Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

9/11 για εκείνους που έπεσαν (με αρχέτυπα, Νοστράδαμο, φάρσες και εικόνες) #9/11


9/11. Για μιάμιση ώρα άνθρωποι έπεφταν από τους δίδυμους πύργους. Άλλοι κρατώντας μεγάλα υφάσματα για αυτοσχέδια αλεξίπτωτα, άλλοι δίχως συναίσθηση τυφλωμένοι από τον καπνό, άλλοι πηδώντας χέρι-χέρι.
Για 10'' έπεφταν ζωντανοί και ζωντανοί έφτασαν κάτω στη φρικτή πρόσκρουση, κάποιοι με το βάρος τους αποτελειώνοντας τους μισοπεθαμένους που είχαν πέσει πριν από αυτούς.

Το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου μεταβλήθηκε στο παλιό αρχέτυπο του Πύργου Της Βαβέλ που καίγεται χτυπημένο από  οργή Θεού κι οι άνθρωποι δείχνουν μικροί κι ασήμαντοι καθώς πηδούν απελπισμένοι προς τη συντριβή.

15 χρόνια μετά οργιάζουν οι συνομωσιολόγοι όπως επίσης και οι δίκαιες συγκρίσεις πως με αφορμή τις λίγες χιλιάδες νεκρών της Νέας Υόρκης ξεκίνησαν άδικοι πόλεμοι και εισβολές με αποτέλεσμα να πεθάνουν και να ξεσπιτωθούν εκατομμύρια αθώων αμάχων.
Σημαντικά αυτά αλλά πασίγνωστα και δε θα σταθώ εκεί.
Για τους ανθρώπους που έπεφταν θέλω να σας πω που δε θα τους έχετε δει, παρά ζωντανά όσο συνέβαινε και στις πρώτες ειδήσεις. Διότι πολύ γρήγορα θεωρήθηκε προσβολή στη μνήμη των 'θυμάτων' να μας τα δείχνουν και σβήστηκαν ηλεκτρονικά από όλα τα videos και τις εικόνες. Εκτός βεβαίως από το Διαδίκτυο όπου όμως θα τα βρείτε σε ιστοσελίδες που ειδικεύονται σε φρικτές εικόνες με άσχετα διαμελισμένα ή απανθρακωμένα πτώματα.

Το θέμα δίχασε. Όμως πριν λίγο καιρό συγγενείς των πιπτόντων ζητούν να αποκατασταθούν οι εικόνες. Διότι, λένε και συμφωνώ, δεν είναι πράξη ντροπής να διαλέγεις το θάνατό σου και το βήμα προς μια τελευταία ανάσα καθαρού αέρα έχει το μεγαλείο της ανθρώπινης δυνατότητας επιλογής, άρα 'θύματα' δεν τους αξίζει να τους πούμε. 'Η αυτοκτονία, εξάλλου, είπαμε, έχει μεγαλείο, κι είναι του μυρμηγκιού που επαναστάτησε, γιατί είναι ο τρόπος μας να πούμε στο θεό ότι δε θα δεχθούμε απόλυση- θα παραιτηθούμε.


Σας δίνω τον 'Falling man' που έπεσε ανάποδα με χέρια πίσω σα χορευτής, σας δίνω άλλους πιασμένους χέρι-χέρι και την εικόνα με τη διαδοχική πτώση, όταν αποφασισμένοι πηδούσαν στο κενό με τη σειρά σαν αλεξιπτωτιστές. 
Επίσης τον 'Πύργο Του Ταρώ' που μοιάζει προφητικός. Και, από όλα του Νοστράδαμου που θεωρούν σχετικά οι μανιακοί με  τις συνωμοσίες σας δίνω εκείνο που μιλά για φωτιά στους Πύργους στην 'Νέα Πόλη' (που δεν υπήρχε τότε). Είναι όντως ενδιαφέρον μα το δίνω εδώ κυρίως επειδή κυκλοφορούν πάρα πολλά ψεύτικα με ανακατεμένους στίχους άλλων. Για τις φάρσες δίνω σύνδεσμο. Το αυθεντικό το φωτογραφίζω από το δικό μου Νοστράδαμο (έκδοση 1973,  πολύ παλιότερη από το 9/11, προτότυπο με αγγλική μετάφραση) και μεταφράζω ελληνικά.

[και μια σύγκριση του #BlackLivesMatter :Από το 9/11
3.500 Αμερικάνους έχουν σκοτώσει Ιρακινοί στον πόλεμο,
5.000 Αμερικάνους έχει σκοτώσει η Αστυνομία τους στο εσωτερικό των ΗΠΑ]





Αιώνας 1, Τετράστιχο 87
Μεταφράζω: Τρανταχτική φωτιά από το κέντρο της γης.
Θα  κάνει να τρέμει τον πύργο της νέας πόλης:
Δυο μεγάλοι βράχοι θα πολεμήσουν για πολύ καιρό.
Μετά η Αρετούσα θα κοκκινίσει το νέο ποτάμι.
[σημειώνω: 1, 'au tour' βλέπετε ότι αγγλικά μεταφραζόταν 'γύρω από' αλλά  tour είναι και ο πύργος οπότε για το θέμα μας παίρνει αυτή την έννοια.
2. Η Αρετούσα  (λογοπαίγνιο για την Άρη) από παλιά θεωρείται αναφορά στις ΗΠΑ. Το τετράστιχο δηλαδή, πολύ πριν το 9/11, θεωρούσαν πως  σχετίζεται με την Αμερική και τη Νέα Υόρκη.
3. Το 'Ennosigee' είναι κομμένο το επίθετο του Ποσειδώνα  Ennosigaeus, ελληνικά  Εννοσίγαιος, αυτός που κουνά τη γη.

Γιά τις φάρσες προφητείας Νοστράδαμου με μπουρδούκλωμα άλλων τετράστιχων δείτε:

http://www.angelfire.com/fl2/elcopo/Nostradamus_hoax.htm


__________________________________________________________ 
Προσθέτω

Νόμιζα ότι είναι γνωστή η προηγούμενη επίθεση στο World Trade Center. Από τα σχόλια στην ανάρτηση στο Facebook, διαπιστώνω ότι το φορτηγό-βόμβα του 1993 έχει γίνει αφορμή για συνομωσιολογία. 
Προσθέτω λοιπόν το διάλογο (με πληροφορίες από εμένα) και, με την ευκαιρία, σας δίνω και ένα video δυο +σύνδεσμο για τις Φάρσες (ελληνικά) που μου έφερε ο πάντα χρήσιμος φίλος Γιάννης Λεριάς.

Θεωρίες συνομωσίας-Φάρσες στα ελληνικά: 
http://ellinikahoaxes.gr/2016/09/11/911-conspiracy-theories/
Aggeliki Bartsioka Μου κανει εντυπωση που το τετραστιχο του Νοστραδαμου αναφερει φωτια προερχομενη απο τη γη και οτι τρανταζει τον πυργο' οχι απο τον ουρανο. Και προσφατα βγηκε στο φως μια νεα θεωρια απο παλαιο αρθρο οπου ανεφερε με καποια υποτυπωδη στοιχεια, οτι ειχαν τοποθετηθει εκρηκτικα στους πυργους..
Εψαξα το ιστορικο μου να βρω το λινκ, ομως δεν το εχω βρει ακομη. Ειναι μαλλον απο δημοσιογραφικη ερευνα αμερικανικής εφημεριδας οπου λεει οτι καποιο καιρο πριν το 9/11, ειχαν φωτογραφησει ομαδα φοιτητων που κατι εγκαθιστουσε ως επιστημονικη εργασια στους πυργους' τωρα τα λεω πολυ απλοϊκα, ειναι που δεν βρισκω το λινκ...

Aggeliki Bartsioka Δινοντας μεγαλη σημασια στις θεωριες συνομωσιας κινδυνευουμε να θεωρηθουμε γραφικοι' ωστοσο, επειδη θυμαμαι καλα εκεινη τη μερα και το σοκ που ειχαμε παθει ολοι χαζευοντας με ανοικτο το στομα τις τηλεορασεις, ενα επισης μου εκανε εντυπωση' η αντιδρασηαρκετου κοσμου που εσπευσε απο τοτε να πει οτι το εστησαν οι ιδιοι οι αμερικανοι. Απλοι ανθρωποι. "Εξυπναδες" θα πει καποιος' ωστοσο το ενστικτο σε τετοια συμπερασματα οδηγει, γνωριζοντας τι εχουν κανει οι ΗΠΑ στο παρελθον' το γνωριζουμε εμεις, το γνωριζει η λατινικη αμερικη, το γνωριζουν οι παντες. Όντως ηταν η μερα που αλλαξε τον κοσμο, οχι τυχαια ομως' ηταν μεθοδευμενο ωστε να ξεκινησει το μεγαλο κυμα της ισλαμοφοβιας και της τρομοκρατιας και ο κοσμος να παραλυσει για να τον ελεγχουν καλυτερα...

Giannis Lerias Γενικά και αόριστα γνωρίζουμε όλοι... Όμως με αοριστολογίες, υποψίες, αναφορές στο "τι έκαναν" κ.λπ. και χωρίς να δίνουμε κάποια συγκεκριμένα στοιχεία δε θα βρούμε άκρη... Το Greek Hoaxes έκανε μιά αρκετά αξιόλογη δουλειά την οποία έχω ήδη αναρτήσει...


Daphne Chronopoulou Aggeliki Bartsioka Δεν πιστεύω στο ένστικτο της μάζας ή στα όσα 'γνωρίζουν οι 'Απλοι ανθρωποι'.
Μάλλον ταυτίζομαι με τον Κοριολανό του Σαίξπηρ κι εκείνο το 'η πλειοψηφία έχει πάντα άδικο'.


Για τη φωτιά από κάτω και τους 'κάποιους φοιτητές' σκέπτομαι είναι χαλασμένο τηλέφωνο με αληθινή αφορμή: 
Οι Πύργοι είχαν ήδη χτυπηθεί από τρομοκράτες της Αλ Κάιντα που είχαν παρκάρει φορτηγό-βόμβα στο 2ο υπόγειο το Φεβρουάριο του 1993. Η πιθανότητα τρομοκρατικού χτυπήματος απασχολούσε χρόνια τον υπεύθυνο ασφαλείας ΄ο οποίος είχε υποβάλει γραπτά υπομνήματα με τις ανησυχίες του.
Η έκρηξη ήταν σφοδρή, άφησε κρατήρα 30 μέτρων κι έφτασε ως το 4ο υπόγειο σπάζοντας τα τσιμέντα και προκαλώντας μια ήταν διακοπή ηλεκτρικού στη Νέα Υόρκη (δε μεταδόθηκε live δηλαδή), 6 νεκροί 1000+τραυματίες.
100δες παγιδεύτηκαν στους καπνούς των ανελκυστήρων που δε δούλευαν.

Στόχος από τότε ήταν να πέσουν οι Πύργοι>
Επίσης και σ΄εκείνη την επίθεση οργίασαν οι συνομωσιολογίες με αποδείξεις ότι στο FBI δεν έδρασα παρότι είχαν ειδοποιηθεί από πληροφοριοδότη τους Αιγύπτιο Αξιωματικό.
Ελπίζω να μη σας κούρασα..

«..The 1993 World Trade Center bombing was a terrorist attack on the World Trade Center, carried out on February 26, 1993, when a truck bomb was detonated below the North Tower of the World Trade Center in New York City. The 1,336 pounds (606 kg) urea nitrate–hydrogen gas enhanced device[1] was intended to send the North Tower (Tower 1) crashing into the South Tower (Tower 2), bringing both towers down and killing tens of thousands of people.[2][3] It failed to do so but killed six people and injured more than a thousand.[4]

The attack was planned by a group of terrorists including Ramzi Yousef, Mahmud Abouhalima, Mohammad Salameh, Nidal A. Ayyad, Abdul Rahman Yasin and Ahmed Ajaj. They received financing from Khaled Sheikh Mohammed, Yousef's uncle. In March 1994, four men were convicted of carrying out the bombing: Abouhalima, Ajaj, Ayyad and Salameh. The charges included conspiracy, explosive destruction of property, and interstate transportation of explosives. In November 1997, two more were convicted: Ramzi Yousef, the mastermind behind the bombings, and Eyad Ismoil, who drove the truck carrying the bomb.
Daphne Chronopoulou Επίσης, για το

"'προσφατα βγηκε στο φως μια νεα θεωρια απο παλαιο αρθρο οπου ανεφερε με καποια υποτυπωδη στοιχεια, οτι ειχαν τοποθετηθει εκρηκτικα στους πυργους." που αναφέρετε στο α' σχόλιο:
Περιγράφετε ακριβώς αυτό που συνέβη μα δεν είναι θεωρία. Μάλιστα μετά τη βόμβα είχαν φτιάξει και μνημείο για τους νεκρούς.

____ Οι πηγές για όσα σας λέω είναι απολύτως έγκυρες. Πανεπιστημιακές εκδόσεις ή Knorpf
και, ένα παράδειγμα, το CNN


_________________________________________________________

Τα σκίτσα που ακολουθούν είναι του Αραβοβραζιλιανου σκιτσογράφου
 Carlos Latuff‏  [Twitter: 
@LatuffCartoons , ιστοσελίδα: https://latuffcartoons.wordpress.com/ ] ο οποίος έχει ασχοληθεί και με την Ελλάδα: 
kouti pandoras: Συγκλονίζει το διαδίκτυο το σκίτσο Latuff για τη δραματική διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους ισχυρούς της ευρωζώνης





_____________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.