Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Αποκεφαλισμός και Σταύρωση νεαρού ―#AliMohammedAlNimr #FreeNimr (Petition)


Ένα αγόρι 16 ετών συνελήφθη επειδή συμμετείχε σε διαμαρτυρίες, και, λέει το κατηγορητήριο έκρυβε καταζητούμενους, και είχε βόμβες μολότωφ. Τέσσερα χρόνια μετά παρά την έφεση είναι καταδικασμένος στην εσχάτη των ποινών, θάνατο με αποκεφαλισμό και ύστερα σταύρωση. Ναι, σταύρωση στον 21ο αιώνα.
Πέρσι στη  Σαουδική Αραβία πέθαναν 100 καταδικασμένοι σε θάνατο, ένας κάθε τρεις μέρες δηλαδή.


Για το δικαίωμα ανθρώπων να καταδικάζουν άλλους σε θάνατο πολλά έχουν ειπωθεί. Δε θα το συζητήσουμε τώρα. Εδώ, ό,τι κι αν πιστεύετε, μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για Σταύρωση και για καταδίκη παιδιού από ένα αιμοδιψές κράτος που συμπεριφέρεται σαν εγκληματίας στους καταδικασμένους.



Αν έχει κάποια δύναμη το Διαδίκτυο ας τη χρησιμοποιήσουμε υπογράφοντας και κοινοποιώντας.
Υπογράφουμε στο:

Προς τον πρόεδρο Ομπάμα, τον πρωθυπουργό Κάμερον, την καγκελάριο Μέρκελ, τους υπεύθυνους του ΟΗΕ και όλους τους ηγέτες του κόσμου:

Η Σαουδική Αραβία ετοιμάζεται να αποκεφαλίσει τον 21χρονο Αλί Μοχάμεντ αλ Νιμρ και να εκθέσει το πτώμα του δημόσια. Ειδικοί για τα ανθρώπινα δικαιώματα ισχυρίζονται ότι η μαρτυρία του εκμαιεύτηκε με βασανιστήρια, ότι ήταν ακόμη ανήλικος όταν συνελήφθη κι ότι η εκτέλεσή του είναι παράνομη. Σας καλούμε να ζητήσετε από τη Σαουδική Αραβία να σταματήσει την εκτέλεση και, στη συνέχεια, να θέσετε υπό αμφισβήτηση τη θέση της χώρας ως επικεφαλής του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η επίβλεψη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων βρίσκεται στα χέρια χωρών με καθαρό ιστορικό.

Η Σαουδική Αραβία ετοιμάζεται να αποκεφαλίσει ένα παιδί 21 ετών και, στη συνέχεια, να το σταυρώσει εκθέτοντας δημόσια το πτώμα του. Η ίδια χώρα επιλέχθηκε πρόσφατα επικεφαλής του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ. Θα μπορούσε να ήταν αστείο, αν δεν ήταν τόσο σοβαρό!Όταν ήταν 17 χρόνων, ο Αλί Μοχάμεντ αλ Νιμρ συνελήφθη για συμμετοχή σε διαδηλώσεις ενάντια στην κυβέρνηση και, στη συνέχεια, καταδικάστηκε σε βασανιστήρια. Όμως, η περίπτωσή του δεν αποτελεί εξαίρεση. Η Σαουδική Αραβία έχει εκτελέσει φέτος πάνω από 100 πολίτες, δηλαδή εκτελεί έναν κάθε δύο ημέρες!

Η Γαλλία έχει ήδη ζητήσει από τους Σαουδάραβες να σταματήσουν αυτήν την εκτέλεση, αλλά οι ΗΠΑ, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν επίσης πολύ θερμές σχέσεις με το καθεστώς. Αν διοχετεύσουμε την οργή μας στους αρχηγούς αυτών των κρατών, εκείνοι μπορούν, με τη σειρά τους, να πείσουν τους Σαουδάραβες συμμάχους τους. Η εκτέλεση μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή. Υπόγραψε τώρα για να τον σώσουμε και να σταματήσουμε τον εξευτελισμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
.

___________________________



4 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Φρικτός
      και οπισθοδρόμηση για τον Πολιτισμό τώρα που μίκρυνε ο πλανήτης και τα βλέπουμε, φίλε Ευρυτάνα.

      Διαγραφή
  2. Ειρωνεία το να απευθύνονται κάποιοι στην προεδρία των ΗΠΑ για να συγκρατήσουν τη Σ. Αραβία. Αυτές οι χώρες έχουν κοινά συμφέροντα και οι Αμερικάνοι κάνουν θεόστραβα μάτια για τις πράξεις αυτής της χώρας. Τους πουλούν όπλα τεράστιας αξίας (από εκεί τροφοδοτείται και ο ISIS) και τους αγοράζουν πετρέλαιο που το πουλούν διεθνώς με τεράστια κέρδη των 7 αδελφών! Δεν τους συμφέρει να τα τσουγκρίσουν με τους σεϊχηδες. 'Οσο για την προεδρία της Σ.Α. στο συμβούλιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αν δεν ήταν τόσο τραγικό το γεγονός θα ήταν για γέλιο μέχρι θανάτου! Δείχνει, βέβαια, και την "σοβαρότητα" αυτών των οργανισμών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.