Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Σαντορίνη― τα αίσχη #santorini #savedonkeys #AnimalRights


Από παιδί τη θυμάμαι αυτή την ιστορία. Οι αγωγιάτες της Σαντορίνης (μουλαράδες τους λέγαμε τότε) με βρισιές και μαγκουριές ανεβοκατεβάζουν έντρομους σοκαρισμένους τουρίστες μα κανείς δεν το σταματά παρότι έχουν περάσει πια τα χρόνια που χρησιμοποιούσε o άνθρωπος τα ιπποειδή ως υποζύγια.

Παιδί επίσης ήμουν όταν πάνω σε γαϊδουράκι έφτασα στο σπήλαιο στην Αντίπαρο. Δεν ξέρω αν κι εκεί έχει ακόμα γαϊδουράκια και μουλάρια μα θυμάμαι ότι εκεί δε γκάριζαν οι αγωγιάτες ούτε χτυπούσαν τα ζώα κι η αναπάντεχη γαίδουροκαβαλαρία μου στα 9 μου χρόνια μου έχει μείνει αξέχαστη, μια εμπειρία που θυμάμαι ακόμα και ευχαρίστως θα τη σύστηνα σε γονείς για τα δικά τους παιδιά.

Τι ιδιαίτερο έχουν τα κτήνη της Σαντορίνης και τόσα χρόνια, με  παγκόσμιες διαμαρτυρίες κανείς δεν έχει τη δύναμη να τους σταματήσει;

Πείτε μου αν ξέρετε.
Εγώ φέρνω τα videoς στα οποία βλέπουμε πώς συμπεριφέρθηκαν σε ακτιβίστριες που έκαναν ειρηνικότατη διαμαρτυρία με πανώ. Βλέποντας να συμπεριφέρονται έτσι σε άγνωστες γυναίκες μπροστά σε κάμερες δεν είναι δύσκολο να φανταστούμε πώς διαφωνούν με τις γυναίκες μέσα στα σπίτια τους ή πώς μεταχειρίζονται τα άτυχα ζώα τους.

-->
Φέρνω εικόνες, videos, σχόλια 
+ το 3ήμερο πρόγραμμα της διαμαρτυρίας διότι κι από μακριά παρακολουθούμε. Καλές οι 'infinity pools' στις σουίτες, καλές οι φιέστες για κρασιά και τυριά και ντοματάκια, καλό και το συνάλλαγμα που φέρνουν οι μούφα γάμοι των honeymooners που μαζικά περιμένουν σειρά για να φωτογραφηθούν μπροστά στο ηφαίστειο με νοικιασμένο νυφικό, καλές οι πολυτέλειες.  Όμως άλλο πολυτέλεια άλλο πολιτισμός κι αυτά τα αίσχη ξεσκεπάζουν τη βαρβαρότητα που ακυρώνει σε μια στιγμή τα ηλιοβασιλέματα μιας ζωής.

____________________________________
Όσο ετοίμαζα τα ανωτέρω δημοσιεύθηκε το εξής:
«Μετά από καταγγελίες και περιστατικά κακομεταχείρισης ο Δήμος Θήρας και φιλοζωικές οργανώσεις αποφάσισαν να προστατεύσουν τα γαϊδουράκια – Θα γίνει πλήρης καταγραφή και τσιπάρισμα» . Τώρα, σήμερα, μετά τα αίσχη; Για να δούμε..







Οι περίπου 20 φιλόζωοι που κατέβηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την κακοποίηση των ζώων στη Σαντορίνηδέχτηκαν σήμερα επίθεση από τους αγωγιάτες. Ένας διαδηλωτής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο λιπόθυμος. Η λέξη ντροπή είναι μικρή για να περιγράψει την κατάντια τους.



 Τσαντίζεστε με την κακοποίηση των γαϊδουριών στην Σαντορίνηκαι με το ότι δεν γίνεται τίποτα γι' αυτό; Μην πάτε ένα καλοκαίρι στο νησί,ως ένδειξη διαμαρτυρίας,διαδώστε το και στο εξωτερικό,να πέσει κατακόρυφα η τουριστική κίνηση και θα δείτε πως θα στρώσουν!





voria Αγωγιάτες επιτέθηκαν σε φιλόζωους που πήγαν να διαμαρτυρηθούν για την κακοποίηση σε γαϊδουράκια στέλνοντας δύο άτομα στο νοσοκομείο
Ειρηνική διαμαρτυρία φιλόζωων για την κακοποίηση στα γαϊδουράκια δεν πρόλαβε καν να ξεκινήσει στη Σαντορίνη αφού μετά από επίθεση ιδιοκτητών δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και άλλα δύο τραυματίστηκαν ελαφρά.
Μάλιστα τα θύματα παραθέτουν φωτογραφίες ενώ την επίθεση επιβεβαιώνει και το αστυνομικό τμήμα Σαντορίνης που διενεργεί προανάκριση για το θέμα.
Χαρακτηριστικά, η καταγγελία των φιλοζωικών στο Facebook αναφέρει:
«ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΜΕ ΚΑΝ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ. Δύο άτομα στο νοσοκομείο και άλλοι δυο ελαφρά τραυματισμένοι. Μας την έπεσαν όλοι οι αγωγιάτες πισώπλατα μας έριξαν κάτω και μας χτυπούσαν! Μας άρπαζαν τα κινητά τα πανό και τις τσάντες και τα πετούσαν απ το γκρεμό. Η Αρετή η 16χρονη κόρη μου έφαγε ξόφαλτση μπουνιά στο μάτι. Τους σταμάτησε η αστυνομία αλλιώς θα μας είχανε σκοτώσει! Οι κοπέλες που είναι στο νοσοκομείο τη μία την έριξαν κάτω την έσερναν τη χτυπούσαν και πήγαν να την πετάξουν απ τον γκρεμό. Της άλλης της έβγαλαν τον ώμο!!! Εγώ έχω γρατζουνιές στο χέρι».


Μετά από καταγγελίες και περιστατικά κακομεταχείρισης ο Δήμος Θήρας και φιλοζωικές οργανώσεις αποφάσισαν να προστατεύσουν τα γαϊδουράκια – Θα γίνει πλήρης καταγραφή και τσιπάρισμα 

Μέτρα για την προστασία των γαϊδουριών που βρίσκονται στη Σαντορίνη αποφάσισε η δημοτική αρχή, μετά από καταγγελίες για περιστατικά κακομεταχείρισής τους. 

Σε συναντήσεις του δημάρχου Θήρας, Νίκου Ζώρζου με εκπροσώπους τόσο του σωματίου ημιονηγών, όσο και φιλοζωικών οργανώσεων, αποφασίστηκαν ως άμεσα μέτρα η επέκταση και βελτίωση ειδικών σκιάστρων για να προστατεύονται τα ζώα από τη ζέστη καθώς και η βελτίωση της παροχής νερού στα σημεία παραμονής τους. 

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων έγινε αναφορά σε περιστατικά και συμπεριφορές που θίγουν τα δικαιώματα των συγκεκριμένων ζώων και προσβάλλουν την ευζωία τους. 

Πλήρης καταγραφή και τσιπάρισμα 

Παράλληλα, το επόμενο διάστημα, με τη συνεργασία όλων των μερών, η δημοτική αρχή θα προχωρήσει σε επικαιροποίηση όσων προβλέπονται για τα ιπποειδή. 

Επίσης, θα γίνει πλήρης καταγραφή και τσιπάρισμα των ζώων αυτών, εφόσον, ως συζητήθηκε, θα υπάρξει χρηματοδότηση για τη δράση αυτή.

Περιορισμένη εργασία και φορτίο ανάλογο με το βάρος τους

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των ημιονηγών συμφώνησαν για περιορισμένη χρονικά εργασία των ζώων καθώς και βάρος φορτίου ανάλογα με το βάρος του ζώου για να μην καταπονούνται. 

Βασικό αίτημα του σωματείου ημιονηγών ήταν επίσης η επιπλέον ιατρική υποστήριξη για τα ιπποειδή με την παροχή εξειδικευμένου μηχάνηματος υπερήχου για τα ζώα αυτά. Οι εκπρόσωποι των φιλοζωικών εξέφρασαν την πρόθεση να βρεθεί χρηματοδότηση για την παροχή του μηχανήματος αυτού.

Ταυτόχρονα, το σωματείο δεσμεύτηκε να συνετίζει όσα από τα μέλη του παραβαίνουν τους κανόνες, με τους παραβάτες να αποβάλλονται όπως προβλέπεται από την κανονιστική του Δήμου Θήρας.


____________________________________
Το πρόγραμμα της διαμαρτυρίας για την κακοποίηση ιπποειδών στη #Σαντορίνηστις 27-28-29 Ιουλίου https://bit.ly/2v9wldi 





Άνδρας στη Σαντορίνη χτυπάει στο κεφάλι με ξύλο γαϊδούρι τον Νοέμβριο του 2017 from zoosos.gr on Vimeo.


_____________________________________



Αγωγιάτες επιτέθηκαν σε φιλόζωους
http://www.voria.gr/article/agogiates-ediran-diamartiromenous-filozoous-sti-santorini-fotovid

videos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.