Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Νεκρός κρατούμενος, πάλι #kolastirio





Άλλος ένας νεκρός στη φυλακή προχθές το βράδυ. Ο συγκελίτης του ζητούσε βοήθεια επί μια ώρα.  


Δίκτυο Αλληλεγγύης Κρατουμένων
48χρονος Νεκρός κρατούμενου χθες το βράδυ στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού. 
Ένας ακόμα στην λίστα με τους δεκάδες νεκρούς κρατούμενους των τελευταίων μηνών. Πιθανότατα από εισρόφηση που οδήγησε σε ανακοπή καρδιάς οφείλεται ο θάνατος του, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις. 
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι απο στις 22:00 χθες το βράδυ ο συγκρατούμενός του 48χρονου φώναζε και προσπαθούσε να ενημέρωση για το ότι ο 48χρόνος ήταν αναίσθητος, Στο κελί μετά από μεγάλη καθυστέρηση περίπου στις 23:00 πήγε ο αρχιφύλακας και σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ο νοσοκόμος που βρισκόταν στο ψυχιατρείο ενημερώθηκε και πήγε να τον δει όταν ο κρατούμενος ήταν πεσμένος στο πάτωμα μέσα σε εμετούς και χωρίς σφύξεις και ουσιαστικά νεκρός. Ο 48χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Κρατουμένων απλά για να διαπιστωθεί ο θάνατός του και η πιθανή αιτία θανάτου, σύμφωνα με τον γιατρό του νοσοκομείου, είναι ανακοπή καρδιάς από εισρόφηση.
Ωστόσο, η ιατροδικαστική εξέταση θα διαπιστώσει τα ακριβή αίτια θανάτου, ενώ έχει διαταχθεί έρευνα για τις συνθήκες η οποία θα καταλήξει όπως συνήθως στο αρχείο...
Ο 48χρονος κρατείτο στο Ψυχιατρείο από το 2010, η ένταξη του νοσοκομείου κρατουμένων και του ψυχιατρείου κρατουμένων στο ΕΣΥ, ώστε να σταματήσουν να λειτουργούν ως νεκροτομεία είναι επιβεβλημένη, αλλά το υπουργείο για τα δικά του μικροπολιτικά συμφέροντα έχει παγώσει την ένταξη που είχε υποσχεθεί εδώ και 4 χρόνια, αφήνοντας τους άρρωστους κρατούμενους να πεθαίνουν βασανιστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.