Ισόβια για ηθική αυτουργία σε φόνους 10 ανθρώπων στη νεοναζί Μπεάτε Τσέπε η οποία δεν ήταν παρούσα σε κανένα.
Ισόβιαστην Πόλα Ρούπα για βόμβα σε τράπεζα, δίχως θύματα λόγω προειδοποίησης. .
Σπίτι του ο δολοφόνος μαχαιροβγάλτης Ρουπακιάς.
Ο καθένας μας κάνει τις συγκρίσεις του. Δεν είναι δύσκολο να συμπεράνουμε πού ζούμε.
Στη Γερμανία καταδικάστηκε σε ισόβιαη νεοναζί Τσέπε, που κατα δηλωση της δεν ηταν μπροστά στα εγκλήματα, κι εδω αναρωτιόμαστε ακομα για τοαν ο Μιχαλολιακος ηταν ο ηθικος αυτουργος σε Φύσσα.
Πώλα Ρούπα: Συμμετοχή στον ΕΑ και Εκρήξεις στην Τράπεζα της Ελλάδος. ΚΑΝΕΝΑ θύμα, ΚΑΝΕΝΑΣ τραυματισμός, μόνον υλικές ζημίες (είχαν προηγηθεί προειδοποιητικά τηλεφωνήματα) Ποινή ΙΣΟΒΙΑΣ κάθειρξης & 25 ετών. Ο ορισμός του κράτους εξαίρεσης.
Χρειάστηκαν πέντε χρόνια, περισσότερες από 430 δικάσιμοι και καταθέσεις 600 μαρτύρων μέχρι τη χθεσινή απόφαση δικαστηρίου του Μονάχου για ποινή ισόβιας κάθειρξης στην ΜπεάτεΤσέπε, το μοναδικό εν ζωή μέλος της νεοναζιστικής οργάνωσης #NSU.
15minutes.grΠοινή ισόβιας και επιπλέον 25ετούς κάθειρξης επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στην Πόλα Ρούπα, για την βομβιστική επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος στις 10 Απριλίου 2014 – ενέργεια την οποία έχει αναλάβει η οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας.
Το δικαστήριο κήρυξε ένοχη την Ρούπα για σειρά κατηγοριών, όπως τρομοκρατική οργάνωση, προμήθεια, κατοχή και χρήση εκρηκτικών υλών κ.ά., και ενώ ήδη ο σύντροφος της Νίκος Μαζιώτης δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για την επίθεση αυτή για την οποία καταδικάστηκε το 2016 σε ισόβια κάθειρξη σε πρώτο βαθμό.
Η απόφαση του δικαστηρίου ελήφθη με ανάλογη εισαγγελική πρόταση, σύμφωνα με την οποία η Ρούπα ήταν ηθικός αυτουργός της επίθεσης με φυσικό αυτουργό τον σύντροφο της.
Το χτύπημα στην ΤτΕ είχε γίνει νωρίς το πρωί μέσω αυτοκινήτου παγιδευμένου με εκρηκτικά, που ήταν παρκαρισμένο στην οδό Αμερικής έξω από το κτίριο της τράπεζας. Η έκρηξη ήταν ισχυρότατη και είχε προκαλέσει ζημιές σε κτήρια και καταστήματα σε μεγάλη απόσταση, ωστόσο δεν είχε τραυματιστεί κανείς, καθώς είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα και η Αστυνομία είχε εκκενώσει την γύρω περιοχή.
Στις 25 Απριλίου 2014, με ανακοίνωση του ο «Επαναστατικός Αγώνας» ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως η ενέργεια «αφιερώνεται στον αναρχικό σύντροφο Λάμπρο Φούντα, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, που σκοτώθηκε σε ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Δάφνη στις 10 Μαρτίου 2010 κατά τη διάρκεια προπαρασκευαστικής ενέργειας της οργάνωσης». http://15minutes.gr/ισόβια-στην-πόλα-ρούπα/
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κήρυξε ένοχη την Πόλα Ρούπα για σειρά κατηγοριών στις οποίες συγκαταλέγονται η συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, προμήθεια, κατοχή και χρήση εκρηκτικών υλών.
Ο σύντροφός της Νίκος Μαζιώτης δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για την επίθεση αυτή για την οποία καταδικάστηκε το 2016 σε ισόβια κάθειρξη σε πρώτο βαθμό.
Η απόφαση του δικαστηρίου ελήφθη με ανάλογη εισαγγελική πρόταση, σύμφωνα με την οποία η Ρούπα ήταν ηθικός αυτουργός της επίθεσης με φυσικό αυτουργό τον σύντροφο της
Το χτύπημα στην Τράπεζα είχε γίνει μέσω ενός αυτοκινήτου παγιδευμένο με εκρηκτικά που ήταν παρκαρισμένο στην οδό Αμερικής έξω από το κτίριο της τράπεζας.
Η έκρηξη αν και ισχυρή δεν τραυμάτισε κανέναν καθώς είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα και η Αστυνομία είχε εκκενώσει την γύρω περιοχή.
Στις 25 Απριλίου 2014, με ανακοίνωση του ο «Επαναστατικός Αγώνας» ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως η ενέργεια «αφιερώνεται στον αναρχικό σύντροφο Λάμπρο Φούντα, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, που σκοτώθηκε σε ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Δάφνη στις 10 Μαρτίου 2010 κατά τη διάρκεια προπαρασκευαστικής ενέργειας της οργάνωσης».
Ο σύντροφός της Νίκος Μαζιώτης δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για την επίθεση αυτή για την οποία καταδικάστηκε το 2016 σε ισόβια κάθειρξη σε πρώτο βαθμό.
Η απόφαση του δικαστηρίου ελήφθη με ανάλογη εισαγγελική πρόταση, σύμφωνα με την οποία η Ρούπα ήταν ηθικός αυτουργός της επίθεσης με φυσικό αυτουργό τον σύντροφο της
Το χτύπημα στην Τράπεζα είχε γίνει μέσω ενός αυτοκινήτου παγιδευμένο με εκρηκτικά που ήταν παρκαρισμένο στην οδό Αμερικής έξω από το κτίριο της τράπεζας.
Η έκρηξη αν και ισχυρή δεν τραυμάτισε κανέναν καθώς είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα και η Αστυνομία είχε εκκενώσει την γύρω περιοχή.
Στις 25 Απριλίου 2014, με ανακοίνωση του ο «Επαναστατικός Αγώνας» ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως η ενέργεια «αφιερώνεται στον αναρχικό σύντροφο Λάμπρο Φούντα, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, που σκοτώθηκε σε ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Δάφνη στις 10 Μαρτίου 2010 κατά τη διάρκεια προπαρασκευαστικής ενέργειας της οργάνωσης».
Χρειάστηκαν πέντε χρόνια, περισσότερες από 430 δικάσιμοι και καταθέσεις 600 μαρτύρων μέχρι τη χθεσινή απόφαση δικαστηρίου του Μονάχου για ποινή ισόβιας κάθειρξης στην Μπεάτε Τσέπε, το μοναδικό εν ζωή μέλος της νεοναζιστικής οργάνωσης NSU, που ευθύνεται για τις δολοφονίες δέκα ανθρώπων (εκ των οποίων οι εννέα ήταν μετανάστες και μία αστυνομικός) στη Γερμανία. Για τις οικογένειες των θυμάτων, όμως, αυτή η ετυμηγορία δεν είναι αρκετή.
«Η καταδίκη της Μπεάτε Τσέπε ήταν αναμενόμενη. Απογοητευτήκαμε γιατί το δικαστήριο δεν επέβαλε τις ποινές που προτείναμε για τους άλλους κατηγορούμενους», δηλώνει στην «Κ» ο Γιαβούζ Ναρίν, δικηγόρος της Υβόννης Βουλγαρίδη, ο πρώην σύζυγος της οποίας δολοφονήθηκε από την NSU. Αλλοι τέσσερις συνεργοί των δολοφόνων καταδικάστηκαν σε φυλάκιση από 2,5 έως 10 έτη.
«Σε μια περίοδο κλιμακούμενης βίας από ρατσιστικές ομάδες και μεμονωμένους δράστες, θεωρούμε ότι αυτή η δικαστική απόφαση στέλνει λάθος μήνυμα. Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας μέχρι τώρα δεν έχει απαγγείλει κατηγορίες σε τουλάχιστον εννέα άτομα που υποστήριξαν τη δράση της NSU. Σε αυτούς περιλαμβάνονται πληροφοριοδότες των κρατικών αρχών που παραμένουν υπό καθεστώς προστασίας. Εχουν μειωθεί οι ελπίδες μας ότι θα συνεχιστούν οι έρευνες και ότι αυτά τα άτομα θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη. Οι εντολείς μου αποχώρησαν από το δικαστήριο απογοητευμένοι», προσθέτει ο κ. Ναρίν.
Τον Ιούνιο του 2005 τα μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης NSU, Ούβε Μούντλος και Ούβε Μπένχαρτ, σκότωσαν με τρεις σφαίρες τον Ελληνα μετανάστη Θεόδωρο Βουλγαρίδη μέσα στο κλειδαράδικό του στο Μόναχο. Το φονικό όπλο, ένα πιστόλι Ceska 83, είχε ήδη χρησιμοποιηθεί σε έξι φόνους ανδρών τουρκικής καταγωγής που παρέμεναν ακόμη ανεξιχνίαστοι. Για χρόνια οι γερμανικές αρχές απέδιδαν αυτές και άλλες αντίστοιχες δολοφονίες (διαπράχθηκαν μεταξύ 2000-2007) στην τουρκική μαφία. Κανείς δεν εξέτασε τότε το ρατσιστικό κίνητρο των δραστών. Οπως έχει δηλώσει σε παλιότερες συνεντεύξεις της στην «Κ» η κ. Βουλγαρίδη, οι οικογένειες των θυμάτων –και η δική της– στοχοποιήθηκαν και εξευτελίστηκαν από τις γερμανικές αρχές. Τους θεωρούσαν υπόπτους, ώσπου το 2011 μετά την αυτοκτονία των Μούντλος και Μπένχαρτ αποκαλύφθηκε η δράση της NSU και συνελήφθη ένα από τα βασικά στελέχη της, η Μπεάτε Τσέπε.
Σύμφωνα με τις γερμανικές δικαστικές αρχές η 43χρονη σήμερα Τσέπε γνώριζε για τις δολοφονίες και συμμετείχε στον σχεδιασμό τους. Οπως έχει εξηγήσει στην «Κ» ο κ. Ναρίν, κατά την πολύχρονη εξέλιξη της δίκης αποκαλύφθηκε ότι η NSU διέθετε τεράστιο δίκτυο υποστήριξης από ανθρώπους που την προμήθευαν με όπλα και εκρηκτικά ή εξασφάλιζαν κρησφύγετα στα μέλη της. Κάποιοι εκ των υποστηρικτών, όπως έχει δηλώσει στην «Κ» ο δικηγόρος, ήταν παράλληλα πληροφοριοδότες των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, αλλά δεν λογοδότησαν ποτέ για τις πράξεις τους.
Τον περασμένο Μάρτιο, αναμένοντας την τελική απόφαση του δικαστηρίου, η κ. Βουλγαρίδη είχε αναφέρει στην «Κ»: «Το ζήτημα δεν πρόκειται να τελειώσει για εμάς με μια δικαστική απόφαση. Δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να τιμωρηθούν όλοι όσοι είναι υπεύθυνοι». http://www.kathimerini.gr/974459/article/epikairothta/kosmos/isovia-ka8eir3h-gia-neonazistikh-drash-ths-tsepe
efsyn Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Γερμανίας τη Μπεάτε Τσέπε, μέλος μιας νεοναζιστικής οργάνωσης που διέπραξε δέκα φόνους με ρατσιστικό κίνητρο, μεταξύ των οποίων και ένας Έλληνας, ο Θεόδωρος Βουλγαρίδης.
Το δικαστήριο του Μονάχου, που ανακοίνωσε σήμερα την ετυμηγορία πέντε χρόνια αφότου ξεκίνησε η δίκη, έκρινε την 43χρονη Τσέπε ένοχη για δέκα ανθρωποκτονίες, συμμετοχή στην οργάνωση Εθνικό Σοσιαλιστικό Υπόγειο Ρεύμα (NSU), τα μέλη της οποίας σκότωσαν οκτώ Τούρκους μετανάστες, έναν Έλληνα και μία Γερμανίδα αστυνομικό από το 2000 ως το 2007.
Εκτός απ' την Τσέπε κατηγορούμενοι ήταν άλλοι δύο, ο Ούβε Μπένχαρντ και ο Ούβε Μούντλος, οι οποίοι όμως αυτοκτόνησαν τον Νοέμβριο του 2011, όταν η αστυνομία εντόπισε κατά λάθος την οργάνωση.
Από τις 6 Μαΐου του 2013 η Τσέπε λογοδοτεί ενώπιον του Εφετείου του Μονάχου. Ο εισαγγελέας Χέρμπερτ Ντίμερ που είχε εισηγηθεί την καταδίκη της Τσέπε σε ισόβια κάθειρξη είχε υποστηρίξει πως «η κατηγορούμενη είναι πλήρως υπεύθυνη για τις πράξεις της» σύμφωνα με τον νόμο, αφού ήταν «συνιδρύτρια, μέλος και συνεργός» τρομοκρατικής οργάνωσης, περιγράφοντας την ως έναν «ψυχρό, υπολογιστικό άνθρωπο».
Και η Τσέπε και οι νεκροί συνεργοί της Μούντλος και Μπένχαρντ είχαν σαφείς σχέσεις με την νεοναζιστική ιδεολογία και επεδίωξαν να σπείρουν τον φόβο μεταξύ των μεταναστών που ζούσαν στην Γερμανία, επιλέγοντας τυχαία τα θύματα τους, είχε επισημάνει ο εισαγγελέας, υπογραμμίζοντας ότι η Τσέπε όχι μόνο έδειξε μεγάλη προυθυμία να γίνει «βασικό στέλεχος της NSU» αλλά και να αποτελέσει «το ένα από τρία μέλη της συνωμοτικής» ηγεσίας της.
Η ίδια απ' την αρχή αρνήθηκε κάθε εμπλοκή της στην οργάνωση και συμμετοχή της στους φόνους, αναλαμβάνοντας μόνο, με δήλωση της μέσω του δικηγόρου της το 2015, την ηθική ευθύνη, αφού δεν «προσπάθησε να τους σταματήσει», καθώς συζούσε επί χρόνια με τους συγκατηγορούμενούς της.
Το σύμπλεγμα NSU
Στις 4 Νοεμβρίου 2011, στην πόλη Eisenach της ανατολικής Γερμανίας, μια ληστεία τραπεζών πήγε στραβά και δύο μασκοφορεμένοι άνδρες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το χώρο, αρχικά με ποδήλατα, προτού συνεχίσουν με ένα τροχόσπιτο.
Εν συνεχεία εντοπίστηκαν από μια αστυνομική περιπολία.
Οι ίδιοι απάντησαν με την πυρπόληση του τροχόσπιτού τους, με αποτέλεσμα - σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή των γεγονότων - να αυτοκτονήσουν.
Οι δύο νεκροί αναγνωρίστηκαν σύντομα ως οι Ούβε Μούντλος και Ούβε Μπενχαρντ. Και οι δύο τους είχαν βρεθεί στην παρανομία ως ακροδεξιοί τρομοκράτες από το 1998.
Η Μπεάτε Τσέπε έβαλε φωτιά στο διαμέρισμα στο Τσβίκαου (μια μικρή πόλη στην ανατολική Γερμανία) που είχαν μοιραστεί εδώ και πολλά χρόνια, και παραδόθηκε στην αστυνομία της Ιένας λίγες μέρες αργότερα.
Η υπόθεση δημιούργησε σκάνδαλο στην επικαιρότητα της Γερμανίας.
Σημαντική κριτική απευθυνόταν στην αστυνομία επειδή δεν αναγνώρισε τα ρατσιστικά κίνητρα πίσω από τη σειρά αυτών των δολοφονιών και επιθέσεων και τελικά δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει επιτυχώς τα γεγονότα της σειράς εγκλημάτων.
Μια εβδομάδα μετά τη δημοσίευση των γεγονότων, καταστράφηκε μια εκτενής συλλογή εγγράφων που σχετίζονται με την NSU από την εσωτερική μυστική υπηρεσία της Γερμανίας, το "Verfassungsschutz" (Προστασία του πολιτεύματος).
#GDtrial | Τα ντοκουμέντα: Η ιδεολογία πίσω από την αιματηρή δράση
Καθώς προβάλλονται στην αίθουσα τα στοιχεία από τον κατασχεμένο σκληρό δίσκο του Μιχαλολιάκου, επιβεβαιώνεται το κατηγορητήριο αλλά και όσα έχουν καταθέσει οι μάρτυρες.
_______________________
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .
Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.