Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Εμπρός κορίτσια, στον αγώνα!




  'Οταν στις ΗΠΑ μετά τον Εμφύλιο καταργήθηκε η δουλεία εμφανίστηκαν πρώην σκλάβοι που έγιναν νομοθέτες και πολιτικοί. Για λίγο. Με διάφορα μέσα ο Νότος αναδιπλώθηκε κι επέβαλε με τρομοκρατία και βία τους απάνθρωπους κανόνες διαχωρισμού για άλλα 80 χρόνια.
Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με τη δική μας απελευθέρωση, των γυναικών. Μπορεί από το τέλος της δεκαετίας του 1970 να έγινε παράνομο να μας χουφτώνουν και να μας περιγελούν  στη δουλειά μας αλλά οι νόμοι μένουν συχνά ανεφάρμοστοι διότι η μαχητικότητά μας έχει ατροφήσει και έχουμε ακόμα πολύ δρόμο για την αληθινή ισότητα.  Γι αυτό σήμερα τούτο το φεμινιστικών ευαισθησιών ιστολόγιο προτείνει μια αλλαγή στην παρουσίαση των ολυμπιακών αθλημάτων ώστε να διορθωθεί μια κατάφορη αδικία.
Προσέξατε πώς φωτογραφίζονται οι αθλήτριες (εάν το άθλημά τους δεν είναι παραμορφωτικό); Χαρακτηριστικότερο όλων το 'beach volleyball' που προσωπικά αμφισβητώ ότι είναι σοβαρό άθλημα μα γνωρίζω πως αποκλείεται ποτέ να αποκλειστεί διότι δίνει μεγάλες χαρές στους θεατές― αν κρίνω από το focus της κινηματογράφησης.
Φωνάξαμε το '70 πως το σώμα μας δεν είναι σκεύος ηδονής και χλευαστήκαμε τόσο που σωπάσαμε  μέχρι του σημείου σήμερα κάποιοι να πιστεύουν πως το Playboy συνετέλεσε στην απελευθέρωσή μας. Ας μη θυμώνουμε λοιπόν κι ας διεκδικήσουμε ισότητα στην παρουσίαση.  
Κι ιδού τα αιτήματα:
 Διεκδικούμε την ισότητα. 
Θέλουμε κι εμείς να βλέπουμε από πολύ κοντά τα ιδρωμένα γυμνασμένα ανδρικά σώματα. 
Θέλουμε κι εμείς κοντινά των ερωτογονών ζωνών των αθλητών.
Θέλουμε κι εμείς να δίνεται η έμφαση εκεί που μετράει κι όχι σε μπάλες και ακόντια.
Διεκδικούμε κι εμείς το δικαίωμα αθώων πορνογραφικών απολαύσεων επί οικογενειακού καναπέ.
Διεκδικούμε κι εμείς τις ευκαιρίες να  κάνουμε σχόλια απαξιωτικά για ιδανικά κορμιά ή τη σύγκρισή τους με το ταίρι μας.

Αν είναι να βλέπουμε αυτό:


Απαιτούμε πιο πολύ απ' αυτό:




κι αυτό:


μα κυρίως αυτό: 




_______________
φωτογραφίες Ολυμιάδας 2012  από: metro.us


Δείτε, δεν είμαι μόνη. Ένας φίλος είδε χθες αυτή την ανάρτηση και στέλνει αυτό: Photos Focus On Women's Body Parts -- Not Their Athletic Skills

23 σχόλια:

  1. Κι έχει και ζέστη! Ααααχ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα γι αυτό Εva μου. Να έχουμε κι εμείς ένα κίνητρο να λιώνουμε μπροστά στην τηλεόραση καμαρώνοντας τον άλλο να το κάνει..

      Διαγραφή
  2. α ρε Δάφνη, με εξαίρεση τον πεταλουδίστα με το ταττού στην πρώτη, έπιασες τα αθλήματα που κυκλοφορούν οι περισσότεροι πισωγλέντηδες....και ιδίως οι γυμναστές ανόργανης και οι καταδύτες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλήθεια είναι gay sport οι καταδύσεις; Κι εγώ που νόμιζα πως το βασικά ομοφυλοφιλικής λαγνείας άθλημα είναι το ποδόσφαιρο με όλες εκείνες τις ιαχές 'δώσ' τα αγόρι μου' & 'έλα αγόρι μου' που ακούω όποτε περνώ από καφενείο με 'ματς'. Μμμμ... μου ανοίγεις νέους ορίζοντες κοινωνιολογικής ανάλυσης..

      Διαγραφή
    2. έχω μαύρη ζώνη στη σοφία και στις επιστήμες!

      Διαγραφή
    3. Αμ το αμερικάνικο foot ball τι σου λέει, που αγκαλιάζονται όλοι μαζί ξάπλα στο έδαφος; Και το Ελληνικό που μόλις βάλει γκολ ο άλλος πέφτουν τέτοιες αγκαλιές και φιλιά που νομίζεις ότι βλέπεις gay porn...

      Διαγραφή
  3. Εγώ απαιτώ να ψηφιστεί νόμος που θα υποχρεώνει τις γυναίκες να με χουφτώνουν ασύστολα, να με βιάζουν, να με φωτογραφίζουν γυμνό, να με περιεργάζονται και... γενικώς θα προσφέρει το κορμί μου βορά σε όλον τον γυναικείο πληθυσμό.
    Και δεν θα το θεωρήσω καθόλου σεξιστικό!
    Πιστέψτε με...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σας τύχη μα βαυκαλίζεστε!
      Θέλω να έρθει η ώρα που ούτε ειδήσεις δε θα γίνεται να δείτε με το κορίτσι σας δίχως να γλαρώνει κοιτάζοντας παίδαρους & μετά να σας συγκρίνει..

      Διαγραφή
  4. Πολύ σωστά. Μόνο που πρέπει η οργάνωση των ολυμπιακών αγώνων να αποκτήσει γυναίκες σκηνοθέτες και camerawomen που, αυθόρμητα, να εστιάζουν και στα ποθούμενα από τις γυναίκες. Το φαντάζεσαι ένας (μη gay) σκηνοθέτης να δίνει τις εικόνες που θέλει να δει μιά γυναίκα; Μάλλον θα είναι δύσκολο, όσο κι αν υπάρχει προς τούτο σχεδιασμός! Προσωπικά αν ήμουν σκηνοθέτης θα είχα πρόβλημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως για τη γυναίκα απαιτείται για να προκόψει να αποκτήσει ανδρική οπτική ήρθε η ώρα κι εσείς να εξασκηθείτε. Ποια στη δουλειά τολμά να πει ότι δε βλέπει την ομορφιά των οπισθίων μοντέλας δίχως να κατακραχτεί ως ζηλιάρα & μπαζόλα;
      Καιρός κι εσείς να μάθετε να καταπίνετε (τέτοιες ζήλιες).

      Διαγραφή
  5. βλέπω πολύ ανοιχτομάτισα είστε....

    χαχα

    παρόλο που έχετε καιρό να δώσετε σημεία γραφής στο τσαρδί μου.... το σημειώνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλήθεια έχω καιρό; Περνώ όμως (μάλιστα ήθελα να ρωτήσω και γιατί μια ανάρτηση κατέβηκε πριν τη διαβάσω). Ήταν που δεν είχα τίποτε (έξυπνο) να πω μα λάθος μου. Θα επανορθώσω αμέσως.

      Διαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ πολύ σωστή η απαίτησή σου Δάφνη μου, για να μπουν όλα στη θέση τους:-)
    Παρατήρησα πάντως πως οι σχολιαστές είναι κυρίως άντρες και τοποθετήθηκαν αξιοπρεπώς στο θέμα. Αισιόδοξο αυτό;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Margo μου λες.. λες; Δεν ξέρω πώς θα παρουσίαζαν τα ελληνικά κανάλια τους αγώνες αλλά φαίνεται εδώ έχουμε άλλο επίπεδο κοινωνικής εξέλιξης.. Kydos στους άνδρες αναγνώστες λοιπόν, μακάρι να ήταν όλοι έτσι..

      Διαγραφή
  8. Δάφνη, αν είχα την ελευθερία (μη νομίζεις, μόνη μου την αφαιρώ από τον εαυτό μου για το καλό του blog σου) να σχολιάζω σεντόνια, θα σου έγραφα κάτι τουλάχιστον διπλάσιο από το post σου.
    Αντιθέτως θα μείνω στην αναφορά μιας δημοσιογράφου από την Πολωνία που ονόμασε το Euro2012 "υποχρεωτικό φεστιβάλ τεστοστερόνης", και θα σου προτείνω ένα βιβλιαράκι.. Το τελευταίο που ανέβασα εδώ..

    Λοιπές παρατηρήσεις: O μπαγλαμάς που σχολίαζε την ποδηλασία γυναικών στάθηκε στην ασθένεια της μιας από τις τρεις αγγλίδες ποδηλάτισσες, κι ας μην ήξερε καν πως τη λένε (αλωπεκία). Φαντάζομαι αν είχε να περιγράψει αγώνα όπου διετήτευε ο Collina, θα το έκανε γαργάρα, αλλά στην περίπτωση της κοπελίτσας βρήκε και την είπε τη μαλακία, κι ας κρεμόταν ένα χρυσό στο λαιμό της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οi συστάσεις ενδιαφέρουσες, τα πιο πολλά τα ξέρω μα αξίζουν και το περί male chauvinistic pigs θα ήθελα να επιβληθεί ενδοφλεβίως. Μα ephee μου αρέσουν τα σεντόνια, ελεύθερα (για απολαυσή μου αλλά και γενικό καλό)!
    Πάω στο λινκ του λινκ σου τώρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ε ρε τσαντόρ που σας χρειάζεται...
    (ολονώνε, ανεξαρτήτως φύλου)
    Ή, μάλλον, τσοντόρ - με ΧΧΧ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ουπς! Πως το σβήνουνε αυτό τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα αν σήκωναν "delete" όλα μας τα σφάλματα, δε θα μπορούσε κανείς να ξεχωρίσει το σοφό από το βλάκα.

      Διαγραφή
  12. Συμφωνώ με την ephee Δόκτωρα, η ζωή δεν έχει delete,
    μα αν είναι για 'ολονώνε' τότε... μμμ για κάνε την αρχή με τσαντοτσοντοsextape..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.