Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Στον Τραμπ τα 'γατάκια' #pussyhat #Inaug2017 #WomensMarch

    

«Άμα είσαι διάσημος σ' αφήνουν να τις αρπάζεις/χουφτώνεις από το 'γατάκι'» (grab them by the pussy) είπε ο Ντόναλντ Τραμπ χρησιμοποιώντας τον πολύ συνηθισμένο ευφημισμό. Ο Τραμπ που ακόμα και όταν μιλάει για την κόρη του τη σιλουέτα της παινεύει, ο Τραμπ ο ωμά κι αναχρονιστικά φαλλοκράτης που ορκίζεται  νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ.
Χιλιάδες γυναίκες αντιδρούν σκοπεύοντας, για την Ορκωμοσία, να φορέσουν ροζ σκουφάκια με αυτιά γάτας. Είναι το 'Σχέδιο Γατάκι' το Pussy Project και σας φέρνω εικόνες, πληροφορίες, πατρόν πλεξίματος και συνδέσμους προς την ιστοσελίδα όπου έχει πολύ περισσότερα και χάρτη live με όλα τα σκουφάκια.

Στο ρεύμα του @PussyhatProject, όπως θα δείτε από τις φωτογραφίες, συμμετέχουν και άνδρες και σκύλοι.



Ένα ροζ σκουφάκι με αυτιά γάτας κατά του Ντόναλντ Τραμπ: έπειτα από ένα λογοπαίγνιο χιλιάδες γυναίκες το Σάββατο στην Πορεία των Γυναικών που είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί την επομένη της ορκωμοσίας του Αμερικανού προέδρου, θα το φορούν. 
«Είναι περισσότερο από ένα σύμβολο κατά του Ντόναλντ Τραμπ, είναι σύμβολο της ενότητάς μας», «μια έκκληση σε δράση» για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, εξήγησε η Γουέντι Πις, η οποία μαζί με περίπου 20 ακόμη γυναίκες πλέκει τα σκουφάκια αυτά σε μια μπουτίκ του Μανχάταν, The Knitty City.
Η επιχείρηση αυτή πλεξίματος ξεκίνησε από την Καλιφόρνια. Ήδη περίπου 60.000 σκουφάκια είναι έτοιμα και χιλιάδες ακόμη αναμένεται να είναι ως το Σάββατο για την Πορεία των Γυναικών της Ουάσινγκτον, στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν και διασημότητες, όπως η Σερ, η Σκάρλετ Γιόχανσον και η Κέιτι Πέρι.
Τα σκουφάκια αυτά με τα αυτιά γάτας έχουν πάρει το όνομα «pussy hats», με σκοπό να κάνουν ένα λογοπαίγνιο με τη λέξη «pussy», που στα αγγλικά σημαίνει γάτα αλλά με αναφορά και στο αιδοίο.
Τη λέξη αυτή «pussy» είχε χρησιμοποιήσει ο Τραμπ στο βίντεο που είχε προκαλέσει σκάνδαλο όταν δημοσιοποιήθηκε τον Οκτώβριο, στο οποίο ακουγόταν να λέει ότι μπορεί να πληρώνει γυναίκες και να τις «χουφτώνει από το μ…».
«Δυστυχώς, πολλές απόssy εμάς έχει τύχει να τις “χουφτώσουν από το μ…”, και είναι σημαντικό να δείξουμε στην επόμενη κυβέρνηση ότι είμαστε ενωμένες», τόνισε η Πις.




(Οι σχετικές οδηγίες)
«Αναμένουμε έναν ωκεανό ροζ σκουφιών» στην Ουάσινγκτον, αλλά και στις διαδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ το Σάββατο, εξήγησε από την πλευρά της Μαξίν Λέβινσον, που διδάσκει πλέξιμο εδώ και χρόνια.









'Η θέση της γυναίκας είναι στην Αντίσταση',  by Hayley Gilmore ‪#WomensMarch 

_____________________
21 Ιαν '17, η επόμενη ημέρα με τεράστιες διαδηλώσεις για να μην ανατραπούν γυναικεία δικαιώματα όπως οι αμβλώσεις. Με σκουφάκια και γατάκια και πολλές 'nasty women' όπως χαρακτήρισε ο Trump την Χ. Κλίντον την ώρα που του μιλούσε.

Ήδη, πρώτη ημέρα υπό #Trump , εξαφανίστηκε η #LGBT σελίδα του Λευκού Οίκου.
Οι γυναίκες διαδηλώνουν σε όλες τις πολιτείες.





Σειρα εχουν τα ροζ τρίγωνα;
Εξαφανίστηκε η LGBT σελίδα του Λευκού Οίκου.

Εξαφανίστηκε η LGBT σελίδα του Λευκού Οίκου.

Και κάπως έτσι ξεκινά η μετάβαση στην εξουσία. Ξεκινώντας από την ιστοσελίδα WhiteHouse.gov όπου αρκετές σελίδες πλέον αλλάζουν ή εξαφανίζονται εντελώς – συμπεριλαμβανομένης και αυτής για τα γκέι, λεσβιακά, αμφί και τρανς δικαιώματα.Είναι μόνο μία ώρα που ο Τραμπ ανέλαβε την εξουσία και η ιστοσελίδα whitehouse.gov/lgbt έχει πλέον αντικατασταθεί με αυτήν που δείχνει τον απόηχο της μετάβασης του Τραμπ.

Σημειώνουμε ότι η διακυβέρνηση Ομπάμα εισήγαγε για πρώτη φορά σελίδα του Λευκού Οίκου όπου αναδεικνύονταν τα νομικά κεκτημένα στα LGBT δικαιώματα, ιστορικές αποφάσεις δικαστηρίων καθώς και σημαντικές πολιτικές αλλαγές για τα γκέι, λεσβιακά και τρανς δικαιώματα. Στην σελίδα ακόμη δινόταν έμφαση σε συγκεκριμένες καμπάνιες για τα γκέι δικαιώματα όπως την “It Gets Better” που σκοπό είχε να βοηθήσει όσα άτομα από την LGBT κοινότητα έδιναν την μάχη με σκέψεις ακόμη και αυτοκτονίας.

Αυτή η καμπάνια, ακόμη κατευθύνεται σε μία άλλη με τίτλο: “Strengthening Civil Rights”. Όμως, βέβαια, όλα αυτά πλέον θα αλλάξουν. Ωστόσο κάθε αναφορά σε LGBT έχει εξαφανιστεί.

Είναι αυτό απλά μέρος της μετάβασης και θα δούμε μία νέα σελίδα που θα έχει την στάμπα της έγκρισης του Τραμπ; Ποιος ξέρει… Η LGBT κοινότητα έχει εκφράσει τις ανησυχίες της για την Προεδρία Τραμπ, ιδιαίτερα δεδομένης της Αντιπροεδρίας του Pence, που ο ρόλος του ως Κυβερνήτης της Ιντιάνα, ήταν να αντιπαρατεθεί κάθετα με νομοθεσίες που προστάτευαν τους LGBT ανθρώπους.


Σε άλλα νέα, επίσης, το ίδιο συμβαίνει με την αντίστοιχη σελίδα του Λευκού Οίκου που αναφερόταν στην κλιματική αλλαγή. Και αυτή εξαφανίστηκε από τον Λευκό οίκο.
In related news, it appears all mentions of climate change have also been erased throughout the site.
Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με την δουλειά της διακυβέρνησης Ομπάμα για για LGBT δικαιώματα πιέζοντας εδώ.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.