Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Δε μου φταίει ο Θεός, του το έχω εξηγήσει









Και κάτι άλλο:
 Δικαίωμά σας να παντρεύεστε με τούλια και πολυέλαιο και να βαφτίζεστε με ροζάκια και κουφέτα. Μόνο, όταν μιλάω με το Θεό του το ζητώ να έβρισκε ένα τρόπο να χωρέσει στο κεφάλι σας πως όταν χρηματοδοτείτε με τις τελετές σας την Εκκλησία μετά είναι ανισόρροπο και θεοπάλαβο να τουϊτάρετε ζητώντας να φορολογηθεί η εκκλησιαστική περιουσία― που εσείς συντηρείτε κι ενισχύετε (δίχως απόδειξη άλλη από κιτσοφωτογραφίες). 
Όχι τίποτε άλλο (Του λέω), μα η ανοησία του οπαδού κάποιο αντίκτυπο έχει στην εικόνα του θεού του.
______________

Η Βάπτιση δεν είναι Υποχρεωτική




ούτε ο Γάμος βέβαια

 (αλλά  ακόμα κι αν σας υπενθυμίσω πως κι ο Θεός ο ίδιος τον απέφυγε, δε με βλέπω να σας πείθω)
_____________________

5 σχόλια:

  1. γενικα, μακρια απο καθε θρησκευτικο fan club...ο Θεος ειναι ολου του κοσμου, ολων των ψυχων του πλανητη! :)

    καλο απογευμα Δαφνη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν και άργησα να σας επισκεφθώ, θα συμφωνήσω απόλυτα με τα λεγόμενά σας!
    Καλό μήνα να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δάφνη μου συμφωνώ ως προς την παπαδοκρατία παπαδοπορδία και τους ακολούθους τις και το κοινωνικό πλήγμα που συνεπάγονται απολύτως.
    Το θέμα είναι πως και εδώ όπως και σε όλα τα επιστητά υπάρχουν κάποιοι που προσφέρουν έργο και είναι οραματιστές και ιδεολόγοι και έχουν κι αυτοί το κοινό τους και τους ακολούθους τους.
    Παντού χρειάζεται διάκριση.
    Προσωπικά πιστεύω στο μυστήριο και στη γιορτή και έκανα ενα γάμο φορώντας φόρεμα λευκό των 70€ και άλλα τόσα το εκπτωτικό κουστούμι του Γιώργου, για το μυστήριο του γάμου και της βάφτισης ο παπάς στην επαρχία μου είπε "δώστε ό,τι θέλετε" και όχι ταρίφα 200 και 200 όπως στα αστικά κέντρα και στα μουράτα ξωκκλήσια που ζητάνε μέχρι και 2000€ για το υψηλό κοινό τους, και έκανα ένα τραπέζι 1700€ με ζωντανή μουσική για τους 250 καλεσμένους μου.
    Έκανα τη γιορτή που ήθελα χωρίς να χώσει κανείς φράγκο πέρα από εμάς και έμοιαζε με υπερπαραγωγή για τους "φτωχούς" συγγενείς μου, γιατί διάλεξα όμορφο μέρος και έβαλα πολύ προσωπικό στοιχείο και το αστείρευτο κέφι μου. Εκεί που το νόμισα χασούρα και έξοδο, βγάλαμε ένα σημαντικό ποσό για να μπορέσουμε να πορευτούμε σαν νέο ζευγάρι, που με τον πολιτικό που είχε προηγηθεί δεν πήγαινε το μυαλό μου πως θα γινόταν κάτι τέτοιο.
    Οι γιορτές αυτές όσο και να λέμε πως είναι ασήμαντες είναι για την οικογένεια που πάει να στηθεί πολύ σημαντικές. Δεν γεννήθηκαν όλοι προνομιούχοι. Η παράδοση και τα ήθη που κρατάει η εκκλησία έχουν και κοινωνικό πρόσωπο.
    Οι ελιτίστες δεν τα χρειάζονται σίγουρα ούτε οι βολεμένοι. Γι' αυτό και βλέπεις όλες τις μοντερνιές να δίνουν και να παίρνουν. Τα χρύσωσαν όλα και τα κάνανε σαν τα μούτρα τους χώνοντας φράγκα για να πάρουν μια ευχή που περιφρονούν και τα χρήματα των οικείων τους, που επίσης περιφρονούν γιατί αυτοί έχουν περισσότερα να τους τρίψουν στη μούρη και να τους μπουν στο ρουθούνι. Αυτοί οι εμετικοί τύποι οι πρωτοκλασάτοι μέσα και έξω από την εκκλησία τα ξευτιλίσαν όλα.
    Σε αυτούς αναφέρεσαι φαντάζομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς Θεού [sic] Georgina μου δεν χρειάζεται να απολογηθεί κανείς που το νιώθει να κρατήσει το έθιμο και να γιορτάσει όπως θέλει. Κι είναι ωραίο που θα έχετε να τα θυμάστε μα μου φαίνεται κρίμα που (αν κατάλαβα καλά) δίχως τη φιέστα η βοήθεια δεν θα δινόταν έτσι απλόχερα.
    Ας ζουν κι ας βασιλεύουν εν τη πίστη τους μόνο μακριά από τη Πολιτική να τους κρατούσαμε γιατί όσο ορκίζουν κυβερνήσεις κι αφορολόγητοι επεμβαίνουν στη νομοθεσία, τριτοκλασάτη χώρα θα είμαστε με πρώτο μόνο το παπαδαριό που συντηρούμε με τους φόρους μας κι εκείνο μας εμπαίζει με συσίτια..
    Δεν το ανέχομαι Georgina να τους φταίει ο μιναρές ενώ ενθαρύνουν παλαβούς να ανεβαίνουν στα γόνατα να προσκυνήσουν. Κι ούτε κι εσύ νομίζω, ό,τι κι αν πιστεύεις 'εν τη καρδία σου' (που λέει κι ο αγαπητός μου Εκκλησιαστής)..
    Χάρηκα που το είδες όμως & σχολίασες κι εύχομαι πάντα γλέντια έτσι όμορφα σαν αυτό που μου περιγράφεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=d7ahhpkgT5g#t=0s

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.