Porta photo©by Pierre Couteau for DC

Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2015

Όποιος και να εκλεγεί... (εικόνες-σχόλια) #ekloges2015_round2 ‪#apoxi
«Όποιος και να εκλεγεί την Ελλάδα θα την διοικεί ο κύριος Maarten Verwey» γράφει η εφημερίδα Guardian ενώ το ΒΒC για μαριονέτα μας προβλέπει το Δραγασάκη.
Θα απέχω, το είπα από τη στιγμή που προκηρύχτηκαν οι εκλογές. Φρέσκια φρεσκότατη ήταν η εντολή μας και παρά τα μαγειρέματα του δημοψηφίσματος οργή λαού με ντομάτες και αυγά δεν είχε εκδηλωθεί. Ακόμα ελπίζαμε.
Τι; Εσείς δεν ξέρω μα για μένα θα σας πω. Όποιος με διαβάζει καιρό ίσως να πρόσεξε ότι ποτέ δεν έχω εκφραστεί κατά ή υπέρ του Μνημονίου. Επειδή δε γνωρίζω. Όπως επίσης ποτέ δεν εκφράστηκα για τις γραβάτες που φόρεσαν ή όχι οι καινούργιοι, ποτέ δεν έγραψα ούτε μια λέξη για τα σακάκια του ενός ή τη γοητεία του άλλου. Επειδή δε με νοιάζει.
Εκφράστηκα όμως κι από πριν τις εκλογές για όσα περίμενα.
Περίμενα να πάψουν τα ψέματα είτε είναι ρεβεράντσες σε δεσπότες, είτε υποσχέσεις. Περίμενα βήματα (έστω βήματα, το πρώτο πεντάμηνο) για ένα κοινωνικότερο κράτος.
Περίμενα να κοπούν οι εξωφρενικές αποσπάσεις ώστε να δουλέψουν σχολεία και Κέντρα Υγείας.
Περίμενα αποφασιστική στάση και πράξεις για τις Σκουριές, για τους πρόσφυγες, τη Μανωλάδα και την Αμυγδαλέζα.
Περίμενα συμμάζεμα της ασυδοσίας ολιγαρχών και καναλιών.
Περίμενα να αδειάσουν οι φυλακές από το 40% που είναι χρήστες και μικρέμποροι ουσιών και όχι από τους μεγαλοαπατεώνες και διακινητές τόννων κοκαΐνης.
Περίμενα να έχουν οι οροθετικοί τα φάρμακά τους.
Περίμενα να μην ξαναενοχληθεί ποτέ κανείς επειδή φύτεψε φούντες και να μην υπάρχει πια η Λίστα αναμονής για όσους, βουτηγμένοι στην αρρώστια και την παρανομία σέρνονται περμένοντας να γίνουν δεκτοί στον ΟΚΑΝΑ.
Περίμενα να νομιμοποιηθεί ο Γάμος Ομοφύλων.
Περίμενα να μην ξαναδώ ΜΑΤατζήδες να επιτίθενται με κράνη και με χημικά αλλά να καταλάβουν ότι βια και αυθαιρεσίες θα τους κόστιζαν τη δουλειά τους κι όχι μια ΕΔΕ μεταξύ ομοτίμων.
Περίμενα να μη βγει από τη φυλακή κανένας τραμπούκος της Χρυσής Αυγής. Ή τουλάχιστον (μια και γνωρίζω βεβαίως ότι η Δικαιοσύνη μας είναι ανεξάρτητη) να μην τους ξαναδώ ως υποψήφιους.
Περίμενα να μας προστατέψετε από τον τρόμο των Capital Controls που επιβεβαιώνουν τους εχθρούς σας και που μας το έδειξαν καθαρά ότι μ' ένα κουμπί μπορεί να μας πετάξουν -όχι έξω απ' την Ευρώπη που γελάμε, μα έξω από τον 21ο αιώνα και να βρεθούμε δίχως ξένο τύπο, δίχως βιβλία κι ενημέρωση και δίχως δυνατότητα να κάνουμε ταξίδια.  
Όπως περίμενα να αλλάξει τόσο το κλίμα με την ανάσα που θα παίρναμε, έτσι που Βορίδηδες και Γεωργιάδηδες να μοιάζουν παλιωμένοι και να κρυφτούν στο μικρό ιδιωτικό τους κύκλο.

Με τέτοια ανανέωση, με τέτοιες αλλαγές γνωρίζω πως πολλοί από εμάς θα βρίσκαμε το κουράγιο να αντιμετωπίσουμε τη ζωή κι ας ξέρουμε πως είμαστε καταραμένοι επειδή κάναμε τη βλακεία να γεννηθούμε σε ένα Προτεκτοράτο σκληρών αφεντάδων.

Αυτά που περίμενα δεν έγιναν. Αντίθετα είδα μια κυβέρνηση επιπόλαιη, δίχως γνώση, πλάνο και σχέδιο και τόσο ανεύθυνη που είμαι έτοιμη να πιστέψω και BBC και Guardian και κάθε θεωρία για οργανωμένο σχέδιο που τα εδώ πιόνια μέσα στη λιγούρα τους που υπουργέψανε ούτε που ενδιαφέρονται να το καταλάβουν.

Επί 5 μήνες, για όλα τα κοινωνικά θέματα που θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν η μόνη απάντηση ήταν «άσε με τώρα παιδί μου με τα μικροπράματα, δε βλέπεις ότι ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΙ;». Κι έλεγα όλοι; Μα όλοι στη διαπραγμάτευση πήγατε; Δε βγάλαμε άλλους, δε βάλαμε τα δυνατά μας να διώξουμε τους παρανοϊκούς με τις τσιρίδες και τις μανιακές του χαρτιού τουαλέτας, για να μπείτε εσείς στη θέση τους;
Εσείς από την πλευρά σας τι κάνατε; Απλώς δεν ήσασταν τόσο φρικτοί; Απλώς δε ήσασταν το ίδιο σιχαμένοι; 
Ομολογώ ότι δε μου είναι αρκετό. «Δεν το αντέχω να γυρίσει η Βούλτεψη» μου είπε κάποιος.  Μην ξαναδείς Ειδήσεις και δε θα την ξαναδείς απαντώ. Δεν έχει σημασία εξ άλλου, αφού όποιος κι αν εκλεγεί....

Σας φέρνω εξαιρετικό περί Guardian, σας φέρνω ΒΒC, σας φέρνω (όπως πάντα) κι άλλα σχόλια και εικόνες. 
Χαρείτε τα:

Guardian: Όποιος κι αν εκλεγεί, ένας Ολλανδός κοστουμαρισμένος θα διοικεί την Ελλάδα

Οι Έλληνες καλούνται στις κάλπες την Κυριακή. Όμως, όποιος κι αν είναι ο επόμενος «ένοικος» του Μεγάρου Μαξίμου, δεν θα διοικεί τη χώρα, προειδοποιεί η βρετανική εφημερίδα Guardian.
Αντί για αυτό, η συγκεκριμένη «τιμή» θα ανήκει σε έναν «κοστουμαρισμένο» Ολλανδό οικονομολόγο των Βρυξελλών, με τον τίτλο του Γενικού Διευθυντή της Υπηρεσίας Υποστήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Κομισιόν, γράφει η βρετανική εφημερίδα.
Πρόκειται για τον Maarten Verwey, ανώτατο αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών της Ολλανδίας, ο οποίος εντάχθηκε στην Κομισιόν το 2011 και είχε το ρόλο του επικεφαλής της Κύπρου, ο οποίος έχει αντίστοιχη θέση στην taskforce της Ε.Ε για την Ελλάδα.
Οι εξουσίες του είναι άνευ προηγουμένου, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Guardian. «Και παρότι λίγοι ψηφοφόροι στους δρόμους της Αθήνας έχουν ακούσει το όνομά του, πολλοί καταλαβαίνουν ότι το πώς θα ψηφίσουν κάνει λίγη διαφορά για το τι θα συμβεί στη συνέχεια», προσθέτει.
Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μάχονται για την πρωτιά στις εκλογές. Ομως, υπό τους δρακόντειους όρους του νέου προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας, για ρευστό με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις, η Αθήνα ουσιαστικά «παρέδωσε στους Ευρωπαίους δανειστές τον έλεγχο για τις οικονομικές και κοινωνικές πολιτικές».
Το μνημόνιο κατανόησης με τις λεπτομέρειες για την τριετή συμφωνία και το δάνειο των 86 δισ. ευρώ απαιτεί από την κυβέρνηση «να συμβουλεύεται και να συμφωνεί με την Κομισιόν, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για όλες τις σχετικές ενέργειες… πριν αυτές οριστικοποιηθούν και υιοθετηθούν νομοθετικά». Σε αντάλλαγμα για το δάνειο, η Ελλάδα- που πρέπει να αποπληρώσει περίπου 1,3 δισ. των δανείων της το Δεκέμβριο και άλλα 6 δισ. το 2016- έχει δεσμευθεί να αναθεωρήσει δραστικά την οικονομία της και να κάνει ριζικές αλλαγές στην Υγεία, την κοινωνική πρόνοια, τις συντάξεις και τη φορολογία, υπενθυμίζει η βρετανική εφημερίδα.
Περίπου 120 νόμοι πρέπει να περάσουν φέτος, με τις μελλοντικές δόσεις του δανείου να εξαρτώνται από ικανοποιητικές τριμηνιαίες αξιολογήσεις προόδου, τονίζει ο Guardian.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αγορά», το 20μελές επιτελείο του Verwey ουσιαστικά θα συγγράψει τους νόμους για όλους τους τομείς της κυβερνητικής πολιτικής, από τη φορολογία για τις επιχειρήσεις και τα εργασιακά, μέχρι την Υγεία και το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας, ενώ θα προετοιμάσουν ενδιάμεσες εκθέσεις κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης της οικονομίας. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Ολλανδός θα έχει απευθείας επικοινωνία με το γραφείο του πρωθυπουργού, έπειτα από σχετική απαίτηση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Πριν καν το σχηματισμό της, η νέα κυβέρνηση είναι δεσμευμένη για την επίτευξη μίας σειράς σκληρών στόχων, ανάμεσά τους να διαμορφώσει το προβλεπόμενο πρωτογενές έλλειμμα από 1,5% σε 0,25% έως το τέλος του οικονομικού έτους και να φτάσει σε πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% μεσοπρόθεσμα. Πρέπει να βελτιώσει τη φορολογική συμμόρφωση και τη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών, όπως και να συγκεντρώσει περισσότερα χρήματα μέσω μέτρων, όπως η κατάργηση των φορολογικών ελαφρύνσεων για τους αγρότες, η αύξηση του ΦΠΑ και ο έλεγχος των προμηθειών υγείας.
Αλλαγές στο συνταξιοδοτικό αναμένεται να εξοικονομήσουν 1% του ΑΕΠ έως το 2016 και το όφελος των μεταρρυθμίσεων 0,5%. Επιπλέον, πρέπει να αναθεωρηθεί η νομοθεσία για την αγορά εργασίας, να απελευθερωθούν αγορές όπως εκείνη της ενέργειας και τα κλειστά επαγγέλματα, όπως των συμβολαιογράφων να ανοίξουν. Για να εκσυγχρονιστεί το κράτος και η δημόσια διοίκηση, πρέπει να μεταρρυθμιστεί η Δικαιοσύνη, να περικοπούν τα προνόμια των δημοσίων υπαλλήλων και να «απολιτικοποιηθεί» η γραφειοκρατία.
Οι δανειστές θα έχουν ιδιαίτερα μεγάλο λόγο στη διάσωση των ελληνικών τραπεζών, τονίζει ακόμη ο Guardian. «Παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις και από τα δύο κόμματα που προηγούνται πως αν εκλεγούν θα προσπαθήσουν να αμβλύνουν τις επιπτώσεις, τα μέτρα διαμορφώνουν ένα δύσκολο νομοθετικό πρόγραμμα από το οποίο ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, όποιο κι αν είναι το όνομά του, θα το βρει δύσκολο- αν όχι αδύνατο- να αποκλίνει.
topontiki.gr Για το Νόστιμον ήμαρ: N.Μην έχουμε Αριστερή Παρένθεση, είπαν κι έκαναν εκλογές. 
Μην έχουμε Αριστερή Παρένθεση, είπαν και αυτοδιαλύθηκαν.
Μην έχουμε Αριστερή Παρένθεση, είπαν κι έριξαν (à la ΓΑΠ) αλλού το βάρος..


Κι η Μουρουτιέρα δε χρειάζεται τρολιές κι απάτες, μονάχα λόγια περσινά.emoticon heart Μόνο Αποχή emoticon heart = το μόνο εκλογικό σύνθημα που ενοχλεί τους επιτήδειους πάσης φύσης και απόχρωσης = το μόνο όπλο εναντίον της απάτης των πραξικοπηματιών που υποδύονται τους πολιτικούς στην κατεχόμενη ΒτΕ

Λες και δεν έχω εγώ συνείδηση και γνώμη μα επειδή πιάστηκα βλάκας μια φορά τώρα θα ζω για να εκδικηθώ τον Τσίπρα. Ακολουθεί διάλογος με το δημιουργό του κάτωθι ('Η Αποχή είναι ο Μεγαλύτερος σύμμαχος του Τσίπρα. Μην του κάνεις το χατήρι.]
‪@MrsKastell‬ 
‪@jodigraphics15‪ Και να ψηφίσω τι; ‬
Τους άλλους συμμάχους ή κατ' ευθείαν Μέρκελ;‬

Η αποχή είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος του Τσίπρα. Μην του κάνεις το χατίρι 
μην του κανείς το χατήρι, κάνε χαρακίρι

Guess Who
φιλε ‪@jodigraphics15 ο Λαπαβιτσας σημερα ειπε οτι δε θελουν παρουν σε αυτες τις εκλογες την εξουσια.Τα συμπερασματα δικα σου.

Opportuna Analati
‪@jodigraphics15‪ Το να πας στο μανάβικο και να βρεις σάπια μπρόκολα δεν πρέπει ντε και καλά να πάρεις το λιγότερο σάπιο για να φας μπρόκολο‬

Sun & Moon
Η εκλογική απεργία είναι πολιτική θέση

Tikoy Tikoy
 Με τη διαφορά οτι ένα απ' αυτά τα μπρόκολα θα το φάς ούτως ή άλλως (διαλέξεις δε διαλέξεις)‬

emoticon heart Χατζηστεφανικό Σχέδιο emoticon heart - το επόμενο βήμα 
emoticon heart Μόνο Αποχή emoticon heart
Η αποχή πρέπει να είναι άνω του 51% - μόνο έτσι απονομιμοποιούνται και καθίστανται άγονες οι εκλογές και είναι υποχρεωμένοι βάση Συντάγματος να κηρύξουν τις επόμενες. 
Εκλογές με εκλογές θα διασπώνται εις τα εξ ων συνετέθησαν, ενώ θα εκτίθενται όλο και πιο ανεπανόρθωτα, και σε κάνα χρόνο το πολύ θα έχουν διαλυθεί εντελώς όλοι τους, οπότε θα χάσουν και την πελατεία της κομματικής παράγκας. Και τότε, θα είναι χωρίς υποστήριξη από πουθενά εκτός από τα αφεντικά τους στην Ε.Ε. 
Στρατιωτικό πραξικόπημα εντός ΕΕ. δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει, οπότε απλά θα παγώσουν όλα - δεν θα μπορεί να επικυρωθεί κανένα Μνημόνιο, δεν θα ψηφίζεται κανένας νόμος, καθώς εμείς θα οργανωνόμαστε να τους πάρουμε τα σκαλπ σε βάθος γενεών.

Άρθρο 1.1. Το πολίτευμα της Ελλάδας είναι Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.‬


‪2. Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.‬

‪3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.‬

‪Τι μας λέει λοιπόν αυτό το άρθρο, Ότι το πολίτευμά μας είναι δημοκρατικό και άρα τη λειτουργία του τη διέπει η "αρχή της πλειοψηφίας". Ποιος είναι κυρίαρχος με βάση αυτό το άρθρο, Ποιος δηλαδή είναι κυρίαρχος και πρέπει να λειτουργεί με δημοκρατικό και άρα με πλειοψηφικό τρόπο, Ο λαός. Ο λαός είναι κυρίαρχος και για να "παράγει" αποφάσεις, πρέπει να λειτουργεί δημοκρατικά. Τι είδους αποφάσεις, Αποφάσεις, οι οποίες έχουν σχέση με την ταυτότητα αυτών, που ασκούν εξουσία. Η "πράξη", δηλαδή, των διαφορετικών διατάξεων αυτού του θεμελιώδους συνταγματικού νόμου βγάζει ένα και μόνον "αποτέλεσμα". Ο ΛΑΟΣ είναι κυρίαρχος και αποφασίζοντας δημοκρατικά και άρα με τη λογική της πλειοψηφίας, "διορίζει" τις εξουσίες που θα τον κυβερνήσουν.‬

‪Πρωτεύουσα έννοια δηλαδή του Συντάγματος δεν είναι η έννοια της Δημοκρατίας, αλλά η έννοια της λαϊκής Κυριαρχίας, η οποία εκφράζεται μέσα από τη δημοκρατική λειτουργία. Όλα γίνονται για τον ΛΑΟ και απλά η Δημοκρατία είναι η "συμφερότερη" μέθοδος. Αν ο λαός αποφασίζει ότι θέλει Βασιλιά, τότε η Δημοκρατία μπαίνει στο "ντουλάπι". Ο κυρίαρχος λαός κάνει ό,τι θέλει. Όμως, η έννοια της κυριαρχίας είναι απόλυτη. Δεν υπάρχει κυριαρχία …"αλά κάρτ". Δεν υπάρχει Κυρίαρχος ..."αν και εφόσον". Κυρίαρχος είσαι, είτε μιλάς είτε σωπαίνεις. Κυρίαρχος είσαι, είτε περπατάς είτε σταματάς. Αν είσαι κυρίαρχος μόνον όταν κάνεις αυτό, το οποίο σου λένε κάποιοι άλλοι, τότε κυρίαρχος είναι αυτός, που σου λέει τι να κάνεις. Όταν είσαι Κυρίαρχος, πάντα είσαι Κυρίαρχος. Κυρίαρχος είσαι είτε Συμμετέχεις είτε ΑΠΕΧΕΙΣ. Είσαι Κυρίαρχος και άρα με βάση την "πράξη" της Δημοκρατίας η κυριαρχία ακολουθεί —εφόσον από αυτήν εκφράζεται— την πλειοψηφία. Άρα, ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ είναι ο λαός ΑΚΟΜΑ και όταν η πλειοψηφία του ΑΠΕΧΕΙ από κάποιες διαδικασίες. Κυρίαρχος είναι όταν κάθεται στο "θρόνο" του και συμμετέχει και Κυρίαρχος είναι όταν σηκώνεται από τον "θρόνο" του και άρα δεν συμμετέχει.‬
      Το πρώτο είναι εύκολα κατανοητό και περιγράφεται από το Σύνταγμα. Το δεύτερο όμως, Το δεύτερο απαιτεί "πράξη", εφόσον δεν περιγράφεται. Πώς δηλαδή εκφράζεται η κυριαρχία σου, όταν δεν συμμετέχεις, Όταν για παράδειγμα συμμετέχεις, η κυριαρχία εκφράζεται με τον απλό τρόπο, που "γράφει" ο συνταγματικός νόμος. Με την πλειοψηφία της Δημοκρατίας "παράγεις" αποτέλεσμα, το οποίο δίνει την εξουσία στους εκλεκτούς σου. Όταν δεν συμμετέχεις τι συμβαίνει, Όταν δεν συμμετέχεις, συμβαίνει κάτι άλλο, το οποίο δεν το "γράφει" ο συνταγματικός νόμος, αλλά "εννοείται". Ναι μεν δεν παράγεις αποτέλεσμα εξουσίας, εφόσον δεν "εκφράζεσαι", αλλά δεν χάνεις την κυριαρχία σου, εφόσον δεν μπορούν να παράγουν αποτέλεσμα οι "άλλοι" …Οι "άλλοι", οι οποίοι είναι οι "απέναντί" σου …Οι "λίγοι", οι οποίοι συμμετείχαν, γιατί τους συνέφερε η αποχή σου …Οι "λίγοι", οι οποίοι μπορεί να είναι τύραννοι, βασιλείς, κομματάρχες, κομματόσκυλα, πονηροί κλπ..‬
     
‪Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε, Όταν η πλειοψηφία του λαού, δηλαδή, ΑΠΕΧΕΙ, δεν χάνει ο λαός την κυριαρχία του, γιατί απλούστατα δεν μπορεί η μειοψηφία να τον "αντικαταστήσει". Δεν μπορεί να τον αντικαταστήσει και να "παράγει" αποτέλεσμα. Δεν μπορεί να παράγει το "αποτέλεσμα", το οποίο προβλέπεται από τη Δημοκρατία να παράγει η πλειοψηφία. Δεν μπορεί να φορέσει τη "στολή" του. Αλίμονο αν συνέβαινε αυτό. Αλίμονο, δηλαδή, αν δίναμε σε μειοψηφίες τη δυνατότητα να παράγουν αποτελέσματα. Να τις αφήναμε να τρομοκρατούν, να απειλούν ή απλά να προκαλούν την απέχθεια ή τη σιχαμάρα στον λαό κάθε φορά που είχαμε εκλογές και δεν τις συνέφερε η "άποψη" της πλειοψηφίας. Να ωθούν άμεσα ή έμμεσα στην "αποχή" και να αντικαθιστούν τον "απέχοντα". Να εκμεταλλεύονται —όπως συμβαίνει τώρα— την αποχή και να αντικαθιστούν τον "απέχοντα".‬
Με απλά λόγια αυτό σημαίνει ότι, όταν στην οποιαδήποτε δημοκρατική διαδικασία η ΑΠΟΧΗ ξεπερνά το 50%, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμά της, είναι ΑΚΥΡΗ. Είναι άκυρη, όχι επειδή η ίδια η διαδικασία των εκλογών δεν τηρήθηκε στο έπακρο, αλλά γιατί απλούστατα δεν μπορεί η μειοψηφία να "παράγει" το αποτέλεσμα, το οποίο αποτελεί αρμοδιότητα της πλειοψηφίας να το "παράγει" και είναι αυτό που καθιστά τον λαό ΚΥΡΙΑΡΧΟ. Η ΑΠΟΧΗ, όταν είναι πλειοψηφική, δεν "παράγει" δική της νομιμότητα, αλλά "παράγει" την παρανομία όλων όσων επιχειρούν ν' αντικαταστήσουν την πλειοψηφία. Η "παρανομία" στην περίπτωση αυτήν, επειδή δεν είναι αποτέλεσμα παράνομων πράξεων των συμμετεχόντων, απλά ακυρώνει τη διαδικασία και την καθιστά ΑΓΟΝΗ.‬

‪Η ΑΓΟΝΗ εκλογική διαδικασία θα εξακολουθεί να υπάρχει μέχρι να "πειστεί" ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ λαός να συμμετάσχει, για να δώσει νόμιμη "εντολή" στους εξουσιαστές. Αναγκαστικά ΑΓΟΝΗ, εφόσον η μειοψηφία δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δώσει "εντολή". "Εντολή", η οποία δεν θα προσβάλλεται και δεν θα αμφισβητείται από τίποτε και από κανέναν. Εκ του πονηρού σήμερα κάποιοι ψάχνουν τις απαντήσεις στους εκλογικούς νόμους. Το Σύνταγμα έχει αποφασίσει άπαξ και δια παντός για την ταυτότητα αυτού, που δίνει "εντολές". Οι εκλογικοί νόμοι έχουν σχέση με τη διαδικασία που προβλέπεται, για να δοθεί με νόμιμο τρόπο η "εντολή". Η διαδικασία όμως μπορεί να είναι άψογη, αλλά, αν λείπει ο Κυρίαρχος, είναι άκυρη. Άγονη, μέχρι να υπάρξουν τα δεδομένα που την καθιστούν γόνιμη. Νόμιμα Άγονη, όπως μπορεί ένας άψογα οργανωμένος πλειοδοτικός διαγωνισμός να είναι άγονος, επειδή δεν καλύπτονται οι ελάχιστες "αξίες". Μπορεί ένα παλάτι να πουληθεί για πέντε μπανανόφλουδες, ένα κονσερβοκούτι και τρία φιστίκια, επειδή στον κατά τα άλλα άψογο διαγωνισμό συμμετείχαν μόνον δύο homeless,‬

‪Κάτι ανάλογο συμβαίνει και όταν σε μια εκλογική διαδικασία ο λαός απέχει. Ο Κυρίαρχος λαός, ο οποίος έχει ως καθήκον —αλλά και αποκλειστικό προνόμιο— να δίνει "εντολές". Όταν δεν συμμετέχει, επαναλαμβάνεται η διαδικασία, γιατί δεν καλύπτεται το βασικότερο άρθρο του Συντάγματος. Όταν ο "βασιλιάς" δεν "μιλάει", δεν σημαίνει ότι το λόγο τον παίρνει ο υποτακτικός με το καθίκι, επειδή θέλει κι αυτός να μιλήσει. Όταν ο "βασιλιάς" δεν "απαντά", τον "ξαναρωτάς" και δεν παίρνεις τις "απόψεις" όποιου βρίσκεται γύρω του. Αν δεν "απαντά", δεν το αντιλαμβάνεσαι σαν αδυναμία του, για ν' απαντήσεις εσύ ή κάποιος άλλος στη θέση του. Αν δεν "απαντά", πρέπει να βρεις τον λόγο που είναι δυσαρεστημένος και δεν "απαντά". Πρέπει να βρεις τον λόγο που τον δυσαρεστούν οι υποψήφιοι και απέχει, αρνούμενος να τους δώσει "εντολή". Αν οι σημερινοί υποψήφιοι για τη εξουσία είναι οι υπεύθυνοι της δυσαρέσκειας, η οποία εκφράζεται μέσω της Αποχής, είναι τουλάχιστον εγκληματικό να "νομιμοποιούνται" ακόμα πιο εύκολα, εκμεταλλευόμενοι αυτήν τη δυσαρέσκεια.‬

‪Ρωτάμε λοιπόν τους διαπρεπείς Έλληνες συνταγματολόγους και τους Δικαστές. Υπάρχει κυριαρχία του λαού εκεί όπου δεν υπήρχε "απαρτία", Μπορούν οι ίδιοι να κάνουν τις "πράξεις", τις οποίες απαιτεί η "μαθηματική" επιστήμη της νομικής, ‬

‪Τα λέμε αυτά για να τα έχουν υπόψη τους οι πολίτες
‪Τα λέμε αυτά για να τα έχουν υπόψη τους οι πολίτες ενόψει των εκλογών.‬

Marina Politou Δεν ισχύει αυτό που λέτε για την αποχή. Αποχή-άκυρα-λευκά ευνοούν το πρώτο κόμμα.


 
 
Ο Σταύρος Θεοδωράκης ζητάει να πάρει 10% αύριο.
Νομίζει ότι είναι σαν τις προμήθειες από τα έργα του Μπόμπολα.
Λαϊκή Ενότητα: Πρόωρες εκλογές με τις ευλογίες της Μέρκελ και του Σόιμπλε ‪http://fb.me/8FY2MyzYl 
―Ευλογίες, Αφού αυτοί τις ετοίμασαν.

Θα σκίσει τα μνημόνια ακούσαμε ενώ έλεγε θα ασκήσει.
 Ό,τι θέλαμε ακούγαμε, δε φταίει αυτός.

ΓκαθΤο ζήτημα είναι ότι την έχουμε κάτσει κανονικά και μπροστά σε Βαγγέλη, Σταύρο, Φώφη κλπ ο ελάχιστος Τσίπρας φαντάζει πολιτικός γίγας

Η ΣουRTούκω 
Φωφη ξεκινα εσυ με την διαγραφη του μαλακα που μας εγκλώβισε στο Αγγλικο δικαιο κ μετα ζητας διαγραφη Βαρουφακη

Truffautνας Σαμαράς
Η Φώφη σε μια κίνηση απελπισίας πρότεινε να μπει το ΠΑΣΟΚ σε κονσέρβα μπας και παει στο 23%


To skouliki tom
Εξέχουσα θέση σε όλο αυτό το μπάχαλο κατέχουν οι αυτοαποκαλούμενοι φιλελεύθεροι – ευρέως γνωστοί ως φιλελέδες – που αν είχαν διαβάσει έστω και μισή γραμμή από Τζων Λοκ θα ντρέπονταν ακόμα και να προφέρουν τη λέξη Φιλελευθερισμός. Δεν είναι φιλελεύθεροι. Δεν είναι καν νεοφιλεύθεροι. Είναι νεοφιλελέδες, κοινώς η χειρότερη φάρα που ευδοκιμεί στα social media.

Δε γίνεται να είσαι φιλελεύθερος και να διατυμπανίζεις προεκλογικά ότι θα ψηφίσεις Σαμαρά, όταν η Ελλάδα έχει καταδικαστεί μέσα σε 2,5 χρόνια από όλα τα διεθνή δικαστήρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων – για τα οποία δε βγάζεις κιχ -, ενώ εσύ ανησυχείς επειδή απειλείται το κουνούπι του Αμαζονίου με εξαφάνιση.

“Ναι μεν αλλά” δεν υπάρχουν. Δεν είσαι φιλελεύθερος. Είσαι λέρα. Και δε σε ξεπλένει ούτε ο Αμαζόνιος, ούτε καν το Ποτάμι του Μπόμπολα.
Αυτοί οι επικίνδυνοι τύποι, παρέα με τα ακροδεξιά και φασιστοειδή στοιχεία, με τα οποία κινούνταν στην ίδια γραμμή επί ημερών Σαμαρά, κατακλύζουν καθημερινά το διαδίκτυο με ένα σωρό ειρωνείες, πικρόχολα αστειάκια, ψευδείς ειδήσεις, δήθεν εμπεριστατωμένες απόψεις και κατάρες.
Κυρίως κατάρες. Κατάρες προς όσους αισιοδοξούν και τολμούν να ελπίζουν ότι η ζωή τους δε θα μείνει για πάντα η απομίμηση ζωής που κόντεψαν να συνηθίσουν όλα αυτά τα χρόνια.
Το λέω και σήμερα. Απαξιώστε τους.
Μην αναπαράγετε το βούρκο τους. Από αυτόν τρέφονται. Έξω από τον βούρκο είναι ένα τίποτα.
by To Skouliki Tom


_______________Την επόμενη μέρα, το αποτέλεσμα:


4 σχόλια:

 1. Αφού, έστω και μετά απ'όλα αυτά που έγιναν (πάρα πολλά για ένα εφτάμηνο), ο κόσμος κατάλαβε ότι ο Τσίπρας κι οι παρατρεχάμενοί του είναι παραμυθατζήδες, και το διογκωμένο πλέον Σύριζα δεν είναι παρά ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ, ίσως είναι δείγμα ότι αρχίζουμε να ωριμάζουμε σαν λαός. Αλλά επειδή πιθανότατα θα βγει, παρόλο που έκανε όλα τα αντίθετα από αυτά που έλεγε προεκλογικά, βαστάω μικρό καλάθι.
  Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε περισσότερο είναι να μην, όπως γιγαντώθηκε ο Σύριζα σε βάρος του ΠΑΣΟΚ, να μη γιγαντωθεί η Χρυσή Αυγή σε βάρος της ΝΔ. Το ότι ο λεγόμενος "δεξιός" κοινοβουλευτικός χώρος πρέπει να καθαρίσει από τα βαρίδια κι απ'τους παλαιοκομματικούς είναι βέβαιο, αλλά αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει αναδεικνύοντας τους ναζιστές.
  Το σχόλιο αυτό προφανώς δεν απευθύνεται ούτε σε εσάς, ούτε στους περισσότερους αναγνώστες εδώ, αφού δεν είστε υποστηρικτές αυτού του χώρου. Το αφήνω εδώ για όποιον πιθανό ενδιαφερόμενο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αν γιγαντώθηκε τελικά η ΧΑ εις βάρος της ΝΔ είναι επειδή η ΝΔ επέλεξε την ακροδεξιά συνθηματολογία περί λαθραίων ανθρώπων κ.λ. Επιλογή τους ήταν.
   Από την άλλη όποιος 'μνημονιακός' δεν κολλήσει στα στοιχήματα πρέπει να χαίρεται αφού σίγουρα η εφαρμογή θα είναι ευκολότερη τώρα.

   Το σχόλιό σας αγαπητέ Θωμά θεωρώ ότι είναι χρήσιμο εδώ. Ίσως οι περισσότεροι αναγνώστες μου να κλίνουν προς τις δικές μου απόψεις μα και εμείς πιστεύω πρέπει να ακούμε και τις άλλες θέσεις. Γι αυτό και σας ευχαριστώ.

   Διαγραφή
 2. Επειδή όλοι λένε για τις τράπεζες. Δεν είναι ΜΟΝΟ για τις τράπεζες. Είναι και νομισματικοί λόγοι, είναι γεωπολιτικοί, στρατηγικής θέσης και άλλα που βαριέμαι να τα κάνω ανάλυση, έχει πολύ ψωμί.

  Α ναι, και φυσικά αυτό με το 50+ αποχή δεν ισχύει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ειδικά αυτή τη στιγμή το γεωπολιτικό είναι πιστεύω το σημαντικότερο αγαπητέ Πρόεδρε.

   Διαγραφή