Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

#AEK: Χουλιγκάνοι-παρακράτος στη Νέα Φιλαδέλφεια (με σχόλια)




 Δεν τρέφω καμμιά συμπάθεια για κανενός είδους Οπαδούς και πιο πολύ για τους χουλιγκάνους. Θα με έθλιβε το χάλι τους, θα αγωνιζόμουν να βρεθεί ένας τρόπος να μορφωθούν και να εξανθρωπιστούν αν κάθε λίγο δεν αποδείκνυε η συμπεριφορά τους (και η ανοχή με την οποία αντιμετωπίζονται) ότι δεν είναι αθώα θύματα της υπερέκκρισης τεστοστερόνης εν καιρώ αγαμίας αλλά παρακρατικοί και άκρως επικίνδυνοι.
Ιδού τα σημερινά με σχόλια:



ΕΚΤΑΚΤΟ! Ένταση στη Νέα Φιλαδέλφεια μεταξύ πολιτών και οπαδών της ΑΕΚ για το νέο γήπεδο



Επίθεση οπαδών της ΑΕΚ σε κατοίκους της Ν. Φιλαδέλφειας για το γήπεδο


Επίθεση οργανωμένων οπαδών της σε κατοίκους στη Νέα Φιλαδέλφεια -


 ‏@eleniamorgos 

"Επεισόδια" "Ένταση" "Επεισόδια" "Ένταση" "Επεισόδια" "Ένταση" αν ψάξεις για τη Νέα Φιλαδέλφεια. Έτσι παιδιά. Μείνετε υπνωτισμένοι όλοι





από rebelian  Ιούν. 20, 2014, 9:01 μμ.,
Έμμισθος  χουλιγκάνος , τσιράκι του Μελισσανίδη, με επικεφαλής μέλη του συνδέσμου οπαδών της ΑΕΚ των Εξαρχείων, επιτέθηκαν και έσπασαν το κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο της Στρούγκας, τραυματίζοντας δύο άτομα. Πρώτος και καλύτερος ο "αρχηγος" Γιδόπουλος


Χούντα στη Φιλαδέλφεια από τους μπράβους του Μελισσανίδη


από @  Ιούν. 20, 2014, 9:02 μμ.

Οι μπράβοι του Μελισσανίδη επιτέθηκαν αναίτια και απρόκλητα στην προσυγκέντρωση του συντονιστικού κατοίκων Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας στις 6:30 εξω από το δημαρχείο. Δεκάδες χούλιγκαν χτυπούσαν με μανία 2 άτομα με μπουκάλια, κράνη και κλωτσιές. Η πρόσβαση προς το δημαρχείο άρχισε να κλείνει από μαινόμενους αεκτζήδες που έκοβαν φάτσες στα στενά γύρω από τη Δεκελείας. Κατάφεραν να μαζευτούν περίπου 100 διαδηλωτές έξω από το δημαρχείο. Απέναντι 200 μαινόμενοι αεκτζήδες σκυλόβριζαν και απειλούσαν. Σε μια ώρα περίπου τα ματ άνοιξαν χώρο, και οι αεκτζήδες επιτέθηκαν και πάλι, αυτή τη φορά σκορπίζοντας τους διαδηλωτές στα στενά, κυνηγώντας τους στα στενά. Μέχρι αυτή τη στιγμή μηχανάκια με μπράβους του Μελισσανίδη χτενίζουν τα στενά και ψάχνουν όσους έχουν κοζάρει στη προσυγκέντρωση. Οι Φιλαδελφειώτες παρά την άγρια τρομοκατία φυγαδεύουν τον κόσμο. Εχουμε τραυματίες και δεν μπορούνε μα βγούμε έξω από τα σπίτια.

Οι μπράβοι του Μελισσανίδη δεν δίστασαν να εισβάλλουν και στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο της Στρούγκας. Στην αρχή άρχισαν να γράφουν παντου υβριστικά συνθήματα με σπρέι, μετά άρχισαν να σπάνε τσάμια και αργότερα εισέβαλλαν και κατέστρεφαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.

Καλούμε καλεί κόσμο να έρθει από όλη την Αθήνα στη Νέα Φιλαδέλφεια
Ελάτε στη στρούγκα! 

στις 11.45μμ

Stella Galani Ενημερωση από τη Στρούγκα στη Νεα Φιλαδέλφεια τώρα. Αποφασίστηκε συγκεντρωση και πορεία την Τετάρτη 7.00 μ.μ. Καλούνται συλλογικότητες απ´όλη τη Αθήνα να συμμετέχουν. Θα υπαρξει ανακοίνωση επίσημη. Προς το παρόν καθόμαστε στο χώρο μέχρι να μπορέσουν να σφραγίσουν τη πόρτα που κατέστρεψαν οι "οπαδοί" της ΑΕΚ. ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο ΣΤΡΟΥΓΚΑ.






Νέα Φιλαδέλφεια: Λιντσάρησαν ανθρώπους, βανδάλισαν τη "Στρούγκα"

1526905
από indymedia (ΚΟΝΤΡΑ) Ιούν. 20, 2014, 9:13 μμ.,


Υπό την προστασία της αστυνομίας, ο ιδιωτικός στρατός του Μελισσανίδη έσπειρε τον τρόμο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ξυλοκόπησαν ανθρώπους, κυνήγησαν άλλους, έδειραν γυναίκες και ηλικιωμένους.

Αυτή τη στιγμή επιτίθενται στον αυτοοργανωμένο κοινωνικό χώρο «Στρούγκα», υπό τα απαθή βλέμματα της αστυνομίας που απλώς παρακολουθεί.

Αναλυτικά τα γεγονότα.

Οι ορδές του ιδιωτικού στρατού παρατάχθηκαν από τις 6 το απόγευμα κατά μήκος της Δεκελείας, από την πλατεία Πατριάρχου μέχρι το στέκι της «Στρούγκας», που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το δημαρχείο, όπου στις 6.30 είχε καλέσει την προσυγκέντρωσή του το Συντονιστικό Κατοίκων Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας και γύρω περιοχών. Η αστυνομία, με επικεφαλής αστυνομικό διευθυντή και αρκετές διμοιρίες ΜΑΤ παραταγμένες στα γύρω στενά, παρακολουθούσε απαθώς τις προετοιμασίες των τραμπούκων.

Οταν η πρώτη ομάδα ατόμων έφτασε στο δημαρχείο, δέχτηκε επίθεση από ομάδα τριάντα περίπου τραμπούκων. Τραυματίστηκαν τρεις.

Σε λίγο, παρέταξαν τα ΜΑΤ δήθεν για να προστατεύσουν τους κατοίκους που πύκνωναν. Οι τραμπούκοι παρατάχθηκαν απέναντι, έβριζαν, απειλούσαν, πετούσαν μπουκάλια.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Α. Βασιλόπουλος, που έφτασε κάποια στιγμή στο χώρο, δέχτηκε ύβρεις και προπηλακισμούς, ενώ οι τέσσερις μπράβοι που έκαναν όλο το κουμάντο, πρόσεχαν να μην τον χτυπήσουν διάφοροι αφιονισμένοι που με μπουκάλια μπύρας στο χέρι και τα μάτια κατακόκκινα ορμούσαν από καιρού εις καιρόν και προσπαθούσαν να διασπάσουν την ομήγυρη που ήταν γύρω από τον δήμαρχο, βρίζοντάς τον χυδαία και απειλώντας τον, ότι δεν θα τολμήσει να ξαναεμφανιστεί στη Φιλαδέλφεια. Η αστυνομία όλη αυτή την ώρα ήταν δίπλα στον Α. Βασιλόπουλο και του ζητούσε να φύγει από το χώρο!

Οση ώρα αυτή η ομάδα έβριζε τον δήμαρχο, μια άλλη ομάδα διευθυνόμενη από τους τέσσερις επικεφαλής μπράβους, πέρασε ανάμεσα από τα ΜΑΤ, οι άντρες των οποίων δεν έκαναν την παραμικρή κίνηση για να την εμποδίσουν (προηγουμένως, αυτοί οι ίδιοι εμπόδιζαν κατοίκους να φτάσουν στο δημαρχείο). Επιτέθηκαν στους κατοίκους με μπουνιές, κλωτσιές, κράνη, μπουκάλια, ενώ κάποιοι κρατούσαν στα χέρια τους κομμάτια από μάρμαρα. Οσο οι κάτοικοι οπισθοχωρούσαν, οι τραμπούκοι έσπαγαν σκαλοπάτια από παρακείμενα κτίρια και τους τα πετούσαν, πάντα υπό τα απαθή βλέμματα του αστυνομικού διευθυντή και των ΜΑΤ.

Μετά από λίγη ώρα και ενώ η αστυνομία απομάκρυνε, σχεδόν σηκωτό, τον Α. Βασιλόπουλο, μια ορδή περίπου εκατό τραμπούκων άρχισε να τρέχει στα πρώτα μέτρα της οδού Επταλόφου μετά τη Δεκελείας, για να επιτεθεί σε κάποια άτομα «του ΣΥΡΙΖΑ», όπως κραύγαζαν. Δεν μπορέσαμε να διαπιστώσουμε τι έγινε, σε πέντε λεπτά όμως έφτασε ασθενοφόρο της κλινικής «ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ» και παρέλαβε τραυματίες. Η αστυνομία ήταν εκεί και παρακολουθούσε απαθώς τις ορδές του Μελισσανίδη να λιντσάρουν ανθρώπους που έτυχε να περνούν και τους είχαν σταμπάρει.

Οταν τελείωσαν και μ’ αυτό, επιτέθηκαν με λοστούς και έσπασαν τα ρολά στο κτίριο της «Στρούγκας». Μπήκαν μέσα και άρχισαν τους βανδαλισμούς. Μπροστά μας ο αστυνομικός διευθυντής τηλεφώνησε στην Πυροσβεστική ζητώντας της να στείλει όχημα γιατί θα βάλουν φωτιά! Και πάλι η αστυνομία δεν έκανε την παραμικρή κίνηση να τους εμποδίσει. Δύο άτομα που βρέθηκαν στο χώρο τον υπερασπίστηκαν και μόνο τότε η αστυνομία τους… παρακάλεσε να αποχωρήσουν. Μαζί με τους μπράβους μπήκαν στη «Στρούγκα» και ασφαλίτες! Αυτός ήταν ο στόχος τους.

Οι σύντροφοι της «Στρούγκας» μπαίνουν στο χώρο για να κάνουν απολογισμό των βανδαλισμών. Ασφαλώς, αργότερα θα εκδώσουν ανακοίνωση, όπως και το Συντονιστικό Κατοίκων.

Η εισβολή στη "Στρούγκα" προκάλεσε έριδες και ανάμεσα στους συγκεντρωμένους οπαδούς της ΑΕΚ. Ας σκεφτούν αυτοί που εξέφραζαν φωναχτά τη διαφωνία τους τι γύρευαν εκεί μαζί με τους αφιονισμένους τραμπούκους, υπό την καθοδήγηση μπράβων της νύχτας. Η εκ των υστέρων διαφωνία δεν τους απαλλάσσει. Είναι συνένοχοι για ό, τι συνέβη στη Φιλαδέλφεια απόψε. Αρκετοί από αυτούς είναι κάτοικοι της πόλης και θέλουμε να δούμε πώς θα τολμήσουν να κοιτάξουν στα μάτια τους συμπολίτες τους.

Οσο γι' αυτούς που δηλώνουν "αντιφασίστες", ήταν εκεί όταν σπαζόταν και βανδαλιζόταν ένας αυτοοργανωμένος κοινωνικός χώρος, που χτίστηκε με ιδρώτα και αίμα. Μέχρι τώρα, εισβολές σε τέτοιους χώρους είχαμε μόνο από ΜΑΤ και χρυσαυγίτες. Στην ίδια συνομοταξία ανήκουν πλέον και οι ορδές εκείνων που λειτουργούν ως μπράβοι του μεγαλοεπιχειρηματία ιδιοκτήτη της ΑΕΚ.

Στο φύλλο της «Κόντρας» που κυκλοφορεί αύριο γράφουμε ότι ο Μελισσανίδης επιδιώκει προβοκάτσια, με στόχο να απεμπλακεί από την κατασκευή του γηπέδου, το οποίο δεν έχει τα λεφτά να κατασκευάσει. Τα αποψινά γεγονότα, το απόγευμα τρόμου στη Νέα Φιλαδέλφεια, επιβεβαίωσαν αυτή την εκτίμηση. Μόνο που προβοκάτσια δεν έγινε, γιατί οι κάτοικοι της Φιλαδέλφειας δεν είναι συμμορίτες για να μπορούν να χτυπηθούν στο δρόμο με αφιονισμένες ορδές τραμπούκων, που καθοδηγούνται από μπράβους της νύχτας.

Φάνηκε σε όλο τον κόσμο ότι οι ορδές του ιδιωτικού στρατού έδρασαν με μεθόδους μαφίας, υπό την πλήρη κάλυψη της αστυνομίας, που ήταν ενήμερη και στο κόλπο.

Περισσότερες πληροφορίες θα δημοσιεύσουμε όταν τις συγκεντρώσουμε, γιατί αυτή τη στιγμή γράφουμε κυριολεκτικά μέσα από τη φωτιά των γεγονότων.


Έμμισθα(?)χουλιγκάνια της ΑΕΚ επιτέθηκαν λυσσασμένα στη συγκεντ.κατοίκων στο Δημαρχ.Ν.Φιλαδερφιας και στο κατάληψη "Στρούγκα"

 Για γέλια η επίσημη εκδοχή; Τέτοια η καναλική ενημέρωση:




 ‏@Peiratesoneirou
Ηχητικό ντοκουμέντο τραμπουκισμών στη Νέα Φιλαδέλφεια. ΑΕΚ ρε!






Νέα Φιλαδέλφεια: Κόντρα σε σφαίρες και τρόμο - ThePressProject



η ορθοδοξία είναι με τους χουλιγκάνους.
Εχω μπερδευτεί είναι αλήθεια,και είμαι και άπλυτη από προχτές.




Οπαδοί της ΑΕΚ ξυλοφόρτωσαν αναρχικούς και συριζαίους που αντιδρούν στην κατασκευή γηπέδου στην Νέα Φιλαδέλφεια

Με σφαίρες απειλούν τους υπερασπιστές του Αλσους στη Νέα Φιλαδέλφεια! - ThePressProject 

adiasistos ‏@adiasistos  4h
Στη Νέα Φιλαδέλφεια δηλαδή κυκλοφορεί ιδιωτικός στρατός επιχειρηματία... Λογικά θα πέρασε καμιά τροπολογία που το κάνει νόμιμο...

Ουράνια Χλέπα ‏@anekplhrwtos  
"ΕΜΦΥΛΙΟΣ"; "ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΓΗΠΕΔΟΥ"; ΓΙΑ ΑΛΣΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΜΟYΓΚΑ; Εμφύλιος στη Νέα Φιλαδέλφεια




@Thalassi
οι κατοικοι φιλαδελφειας υπερασπιζονται με οδοφραγματα τη στρουγκα. οι μπραβοι μελισσανιδη παραμενουν και τραμπουκιζουν κοσμο.


 ‏@omorfipolicom  
Για να στηριχτεί το γήπεδο ΑΕΚ θέλει τον Μελισσανίδη μέσα στα μπετά. Μέσα.




Όπως διάβασα και από την αρχή είχα την άποψη κι εγώ, είναι πολύ πιθανό ότι ο Μελισσανίδης στην πραγματικότητα ΔΕΝ θέλει να χτίσει το γήπεδο. Αν δεν πρόκειται για ξέπλυμα χρήματος ή αρπαχτή από την περιφέρεια, η οικοδόμηση του γηπέδου μέσα στην κρίση είναι οικονομική αυτοκτονία. Είχα ασχοληθεί με το γήπεδο του ΠΑΟ στον Ελαιώνα και το ξέρω καλά. Έφτιαξε τις μακέτες για να πουλήσει μούρη στους οπαδούς και τώρα προκαλεί προβοκάτσιες για να βρει τρόπο να απεμπλακεί φορτώνοντας την μη οικοδόμηση στον ΣΥΡΙΖΑ πράγμα που βολεύει τον φίλο του Σαμαρα. Ίδωμεν.




adiasistos ‏@adiasistos
Άμα το κράτος πληρώσει για γήπεδο της ΑΕΚ θέλω κι εγώ να μου φτιάξει γήπεδο. Αν χρειάζεται μαζεύω κι εγώ 100 άτομα να με αποθεώσουν σιγά..



ptsiaras ‏@ptsiaras 

@adiasistos Πρόεδρε μπορώ να ζητήσω μία πισίνα εγώ και ένα χιονοδρομικό κέντρο; γήπεδο δεν θέλω, Θα μαζευτούμε 100 άτομα σίγουρα
  
Ερωτηση:
γιατί οπαδοί μιας ομάδας χτυπάνε μια κατάληψη;
‪Vivi Kalogria Υποθέτουν οτι οι καταληψίες είναι μέρος του συστήματος που δεν τους επιτρέπει να αποκτήσουν το γήπεδο που ονειρεύονται






Το γήπεδο της ΑΕΚ δεν χρειάζεται.Άς παίζει στο Ολυμπιακό Στάδιο.
ΈΛΕΟΣ πια.
Εδώ ψοφάει ο κόσμος ανασφάλιστος,άστεγος,άνεργος.
Βάλτε το ΑΓΙΑΣΟΦΙΑ στο κώλο σας.


Αν και δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα με ποδόσφαιρο ήμουν πάντα ΑΕΚ. Από σήμερα αναστέλλω αυτή μου την επιλογή. Πάω διακοπές στον πάντα συμπαθή μου ΠΑΟΚ. Μπορεί να μην γυρίσω και ποτέ.

Ωραία σελίδα στο φβ το ΓΗΠΕΔΑ ΧΩΡΙΣ ΡΑΤΣΙΣΜΌ
Ανεβάζουν φωτό που στοχοποιούν τους αντιτιθέμενους στην κατασκευή του Γηπέδου.
Δώστε και διευθύνσεις ...

@adiasistos  

Τον άλλο τον λες ηλίθιο που είναι χούλιγκαν της ΑΕΚ κ σου απαντά γιατί δεν λες κ για τις άλλες ομάδες. Ότι είναι ηλίθιος ούτε συζήτηση.


 ‏@kperifanos 

"και μεις αναρχικοι ειμαστε αλλα πανω από όλα η αεκ". οι αεκζτηδες επαθαν κονκλαβιο



@FREEDYBRUNA  

O θα ζητήσει να γίνει δημοψήφισμα για το γήπεδο της ΑΕΚ!





Οι οπαδικοί στρατοί δεν είναι μισθοφόροι.

Οι μισθοφόροι πληρωνονται.

Οι οπαδικοί είναι απλώς μαλάκες.



Sokratis Pap
<Για τον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο "Στρούγκα" , για τα οπαδικά σύμβολα τα σώβρακα και τις φανέλες>
Όσοι αυτοπροσδιορίζονται ως "αναρχικοί", είναι οπαδοί οποιασδήποτε ΠΑΕ και θεωρούν τον εαυτό τους αναρχικό, μάλλον για λάθος αναρχία μιλάνε. Σίγουρα όχι, για την πολιτική αναρχία που έχει συγκεκριμένη πολιτική πρόταση για την κοινωνική οργάνωση ,στηριγμένη σε βασικές αξίες, όπως η ατομική και κοινωνική ελευθερία, η αξιοπρέπεια , η κοινωνική δικαιοσύνη και ο σεβασμός σε κάθε μορφή ζωής.
Είναι διαφορετικό "πράγμα" η αγάπη για ένα παιχνίδι ή ένα άθλημα , είναι διαφορετικό "πράγμα" η αγάπη για τις ιστορικές και παραδοσιακές μνήμες και διαφορετικό το κοπαδικό οπαδικό προσκήνυμα σε μια ΑΕ που χρησιμοποιεί όμοια σύμβολα για άλλους σκοπούς.
Σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν να είσαι αναρχικός και να είσαι οπαδός ακόμα και του θεού του ίδιου, πόσο μάλλον μιας ομάδας ποδοσφαίρου ενός "επιχειρηματία".
Ο αναρχικός χώρος είτε ηθελημένα είτε αθέλητα χρησιμοποίησε συγκρουσιακά αυτά τα άτομα, τους αναρχοχούλιγκαν, τους καγκουροαναρχικούς, τους μπαχαλάκηδες ή όπως αλλιώς θέλει κάποιος να τους χαρακτηρίσει.
Με τον ίδιο τρόπο, αλλά ηθελημένα, χρησιμοποιεί και το κράτος τους κατώτερους κατασταλτικούς μηχανισμούς.
Με τον ίδιο τρόπο, για άλλους λόγους, χρησιμοποιεί και η αριστερά όλους του οπαδούς είτε είναι οπαδοί συμβόλων Α.Ε είτε είναι οπαδοί του θεού και των συμβόλων του.
Τα πολιτικά κόμματα είναι πιο οργανωμένοι μηχανισμοί και συνδιαλέγονται περισσότερο με τους πάντες.Γι αυτό και η αριστερά για το γήπεδο της ΠΑΕ ΑΕΚ δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση.
Εμείς όμως, δεν είμαστε πολιτικό κόμμα αλλά πολιτικός χώρος , από τους πιο καθαρούς και πιο ελεύθερους.
Πρέπει να πάρουμε ξεκάθαρη θέση και να καταλάβουν όλοι ότι οπαδοί καμίας ΠΑΕ και κανενός Τοπάρχη, δεν έχουν σχέση με την πολιτική αναρχία. Είμαστε απέναντι σε κοπαδικές-οπαδικές , φασιστικές επιθέσεις σε κοινωνικούς χώρους.
Αν η αριστερά θέλει να είναι μαζί μας πρέπει να καταδικάσει και να πάρει ξεκάθαρη θέση για την επίθεση στη "Στρούγκα " και να σταματήσει να γλείφει τον κάθε φασίστα μαφιόζο επιχειρηματία, για να μαζέψει ψηφαλάκια.
Ούτε θεός -ούτε αφέντης-ούτε οπαδός κανενός


Πιστεύω ότι όπως οι πιστοί των διαφόρων θρησκειών οφείλουν να πληρώνουν ειδικό φόρο θρησκεύματος και οι οπαδοί των διαφόρων ομάδων πρέπει να πληρώνουν ειδικό φόρο ομάδας.
Οι άλλοι δεν οφείλουμε να πληρώνουμε σέντσι για τις φαντασιώσεις του κάθε βλαμμένου.



Ενημερωση από τη Στρούγκα στη Νεα Φιλαδέλφεια τώρα. Αποφασίστηκε συγκεντρωση και πορεία την Τετάρτη 7.00 μ.μ. Καλούνται συλλογικότητες απ´όλη τη Αθήνα να συμμετέχουν. Θα υπαρξει ανακοίνωση επίσημη. Προς το παρόν καθόμαστε στο χώρο μέχρι να μπορέσουν να σφραγίσουν τη πόρτα που κατέστρεψαν οι "οπαδοί" της ΑΕΚ. ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο ΣΤΡΟΥΓΚΑ.
_______________________________________________________
Αφότου δημοσίευσα λαβαίνω:
21 Ιουνίου, 1.20π.μ
...μόλις μπήκα σπίτι. Εχουν μεινει ακόμα ατομα στη Στρουγκα συνεχιζουν για να φτιαξουν το χωρο. Τα Ματ ειναι σε διαφορες γωνιες γυρω απο τη Στρουγκα, κι ο Βασιλόπουλος (δημαρχος) μεχρι που έφυγα ήταν εκει σε ενα μαγαζι δίπλα στη Στρουγκα. Προς τιμην του δεν έφυγε.


"καθόμαστε στο χώρο μέχρι να μπορέσουν να σφραγίσουν τη πόρτα που κατέστρεψαν οι “οπαδοί” τ ΑΕΚ"

Λαβαίνω και διαμαρτυρίες Αεκτζήδων 
που τα αρνούνται και μου δίνουν ως πηγή το επίσημο site της ΑΕΚ (το οποίο, όπως είδατε ανωτέρω είχα επισκεφθεί πριν γράψω).
 Απαντώ: Η ΑΕΚ όφειλε να αποδοκιμάσει όχι να επιλέγει την υπερασπιστική επίρριψης ευθύνης στο θύμα. 
Μου λένε ότι 'ναζί και ΑΕΚ' δε γίνεται, να διαβάσω την ιστορία της ομάδας κ.λ. Απαντώ: Ναζί και Χούλιγκαν γίνεται (ίδιες αρχές, άλλη σημαία).
Και προσφέρω κι εγώ τροφή για σκέψη:
ΝΟΠΟ ΘΥΡΑ 13

9 σχόλια:

  1. Ο όλος χώρος του ποδοσφαίρου αποπνέει βία, βαρβαρότητα και χυδαιότητα. Απορώ πώς μ' αυτόν ασχολούνται και σοβαροί άνθρωποι. Πώς καταναλίσκουν άπειρο χρόνο στη θέαση, συζητήσεις, ανάγνωση και σκέψη για το συγκεκριμένο παίγνιο! Πώς καταντήσαμε, ως λαός (και όχι μόνο), να θεωρούμε το ποδόσφαιρο και τα γκολ αξίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα μα είναι άραγε σοβαροί; Το ξέρω πως είναι, έχω γνωρίσει ανθρώπους ψηλής μόρφψσης κια ποιότητας που παθιάζονται με το ποδόσφαιρο. Αλλά πάντα μέσα μου τρυπώνει αμφιβολία...

      Καλό σου απόγευμα φίλε, χαίρομαι που δεν είσαι απ' αυτούς..

      Διαγραφή
  2. Το να εξομοιώνουμε τους «οπαδούς» είναι σαν να εξομοιώνουμε τους «χρήστες» more or less.

    Υπάρχουν, φαντάζομαι, μισθοφόροι χούλιγκανς για να παρακινούν τους θερμοκέφαλους των οργανωμένων και να συμβαίνουν διάφορες αλυσιδωτές αντιδράσεις μεταξύ αλλήλων και προεδρώνε, από τις οποίες όμως σαφώς μπορείς να κρατήσεις αποστάσεις αγαπώντας εξίσου την ομάδα (τα διαρκείας βοήθησαν αρκετά στα εντός).

    Είσαι καλά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε μου φαίνεται το ίδιο Βλαντ, θεωρώ παντελώς ηλίθιο όποιον γίνεται ομαδός, και του θεού του ίδιου όχι πανιών (σημαίας κάθε είδους).

      P.S
      Καλύτερα― το ήξερες για το πόδι μου;

      Διαγραφή
    2. Περισσότεροι με αποκαλούσαν ηλίθιο Δάφνη όταν ήμουν προσκυνητής (το θέτω κομψά), παρά όταν πήγαινα με φίλους εις τας Ευρώπας να φάμε δέκα μπαλάκια, ταλαιπώρα και αφραγκία. Άκρη δεν βγαίνει. Και τα 2 είναι κάλος στον εγκέφαλο...
      αυτό που γίνεται στη Φιλαδέλφεια είναι τραγικό, να μην είμαι κλασσικά μόνο εκτός θέματος!

      όχι δεν κατέω αλλά περαστικά...να γίνω αδιάκριτος και να ρωτήσω;

      Διαγραφή
    3. Έκανες και προσκηνυτής; Βιος και πολιτεία..

      Ισχυαλγία που με ταλαιπώρησε μήνες. Σήμερα (εξ ου κι η έκπληξή μου για την ερώτηση) πρώτη μέρα που δεν ξύπνησα από τον πόνο. Κάνω, επιτέλους, δυνατή θεραπεία και δουλεψε. Διαίσθηση έχεις..

      Διαγραφή
    4. η Θεία Σκόνη απαιτεί θυσίες και ποολύ διαλογισμό...πάντως ήμουν αλήθεια μικρός σε παιδική χορωδία (άσχετο)

      (η σκέψη μου μαζί σου)

      Διαγραφή
    5. Χορωδία; Ε... εσύ τα χεις κάνει όλα..

      Καλό ξημέρωμα!

      Διαγραφή
    6. είναι ψυχρή η μοναξιά σαν ξημερώνει...

      (ότι ποθεί η καρδιά σου λέω εγώ)

      Διαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.