Porta photo©by Pierre Couteau for DC

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017

Για γέλια ή για κλάματα; ‪#greek_NASA #Ελληνική_Διαστημική_Υπηρεσία


Τη δημιουργία Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας ανακοίνωσε το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, με νομοσχέδιο που, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, καταθέτει άμεσα στη Βουλή. Και γέλασε κάθε πικραμένος.
Άλλοι, ως γνώστες, επειδή ξέρουν ότι ήδη υπάρχουν σχολές αστροφυσικής και ήδη η Ελλάδα κατασκευάζει εξαρτήματα διαστημικών προγραμμάτων της Ε.Ε, κι άλλοι επειδή έχουμε πια πείρα κάτι τέτοιες ανακοινώσεις τι σημαίνουν.
Για μάς τους κυνικούς τέτοιες ανακοινώσεις, όπως κάθε ίδρυση μιας νέας κρατικής Α.Ε. την ώρα που οι παλιές πουλιούνται, δε σημαίνουν παρά προεκλογικές αερολογίες, προσλήψεις και ανόητες σπατάλες.
Μακάρι να έχουμε άδικο, δε λέω. Μα εν τω μεταξύ, πολύ γελάσαμε.

Σας φέρνω την είδηση, άρθρα και πάρα πολλά σχόλια και εικόνες (memes) που πιστεύω θα σας διασκεδάσουν.Για την πότε οι προσλήψεις;

-Κινητήρες;
-Τσεκ
-Καύσιμα;
-Τσεκ
-Τζόνι μπλέ;
-Τσεκ
-Μπινελίκια;
-Τσεκ
-Σιντί Πάολας;
-Τσέκ
-Εικόνισμα του Άι Γιώργη;

-Τσέκ

@DepressedPasok
Η Σελήνη είναι μονοεδρική;Θα κάνουμε πάλι καινούργια συκώτια

Φουΐτερ  Ελληνική διαστημική Υπηρεσία.
Δε μας έφτανε που τα κάναμε πουτάνα στη Γη ας πιάσουμε και το διάστημα τώρα

andreas karagkounisΆκουσαν στη Θεσσαλονίκη για την ‪#greek_NASA και γελάνε σε κάθε στάση του Μετρό

Yours Τα δρομολόγια για φεγγάρι θα αρχίσουν πιο γρήγορα από το μετρό Θεσσαλονίκης.

Οδηγός διαστημικού λεωφορείου με το χέρι έξω

Νέλλη-"Χιουστον, έχουμε πρόβλημα"

-"Η υπηρεσία μας λειτουργεί καθημερινά εννέα με μια. Ευχαριστούμε που μας καλέσατε

Συμφωνία Τουρκίας-Βρετανίας για Μαχητικό Stealth; Σιγά... θα ανακοινώσουμε κι εμείς Ίδρυση Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας


Η ΕΙΔΗΣΗ
Τη δημιουργία Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας ανακοίνωσε το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, με νομοσχέδιο που, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, καταθέτει άμεσα στη Βουλή.

«Πρόκειται για Ανώνυμη Εταιρεία, με την επωνυμία Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Εφαρμογών (ΕΚΔΕ), η οποία έρχεται να καλύψει το μεγάλο έλλειμμα της χώρας μας στον τομέα», τονίζεται χαρακτηριστικά, ενώ ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Παππάς, με δήλωσή του σημειώνει ότι «πράττουμε το αυτονόητο, γιατί είναι απλά αδιανόητο η χώρα μας να μη διαθέτει, σήμερα, διαστημική υπηρεσία». «Είναι αδιανόητο το γεγονός ότι, στο κοντινό παρελθόν και με ευθύνη των τότε κυβερνήσεων, “απεμπολήσαμε“, ουσιαστικά, τα δικαιώματά μας στο διαστημικό φάσμα», συμπληρώνει.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το υπουργείο:
«Με την εκτόξευση, φέτος, του δορυφόρου Hellas Sat, δημιουργούνται σημαντικές εμπορικές ευκαιρίες, που θα αξιοποιηθούν από μια εταιρεία διαστημικής πολιτικής αντίστοιχη με τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Το ΕΚΔΕ θα αναλάβει τη μίσθωση -με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια- των διαθέσιμων αναμεταδοτών που δεν θα αξιοποιηθούν από το ελληνικό Δημόσιο (για στρατιωτικές, τηλεοπτικές και άλλες εφαρμογές). Επίσης, έχει ιδιαίτερη σημασία η αξιοποίηση των ερευνητικών και επιστημονικών εφαρμογών που προκύπτουν από πολιτικές για το διάστημα (π.χ. εφαρμογές πολιτικής προστασίας: παρακολούθηση Γης, πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών, αυθαίρετης δόμησης κ.λπ.).
Το ΕΚΔΕ θα διασυνδεθεί ως κόμβος με σημαντικά ελληνικά και διεθνή ερευνητικά κέντρα, θα διασυνδέσει την έρευνα με την παραγωγή των ελληνικών επιχειρήσεων , θα διευκολύνει την αξιοποίηση εφαρμογών από την ΕΑΒ και τον Ελληνικό Στρατό, τη διεκδίκηση ερευνητικών προγραμμάτων και προγραμμάτων συμπαραγωγής οπλικών συστημάτων με τον Ελληνικό Στρατό, την ΕΑΒ και το ΝΑΤΟ, καθώς και την απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων για τη διαστημική έρευνα και τεχνολογία από την Ε.Ε. και διεθνείς διαστημικούς οργανισμούς. Η Ελλάδα θα επιδιώξει να καταστεί, επίσης, κέντρο προσέλκυσης εμπορικών εταιρειών που θα αιτούνται φάσμα στο διάστημα, κατά το πρότυπο άλλων χωρών (όπως η Κύπρος και η Μάλτα) οι οποίες αποκομίζουν σημαντικά τέλη».
«Η Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες δεν διαθέτουν Οργανισμό που να αξιοποιεί εμπορικά, επιστημονικά και ερευνητικά τα δικαιώματά της, ούτε την πληθώρα ερευνητικών και επιστημονικών εφαρμογών και πόρων που διαθέτει ο Ευρωπαϊκός Διαστημικός Οργανισμός (European Space Agency)», πρόσθεσε ο κ. Παππάς και υπογράμμισε:
« Είναι χαρακτηριστικό ότι: α) η Τουρκία έχει, πρόσφατα, δημιουργήσει το δικό της Οργανισμό Διαστημικής Πολιτικής, β) η Ελλάδα απλά απουσιάζει από τις συναντήσεις Υπουργών της Ε.Ε. αρμόδιων για τη διαστημική πολιτική και, γ) τα τελευταία 20 χρόνια, έχουμε δαπανήσει ως χώρα εκατοντάδες εκατομμύρια για τη συμμετοχή μας σε ευρωπαϊκά προγράμματα όπως –π.χ.- το Galileo, τα οποία δεν αξιοποιούμε, εξαιτίας της απουσίας εξειδικευμένου προσωπικού υψηλού επιπέδου που θα μπορεί να ανταποκρίνεται άμεσα για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου και την εκπροσώπηση σε επιτροπές της Ε.Ε. και του ΟΗΕ σχετικά με την ειρηνική χρήση του εξωατμοσφαιρικού διαστήματος»


Ναι, ωραία όλα αυτά, αλλά ας κάνουμε και μια υπηρεσία για την εξερεύνηση του μανδύα και του πυρήνα της γης, γιατί έχουμε μείνει πίσω και δεν είναι σωστό να απεμπολούμε δικαιώματα.Σατανικό σχέδιο των τρακοσίων της βουλής! Ετοιμάζουν απόδραση με διαστημικό λεωφορείο!!
ΔΗΑΔΟΣΤΑΙ!!1!1!!

Δημήτρης Κούρκουλας 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017,
Η ελληνική NASA και ο… Γκαγκάριν υπουργός μας

2 σχόλια:

  1. Το θέμα έχει και συνέχεια... Η ελληνική υπηρεσία διαστήματος θα είναι και το μέσω ώστε η Καλαμάτα να γίνει πόλη για ...διαστημικό τουρισμό. Μάλιστα η πόλη το συζητάει πολύ καιρό.
    Υπάρχει ένας της Νasa Παπαδόπουλος όπου διοργανώνει ομιλίες και εξηγει το όλο projeck. Mάλιστα ο Τατούλης (Περιφ. Πελοποννήσου) έχει ταξιδέψει και Αμερική για να συζητήσει μαζί του και σιγοντάρει στην ψήφιση του νομοσχεδίου ώστε η χώρα να αποκτήσει διαστημική υπηρεσία.
    Όλα αυτά βέβαια γίνονται γιατί απο πίσω υπάρχει τεράστια χρηματοδότηση 20 δισ. ευρώ του προγράμματος Gallileo της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εαν η Ελλάδα έχει διαστημική υπηρεσία ευέλπιστει να τσιμπολογίσει...(Τατούληδες, δημαρχαίοι κλπ κλπ). δείτε και εδώ: http://www.tharrosnews.gr/news/content/%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%B1%E2%80%A6-%CE%AD%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CF%8D%CE%BB%CE%B7

    ΑπάντησηΔιαγραφή