Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

Πες τι σκεπτόσουν παλαβό γατί όταν τα άλλα όντα παίρναμε τα πέη; #InternationalCatDay





«Τι σκεφτόσουν κι έγινες έτσι, παιδάκι μου;», του λέω.
Από πάνω ρίγες αλλά στήθος λεοπάρ, γκρίζος με ένα λευκό αμυδρό τραγογενάκι που μεν προσδίδει μια σοβαρότητα αλλά για λίγο, αφού πιο κάτω είσαι ροζοτρίχης στην κοιλιά;
Πώς το έκανες αυτό Mon Chou Chou-Sue μικρό μου λαχανάκι*; Πού είχες το νου σου παλαβό γατί την ώρα που τα άλλα τα γατάκια έμβρυα συγκεντρώνονται για τις μεγάλες αποφάσεις: πώς θα γίνουν; 
Πλέοντας στο ζελέ του αμνιακού υγρού, καθώς η Μάνα Γάτα γουργουρίζει ρυθμικά, τα έμβρια δεν κοιμούνται. Εξασκούνται. Μαθαίνουν, το καθένα στη δική του φούσκα, να συγκεντρώνονται στα βάθη της θεσπέσιας ύπαρξής τους κι εκεί στη θαλπωρή του λατρευτού εαυτού τους αυτοσυγκεντρωμένα, έχουν δουλειά σημαντική, κι επείγουσα. Διότι εντός μονάχα 60 ημερών πρέπει πρώτα να μάθουν να αυτοσυγκεντρώνονται σα γιόγκι ώστε  να γίνουν οι επιθυμίες μάγια όταν θα οραματιστούν σχήματα-χρώματα που να προσδίδουν αυτό που στο καθένα, μέσα στην τύφλα του την κυριολεκτική, φαντάζει για απώτατη κομψότης κι ομορφάδα. 



Τέρας κομψότητος είναι κάθε γάτα. Αλλιώς δε θα επιβίωνε το ον το τόσο εγωπαθές που όταν επιλέγαμε επίθετα κι οι πιο πολλοί στημένοι στην ουρά διαλέγαμε 'ΕΥ-αίσθητο' εκείνη προσπέρασε αεράτη το συνωστισμό και διάλεξε 'ΚΑΛ-αίσθητο' από των Αζήτητων τον πάγκο. 
Το οποίο Κάλλος κι όλη τη βιασύνη της αλαζονείας τα πλήρωσε ακριβά κι αρχαιοελληνικότατα εκεί πιο δίπλα στους διαδρόμους που τα άλλα όντα περιμέναμε για πέη. 
Ή, μήπως κάνω λάθος ― μάλλον…  δηλαδή το πιθανότερο― μήπως έχοντας ήδη εξασφαλισμένα σε ποσότητες το κάλλος και τη ματαιοδοξία, ούτε που νοιάστηκε για των συντρόφων ηδονές, μόνο, με γνώμονα του εστετισμού κάτι «οι πολλοί πάντα λανθάνουν» και με κανόνα ότι ποιότητα δεν βρίσκεις στην ουρά, προσπέρασε το μέγα πλήθος που περίμενε κρυφοκοιτώντας με μεζούρες ανά χείρας, και εξήλθε απ' το πιο μικρό, σχεδόν αθέατο πορτάκι, το Για Λίγους; 
Κι όχι , βεβαίως, ότι νοιάστηκε όταν κατάλαβε τι έπαιρναν οι άλλοι.
«Άλλοι; Ποιοι άλλοι;» απορεί όταν τον ρωτάω και χασμουριέται μεγαλοπρεπώς, μόνος αυτός απ' όλα τα θηλαστικά που όταν κάθεται μπροστά μας με ορθάνοιχτα τα πόδια δεν αηδιάζουμε όπως με κάτι φουκαράδες άξεστους σε λεωφορεία και γραφεία αλλά ―ακόμα κι όταν σκύβει να αυτογλειφτεί επιμελώς― εμείς αναφωνούμε λιγωμένες «Τι ευλυγισία!».

Το επίτευγμα μεγάλο.
Και τον προσκυνώ γελώντας.

#InternationalCatDay  
Η Παγκόσμια Ημέρα Γάτας γιορτάζεται κάθε χρόνο, από το 2002, στις 8 Αυγούστου, με πρωτοβουλία του Διεθνούς Ταμείου για την Ευημερία των Ζώων (IFAW)-

_________________________________________
*μικρό μου λαχανάκι επειδή Mon Chou είναι το χαϊδευτικό που έχει το αγόρι αυτό που το όνομά του είναι Sue (ενίοτε Σουσού) με νονό τον Johny Cash.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.