Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Το μάθατε, τ' ακούσατε το θλιβερό μαντάτο; #Free_Irianna #Free_Periklis #dnaconviction






Τ' ακούσατε, τα μάθατε τα θλιβερά μαντάτα;
Πλέον ας μη βαυκαλιζόμαστε.

Ζούμε στη χώρα που καταδικάζει σε φυλάκιση για συνεύρεση με αναρχικό, στη χώρα που ένα φτύσιμο (dna) μπορεί να κοστίσει την ελευθερία μας.
Θυμάστε εκείνο το άλλο με το dna σε καπέλο που κόστισε στον αθώο Τάσο Θεοφίλου 5 χρόνια από τη ζωή του  επειδή αποδείξεις δε χρειάζονται σε όποιον δηλώνει ή παντρεύεται αναρχικούς;

Καταλαβαίνουμε τι σημαίνουν αυτά;
Καταλαβαίνουμε πως αν ένας χαρακτηρισμός, ένα επίθετο, αρκεί για να καταδικαστούμε, είμαστε εμείς, τα παιδιά μας, οι φίλοι μας, οι Αναρχικοί του αύριο;

Καταλαβαίνουμε ότι καταδικάζονται άνθρωποι για τις ιδέες τους όχι σε βιβλία και ιστορίες άλλων καιρών αλλά τώρα κι εδώ που ζούμε;

Καταλαβαίνουμε ότι ένας χαρακτηρισμός κι όσα υπονοούνται από μια λέξη ―  π.χ. αναρχικός =ταραξίας = τρομοκράτης =επικίνδυνος ― εύκολα γίνεται εργαλείο καταστολής και  της αληθινής τρομοκρατίας που είναι a priori η τρομοκράτηση του πολίτη από τις δυνάμεις που έχουν εξουσία πάνω του;

Δεν είναι σχήμα ρητορικό, είμαστε όλοι εδώ στην Ελλάδα Ηριάννες και Περικλήδες. 

Φέρνω την είδηση (αν ζούσατε στον Άρη), 
φέρνω ενημέρωση και πολλά σχόλια με εικόνες (σοβαρά και σατιρικά).




Και επειδή βρε πανύβλακες δεν καταλαβαίνετε τίποτα από αστικό πολιτισμό, δεν δικάζουμε προθέσεις παρά μόνο εποδεδειγμένες ενοχές. Αλλιώς έρμαια είστε σε άνωθεν επιταγές. Όχι τάχα μου στην συνείδηση σας.


Ηρώ Διώτη

Και είπε ο δικαστής στα δύο παιδιά: «… αν κρίνει κανείς απ’ τα χείλη σας, θα καταδικαστείτε ασφαλώς, και μάλιστα σύντομα..»
Η Δίκη, Δυστοπικό μυθιστόρημα, Αθήνα, Οκτώβρης 2017

 Η πρόεδρος το μόνο που δεν ρώτησε την Ηριάννα ήταν που βρίσκονταν την βραδιά δολοφονίας του δικηγόρου Ζαφειρόπουλου.

Μάνος Σαν‏  Αθώος ο σύντροφος της Ηριαννας, ενοχη η ίδια για την σχέση της με τον αθώο
 «Αντικοινωνική συμπεριφορά» η Ηριάννα, σύμφωνα με το δικαστήριο. Να χαιρετάτε όποιον συναντάτε στο δρόμο. Η Δικαιοσύνη δεν αστειεύεται.

Spyros Merkouris‏   Ακίνδυνος ο δολοφόνος Ρουπακιάς και επικίνδυνη η ΑΘΩΑ Ηριάννα. Ρε νοιώθετε;

 και ποιά είναι η Ηριάννα για να την αποφυλακίσουμε; κανας μιζαδόρος πολιτικός

Καραφλομαλλιάς‏  Γιατί δηλαδή να αποφυλακιστεί η Ηριάννα; Τί έχει; 67% αναπηρία σαν τον Παπαγεωργόπουλο;


τό λέω από μικρή,
αλλά ως γνωστόν
οσα λέμε στην παρέα μας
μένουν μεταξύ μας.
οι δικαστές
(οπως οι γιατροί κάνουν αγροτικό)
θα επρεπε να βγάζουν κανά 6μηνο φυλακή





Mina Antonopoulou
 
Οι Δικαστες αποφασισαν η 29χρονη Ηριαννα (Υποψηφια διδακτωρ του Πανεπιστημιου Αθηνας), να παρεμεινει στη φυλακη επειδη ειχε σχεση με εναν Αναρχικο. Εαν ειχε σχεση με μιζες ισως να ηταν ελευθερη...



Ναι! η κατάργηση του τρομονόμου, του 187Α, είναι ο στρατηγικός στόχος
Μέχρι τότε όμως και παράλληλα ας ξέρουμε και ποιοί είναι οι εφαρμοστές του, Να ξέρουμε τα
 ΠΡΟΣΩΠΑ και τα ΟΝΟΜΑΤΑ των κ.κ. Εφετών και Εισαγγελέων, που έχουν αφήσει έξω να κυκλοφορεί όλο το σκυλολόϊ των ναζίδων και των επιχειρηματιών, αλλά είναι "σκληροί και άτεγκτοι" απέναντι σε δύο ανθρώπους, γιατί έτσι το θέλει η Αντιτρομοκρατική.
Μέχρι τότε λοιπόν
No Justice, No Peace!


Όχι στην έξοδο από την φυλακή είπε το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών στην Ηριάννα και τον Περικλή προκαλώντας ένταση μέσα στην δικαστική αίθουσα.

Το δικαστήριο αρνήθηκε να κάνει δεκτές τις αιτήσεις αναστολής έκτισης ποινής στους δύο καταδικασθέντες σε κάθειρξη 13 ετών για «συμμετοχή τους Πυρήνες της Φωτιάς», απόφαση που πυροδότησε σφοδρές αντιδράσεις από δεκάδες παρισταμένους που βρισκόταν στην αίθουσα.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Δεν χρειάζεται να επαναλάβω όσα είχα δηλώσει κατά την έκδοση της πρώτης απόφασης περί της αναστολής εκτέλεσης της ποινής των δύο πρωτοδίκως καταδικασθέντων. Όσα είχα αναφέρει ισχύουν. Το Δικαστήριο που εξέδωσε τη σημερινή απόφαση φέρει και το βάρος της ευθύνης της κρίσης του. Καλώ σε αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία τους πάντες αυτές τις ώρες».
«Το τραύμα στο κράτος δικαίου σήμερα δεν επουλώθηκε. Η Ηριάννα παραμένει στη φυλακή. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας με το ίδιο σθένος και την ίδια πεποίθηση ότι στο τελος η δικαιοσύνη θα θριαμβεύσει και η Ηριάννα θα αποδοθεί ελεύθερη στην κοινωνία», δήλωσε μετά την γνωστοποίηση της απόφασης ο συνήγορος υπεράσπισης της Ηριάννας, Θεόδωρος Μαντάς.
Η απόφαση η σημερινή κλείνει οριστικά την πόρτα στην ΗΡΙΑΝΝΑ για να επιστρέψει στο πανεπιστήμιο, για να επιστρέψει στην αληθινή ζωή. Ο χρόνος κατά τον οποίο η Ηριάννα θα παραμείνει στη φυλακή δημιουργεί κατ απόλυτο τρόπο αποκλεισμό από κάθε πανεπιστημιακή και ακαδημαϊκή προοπτική.
Όχι στην αναστολή εκτέλεσης της ποινής και για την Ηριάννα είχε εισηγηθεί νωρίτερα  ο εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας επισημαίνοντας πως κατά την κρίση του «δεν αποδείχθηκε ουδέν θεμελιωτικό γεγονός που να δικαιολογεί την αιτούμενη αναστολή».
«Το ζήτημα της ανεπανόρθωτης βλάβης δεν απεδείχθη. Η δυνατότητα παράτασης της διδακτορικής διατριβής είναι υπέρβαση δυσχέρειας αλλά όχι υπέρμετερη ή ανεπανόρθωτη βλάβη, εφόσον μπορεί να αντιμετωπιστεί με μία παράταση στο μέλλον», είπε ο εισαγγελέας για την 29χρονη Ηριάννα και πρόσθεσε πως η νέα αίτηση έπρεπε να στηρίζεται επί νέων γεγονότων.
Την απόρριψη επίσης της αίτησης αναστολής εκτέλεσης της ποινής των 13 ετών κάθειρξη που έχει επιβληθεί στον 33χρόνο Περικλή για την οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιά» είχε προτείνει ο εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, Γιώργος Γεράκης.
«Δεν διαφοροποιείται η κρίση με την οποία απορρίφθηκε η προηγούμενη αίτηση του κατηγορουμένου. Δεν απεδείχθη καμία επιδείνωση της υγείας του» επισήμανε ο εισαγγελέας της έδρας.
Νωρίτερα, στις επιπτώσεις που έχει στην πανεπιστημιακή της καριέρα και στη βλάβη που θα προκαλέσει η παραμονή της στη φυλακή για αδίκημα μάλιστα που δεν έχει διαπράξει αναφέρθηκε η Ηριάννα στο Πενταμελές Εφετείο που θα κρίνει τη δεύτερη αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής της όπως και την αντίστοιχη αίτηση του συγκατηγορουμένου της.
Όπως ανέφερε «έγινα ξαφνικά επικίνδυνη την πρώτη Ιούνη. Νωρίτερα, δύο φορές είχαν αρθεί οι περιοριστικοί όροι για να μεταβώ στο εξωτερικό για εργασία».
Παράλληλα, πρόσθεσε πως «χάνω ένα-ένα όσα είχα καταφέρει τα προηγούμενα χρόνια. Με έκριναν ένοχη με μοναδικό επιχείρημα μια συνάντηση φίλων του συντρόφου μου στο σπίτι του. Ο σύντροφός μου αθωώθηκε και εγώ βρίσκομαι στη φυλακή εδώ και πέντε μήνες. Είπαν ότι έχω σχέση με όπλα μέσω ενός DNA που αμφισβητείται από την επιστημονική κοινότητα από το 2013. Πίστευα πραγματικά και για αυτό πήγαινα με καλή πίστη στο πρωτόδικο δικαστήριο πως η αμφιβολία λειτουργεί υπέρ του κατηγορούμενου. Πέντε μήνες μετά την ενοχή μου και βρίσκομαι να ξυπνάω κάθε πρωί με το βάρος της αθωότητάς μου.... Όσα έχτιζα εννιά χρόνια καταστρέφονται».
Ως μάρτυρες κατέθεσαν ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών δύο καθηγήτριες Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίες επιβλέπουν τη διδακτορική διατριβή της 29χρονης. Υποστήριξαν ότι η εργασία της Ηριάννας ξεκίνησε με πολύ καλές προοπτικές, αλλά διεκόπη στο αρχικό στάδιο.
Να σημειωθεί ότι με την έναρξη της διαδικασίας, ο δικηγόρος της Ηριάννας, Θεοδ. Μαντάς, αναφέρθηκε στην αστυνομία που βρισκόταν εντός της αίθουσας. «Να δικάζουμε με ασπίδες και κράνη δεν το έχω ξαναδεί» είπε στο δικαστήριο, κάνοντας λόγο για «αστοχία» ως προς την εντολή «να καταλάβουν οι αστυνομικές δυνάμεις τα έδρανα των συνηγόρων». 



Μετά τον Εισαγγελέα Ιωάννη Προβατάρη, που στις 17 Ιουλίου εισηγήθηκε την παραμονή των δύο στη φυλακή, ο οποίος, εκτός από το ότι είχε προτείνει την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου και Παππά, εμπλέκετο και στην υπόθεση Siemens, κατά τη δεύτερη εκδίκαση της αίτησης αναστολής έκτισης της ποινής ένας άλλος Εισαγγελέας του οποίου το όνομα έχει εμπλακεί στην υπόθεση Siemens, ο Γεώργιος Γεράκης, ζήτησε να παραμείνουν Ηριάννα και Περικλής στη φυλακή.
Συγκεκριμένα, τον Αύγουστο του 2016 η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, είχε ασκήσει πειθαρχική δίωξη κατά του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρου Ντογιάκου και ακόμη δύο εισαγγελικών λειτουργών για τη μη μετάφραση σε δύο γλώσσες (γερμανικά και γαλλικά) του βουλεύματος για την υπόθεση Siemens, που είχε ως συνέπεια την επ' αόριστον αναβολή της δίκης.
Από τους άλλους δύο εισαγγελικούς λειτουργούς ο ένας ήταν ο Γεώργιος Γεράκης, που ζήτησε την παραμονή της Ηριάννας και του Περικλή στη φυλακή. Η δεύτερη ήταν η αντιεισαγγελέας Εφετών Αθηνά Θεοδωροπούλου.
Είχε προηγηθεί αίτηση ενός εκ των αλλοδαπών κατηγορουμένων στην αντιεισαγγελέα Αθηνά Θεοδωροπούλου για να προμηθευτεί τη μετάφραση του παραπεμπτικού βουλεύματος στη μητρική του γλώσσα.
Η αντιεισαγγελέας Θεοδωροπούλου, απαντώντας στην αίτηση του κατηγορούμενου, σημείωνε πως δεν είναι απαραίτητη η επίδοση της μετάφρασης, με το σχετικό έγγραφο να συνυπογράφει ο εισαγγελέας Γεώργιος Γεράκης.

Για δεύτερη φορά εισαγγελικός λειτουργός του οποίου το όνομα έχει εμπλακεί στην υπόθεση Siemens εισηγήθηκε δύο νέοι άνθρωποι να παραμείνουν στη φυλακή.




Πριν βγουν δηλώσεις συμπαράστασης από ΣΥΡΙΖΑ σε Ηριάννα και Περικλή να θυμίσουμε ότι ο τρομονόμος παραμένει άθικτος


«Η σημερινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, με την οποία απορρίφθηκαν, για δεύτερη φορά, οι αιτήσεις αναστολής εκτέλεσης της ποινής της Ηριάννας και του Περικλή, βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με το κοινό περί δικαίου αίσθημα και πλήττει κατάφωρα την εμπιστοσύνη των πολιτών στο θεσμό της Δικαιοσύνης» τονίζεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το κίνημα συμπαράστασης, στη χώρα μας και το εξωτερικό, από διανοούμενους, πανεπιστημιακούς, ανθρώπους των Γραμμάτων, των Τεχνών και του Αθλητισμού, συλλογικότητες και πολιτικές οργανώσεις, στέκεται στο πλευρό της Ηριάννας και του Περικλή μέχρι τη δικαίωσή τους», προστίθεται.


Ο Πολάκης έδωσε ένα πανανθρώπινο μήνυμα ελευθερίας σε κάθε Περικλή,Παντελή,Ηριάννα,Πολυάννα.Αλλά εσείς δεν τα καταλαβαίνετε αυτά

S L (Ιούλιος)
Βγαίνει η απόφαση του Εφετείου.
Έντρομη η κυβέρνηση δια του Κοντονή κάνει μια αστικά απαράδεκτη δήλωση (ότι θα ξαναγίνει αίτηση αναστολής λες και είναι ο δικηγόρος των παιδιών με νέα συνθεση δικαστηρίου,υπονοώντας στήσιμο) με μόνο σκοπό να κατευνάσει τους διαδηλωτές και να μην τα κάνουν λαμπόγυαλο. Φυσικά,οι διαδηλωτές,τον γράφουν στα παπάρια τους και τα κάνουν λαμπόγυαλο.
Βγαίνει λοιπόν τώρα η αντιπολίτευση και μιλά για νέα απροκάλυπτη παρέμβαση στη δικαιοσύνη,δικαίως.
Τέτοιους άχρηστους,χρόνια είχε να δει η εξουσία.




Μικρό δείγμα




Μοναστηράκι συγκέντρωση για την #ΗΡΙΑΝΝΑΒΛ
ΜΑΤ στο μετρό.
    








Μπορεί να προκάλεσε έκπληξη το σκεπτικό της απόφασης, που στήριξε την ενοχή της Ηριάννας κ του Περικλή και σε περίεργα ταξίδια στη Βαρκελώνη, αλλά φευ! υπάρχει και σχετική νομολογία επ'αυτού, όπως θύμησε ο συνάδελφος Άρης Κωνσταντάκης.
Πριν κάποια χρόνια, στο Τρομοδικείο του Κορυδαλλού κάποια καταδικάστηκε, ως τρομοκράτισσα, σε 1.700 χρόνια!!! κάθειρξης (τι να μας πουν τα 13..), επειδή πήγε να "κρυφτεί" στη Μύκονο!!!!!! όπου έπιασε για μήνες κανονική δουλειά με ένσημα!!!!
Δικαστική Εξουσία είναι αυτή, ότι θέλει κάνει, σε αγαστή συνεργασία με την Εκτελεστική και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του Κράτους



από 16/07/2017



Η υπόθεση της Ηριάννας Β.Λ. έχει ανοίξει μια συζήτηση και στον επιστημονικό χώρο. Η επιστολή συμπαράστασης Βιολόγων/Βιοεπιστημόνων είναι κομμάτι της αυθόρμητης κινητοποίησης από ετερογενείς χώρους με αφορμή μια καταφανή αδικία με αυταρχικά χαρακτηριστικά και αποτελούν ένα μάλλον σπάνιο φαινόμενο μεγάλης κινητοποίησης Ελλήνων επιστημόνων. Η επιλογή τους να παρέμβουν με σχολιασμό της επικαιρότητας και να αναδείξουν τα θεσμικά κενά προέκυψε από το τεράστιο αντίκτυπο που είχαν οι θεσμικές ελλείψεις στην ζωή μιας νέας κοπέλας. Είναι λοιπόν αναγκαίο η αδικία στο πρόσωπο της Ηριάννας να ανατραπεί και να διαμορφωθεί επιτέλους το πλαίσιο στον τομέα της γενετικής ώστε να αποτραπούν ανάλογες περιπτωσεις κακοδικίας στο μέλλον.



 Moraitopoulos Apost.  Ελεύθερος κι ο Ανδρέας Μαρτίνης, στο σπίτι του, υπό ιατρική παρακολούθηση, η Ηριάννα βέβαια όχι.


Αποφυλακίστηκε ο Ανδρέας Μαρτίνης. Προφανώς δεν πήγε ποτέ Βαρκελώνη.

el_ges 🍸  Ελεύθερος και ο Ανδρέας Μαρτίνης. Για λόγους υγείας φυσικά. Τελικά Ηριάννα εσύ φταις! Ποιος σου είπε να σφύζεις από υγεία;






Σε άλλα νέα η χρυσαυγιτισσα Σκορδέλη 3 χρονάκια για μαχαίρωμα κι ελεύθερη. Κάπως γέρνει η θεωρία των 2 άκρων.

Παιδιά δεν πάμε κι ενα #free_periklis? Δεν είναι μόνο η Ηριάννα #DNAconviction

ΑντιδραΦΕΚς‏  Αν ο γεμιστηρας είχε βρεθεί στο Noor1 θα ζητούσαν και συγγνώμη

Κυρά Φώτω‏   Καθάρματα της δικαστικής έδρας οι ζωές μας δεν είναι ζαριές, να φέρνετε 3-2 να κλέβετε τον ήλιο των ανθρώπων!

Olga Koum‏  Να φτύσουμε κανέναν φασίστα, να περισυλλεξουν το DNA κ να μας φορτώσουν κ τα πάθη του εμφυλίου


















1) Η πειθαρχική δίωξη του εισαγγελέα Γεράκη (υπόθεση Ζήμενς) που βρίσκεται; Ολοκληρώθηκε; Αποτέλεσμα;
2) Ο ομολογημένα δολοφόνος του Φύσσα που βρίσκεται έξω είναι ο ακίνδυνος και η Ηριάννα η επικίνδυνη;
3) Αν σε πηδήξει κι ο κατής σε ποιόν θα πας να δικαστείς;

o Di  🏳‍🌈‏ @jodigraphics15  Η Ηριάννα & ο Περικλής δεν είναι φυλακή γιατί είναι ένοχοι, αλλά για να φοβάσαι εσύ, μέχρι να έρθει η σειρά σου

2 σχόλια:

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.