Porta photo©by Pierre Couteau for DC

Πέμπτη, 5 Μαΐου 2016

Σταύρωση στη Σαουδική ΑραβίαΣταύρωση στον 21ο αιώνα. Κι όχι μόνο στο ISIS των παλαβωμένων νεαρών αλλά σε κράτος σεβαστό που το επισκέπτεται ο αρχι-αστυνομικός της γης από τη χώρα που πρεσβεύει ότι βομβαρδίζει για την ειρήνη και για να υπερασπιστεί την ανεκτικότητα, την ελευθερία, την ανεξιθρησκεία.

Ο βασιλιάς έχει τεράστια δύναμη. 
Ο Βασιλιάς Αμπντάλα κρατούσε τις τέσσερις κόρες του κλειδωμένες επειδή το έσκασε στη Δύση η μάνα τους. Ο νέος βασιλιάς δεν τις απελευθέρωσε, κλείνουν 10 χρόνια κλειδωμένες συχνά δίχως φαγητό και νερό για τιμωρία επειδή μιλούν στη Δύση. Από την άλλη οι εξτρεμιστές, που τάχα οι ΗΠΑ μάχονται, κι αναγκάζεται να συλλάβει, κρατούνται σε μια φυλακή-spa με συζυγικές επισκέψεις, καλό φαγητό, μασάζ και γυμναστήρια στεγασμένοι σε ένα Παράδεισο επί γης που ούτε φαντάζονταν στην προηγούμενη ζωή τους . 
Δεν είναι έτσι όλες οι φυλακές. Να επιτίθεσαι σε αμάχους βραβεύεται με πολυτελείς διακοπές σε χώρο με ομολόγους σου (για να μην ξεχνάς και την τέχνη σου) μα αν διαδηλώσεις κλείνεσαι σε άλλες φυλακές και καταδικάζεσαι σε μαρτυρικό θάνατο.
 Ο Αλί Μοχάμεντ αλ Νιμρ, συνελήφθη στα 17 του επειδή διαδήλωσε. Σήμερα 21,  είναι καταδικασμένος σε σταύρωση και έκθεση της σορού σε δημόσια θέα.


Οι δικτατορίες πάνε χέρι-χέρι με τις θρησκείες. Οι θρησκείες είναι υπαίτιες για πολλά μαρτύρια και πολλούς θανάτους. Η υποκρισία των πλανηταρχών συναγωνίζεται την κτηνωδία των δικτατόρων. 
Κι εμείς κάνουμε θόρυβο και υπογράφουμε. Μήπως και…

Η Σαουδική Αραβία ετοιμάζεται να αποκεφαλίσει ένα παιδί 21 ετών και, στη συνέχεια, να το σταυρώσει εκθέτοντας δημόσια το πτώμα του. Η ίδια χώρα επιλέχθηκε πρόσφατα επικεφαλής του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ. Θα μπορούσε να ήταν αστείο, αν δεν ήταν τόσο τραγικό!Όταν ήταν 17 χρόνων, ο Αλί Μοχάμεντ αλ Νιμρ συνελήφθη επειδή διαδήλωσε υπέρ της δημοκρατίας, στη συνέχεια, καταδικάστηκε σε βασανιστήρια. Όμως, η περίπτωσή του δεν αποτελεί εξαίρεση. Η Σαουδική Αραβία έχει εκτελέσει φέτος πάνω από 100 πολίτες, δηλαδή έναν κάθε δύο ημέρες!

Η Γαλλία έχει ήδη ζητήσει από τους Σαουδάραβες να σταματήσουν αυτήν την εκτέλεση, αλλά οι ΗΠΑ, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν επίσης πολύ στενές σχέσεις με το καθεστώς. Αν διοχετεύσουμε την οργή μας στους αρχηγούς αυτών των κρατών, εκείνοι μπορούν με τη σειρά τους να πιέσουν τους Σαουδάραβες συμμάχους τους. Η εκτέλεση μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή. Υπόγραψε τώρα για να τον σώσουμε τον Αλί και να σταματήσουμε τον εξευτελισμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


Το Ψήφισμα

Προς τον πρόεδρο Ομπάμα, τον πρωθυπουργό Κάμερον, την καγκελάριο Μέρκελ, τους υπεύθυνους του ΟΗΕ και όλους τους ηγέτες του κόσμου:

Η Σαουδική Αραβία ετοιμάζεται να αποκεφαλίσει τον 21χρονο Αλί Μοχάμεντ αλ Νιμρ και να εκθέσει το πτώμα του δημόσια. Ειδικοί για τα ανθρώπινα δικαιώματα ισχυρίζονται ότι η μαρτυρία του εκμαιεύτηκε με βασανιστήρια, ότι ήταν ακόμη ανήλικος όταν συνελήφθη κι ότι η εκτέλεσή του είναι παράνομη. Σας καλούμε να ζητήσετε από τη Σαουδική Αραβία να σταματήσει την εκτέλεση και να θέσετε υπό αμφισβήτηση την αρμοδιότητα της χώρας ως επικεφαλής του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ. Η υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν μπορεί να βρίσκεται στα χέρια χωρών με βρώμικο ιστορικό.

Για υπογραφή: 
https://secure.avaaz.org/el/stop_saudi_beheadings_loc/?copy 2 σχόλια:

  1. Με υπογραφες δεν γινεται τιποτα..αυτοι θελουν καποιο να μπει στο παλατι των σαουντ και να τους εκτελεσει επι τοπου ..ειναι πολυς κοσμος μεσα στα μπουντρουμια τους ..προτεινω μεταφορα μου στην σαουδικη αραβια με τον καταλληλο εξοπλισμο..και σχεδιο απαγκιστρωσης μετα την επιθεση...Εχω την ικανοτητα να τους εξοντωσω.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή