Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

Ευαισθητοποίηση για τους θανάτους από υπερβολική δόση οπιοειδών



65.000 ζωές το χρόνο χάνονται από υπερβολική δόση οπιοειδών― επίσημα, βεβαίως, διότι ο αληθινός αριθμός των θυμάτων είναι πολύ ψηλότερος αν προσμετρηθούν κι οι περιπτώσεις που τα αίτια κρύβονται (από το φόβο συνεπειών, για λόγους οικογενειακούς κ.λ.). Κανένας δεν είναι αναλώσιμος, κάθε ζωή έχει αξία. Κάθε πρόωρος ξαφνικός θάνατος αφήνει πίσω κενό και πόνο, περισσότερα θύματα δηλαδή.

Χρόνια προπαγάνδας κι η ψευτοϊατρική παραφιλολογία που ταυτίζει τη χρήση με το θάνατο, έχουν καταφέρει να πείσουν ακόμα και χρήστες πως ο πρόωρος θάνατος είναι αναπόφευκτος για τους χρήστες οπιοειδών. Όμως δεν είναι έτσι.
Ο θάνατοι δεν είναι φυσική συνέπεια της χρήσης αλλά της Ναρκοαπαγόρευσης με την τιμωρητική πολιτική, την καταστολή και το φόβο γι αυτό και έχουν μειωθεί εντυπωσιακά (όπως και η διάδοση ασθενειών (HEPC, AIDS/HIV)] όπου εφαρμόζεται η Μείωση της Βλάβης, όπου ελέγχονται οι ουσίες που κυκλοφορούν στη Μαύρη Αγορά και όπου οι χρήστες και το περιβάλλον τους έχουν στη διάθεσή τους Ναλοξόνη. 
Πλησιάζει η 31η Αυγούστου, Διεθνής Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Υπερβολική Δόση (#ioad Ευκαιρία να ενημερωθούμε και να ενημερώσουμε σχετικά με τη Ναλοξόνη και τη Μείωση της Βλάβης.
Σας προσκαλώ από τώρα
διότι έπονται πολλά ενδιαφέροντα.

Επειδή κάθε ζωή έχει αξία.

________________________________________________
International Overdose Awareness Day 
 aims to raise awareness that the tragedy of overdose death is preventable.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.