Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Κάνναβη στο βρεφικό γάλα―Κι είναι έξω οι μάνες;



Είναι τόσο πολλά τα ωφέλη που μπορεί να έχει ο άνθρωπος από την Κάνναβη που ένας ερευνητής είπε ότι, αν ετην ανακαλύπταμε τώρα στον Αμαζόνιο, θα μιλούσαμε συνεχώς για το θαυματουργό φυτό.
Δυστυχώς επέλεξαν οι ΗΠΑ να την πουν 'ναρκωτικό' και να επιδείξουν ισχύ απαγορεύοντάς την παγκοσμίως.

Μα δε θα πω πάλι την ιστορία της ποινικοποίησης ενός φυτού  αλλά θα υπενθυμίσω ότι εκτός από φάρμακο κατά του καρκίνου, της σκλήρυνσης κατά πλάκας, του αυτισμού, της ανορεξίας, της κατάθλιψης και αμέτρητων άλλων παθήσεων και βασάνων, τα κανναβινοειδή  είναι απαραίτητα στα νεογέννητα και ολέθρια όταν τους λείπουν.

Επειδή λοιπόν τα βρέφη για να είναι υγιή την πίνουν και μαστουριάζουν θηλάζοντας στην αγκαλιά της μάνας τους μήπως, αν είναι τόσο βλαβερή, να απαγορεύσουμε το θηλασμό; Ή καλύτερα, να συλλάβουμε τις μάνες ως διακινητές;

Ιδού και τα στοιχεία
(με σύνδεσμο στην Ομάδα 'Η Αλήθεια Για Την Κάνναβη' όπου θα μάθετε περισσότερα):



Η ΦΥΣΙΚΗ ΥΠΑΡΞΗ ΤΩΝ ΚΑΝΝΑΒΙΝΟΕΙΔΩΝ ΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΜΗΤΡΙΚΟ ΓΑΛΑ
Τα κανναβινοειδή της Κάνναβης εμφανίζονται φυσικά στο ανθρώπινο
μητρικό γάλα, σύμφωνα με τα τελευταία ευρήματα. Το ανθρώπινο σώμα
περιέχει υποδοχείς κανναβινοειδών που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την
επεξεργασία των κανναβινοειδών, όπως η τετραϋδροκανναβινόλη (THC), ένα από τα κύρια δραστικά συστατικά της Κάνναβης.
Σύμφωνα με τα ευρήματα πολλών σημαντικών επιστημονικών μελετών, το ανθρώπινο μητρικό γάλα περιέχει φυσικά τα ίδια κανναβινοειδή που
βρίσκονται στο φυτό Κάνναβης, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για τη
σωστή ανάπτυξη του ανθρώπου. Οι κυτταρικές μεμβράνες στο σώμα είναι φυσικά εφοδιασμένες μ' αυτούς τους υποδοχείς κανναβινοειδών οι οποίοι, όταν ενεργοποιείται από τα κανναβινοειδή και διάφορες άλλες θρεπτικές ουσίες, προστατεύουν τα κύτταρα από ιούς, επιβλαβή βακτήρια, καρκίνο και άλλες κακοήθειες. Και το ανθρώπινο μητρικό γάλα είναι μια πλούσια πηγή ενδοκανναβινοειδών, ένας συγκεκριμένος τύπος νευροτροποποιητικών λιπιδίων που διδάσκει ουσιαστικά ένα νεογέννητο παιδί πώς να τρώει, τονώνοντας τη διαδικασία του θηλασμού.
Η Δρ Melanie Dreher μελέτησε γυναίκες που έκαναν χρήση Κάνναβης σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, και στη συνέχεια μελέτησε τα
μωρά τους ένα χρόνο μετά τη γέννηση. Διαπίστωσε ότι τα μωρά των
γυναικών που κάπνιζαν Κάνναβη καθημερινά κατά τη διάρκεια της
εγκυμοσύνης τους κοινωνικοποιήθηκαν πιο γρήγορα, έκαναν επαφή με τα μάτια πιο γρήγορα και ήταν πιο εύκολο να συμμετάσχουν.
Αν δεν υπήρχαν αυτά τα κανναβινοειδή στο μητρικό γάλα, το νεογέννητο
παιδί δεν θα ήξερε πώς να φάει, ούτε θα είχε κατ' ανάγκη την επιθυμία
για φαγητό, κάτι το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρό υποσιτισμό, ακόμα και στο θάνατο. Τα νεογέννητα παιδιά που θηλάζουν, παίρνουν φυσικά δόσεις των κανναβινοειδών που προκαλούν την πείνα και προωθούν την ανάπτυξη και την εξέλιξη. Αν παρατηρήσουμε το πώς ενεργούν τα μωρά αφότου θηλάσουν, θα δούμε ότι παρουσιάζουν συμπτώματα της χρήσης κανναβινοειδών. Εκτός από τη βασική λειτουργία της τόνωσης της όρεξης του βρέφους, τα κανναβινοειδή το βοηθούν επίσης να ηρεμήσει και να χαλαρώσει.
Τα βρεφικά σκευάσματα δεν περιέχουν κανναβινοειδή, πράγμα που
τα καθιστά πολύ κατώτερα από το μητρικό γάλα.
Επιπλέον, μια μελέτη σχετικά με το σύστημα των ενδοκανναβινοειδών
υποδοχέων που δημοσιεύθηκε στην Ευρωπαϊκή Εφημερίδα Φαρμακολογίας ανέφερε: "Τα ιατρικά συμπεράσματα αυτών των νέων εξελίξεων είναι εκτεταμένα και προτείνουν ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον για τα κανναβινοειδή στην παιδιατρική φαρμακολογία, για περιπτώσεις όπως η "μη οργανική αποτυχία ευδοκίμησης" (*) και η κυστική ίνωση". Υπάρχουν δύο τύποι των κανναβινοειδών υποδοχέων στο σώμα. Ο τύπος CB1 που υπάρχει στον εγκέφαλο, και ο τύπος CB2 που υπάρχει στο ανοσοποιητικό σύστημα και σε όλο το υπόλοιπο σώμα. Κάθε ένας απ' αυτούς τους υποδοχείς αποκρίνεται στα κανναβινοειδή, είτε προέρχονται από το ανθρώπινο μητρικό γάλα, στα παιδιά, ή από την Κάνναβη.
Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι το ανθρώπινο σώμα χρειάζεται και παράγει
κανναβινοειδή, καθώς αυτές οι θρεπτικές ουσίες διαδραματίζουν κρίσιμο
ρόλο στην προστασία των κυττάρων από τις νόσους, την ενίσχυση της
λειτουργίας του ανοσοποιητικού, προστατεύοντας τον εγκέφαλο και το
νευρικό σύστημα, καθώς και την ανακούφιση του πόνου και των φλεγμονών που προκαλούν ασθένειες.
Σε μια ξεχωριστή μελέτη για τα ενδοκανναβινοειδή που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Φαρμακολογικές Κριτικές το 2006, ερευνητές από το Εργαστήριο Φυσιολογικών Σπουδών του Εθνικού Ινστιτούτου για την Κατάχρηση Αλκοόλ και Αλκοολισμού αποκάλυψαν ακόμα περισσότερα για τα οφέλη των κανναβινοειδών. Αυτά περιλαμβάνουν, ανάμεσα σε πολλά άλλα, την ικανότητά τους να προωθούν τον ορθό μεταβολισμό της ενέργειας και τη ρύθμιση της όρεξης, τη θεραπεία των μεταβολικών διαταραχών, τη θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας, και την πρόληψη του νευροεκφυλισμού. Τα κανναβινοειδή, είτε παράγονται φυσιολογικά στο σώμα, ή προσλαμβάνονται από το ίδιο το φυτό της Κάνναβης, διαδραματίζουν ζωτική λειτουργία στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και την καταπολέμηση πολλών μορφών καρκίνου και άλλων ασθενειών.
---------------------------------------------------------------------------------------------
(*) Ένα βρέφος διαγιγνώσκεται με "αποτυχία ευδοκίμησης" όταν πέφτει
κάτω από ένα υγιές βάρος και δείχνει σημάδια συναισθηματικής υπανάπτυξης. Συνήθως η "αποτυχία ευδοκίμησης" γίνεται αντιληπτή κατά τη διάρκεια της βρεφικής ηλικίας.
---------------------------------------------------------------------------------------------
μετάφραση: Ηρακλής Τσαγκαράκης

9 σχόλια:

  1. Αυτό στην τελευταία παράγραφο με τη "ρύθμιση της όρεξης" πώς το εννοεί ακριβώς; Γιατί εγώ άμα κάνω κανένα τσιγαράκι, πάντα προς τα πάνω μου την ρυθμίζει την όρεξη και μετά σαβουρώνω σαν να μην υπάρχει αύριο! Αυτό το "ένα γλυκάκι να 'χαμε" που μετά γίνεται "μπα, τελικά πεινούσα, ας φάω και φαΐ" και ύστερα λες "ένα επιδόρπιο ρε παιδιά" και μετά "Α! περίσσεψε λίγο φαγητό, κρίμα να πάει χαμένο", κι άμα δεν έχει τίποτα το σπίτι καταλήγεις να τρως τα ράφια. Και την άλλη μέρα τα σκέφτομαι και γελάω, αλλά μετα ζυγίζομαι και κλαίω. Κλαυσίγελως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα..
      Αυτό νομίζω εννοεί.
      Μια και η ανορεξία είναι άγχος των μαμάδων Ι guess...

      Διαγραφή
  2. Σε αιματολογικες εξετάσεις του μωρου φαίνεται η thc εαν η μητερα εχει καπνισει και θηλαζει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να δω ποτέ η ανθρωπότητα θα καταλάβει το ποσό καλο μας κάνει αυτό το φυτό εδω και χιλιάδες χρόνια,πάντα με την σωστή χρήση του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύω πως τώρα που αναίρεσαν την απαγόρευση οι ΗΠΑ, θα κλείσει πια η εκατονταετία της ανοησίας, alexandro.

      Διαγραφή
  4. Η κάνναβη με βοηθάει στις ημικρανίες με τις οποίες αντιμετωπίζω τεράστιο και άλυτο πρόβλημα....όμως θηλάζω και ιδού η απορία....κάνει για το μωρό ή όχι;
    Αλλού λένε όχι αλλου λένε ναι και δεν ξέρω τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ισχύει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.