Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Καταγγελία νεοσύλλεκτων ναυτών: Βύσματα, hot spots κι Αίμα-τιμή-Χρυσηαυγή




Η καταγγελία καψονιών στο στρατό τιμωρήθηκε με δυό χρόνια φυλακή.
Όμως το δίκτυο Σπάρτακος συνεχίζει να καταγγέλλει καψόνια  βύσματα, ληγμένες τροφές, άρνηση να δοθούν είδη καθαριότητας .

Επίσης ενημερώνει τους φαντάρους πως υπάρχει κι ο δρόμος  της Άρνησης Εκτέλεσης Παράνομων Διαταγών, όπως αυτές που αφορούν τις Μεταθέσεις-Αποσπάσεις-Υπηρεσίες ΣΤΑ HOT SPOT ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ. 

Από το

«ΑΙΜΑ-ΤΙΜΗ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»: Πράγματα και θαύματα στο Κέντρο Εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού στο Κανελλόπουλο



Μια μόλις μέρα μετά την εξοργιστική τρομοκρατική επίθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της αστικής τους δικαιοσύνης εναντίον της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ με την καταδίκη σε 2χρονη φυλάκιση μέλους της επειδή καταγγείλαμε τα καψόνια. 
Φτάνει αυτή η επιστολή καταγγελίας συναδέλφων ναυτών που αποδεικνύει ότι τίποτε δεν έχει αλλάξει στις Ένοπλες Δυνάμεις από την πολιτική ηγεσία των Καμμένου-Βίτσα: βύσματα, χώσιμο, ληγμένο φαγητό, αυθαιρεσία και φασιστικά συνθήματα. 
Αυτά συμβαίνουν στο Πολεμικό Ναυτικό και στο Κέντρο Εκπαίδευσης του Νεοσυλλέκτων στο Κανελλόπουλο, δίνοντας μια σαφή απάντηση  σε όσους διαδίδουν ότι «ο Στρατός άλλαξε, είναι πιο δημοκρατικός, δεν γίνονται αυθαιρεσίες».
Καταγγελία  νεοσύλλεκτων ναυτών που έφτασε  στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων
Συνθήκη πρώτη που ακόμη και τα στελέχη αναπαράγουν είναι το ότι σε αυτή την σειρά υπάρχουν δεκάδες για να μην πούμε εκατοντάδες βύσματα που οι ‘’δικοί’’ τους συνέχεια ενοχλούν με τηλέφωνα…
Συνθήκη δεύτερη. Οι εγκαταστάσεις και τα μαγειρεία είναι σε τραγική κατάσταση. Βρωμιά και κατσαρίδες είναι παντού, ενώ τα καθαριστικά που υπάρχουν δεν φτάνουν ούτε για να καθαριστεί ένα τετραγωνικό.
Όταν ζητήσαμε καθαριστικά και συνάδελφοι παραπονέθηκαν, η απάντηση που λάβαμε ήταν: Αυτά διαθέτει ο στρατός, εδώ είναι στρατός δεν παραπονιέσαι, μόνο εκτελείς, δεν είσαι Έλληνας πολίτης .
Συνθήκη Τρίτη και γεγονός : Ο διοικητής του στρατοπέδου έστειλε ναύτες σε έναν εγκαταλελειμμένο θάλαμο, με μούχλα, βρώμικο κλπ και τους ζήτησε να καθαριστεί τόσο που να μυρίζει σαπούνι. Οι συνάδελφοι ενημέρωσαν ότι  για να καθαριστεί θέλουν τρίψιμο οι τοίχοι, βάψιμο και άλλα. Ο διοικητής είπε ότι δεν υπάρχουν λεφτά για κάτι τέτοιο και τους πίεσε να το κάνουν με ότι έχουν μέχρι να μυρίσει σαπούνι. Οι συνάδελφοι καθάρισαν τόσο πολύ που στο τέλος έτριψαν και τους τοίχους με σαπούνι για να μυρίζει όπως τους ζητήθηκε…
Ακόμη ένα περιστατικό αυθαιρεσίας της διοίκησης συνέβη όταν βρέθηκε ένα καμένο στρώμα σε χώρο που δεν πηγαίνουν ναύτες και είναι εγκαταλελειμμένος  και την πλήρωσαν όλοι οι συνάδελφοι κάνοντας ασταμάτητες μεταβολές .
Συνθήκη τέταρτη: Δε δίστασαν να μας μοιράσουν ληγμένες συσκευασίες τροφίμων στο δεκατιανό.
Συνθήκη Πέμπτη: Στο στρατόπεδο υπάρχουν  λογικές ξενοφοβίας, ρατσισμού και ομοφοβίας που έχουν εκφραστεί και με γεγονότα. 
Κατά την πρόβα για την παρέλαση της ορκωμοσίας στο τμήμα της ομάδας κωπηλασίας 2-3 άτομα φώναζαν δυνατά «Αίμα-Τιμή-Χρυσή Αυγή» κάτι που παραξένεψε πολύ κόσμο, αλλά σιγοντάριζαν οι διμοιρήτες που είναι στελέχη-εκπαιδευτές .
Ενώ δεν είναι λίγες οι επιθέσεις που γίνονται στους συναδέλφους που είναι Έλληνες-μουσουλμάνοι τόσο από τα στελέχη όσο και από φαντάρους με την κατηγορία του ότι «δεν είναι Έλληνες και γιατί ήρθαν στρατό», πολλές φορές μάλιστα κάνοντας και τους ‘’παλικαράδες ‘’ εις βάρος τους. Επίσης, λόγο της εμπλοκής του στρατοπέδου στην σίτιση των προσφύγων στο χοτ σποτ του Σχιστού ( 1300 μερίδες φαγητού προσφέρει) η ακροδεξιά αφήγηση για το μεταναστευτικό κερδίζει όλο και μεγαλύτερο έδαφος.
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους να βγουν μαζικά Παραπονούμενοι. Να διεκδικήσουν μαζικά και αποφασιστικά τα δικαιώματα τους.  Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δεν είναι υπεύθυνοι για το χώσιμο μας. Υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που Στρατιωτικοποίησε την αντιμετώπιση του Προσφυγικού Ζητήματος, μια κατασταλτική επιλογή που αποτελεί την συνέχεια της τεράστιας εμπλοκής του Πολεμικού Ναυτικού σε όλους τους βάρβαρους πολέμους του ΝΑΤΟ και του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ.
Θέλουμε να τονίσουμε στους συναδέλφους ότι υπάρχει και άλλος δρόμος. Είναι η Άρνηση Εκτέλεσης Παράνομων Διαταγών, όπως αυτές που αφορούν τις Μεταθέσεις-Αποσπάσεις-Υπηρεσίες ΣΤΑ HOT SPOT ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ.  Συνάδελφοι, ήδη φαντάροι από μονάδες της Αττικής και της Θεσσαλονίκης έχουν βγει Παραπονούμενοι και έχουν Αρνηθεί να εκτελέσουν υπηρεσίες στα  HOT SPOT. Παρά το γεγονός ότι αρχικά οι διοικήσεις των μονάδων επιχείρησαν να τους τρομοκρατήσουν, απειλώντας τους με Στρατοδικείο. Γρήγορα η αποφασιστική τους στάση υποχρέωσε τους διοικητές να αναθεωρήσουν τις αποφάσεις τους και να τους απαλλάξουν από τις υπηρεσίες που παραβιάζουν τα δικαιώματα μας και το Σύνταγμα.   

ΟΔΗΓΙΕΣ: ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΘΕΣΗ-ΑΠΟΣΠΑΣΗ-ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΑ HOT SPOT ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΜΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. 
Μόνο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των ΝΑΖΙ στρατιώτες χρεώθηκαν και υποχρεώθηκαν στο ρόλο του Ανθρωποφύλακα. Δεν θα γίνουμε εμείς, ούτε ως Δωρεάν Εργατικό Δυναμικό ούτε ως Προσωπικό Λειτουργίας-Φρούρησης στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης, ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ στην εκμετάλλευση-καταπίεση-φυλάκιση-διαλογή Προσφύγων-Μεταναστών, Δυνάστες και δεσμοφύλακες των ανθρώπων της τάξης μας.  Και με υπευθυνότητα ενημερώνει τι προβλέπει το Σύνταγμα, ποιο είναι το όριο των υπηρεσιών που προσφέρει ο Στρατευμένος στο πλαίσιο της Υποχρεωτικής Στράτευσης: 
Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ. Σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 6 του Συντάγματος, κάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της χώρας. Εκεί αρχίζει και τελειώνει κάθε υποχρέωση, αλλά και δικαίωμα, των στρατευμένων και του στρατού γενικότερα. Στην άμυνα της χώρας απέναντι σε ενδεχόμενη στρατιωτική απειλή.
Οι πρόσφυγες δεν αποτελούν απειλή για τη χώρα ούτε συντρέχει νόμιμος λόγος άμυνας της χώρας έναντι των προσφύγων. Αντιθέτως, αποτελεί καθήκον για τις πολιτικές αρχές της χώρας, η παροχή ασύλου στους πρόσφυγες και η προστασία της ζωής, της υγείας και της ασφάλειάς τους.  Σύμφωνα με τη συνθήκη της Γενεύης, η πρόσφυγες έχουν απόλυτο δικαίωμα ελεύθερης διέλευσης και προστασίας της ζωής και της ασφάλειάς τους, από κάθε χώρα στην οποία εισέρχονται. Στο καθήκον της προστασίας τους, η Ελλάδα έχει δεσμευτεί συνυπογράφοντας τη συνθήκη αυτή και άλλες διεθνείς συνθήκες που αποτελούν πλέον διεθνές δίκαιο υποχρεωτικό για όλες τις χώρες που συνυπέγραψαν. Πρόσφατες επιμέρους συνθήκες, δεν μπορούν να αλλάξουν τα προβλεπόμενα στη σύμβαση της Γενεύης, δεδομένου ότι αυτά έχουν περιβληθεί τον ανώτατο Συντακτικό τύπο, έχουν συμπεριληφθεί στο Σύνταγμα της χώρας και έχουν αυξημένη τυπική ισχύ.
Στο δε ελληνικό Σύνταγμα, ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν απόλυτης προτεραιότητας υποχρέωση της πολιτείας και θεμέλια λίθος του δημοκρατικού πολιτεύματος. Επιπλέον, η αποστολή στρατευμάτων εντός της χώρας και η ανάθεση σ’ αυτά πολιτικών καθηκόντων, παραβιάζει τον πυρήνα του Συντάγματος και οπισθοδρομεί την πολιτική κατάσταση της χώρας σε περασμένες, μαύρες δεκαετίες, πριν από την αποκατάσταση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Κανένας νόμος δεν μπορεί να καταλύσει την κοινοβουλευτική δημοκρατία και να αναθέσει στο στρατό πολιτικά καθήκοντα. Για την αποφυγή ακριβώς τέτοιων διολισθήσεων, ο Συνταγματικός νομοθέτης προέβλεψε το άρθρο 120 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο, «Η τήρηση του Συντάγματος, επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων».
Συνεπώς, η αποστολή στρατιωτικών τμημάτων για οποιονδήποτε σκοπό, πολλώ δε μάλλον, με σκοπό την άσκηση κατασταλτικών πολιτικών ή καθηκόντων περιορισμού και περιφρούρησης προσφύγων, αποτελεί πράξη παράνομη και αντισυνταγματική, καθώς παραβιάζει πλείστες όσες διατάξεις της εγχώριας και διεθνούς νομοθεσίας. Επιπλέον δε, η χρήση του στρατού για την άσκηση πολιτικών καθηκόντων, παραβιάζει τον πυρήνα του δημοκρατικού πολιτεύματος.  Συνεπώς, νομίμως και κατ’ άσκηση συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων, οι στρατευμένοι μπορούν να αρνηθούν την άσκηση οποιουδήποτε καθήκοντος σχετίζεται με την υπηρεσία στα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων (στους οποίους, ειρήσθω εν παρόδω, οι πολιτικές αρχές της χώρας, οφείλουν να εξασφαλίσουν ελευθερία, υγιεινή και ασφάλεια από κάθε επιβουλή).  Επιπλέον, οι στρατευμένοι, πρώτοι απ’ όλους τους πολίτες, δύνανται νομίμως να αρνηθούν παράνομες και αντισυνταγματικές διαταγές, σε εφαρμογή του άρθρου 120 του Συντάγματος.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437    diktiospartakos.blogspot.com

2 σχόλια:

  1. Και είναι πάρα πολλά ακόμα. Και δε φαντάζεσαι πόσα λεφτά μπορούν να βγάλουν τα στελέχη από παράνομες δραστηριότητες. Όσοι είχαν κάποιο πόστο στο στρατό τα ξέρουν από πρώτο χέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο φαντάζομαι..
      Αλλά ο θαυμασμός μου για την ομάδα του Σπάρτακου είναι πολύ μεγάλος. Οι πρώτοι που επιμένουν να αποκαλύπτουν και να ασχολούνται παρά τα πολλά εμπόδια και προβλήματα που βάζουν στο δρόμο τους
      αγαπητέ Πρόεδρε.

      Διαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.