/


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.