Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Ρωσική Ολυμπιάδα― Διαμαρτυρόμαστε και μποϋκοτάρουμε




Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου ανοίγει επισήμως η Ολυμπιάδα. Δυστυχώς η ομοφοβική Ρωσία του Πούτιν εξακολουθεί να τρομοκρατεί τους ομοφυλόφιλους αδιαφορώντας για την παγκόσμια κατακραυγή.
Αποδείξεις και επιχειρήματα εδώ δε δίνω, τα έχουμε πει και κοινοποιήσει από καιρό (μα αν λείπατε σε άλλο πλανήτη ιδού από www.transs.gr :
Ένα σκληρό βίντεο με μαρτυρίες και ντοκουμέντα από την κακοποίηση, τον δημόσιο εξευτελισμό και τις επιθέσεις που δέχονται οι ομοφυλόφιλοι στη Ρωσία, έδωσε στη δημοσιότητα ο οργανισμός Ηuman RightsWatch, μαζί με άρθρο στο οποίο παρατίθενται όλα τα στοιχεία για την έξαρση της ομοφοβίας και τον ρατσισμό απέναντι στην LGTB κοινότητα... »Διαβάστε περισσότερα εδώ http://www.transs.gr/news1.php?nid=2768 )
Εμείς επιμένουμε να διαμαρτυρόμαστε, να απέχουμε και να μποϋκοτάρουμε.



Το Καναδικό ινστιτούτο διαφορετικότητας και κοινωνικής ένταξης δημιούργησε μία τηλεοπτική διαφήμιση:
Οι Ολυμπιακοί πάντα ήταν λίγο γκέι. 
Ας τους κρατήσουμε έτσι.









Οι Διαμαρτυρίες 
facebook events/1379303959002738/ από Colour Youth, Κοινότητα Lgbtq Νέων Αθήνας και Pousti Riot   και στο Facebook
#pousti_riot, #ProtestSochi, #Russia4Love

Η μέρα έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων έφτασε. Το βράδυ της Παρασκευής οι σημαίες όλου του κόσμου θα παρελάσουν στην ομοφοβική/τρανσφοβική Ρωσία.

Και εμείς ενωμέν@, θα διαμαρτυρηθούμε "σιωπηλά", διεκδικώντας πολύχρωμους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενάντια στις διακρίσεις, την ομοφοβία/τρανσφοβία, την αφάνεια και τον ρατσισμό.

Σε περιμένουμε την Παρασκευή στις 16:00 στο Καλλιμάρμαρο 

Με "αγάπη" από την LGBTIQ Ελλάδα
Colour Youth, E.R.G.O., Athens Pride, PoustiRiot, Ο.Λ.Κ.Ε., Σ.Υ.Δ., Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, Λ.Ο.Α. και QueerTrans

Επισήμανση:

Παράλληλες δράσεις πραγματοποιούνται σε Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Ήπειρο και Κατερίνη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Παρασκευή 7/2, 18:00 στη Καμάρα
https://www.facebook.com/events/1420952554809887

ΚΡΗΤΗ:
Παρασκευή 7/2, 18:00 στο Ρωσικό προξενείο στο Ρέθυμνο
https://www.facebook.com/events/704795246221053

ΗΠΕΙΡΟΣ
Παρασκευή 7/2, 18:00 στην Περιφέρεια Ηπείρου (πρώην Νομαρχία) στα Ιωάννινα
https://www.facebook.com/events/214144102122916/?previousaction=join&source=1

ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Παρασκευή 7/2, 18:00 στην Πλατεία Ελευθερίας





Κι ακόμα
Ιδιωτική εταιρεία προσελήφθη για τις μαζικές δολοφονίες των ζώων λίγες ημέρες πριν την πρεμιέρα των Αγώνων, και ενώ ο δήμος είχε δεσμευτεί πως θα δημιουργήσει καταφύγια για τα χιλιάδες αδέσποτα που θα θυσιαστούν στο βωμό μιας... καθαρής διοργάνωσης.

Ο δήμος του Σότσι, όπως και οι τοπικές Αρχές σε όλη τη Ρωσία, αρνείται να στειρώσει τα αδέσποτα ζώα για λόγους δημόσιας υγείας και ασφάλειας, προτιμώντας να τα σκοτώσει για να λύσει εύκολα και γρήγορα το ζήτημα του υπερπληθυσμού τους.

Χιλιάδες αδέσποτα περιπλανιούνται στους δρόμους του Σότσι και επί σειρά ετών απολάμβαναν τη φροντίδα μεταναστών εργατών στα εργοτάξια των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, οι οποίοι τα τάιζαν, ενώ τα χρησιμοποιούσαν και ως φύλακες.

Ωστόσο, οι εργάτες έφυγαν μετά την ολοκλήρωση των έργων αφήνοντας πίσω τους τούς αδέσποτους σκύλους.

Παρότι ο πληθυσμός τους έχει μειωθεί εξαιτίας των «επιχειρήσεων απομάκρυνσης των σκύλων», όπως βαφτίζουν οι Αρχές τη συστηματική δολοφονία τους, αρκετά αδέσποτα εξακολουθούν να κυκλοφορούν γύρω από το Ολυμπιακό Πάρκο και τα συγκροτήματα που θα φιλοξενήσουν τις Ολυμπιακές αποστολές.

Ιδιωτική εταιρεία αποπαρασίτωσης κατοικιών, η οποία σκοτώνει αδέσποτους σκύλους στο Σότσι επί χρόνια, ανέλαβε να εξοντώσει περισσότερα ζώα στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Αλεξέι Σορόκιν, επικεφαλής της εταιρείας Basya Services, δήλωσε πως έχει υπογράψει σύμβαση με την οργανωτική επιτροπή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων για να «απομακρύνει» -όπως λέει- από τους δρόμους της πόλης τους αδέσποτους σκύλους.

Ο ίδιος προβάλλει μάλιστα το έργο της εταιρείας του έως εξόχως σημαντικό γιατί «χιλιάδες σκύλοι γυρίζουν στους δρόμους του Σότσι, και κάποιοι δαγκώνουν παιδιά». 

Δηλώνει, επίσης, ανήσυχος μήπως κάποιος σκύλος περάσει τα μέτρα ασφαλείας και εισέλθει στους χώρους διεξαγωγής των Αγώνων κατά την τελετή έναρξης την Παρασκευή, όπως συνέβη σε πρόβα της τελευτής την περασμένη εβδομάδα.

«Θεός φυλάξει εάν συμβεί κάτι τέτοιο στην επίσημη τελετή έναρξης. Θα είναι ντροπή για ολόκληρη τη χώρα» δήλωσε ο Σορόκιν ενώ αντιθέτως προφανώς η δολοφονίες... τιμούν τη Ρωσία και τους Ρώσους.

Μιλώντας στο Associated Press ο ίδιος αρνήθηκε να δηλώσει εάν σκοτώνουν ή δηλητηριάζουν τους σκύλους και πού οδηγούν τις σορούς τους. Επίσης αρνήθηκε να απαντήσει πόσους σκύλους θανατώνει η εταιρεία του το χρόνο συνολικά στην περιφέρεια Κράσνονταρ, η οποία περικλείει το Σότσι, μιλώντας για «εμπορικό μυστικό».

Ο δήμος του Σότσι είχε ανακοινώσει πέρυσι την ανάθεση συμβολαίου για την «απομάκρυνση» αδέσποτων σκύλων, αλλά υπό το βάρος αντιδράσεων ακτιβιστών υποτίθεται ότι υπαναχώρησε και δεσμεύτηκε ότι αντίθετα θα οικοδομηθούν καταφύγια για τα αδέσποτα.

Μόνο που όπως φαίνεται δεν έχει φτιαχτεί ούτε ένα καταφύγιο, και ο ίδιος ο δήμος δεν ήταν διαθέσιμος να απαντήσει σε κανένα από τα τηλεφωνήματα και τα e-mail του Associated Press.

«Μπορώ να αντιληφθώ ότι η πόλη θέλει να είναι καθαρή για τους προσκεκλημένους των Ολυμπιακών, αλλά δεν αποτελούν λύση οι μαζικές δολοφονίες» δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) η περιβαλλοντική ακτιβίστρια Όλγκα Νοσκόβετς.

Επισήμανε ότι το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί με την εφαρμογή προγράμματος στειρώσεων. Πολλοί Ρώσοι δεν μπορούν να καταβάλουν το απαιτούμενο κόστος της στείρωσης -περίπου 85 δολάρια- των κατοικιδίων τους.

Ο πυροβολισμός αδέσποτων σκύλων είναι συνήθης πρακτική σε πολλές περιφέρεις της Ρωσίας παρά τις αντιδράσεις φιλοζωικών οργανώσεων και φιλόζωων.

Η ακτιβίστρια Ντίνα Φιλίποβα δηλώνει ότι οι Αρχές χρησιμοποιούν τους Αγώνες ως δικαιολογία για καλύψουν μία διαρκή πρακτική. «Πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτό δεν γίνει μόνο για τους Ολυμπιακούς, αλλά συνέχεια» είπε μιλώντας στο AP από το κέντρο του Σότσι, όπου προσπαθούσε να βρει σπίτι σε επτά κουτάβια που έσωσε πρόσφατα κοντά στο Ολυμπιακό Πάρκο.
«Δύο δολοφόνοι από αυτή την εταιρεία εργάζονται για την πόλη σκοτώνοντας 300 σκύλους το μήνα», δήλωσε..SiopeSemaineiSynenoche



Ξημερώνει η Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου και με χαρά προσθέτω στα ανωτέρω ότι ακόμα δεν άρχισαν οι αγώνες κι εμφανίστηκαν τα δυσάρεστα που δεν πιστεύω να είναι αποτέλεσμα του boycott αλλά όσο να 'ναι με χαροποιούν. Οι δημοσιογράφοι που φτάνουν κι ανιμετωπίζουν αναπάντεχα προβλήματα λόγω κακής οργάνωσης, άρχισαν να στέλνουν τουίτς με hash-tag #SochiProblems. Επειδή, λ.χ., δε δουλεύει η θέρμανση ή πέφτουν  τα κακοφτιαγμένα φωτιστικά από το ταβάνι  (όπως στην εικόνα που στάλθηκε με το σχόλιο 'Είναι φυσικό να βρέχει φωτιστικά στο Sochi. Πέσε για ύπνο'). 

Πριν λίγο κάποιος έφτιαξε και σατυρικό λογαριασμό το
@SochiProblems μe το οποίο θα διασκεδάσουμε καθώς ήδη το θέμα σχολιάζεται στο Huffington Post όπου δημοσιεύονται και διάδρομοι ξενοδοχείων γεμάτοι καλώδια και σημειώματα  πρόχειρα κολλημένα  στον τοίχο που προειδοποιούν τον επισκέπτη να μην τρομάξει, θα πρόκειται για άσκηση αν ακούσει σειρήνες και δει αστυνομικούς και πυροσβέστες.
Όλα αυτά σε μια παραλιακή πόλη για τη μεταμόρφωση της οποίας  λέγεται ότι έχουν επενδυθεί $51δις. Μαζί με τη δολοφονία των αδέσποτων σκυλιών και τον τρομοκρατικό κίνδυνο ο ξένος Τύπος  ήδη εκφράζει αμφιβολίες για το αν η Ρωσία ήταν έτοιμη.



'απόδειξη ότι το Sochi είναι κόλαση' λέει ο που φωτογράφησε την κατσαρίδα 



Κάτι ανάποδο στην τοποθέτηση;




Το νερό του Sochi


Αυτό το σημείωμα ('μηνπετάτε χαρτιά τουαλέτας στη λεκάνη) που λέει τον εντυπωσίασε δε με ξάφνιασε, το έχουμε κι εμείς 



Έχω τρεις γλόμπους, τους αλλάζω με πόμολο








Credits 
πολλά και σχκόρπια μα ευχαριστώ το Γιάννη Λέρια που μου εντόπισε το άρθρο στο nooz.gr από όπου έχω τις τελευταίες φωτογραφίες.

13 σχόλια:

  1. Ώχου κι εσείς Δάφνη, τι ασχολείσθε από τον υψηλό σας θρόνο στην ανεμοδαρμένη νήσο με εμάς; Τι στενοχωρείτε τους αναγνώστας σας; Τι;

    (αντιλαμβάνεσθε υποθέτω, σβήστε το αν θέλετε άμεσα. Απλά σας συμπαρίσταμαι, όπως θεωρώ εγώ ο ταπεινός tremens ότι πρέπει). Συνεχίστε έτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μου Tremens
      απολαμβάνω την ωραία σας χρήση της ειρωνείας
      από τον ψηλό μου θρόνο εδώ στην ανεμοδαρμένη μου κορυφή
      και σας υπόσχομαι πως έτσι θα συνεχίσω

      (κι αν τύχει να έρθετε από το νησί θα πιούμε κι ένα κρασάκι
      να γελάσουμε και να καταραστούμε μαζί τον Πούτιν,
      τους ομοφοβικούς κι όσους δεν έχουν χιούμορ).

      Ως τότε, την αγάπη μου!

      Διαγραφή
  2. ας υπενθυμησουμε στην ομοφοβικη Ρωσία ότι πάνω από τα μισά παιδιά της, από την πτώση του Σιδηρού Παραπετάσματος κι έπειτα, είναι μισά Ρωσάκια και μισά από παντού. Οπότε μάλλον ο Πούτιν θα επιβάλει και ανοχη στο σεξ των Ρωσιδών με άντρες από άλλα κράτη...

    Το Δόγμα της Ισχυρης Ρωσία θα πρέπει κάποτε να εκσυγχρονιστεί και να γίνει πιο ανθρώπινο, όχι για κανέναν άλλο, αλλά για τους ίδιους της τους πολίτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρώτα και κυρίως για τους πολίτες που αυτή τη στιγμή τρομοκρατούνται και βασανίζονται (θα έχεις δει τα videos με τις ομοφοβικές επιθέσεις σε μαθητές).

      Όμως χαίρομαι,
      αυτός είναι ο Χωστήρας που αγαπώ
      --και για το σοβαρό θέμα αυτό που χαίρομαι που παντα έχει την υποστήριξή σου
      αλλά και για το παλιό-καλό άρθρο στο δικό σου--

      Διαγραφή
  3. καλησπέρα να προσθέσω κάτι πέρα από το πουριτανικό – φοβικό καθεστώς Πούτιν, μιας και μιλάμε για ολυμπιακούς αγώνες, σχετικά με το «ευγενικό αθλητικό ιδεώδες».
    Ο αθλητισμός δεν υπήρξε ποτέ αυτονόητος στην ζωή των ανθρώπινων κοινωνιών, η έννοια του αθλητισμού, και πολύ περισσότερο η ολυμπιακή εκδοχή του, είναι τόσο άγνωστη όσο και εκείνη, του στρατού και του κράτους. Η πολεμική προγύμναση, κυρίως των νέων ανθρώπων, γίνεται θεσμός και μάλιστα μακροχρόνιος από τις δουλοκτητικές κοινωνίες και μετά. Η στρατιωτική οργάνωση το ιδεώδες της ανδρείας και της σωματικής ρώμης αναπτύσσονται παράλληλα με την εδραίωση των ιεραρχικών και κυριαρχικών σχέσεων και την κατακτητική εξασφάλιση της κοινωνικής αναπαραγωγής.
    Από το δουλοκτητικό σύστημα μέχρι σήμερα υπάρχει όμως μία αναλλοίωτη ουσία σχετικά με τον αθλητισμό – στρατιωτικοποίηση, πως στο σώμα του αθλητή-τριας υμνείται απ τις όλες τις ποιότητές του (ερωτικές και ηδονικές) μόνο μία …η σαδομαζοχιστική. Αυτή την (σαδο/μαζοχ.) οπτική γωνία της εξουσίας, την έχει καταπιεί αμάσητη όλο το κοινωνικό σώμα και πολύ περισσότερο στην Ελλάδα της προγονοπληξίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωώ απόλυτα αγαπητέ μου Στράτο
      πως αφετηρία είναι η πατριαρχική δομή κ.λ κ.λ.
      γι αυτό και εγώ δε μίλησα για 'ολυμπιακό ιδεώδες' και άλλα κούφια παρά για τα στοιχειώδη δικαιώματα των ανθρώπων και το αυτονόητο για μένα γεγονός του να μη συναινούμε με κανένα τρόπο όταν η εξουσία τα καταπατά.

      Καλό ξημέρωμα
      κι ευχαριστώ για το σχόλιο!

      Διαγραφή
  4. Κανονικά δεν θα έπρεπε να γίνουν καν οι Ολυμπιακοί εκεί και απορώ που γίνονται σε ένα τέτοιο μέρος!!
    Τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατούνται τόσο βάναυσα...πόσο φοβάμαι τους "βαθιά θρησκευόμενους" ...σχεδόν όσο τις "μάγισσες" του χειρότερου εφιάλτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τη στιγμή της ανάθεσης άρχισαν οι αντιδράσεις.
      Εν τέλει Μαρία μου σκέπτομαι ότι με ένα αντίστροφο τρόπο καλά που έγινε έτσι και στράφηκε η προσοχή της γης στα μαρτύρια που υφίστανται οι άνθρωποι στην Πουτινική Ρωσία.
      Πριν λίγη ώρα έβλεπα τις Pussy Riot στην Αμανπούρ του CNN. Μιλούσαν για τα καταναγκαστικά έργα, το απλήρωτο εργατικό δυναμικό δηλαδή των στρατοπέδων εργασίας από τα οποία πέρασαν. 16-20 ώρες δουλειάς, γυναίκες που κουβαλούν τσιμέντο, καμμιά ιατρική περίθαλψη για κρατούμενους που συχνά είναι και ασθενείς (με AIDS/HIV π.χ. που δίχως περίθαλψη ισοδυναμεί με θάνατο).

      Και λέω αυτά, μιλάω για τις ομοφοβικές επιθέσεις μα δεν ξεχνώ και τα δολοφονημένα αδέσποτα, το κυνήγι αρκούδας, τον εκφοβισμό δημοσιογράφων και τόσες άλλες βαρβαρότητες..

      Ίσως τελικά να καταφέραμε το θρίαμβο του Πούτιν να τον κάνουμε ένα προβολέα που ρίχνει φως σ' αυτή τη φρίκη..

      Διαγραφή
    2. Καθόλου άδικο δεν έχεις σε αυτό...είναι τόσα πολλά αυτά που πρέπει να μαθευτούν με την ελπίδα να αλλάξουν...

      Διαγραφή
  5. Ίσως οι διοργανωτές να πρέπει να σκεφτούν κάποιο πιο ανεπτυγμένο τεχνολογικά μέρος (π.χ. Αιτή, Γουατεμάλα, Σουαζηλάνδη κ.λπ.) για την επόμενη χειμερινή Ολυμπιάδα... Εκεί εκτός των άλλων, θα σέβονται και τα ανθρώπινα δικαιώματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλημέρα

    δεν με είχαν απασχολήσει οι Ολυμπιακοί αγώνες οι χειμερινοί

    ε πενήντα λόγοι να συχεχίσω την αδιαφορία μου μετά από αυτήν την ενημέρωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.