Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Η γελοιογραφία του Ηλία Μακρή, η ρατσιστική προπαγάνδα κι η Σάμος (εκόνες-σχόλια)


 


Γελοιογραφία του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή παρουσιάζει ως 'φιλέτο' το Ελληνικό και τους πρόσφυγες ως 'κατσαρίδες' που μας 'το χαλάνε'.

Είναι παλιά ρατσιστική παράδοση η συκοφάντηση του θύματος. Δεν είναι εύκολο ο άνθρωπος να εξοντώσει άνθρωπο γι αυτό πριν από κάθε είδους πόλεμο, σφαγή ή γενοκτονία επιστρατεύεται η προπαγάνδα με στόχο την ανθρώπινη ιδιότητα των θυμάτων.

Λέτε υπερβάλλω;
Αν το λέτε δε γνωρίζετε. Σας φέρνω δείγμα της ναζιστικής αντισημιτικής προπαγάνδας στην οποία βλέπουμε ίδιες εικόνες, ίδια επιχειρήματα. Οι Εβραίοι οι κουρελιασμένοι έκρυβαν σακιά με χρυσό στο γκέτο, έλεγαν, όπως και τώρα διαβάζουμε σχόλια για τα κινητά και τα πεντακοσάρικα των Σύρων. Απεικονίζονταν ως κατσαρίδες, ψείρες, επικίνδυνα κουνούπια, 'βάκιλλοι' που κατά το Χίτλερ στο Mein Kampf μόλυναν τους 'γερμανικούς πνεύμονες' ως 'φυλετική φυματίωση'. 

Σας φέρνω κι άλλα ρατσιστικά του ίδιου γελοιγράφου και δείγμα των ναζιστικών αντισημιτικών (δύο αρκούν για εδώ, μα θα βρείτε πάμπολλα γκουγκλάροντας). Πλάι σ' αυτά έρχονται πάντα τα στρατόπεδα. Γι αυτό μαζί φέρνω και φρέσκο video από τη Σάμο όπου στο στρατόπεδο λείπει ακόμα και το φαγητό.

Αυτά είναι εγκλήματα. Οχυρωνόμαστε πίσω από Κρίση και τις συνθήκες που υπογράφτηκαν μα το έγκλημα είναι εδώ μπροστά μας. Οφείλουμε να θυμόμαστε, οφείλουμε να συσχετίζουμε, οφείλουμε να αντιδρούμε.
Χάρης Ζάβαλος
Μετα τον Χαντζοπουλο, ο Ηλιας Μακρης της Καθημερινης (που αλλου αλλωστε αν οχι στην Καθημερινη), παρομοιαζει τους προσφυγες που μενουν προσωρινα εκει σαν κατσαριδες.
ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ.
Οπως δλδ αποκαλουσαν οι Χουτου τους Τουτσι πριν τους δολοφονησουν στην Ρουαντα.
Οπως δλδ λεγαν οι Ναζι τους Εβραιους πριν τους δολοφονησουν.
Και αυτοι οι ανθρωποι που αποκαλουν ανθρωπους που εχουν ερθει απο εμπολεμη ζωνη, κατσαριδες, ειναι εξω κ ελευθεροι, μιλωντας στου Πρετεντερη το κονακι για περιορισμο της ελυθεριας του λογου.
Η σοβαρη χρυση αυγη ειναι εδω κ ειναι παρεα με τον Μπαμπη, τον Αρη, τον Ηλια κ τα αλλα παιδια του Αλαφουζου.
Κ λεγαμε οτι το προηγουμενο σκιτσο του Χαντζοπουλου επιασε πατο.
Ποσο λαθος κανουμε καθε μερα που περναει.
Dimitris Southbound Backlit Αυτοί γενικά κυκλοφορούν ελεύθεροι ε?
Panos Sklias όχι μόνο ελεύθεροι.
Νομίζουν πως είναι κι οι "νόμιμοι εκφραστές του ηθικού ευρωπαϊσμού" με το μίσος που ξερνάνε.
Άλλο αν βέβαια σε κάποιες χώρες της ΕΕ θα διώκονταν για τέτοια δημόσια ρητορική ρατσιστικού μίσους μέσω του τύπου.


Daphne Chronopoulou 
ιδού ο παραλληλισμός με Αντισημιτική προπαγάνδα.
Πολωνία, αφίσες και γελοιογραφίες προπαγάνδας εικονογραφούσαν τις αντισημιτικές ρήσεις του Mein Kampf στο οποίο οι Εβραίοι παρομοιάζονται με 'βάκιλλους', ψείρες, κατσαρίδες και γενικώς έντομα που μολύνουν τους 'γερμανικούς πνεύμονες' ως 'φυλετική φυματίωση'. 





Ηλία Μακρή:
Επειδή νέος στόχος μας έγιναν οι αλληλέγγυοι



Δεν ήταν μόνο αυτό με τους «πιθηκόμορφους Κινέζους» του Τάκη Θεοδωρόπουλου, είχαμε κι άλλο... χτύπημα από την πάλαι ποτέ σοβαρή, αστική, δεξιά, εφημερίδα.
Ένα εμετικό σκίτσο του Ηλία Μακρή που μοιάζει σαν να παρομοιάζει τους πρόσφυγες με κατσαρίδες. Αν είναι δυνατόν. Δεν μπορεί να μην κατάλαβε το ολίσθημά του, το ρατσιστικό αυτό ολίσθημα. 
Πάνε καλά εκεί στην Καθημερινή; Έχουν τρελαθεί εντελώς; Πόσο ρατσισμός πια στην ιστορική εφημερίδα; Έχουν μπερδευτεί με τον Στόχο και το Μακελειό; Ή, μήπως, βγάζουν τώρα με την κρίση τον πραγματικό τους εαυτό; 
Είναι τόσο άθλια, σκίτσο και κείμενο, που πραγματικά σε κάνουν να απορείς
Σκίτσο Ηλία Μακρή: πρόσφυγες ως κατσαρίδες. Θεοδωρόπουλος: πιθηκόμορφος Κινέζος performer για εικαστικό Ai Wei Wei.

Έχουν τρελαθεί στην «Καθημερινή»; ‪http://www.efsyn.gr/arthro/ehoyn-trelathei-stin-kathimerini  Άλλο -άθλιο- ρατσιστικό σκίτσο, από τον Ηλία Μακρή τώρα. Ούτε ο «Στόχος» έτσι...

Αν διαβάζοντας το άρθρο Τ. Θεοδωρόπουλου στην Καθημερινή, δεν καταφέρατε να κάνετε εμετό, το σκίτσο αυτό βοηθάει.

Όταν οι υπάλληλοι του Αλαφουζέικου διαγωνίζονται μεταξύ τους σε ρατσισμό.
ΨΟΦΑΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
  Τασος 
ολοι για ψοφο ειμαστε,ετσι καιαλλιως. απλως καποιοι πληρωνονται...και ειναι χρησιμοι για τους αλλους,που και αυτοι ψοφανε

 ‪ Ο Μακρής χρήσιμος; Μόνα για τα αφεντικά του.‬
‪ Ενώ 1,2 εκ. άνεργοι άχρηστοι, να υποθέσω...‬

Τεράστια ξεφτίλα να δουλεύεις στον ίδιο χώρο με τον ρατσιστή Ηλία Μακρή στην Καθημερινή.-

Ο Ηλίας Μακρής ζήλεψε τη διασημότητα του Χαντζόπουλου

Ο Γάργαροςηδη φανταζομαι το διαλογο με Χαντζοπουλο"Ηλια κανε ενα σκιτσο να μη φαινομαι τοσο μουνοπανο ρε συ‬






________________________________________________________________
Και επειδή μιλάμε για Ιστορία, υπενθυμίζω και τα πιο παλιά πιο κοντινά με τους Μικρασιάτες και άρθρο εφημερίδας που μιλά για κάποιους που τους εκμεταλλεύονταν.
Κι ένα πιο κοντινό ακόμα, σύγχρονη γερμανική γελοιογραφία στην οποία ο τεμπέλης Έλληνας ο βρωμερός ζητιανεύει απ' την Ευρώπη. 






____________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.