Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021

Ψηλά στις κεραμοσκεπές της Πράγας money matters

 


Κάλεσαν, μου λένε, Ελβετούς χρήστες ηρωίνης να οργανωθούν κι εκείνοι απάντησαν πως δεν έχουν πλέον λόγους. Μια από τις παρουσιάσεις εδώ στο συνέδριο ήταν κι η Γενεύη: πώς ήταν και πώς έγινε*.

 

Ψηλά στις κεραμοσκεπές της Πράγας, μετά το συνέδριο του Ευρωπαϊκού δικτύου για τη Μείωση της Βλάβης (Correlation Network) κι ενώ οι συνεργάτες μας αποχωρούν για αεροδρόμιο (ή μπαράκια), μια  εξάωρη συνεδρίαση της παγκόσμιας κοινοπραξίας για τη Μείωση της Βλάβης με θέμα τα οικονομικά μας— τι χορηγίες κάναμε, τι πετύχαμε και τι νέα ποσά θα διεκδικήσουμε για το κοινό ταμείο που μας έχει δώσει τη δυνατότητα να οργανώνουμε παγκόσμιες (κι εντός EuroNPUD πανευρωπαϊκές) καμπάνιες σαν το #SDP#ΥποστήριξηΟχιΤιμωρία ή τα φεμινιστικά μου και άλλα πολλά που βοηθούν να φανούμε εμείς κι οι θέσεις μας ώστε να διεκδικούμε αλλαγές που θα κάνουν καλύτερη τη ζωή μας.

Διότι καλά είναι τα μεγάλα λόγια κι η επαναστατικότητα της ανυπακοής μα, δίχως χρήματα, δε φυσά ούριος άνεμος ή, όπως είπε κι η Ρωσίδα συνεργάτις μου, “Money does not matter. Except it does” αφού δεν έχουμε ελπίδα, κάτι σαν αυτή κι εμένα, να επιχορηγηθούμε από τις πατρίδες μας λες κι είμαστε σε Γερμανίες και Ολλανδίες που έχουν κίνημα χρηστών παλιό και θεμελιωμένο με κατοχυρωμένη την αναγκαιότητα για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην αυτοδιάθεση και το σεβασμό, στην υγεία και τη φαρμακευτική αγωγή όσο και στη χαρά της ψυχαγωγικής χρήσης.









_______________________________________________________



Η συνύπαρξη είναι ένδειξη πολιτισμού.
Κι η ελευθερία (του άλλου: ο σεβασμός σε χούγια που δεν έχουμε).
___________________________________________________________________________


Από την 'κλειστή' Ομάδα μας 
στο Facebook, δηλαδή από άτομο που έχει εγκριθεί η παρουσία του εκεί ως 'χρήστη',
ιδού χαρακτηριστικό σχόλιο
 με την απάντησή μου.

 

 


Κ_____ς Κ____ς
Χωρις να θελω να θιξω το εργο σας,αφου δε το γνωριζω,χωρις να με ενδιαφερει καθολου σε ποσων αστερων ξενοδοχεια μενετε κ τι επιδοτησεις παιρνετε,δε με αφορουν τα εσοδα σας,μα θα ηθελα να γνωριζα τι εχετε καταφερει τοσα χρονια ως οργανωμενος επιδοτουμενος συλλογος,υπερ των χρηστων!Το εργο στη πραξη!

Αληθεια ρωταω χωρις ιχνος ειρωνιας,απλα αποριας,γιατι σιγουρα αν μαθω τι εχει επιτευχθει υπερ των χρηστων, επαναλαμβανω,θα εχω πιο σφαιρικη αποψη,για τη σταση των ελβετων,αν δλδ ηταν απαραδεκτη η δικαιολογημενη!Με σεβασμο στη δουλεια σας παντα,κ στο εργο σας,που δεν γνωριζω..

 

Daphne Chronopoulou

1. Τα ξενοδοχεία είναι απλά και σεμνά για τους ακτιβιστές. Δεν είμαστε πολιτικοί ή αθλητές.

2. Είμαι εκλεγμένη πρόεδρος του ευρωπαϊκού δικτύου οργανώσεων και, μπορείτε να ρωτήσετε όπου θέλετε: τα προεδρεία ΔΕΝ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ. Οι θέσεις αυτές είναι άμισθες.

Δικά μου έξοδα όλα, ακόμα κι ο εξοπλισμός ο στοιχειώδης (υπολογιστές, κινητά, κόστος τηλεφώνων κ.λ.).

3. Το εισιτήριο είναι συνήθως για παραμονής βράδυ. Κοιμάσαι και το συνέδριο ξεκινά πρωί και κρατά ως νύχτα.

Κάποιοι διοργανωτές σε μια στις 3 μέρες (που συνήθως κρατούν αυτά) κάνουν κάποια πρόσκληση, συνήθως κάπου βαρετά με φαγητό που εγώ συνήθως δεν τρώω (είμαι vegetarian) και με ανθρώπους που μόνο κοινό μας είναι το ακτιβιστικό θέμα που μας πήγε εκεί. 

Βράδυ, κατάκοποι και συνήθως αγχωμένοι για την ομιλία που έχουμε ετοιμάσει για την επομένη, δεν έχουμε δύναμη να βγούμε.

Εξ άλλου, αυτές οι θέσεις απαιτούν πείρα, ώστε να έχεις αποδείξει κάποια πράγματα, άρα κανείς μας δεν είναι στην πρώτη νιότη να νομίζει σα φοιτητάκι πως θα αντέξει αύριο αν βγει βράδυ. 

'Αρα δωμάτιο, μελέτη κι αύριο εγερτήριο.


4. Το εδώ δίκτυο ΔΕΝ είναι επιδοτούμενος σύλλογος.

Ως πρόεδρος του ευρωπαϊκού Δικτύου 2 φορές το χρόνο εγκρίνω ένα μικρότατο ποσό με το οποίο τυπώνουμε αφίσες και φυλλάδια και κάνουμε κάποια εκδήλωση (Το «Υποστήριξη_Οχι Τιμωρία» π.χ. ή το φεμινιστικό κατά της βιας προς τις γυναίκες μας).

Ευχαρίστως να σας δείξω λογαριασμούς να διαπιστώσετε πως βάζουμε κι από την τσέπη μας.

Κι αυτό, δυστυχώς, είναι κακό. Μακάρι οι ακτιβιστές να γινόταν να αμοίβονται ώστε να μην είναι πολτέλεια των λίγων που μπορούμε επειδή δεν έχουμε άλλες υποχρεώσεις. Ωστόσο λόγω της (φυσικής, δεν αντιλέγω) καχυποψίας είναι δύσκολο, ιδίως στην κοινότητά μας.

Αγαπητέ κύριε Καρρά

δε σχολιάσατε στο προφίλ μου (ευπρόσδεκτος κι εκεί, ανοιχτό το έχω) μα εδώ, στο Δίκτυο.

Αν δε γνωρίζετε τι κάνω 

σειρά μου να σας ρωτήσω:|

1. ΕΣΕΙΣ τι κάνετε εδώ ανάμεσά μας

και 

2. ΕΣΕΙΣ τι έργο έχετε προσφέρει για την κοινότητα των χρηστών;

____

Χαρά μου θα είναι να το συζητήσουμε εκτενέστερα.

Με λυπεί η δυσπιστία. 

Όπου οργανώσεις σαν το Δίκτυό μας αντί τη φαγωμάρα και τις σπόντες είχαν κόσμο που συσπειρώνεται, έγιναν σημαντικές πρόοδοι. Ή λέτε εσείς ξυπνά ένα πρωί ο υπουργός κι αποφασίζει να αποποινικοποιήσει και να ανοίξει ΧΕΧ;

Αν ξέρατε τι βήμα βήμα προχωρούμε κατά του στίγματος....

 

Υ.Γ. αρχίσατε πάνω με «Χωρις να θελω να θιξω» κι ωστόσο με θίγει η συνεχής αναφορά σε έργο που δε γνωρίζει μέλος της κλειστής μας ομάδας.

Λυπήθηκα πολύ, ειλικρινά.


________________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.