Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Να γίνω Κόμμα και να αρχίσω Διαγραφές ή να αδιαφορήσω;




Ίσως να φταίει που τόλμησε να με προσβάλει ο ιός που κυκλοφορεί μα από χθες έχασα την υπομονή μου για κάτι που συνήθως προκαλεί το γέλιο.
Γνωρίζετε ίσως ότι οι φασίστες οι σημαιοφόροι ρατσιστές μπλοκάρονται αφότου κουράστηκα να σβήνω τις βρισιές και τα ανορθόγραφα παραληρήματα τους. Μάλιστα διέγραψα και πρόσωπο ενός σημαντικού συλλόγου διότι (μέσω αυτού) μου ήρθε πρόταση φιλίας από αδελφό υπόδικου Βουλευτή (στα τούρκικα το όνομά του εν λόγω ελληνάρα σημαίνει Φρυδάς ή κάτι παραπλήσιο-για να με καταλάβετε ποιον εννοώ).
Ωστόσο. Ωστόσο... τρέμω μη γίνω σαν κάτι αριστερούς που γνώρισα παιδί οι οποίοι από το πολύ 'δε μιλάω μαζί τους' ξέχασαν τα επιχειρήματά τους κι έφτασαν να μιλούν μια ακατανόητη δική τους διάλεκτο με προαποφασισμένη αρνητική έννοια λέξεων που με απέλπιζε όταν, για παράδειγμα, αντί να συζητήσουν έλεγαν με νόημα 'το κεφάλαιο' ή, όσοι έπεσαν στα πιο βαριά: 'Ρεβιζιονισμός' και 'Φράξια'.
Μη γίνω κι έτσι. Οπότε, σα για μόνιμο εμβολιασμό καφρίλας έχω κρατήσει ένα-δυό ώριμους κυρίους παλαιοχίππηδες που ξέρω από παλιά στων οποίων τα μυαλά οργιάζει τουρλουμπούκι: Ροκάδες βέβαια, Στοουνάδες, ολίγον Βουδισταί, μα Αρχαιολάγνοι και κλασικά ανορθόγραφοι Χριστιανοί Ορθόδοξοι μέχρι του πιο πολύ πεθαίνεις, ποστάρουν από βυζιά ως Zen μα κάθε τόσο, εάν μιλήσω για Χριστούς και Παναγιές ή για τους Μετανάστες και Διαμαρτυρίες, παθαίνουν.. ―πώς το λένε ο αντίθετο του κοκομπλόκο;― και με τρελαίνουν στα ακατανόητα.
Ως τώρα ήταν για μένα τρόπος να διδάσκομαι πώς να μη χάνω ψυχραιμία κι ευγένεια μπροστά στις επιθέσεις κι ομολογώ, λιγάκι τους χαιρόμουν καθώς πάντα, ευτυχώς, άλλοι απαντούσαν με οξύτητα να υπερασπιστούν τη Λογική. Καλά ως εδώ;
Μα χθες, αγαπητός μου blogger έγραψε κάτι σατιρικό για μένα και― ως αστείο, μετέφερα τη φράση του πως 'η Δάφνη είναι πιο τέθοιο από μένα'. Κι αν δε γελάσατε έγκλημα δεν είναι, εξ άλλου ουδέποτε έκρυψα ότι πάσχω από καλπάζουσα αλλά κενή ματαιοδοξία και μάχομαι υποτροπές αλαζονείας. Ο εν λόγω όμως πάλι τουρλουμπούκιασε κι έγραψε από κάτω μία μόνο λέξη:
― ασιχτιρ
Κάτω από σύνδεσμο προς blog που σύστησα; Το είπαμε ξανά, ο Φασισμός όταν τον συναντάς σε κάνει φασίστα και με το που το είδα, ήταν και ο πυρετός, έβγαλα καπνό απ' τ' αυτιά.
Κι αναρωτιέμαι από χθες: Αυτοανακηρύσσομαι σε Κόμμα και πιάνω τις Διαγραφές, μπλοκάρω ώστε να μη με ξαναδεί ή.. ή, σαν ως τώρα, αδιαφορώ (σβήνοντας όταν βρίζει άλλους, εννοείται);
Τι λέτε; 

____________________________
Εικόνα
Ο Troy μου στα μαξιλάρια της αυλής ακούει ντουντούκα που περνά, έτοιμος να φερμάρει και να αρχίσει τα γαυγίσματα.

37 σχόλια:

  1. Α, μα η αδιαφορία είναι η ωραιότερη εκδίκησις. Αν μπλοκάρεις τότε θα χαρεί σκεπτόμενος ότι νίκησε και σού σπασε τα νεύρα. Βέβαια, επειδή δεν έχω δεχτεί επιθέσεις ακόμα μιλώ εκ του ασφαλούς, οπότε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι είναι η ωραιότερη αγαπητέ μου tremens αλλά εδώ δε με νοιάζει να εκδικηθώ. Αναρωτιέμαι πού θέτει κανείς το όριο, από πού και κάτω δεν πρόκειται για επιχειρηματολογία ή έστω εμβολιασμό καφρίλας αλλά γίνεται δηλητήριο.

      Αλήθεια ακόμα τη γλιτώνεις; Μπράβο διπλωματία. Respect!!

      Διαγραφή
  2. Το καλύτερο το έπαθα εγώ! Με μπλόκαρε φασίστας του κερατά πριν προλάβω να κάνω εγώ οτιδήποτε! αχαχα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αμ αυτό το περίεργο φαινόμενο να συζητάς, με οποιονδήποτε τρόπο, με άνθρωπο εντεταγμένο σε, κατ' όνομα, δημοκρατικό χώρο και να σου βγάζει έναν φασισμό, τύφλα νά 'χει ο Gοebbels κι η παρέα του! Δεν μπορείς να αντικρούσεις, γιατί ό,τι και να πεις θα σου βρει κάποιον φασίστα που το έχει πει για να σε βγάλει κι εσένα φασίστα. Κι αν πεις ότι 1+1=2 πάλι θα σου πει ότι αυτό λέει π.χ. και ο Πλεύρης, άρα είσαι φασίστας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι η λεπτή γραμή μεταξύ Φανατισμού και Φασισμού (τρία σύμφωνα δρόμος) αγαπητέ μου Επίκουρε.

      Διαγραφή
  4. Στο χωριό μου οι παλιότεροι συνήθιζαν να λένε "Τα δέντρα που έχουν τους καρπούς, αυτά πετροβολούνε" ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://ocelebritis.blogspot.gr/2013/02/cerebrity-commentation.html

    το νέο και ανανεωμένο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μωρέ delete και πάλι delete σε ότι εσύ θεωρείς ότι σε προσβάλει.
    Είμαι απόλυτη σε αυτό.
    Το blog δεν το δημιουργήσαμε να εκτονώνονται πάσης φύσεως....τουρλουμπουκιασμένοι(μου άρεσε αυτό!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δίκιο έχεις, μα ήλπίζα ότι δορθώνομαι άμα ακούω και κανένα από την άλλη όχθη..

      Το τουρλουμπούκι είδεςπώς γεμίζει το στόμα και μας ξεθυμαίνει; Αυθόρμητα μου βγήκε (εν κι από Την Πόλιν ο εν λόγω και ταιριάζει)..

      Καλό ξημέρωμα xristin μου.

      Διαγραφή
  7. Aμα ειναι να χαλιέσαι και στο fun time του ίντερνετ, μοίρασε πέουλα να χεις την ησυχία σου. Απλά πράγματα. Δεν χρωστάς χάρη σε κανέναν μαλάκα, να ακούς και εκεί τις μαλακίες του. Γιατί ως γνωστόν εκτός ίντερνετ δεν έχεις την επιλογή του block. Θες δεν θες θα την ακούσεις τη μαλακία. Οπότε σου λέω μοίρασε πέουλα να είσαι άνετη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι είναι τα πέουλα καλέ;
      Ας με ξεστραβώσει κάποιος την γυναίκα!

      Διαγραφή
    2. Μεγάλο δίκιο έχεις Φίδη μου,
      ξεχνιέμαι και το βλέπω σαν ενημέρωση (τάχα) κι όχι σα fun time, μα σωστά τα λες. Θα αλλάξω πλεύση.

      xristin πού ζεις αγνή μου κορασίδα;
      Ο πέος-του μπέου το μπέο- τα (μ)πέουλα. Μην πεις πως δεν κατάλαβες, θα τρομοκρατηθώ.

      Διαγραφή
    3. Αχαχα! Η Χριστίν δε γύρισε να παραλάβει...γνώση! Ρε τι διαβάζω νυχτιάτικο!

      Διαγραφή
    4. Αααααα!!! κι αναρωτιόμουν κι εγώ τι είναι...
      Καλέ Δάφνη, εσύ συμβούλευες εμένα και σπάσανε τα δικά σου νεύρα; Ό,τι δεν μπορείς να έχεις υπό έλεγχο, απέφευγέ το!-λέω εγώ τώρα... που έπαθα και έμαθα υποτίθεται!-
      Σε φιλώ! καλή... υπομονή!... και καλή εβδομάδα ασφαλώς!
      :0)

      Διαγραφή
    5. Είδες Eva μου πώς γίνεται;
      Μα το είπα, με νευρίασε που βρίζει άλλον..

      Διαγραφή
  8. Η αδιαφορία μου μοιάζει καλή τακτική...αλλά πόσο θάρρος δίνει σε κάποιους να εκτονώνονται περισσότερο?...δεν ξέρω, αλλά ξέρω πως δε βοήθησα..
    καλό ξημέρωμα...φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αδιαφορία δε μπορώ όταν προσβάλουν άλλον, ή δουλειά φίλου. Εκεί σβήνω απλώς το σχόλιο (όχι εδώ, για κοινοποίηση στο Facebook μιλάω). Αλλά μια, δυό αντέχεται, ύστερα λες ας πάει στο καλό κι αυτός..
      Καλό ξημέρωμα maria μου.

      Διαγραφή
  9. Εγώ πάντως αυτό που κατάλαβα από το κείμενο, είναι ότι είσαι ρεβιζιονίστρια...


    ΥΓ:
    Το φρύδι στα Τούρκικα είναι "Κας" είπαμε, έ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημέρα

      ήρεμα όλοι την εποχή δαύτη έχουμε τα νεύρα μας...

      Διαγραφή
    2. elPre, τζάνεμ
      και βέβαια είμαι, ενίοτε και φραξιακή. Ειρωνικά με έχουν αποκαλέσει και Σταχανοβίτισα...

      Μα.. ΕΥΓΕ για τα τουρκικά σου! 'Εβετ, έβετ...

      Διαγραφή

    3. Φίλε μου akrat
      πόσο δίκιο έχεις!!
      Σα να ήσουν τώρα δίπλα μου..

      Διαγραφή
    4. Και μετά με σνομπάρετε που βλέπω Σουλεϊμάν, η γυναίκα! τσ! τσ! τσ!

      Διαγραφή
    5. Όποιος σνομπάρει που βλέπεις το Μεγαλοπρεπή δεν καταλαβαίνει Χριστό Eva μου..

      Διαγραφή
  10. Λοιπόν όταν ο άλλος σε βρίζει αντιπαραγωγικά απλά τον σβήνεις. Τι κάθεσαι και το σκέφτεσαι? Δεν μπορώ να σε καταλάβω? Επίσης την ίδια στάση οφείλεις να κρατάς και για τους φιλοξενούμενούς σου αν κάνεις το παραπάνω. Δεν θα δώσουμε σε κανέναν να ασκήσει το δικαίωμα του να μας βρίζει. Απλό το πράγμα είναι. Η αντίθετη γνώμη, η ειρωνεία ακόμα και ο κυνισμός είναι άλλο καπέλο. Αλλά αμα έρθουν και σε στολίσουν ε όχι αυτό απλά είναι όριο. Δεν είναι άποψη δεν είναι επιχείρημα, δεν είναι η ελευθερία του άλλου που προέχει πια. Είναι η δική σου. Και η ελευθερία και η αξιοπρέπεια. Επίσης και για εμάς που ερχόμαστε εδώ δεν είναι καθόλου ευχάριστο να απειλούμαστε από την καφρίλα κάποιων, όπως έγινε σε πρόσφατη ανάρτηση. Τα όρια λοιπόν μπαίνουν από τη διαχείριση και είναι εξαιρετικά δημοκρατικά. Πες τη γνώμη σου ευγενικά και χωρίς προσβολές. Είναι απλό νομίζω. Κι αν κάποιος ξεφευγει διαγράφεις το σχόλιο.
    Δε χρειάστηκε παρά μια φορά να διαγράψω σχόλιο όλα αυτό τον καιρό. Εχω αφήσει ειρωνίες, εχω αφήσεις συκοφαντίες και κάποιες μικροβρισιές. Αλλά εκείνο ήταν χοντρό. Και το έσβησα. Δεν το διεκδίκησε κανείς μέχρι τώρα! Χαχα!
    Αλλά ποτέ δεν επιτρέπω σε κανέναν να βρίσει στο χώρο μου άλλους σχολιαστές και δεν έγινε ποτέ. Δεν το θεωρώ ελευθερία έκφρασης. Το θεωρώ καφρίλα και τερατώδη αγένεια και τελευταίο και κατάπτυστο.
    Οπότε ναι υπάρχουν όρια και είναι τα γνωστά
    Η ελευθερία μου σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου και φυσικά το κορυφαίο "Δε συμφωνώ ούτε με μια λέξη από όλα όσα λες, αλλά θα υπερασπίζω, και με το τίμημα της ζωής μου ακόμα, το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες αυτά που πρεσβεύεις". Προφανώς ο Βολταίρος δεν το έλεγε αυτό για κάποιον που τον έβριζε πατόκορφα. Μάλλον για κάποιον που εξέφραζε άποψη. Ετσι το καταλαβαίνω εγώ δηλαδη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα Georgina μου
      και νομίζω έχει φανεί εδώ.

      Η απορία ήταν για Κοινοποίηση του πουρ μουά του Χωστήρα στο Facebook όπου (όπως είπα) έχω κρατήσει 2-3 ηλικιωμένα ταξιδοχιππιά έτσι για τη γεύση. Μα ο ένας το παράκανε...

      Διαγραφή
  11. dafnh mou ti egine;elleipa ki exw xasei episodeia.poly swsta leei o snake,peoula,ma ti wraia leksh tha thn yothethsw.milaw vevaiws ek tou asfalous,den exw blog opote anwnymh eimai ki egw,etsi den kserw pws tha to diaxeirizomouna an me prosvalan diaforoi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γι αυτό σε χάσαμε Ελένη μου; Έλειπες;

      Εδώ αφήνω διαφωνίες, σβήνω βρισιές- αυτη είναι η πολιτκή μου. Κι όποιου δεν του αρέσουμε, όπως λέει ο αγαπητός μου Φίδης: μοιράζουμε πέουλα...

      Καλώς μας ήρθες πάλι
      (κι ανώνυμη δεν είσαι: έχεις όνομα και προσωπική επαφή όπου έρχεσαι).

      Διαγραφή
  12. to skotwsa,kapou nomizw mpainei ena h,sto kitzbuel,th de ...afstria,koukla....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο φανατισμός εμπεριέχει και μια δόση φασισμού και δεν είν' απαραίτητο να προέρχεται αποκλειστικά από ακροδεξιά κόμματα.Επειδή μερικοί άνθρωποι δεν έχουν ίχνος αυτοκυριαρχίας και δεν ξέρουν πού πρέπει κανείς να το βουλώνει επιτέλους,καλά κάνεις και σβήνεις ό,τι σ' ενοχλεί.Πολλές φορές,με την αδιαφορία αποθρασύνονται,δεν τα παρατάνε. Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.