Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Πανελλαδικός Χάρτης σημείων συλλογής ειδών για τους πρόσφυγες #‎RefugeesWelcome‬



Είμαι κατά της Φιλανθρωπίας, το έχω ξαναπεί. Στη δική μου λίστα της Κολάσεως, πάνω-πάνω με τους απεχθέστερου, θα ήταν ο κύκλος των Φιλανθρώπων με πλούσιες κυρίες που τους φιλούν τα χέρια φαλακρά καρκινοπαθή παιδάκια των οποίων το ταξίδι προς το θάνατο κοστίζει όσο μια εκδρομή σε εξωτικό παράδεισο με ιδιωτικό jet.
Είμαι κατά και της κρατικής ανοργανωσιάς όμως, που επιτρέπει στις φιλοπτώχους να αλωνίζουν. Είμαι κατά και της ευρωπαϊκής ηγεσίας που στάθηκε λίγη κι ανίδεη μπροστά στο δράμα των προσφύγων κι ας συνετέλεσε υποστηρίζοντας πολιτικές που μόνο αποτέλεσμά τους έχουν το ξερίζωμα εκατομμυρίων ανθρώπων σε μια μετακίνηση πληθυσμών μεγέθους που είχαμε να δούμε από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σ' αυτή την Κρίση οφείλουμε όλοι να συντρέξουμε και συχνά δίνω διευθύνσεις, όπως των Γιατρών Χωρίς Σύνορα ή της κατάληψης του Nosotros, διευθύνσεις ανθρώπων που προσφέρουν πραγματικά και επί της ουσίας και που δεν έχουν καιρό ή όρεξη να τρέχουν σε δενδροφυτεύσεις καναλιών ή επιθέσεις σε ζευγάρια τσιγγάνων επειδή έτυχε να φιλοξενούν 'ξανθιά αγγελούδια', ανθρώπων που δε χρησιμοποιούν την προσωπική τους δακρύβρεχτη ιστορία για να σας ζητήσουν χρήματα.
Δίνω διευθύνσεις οργανώσεων όπως η Αγκαλιά που ανακοίνωσε πως δε θέλει άλλα χρήματα, χέρια για δουλειά θέλει και μας ζητά να ξοδέψεουμε σε εισητήριο τα χρήματα που θα στέλναμε ώστε να δούμε από κοντά το δράμα στην Μυτιλήνη και με μια σκούπα ή μια κατσαρόλα να προσφέρουμε πραγματικά.

Καθώς χειμωνιάζει οι ανάγκες αυξάνονται γι αυτό και με μεγάλη χαρά δημοσιεύω αυτό το χάρτη που ενημερώνεται συχνότατα και στον οποίο με ένα κλικ βρίσκουμε το σημείο το κοντινότερο σ' εμάς στο οποίο υπάρχουν ανάγκες.

Και, με την ευκαιρία, επαναλαμβάνω:

Οι άνθρωποι που βρίσκονται στην ανάγκη μας δεν είναι σκουπιδοτενεκέδες. Αν είναι να δώσετε τα σκουπίδια σας μη δώσετε τίποτε. Ήδη οι πιο πολλές οργανώσεις έχουν μαζέψει πολλά άχρηστα ρούχα. Η ήπειρός μας είναι γεμάτη φθηνά ρούχα για πέταμα. Αυτό που λείπει συνήθως είναι τα αναλώσιμα: σαπούνια,οδοντόβουρτσες, γάλατα, πάνες μωρών και σερβιέτες,υπνόσακοι και παιχνίδια όπως μπογιές και μπλοκ για να απασχολούνται τα παιδάκια. Κι αυτό που λείπει πάντα και παντού  είναι το πιο αναλώσιμο όλων:  η παρουσία μας με καλοσύνη και ευγένεια.
______________________________________
 Ανακοινωσεις για ό,τι χρειάζεται σε κάθε τόπο:

Επίσης
Μédecins Sans Frontières Greece (MSF)| Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) https://www.facebook.com/msf.greece?fref=ts 
Γιατροί του Κόσμου: https://www.facebook.com/mdmmailgr?fref=ts

Εδώ ο χάρτης, παρακαλώ κοινοποιείστε και αναρτήσετε στα ιστολόγιά σας:

Εστιάζοντας με κλικ δίνει πληροφορίες για κάθε τόπο.

Ενημερώνεται όσο το δυνατόν συχνότερα.





2 σχόλια:

  1. Όταν αρχίσει να πουλάει και η βοήθεια προς τους μετανάστες θα δούμε και κει φίρμες .Σιχαίνομαι και γω την δημοσιευμένη φιλανθρωπία .Ένα φίλτρο παραπάνω στα μολυσματικά εργοστάσια των συζύγων τους ,ή λίγα χρήματα παραπάνω στους μισθούς και θα υπήρχαν λιγότεροι καρκίνοι ,καλύτερα δημόσια νοσοκομεία κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πού θα πάει.. θα το δούμε κι αυτό.
      Έκανε την αρχή η κυρία Μέρκελ. Ανθρωπίστρια.
      Κι ύστερα κάτι ακούστηκε για επιλογή, ξεδιαλεγμα να μπαίνουν στην Ευρώπη οι 'άξιοι' (για εργασία)..

      Καλήσ αββατοκύριακο Χρυσάνθη μου!!

      Διαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.