Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Σε σοκολάτες η θανατηφόρα Κάνναβη για να κλαίνε μανούλες




Ήταν εκείνο το μπαρ στο οποίο χαρίζουν ναρκωτικά (πολλοί ακόμα το ψάχνουν) είναι τώρα κι η σοκολάτα που σκοτώνει με χασίς. Μαγικά πράγματα αδιανόητα για να μαζεύουν κλικ.
Την ανοησία αυτή την αναπαράγει και ο enikos που μας πληροφορεί (τίτλοι στα κόκκινα) ότι «Συναγερμός στην Κρήτη. Επιστρατεύτηκαν ακόμα και οι Κομάντο» και επεξηγεί:

Υπενθυμίζεται ότι η κάνναβη σε μορφή σοκολάτας που είχε βρεθεί εντός του πλοίου ήταν από εκείνες που οδηγούν τον χρήστη κατευθείαν στον θάνατο. Για το λόγο αυτό φέρει και το όνομα ''assasin'', δηλαδή ''δολοφόνος''.

Το θλιβερό για τον τόπο που ζούμε είναι που είναι θολή η γραμμή μεταξύ σοβαρότητας/εγκυρότητας και παλαβομάρας.

Μόνο που αυτή η προπαγάνδα κάνει μεγάλη ζημιά και μας κρατά σ' ένα δικό μας ιδιότυπο μεσαίωνα με μάνες πανικόβλητες και Προγράμματα που θεραπεύουν από εθισμό σε ουσίες που δεν εθίζουν.

Να εξηγήσω τα πασίγνωστα;
Σοκολάτα Κάνναβης και βέβαια κυκλοφορεί. Μη φοβηθείτε, όχι στο περίπτερο αλλά εκεί έξω, μακριά μας στον κόσμο που προ πολλού εγκατέλειψε τις προπαγανδιστικές ανοησίες με βάση επιστημονικές έρευνες αλλά και το απλό γεγονός ότι ποτέ κανένας δεν έχει πεθάνει από χασίσι (ενώ π.χ. από αλκοόλ αμέτρητοι αλλά δεν το κάναμε και ζήτημα).

Όσο για το 'ασασινς' το αβανταδόρικο μια κι έγινε και ταινία πρόσφατα, την  γοητευτική ιστορία των μυθικών Χασάσινς, από όπου και η λέξη για το δολοφόνο σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, την έχουμε κι από το Μάρκο Πόλο κι αν ενδιαφέρεστε τη διηγούμαι στο Επιστολές Προς Έναν Αναγνώστη ΣΤ.






Στις εικόνες οι κομάντος από το άρθρο και σοκολάτα Κάνναβης του εμπορίου. Στο Διδίκτυο θα βρείτε και οδηγίες πώς να φτιάξετε σπιτική. Το παράνομο εμπόρευμα όμως μάλλον ήταν απλώς χασίσι:   που αλλιώς λέγεται και: μαύρο, ψημένο, πλαστελινάτο, αφγάνι (συχνά ανακατεμένο με όπιο) ή και σοκολάτα.


https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10205432938477395&set=a.10203186463356921.1073741830.1068079273&type=3&theater
________________________
ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ



-->

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.