Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

25/11-10/12 Κι αν παίρνουμε ουσίες δεν παίρνουμε από βία #16μέρες

 

EVAWUD 2021   PeerNUPS


    Αν στην πατριαρχική κοινωνία η κάθε είδους βία προς τις γυναίκες είναι παλιά παράδοση, για μάς τις γυναίκες που παίρνουμε ναρκωτικά*, είναι κανόνας.  Διότι μαζί με όλα τα άλλα, συχνά έχουμε να κινηθούμε στην παρανομία, χώρο ανδροκρατούμενο και κυβερνημένο, όπως και η Αστυνομία ή η φυλακή,  με νόμους και κανόνες τοξικότατης, και αλλού ξεπερασμένης, μαγκιάς που κάνει  δύσκολη μα και επικίνδυνη την επιβίωσή μας.

 

  Αν όλες μας λίγο πολύ  γνωρίζουμε τι είναι ο φόβος του να περπατάς σε ένα σκοτεινό δρομάκι ή του να βρεθείς απέναντι σε ένα βίαιο οργισμένο άνδρα που σε θεωρεί κτήμα του, μια χρήστρια συχνά έχει να αντιμετωπίσει  επιθετικότητα και από αστυνομικούς, γιατρούς αλλά και εμπόρους ή συμπότες.


Γι’ αυτό και φέτος ενωθήκαμε, η  WHRIN (Παγκόσμια οργάνωση Γυναικών για Μείωση της Βλάβης) μαζί με τη EuroNPUD SisterWUD την αδελφότητά μας γυναικών των Ευρωπαϊκών Δικτύων Χρηστών/ριών ψχδ Ουσιών) σας ζητάμε αυτές τις #16μέρες που παγκοσμίως αφιερώνονται στη Μείωση της  έμφυλης Βίας να θυμηθείτε και να στηρίξετε κι εμάς.


Η αυτοδιάθεση είναι δικαίωμα.
Το σώμα μας μάς ανήκει και η απόλαυση δεν είναι ντροπή, είναι δικαίωμά μας.

____________________________

*χρησιμοποιώ τον πλατύ και ασαφή όρο που περιλαμβάνει με αρνητικό πρόσημο όλες τις παράνομες ουσίες που χρησιμοποιούμε για χρήση ψυχαγωγική.


Καμπάνια για την Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών που παίρνουν ναρκωτικά.

 

 ΓYΝΑΙΚΕΣ της EuroNPUD (ευρωπαϊκού δικτύου ατόμων που παίρνουν ναρκωτικά) σε συνεργασία με την οργάνωση WHRIN (Women Harm reductionInternational) ενωθήκαμε και φέτος στην καμπάνια ευαισθητοποίησης κατά της βίας προς τις γυναίκες της κοινότητάς μας.

 25 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, ξεκινάμε 16 ημέρες δράσης ως τις 10 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. 

Για 16 ημέρες ομάδες γυναικών της EuroNPUD οργανώνουμε δράσεις σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης (όπου  και όπως είναι εφικτό λόγω κορωνοϊού).  Μέλος βεβαίως είναι και το  
Δίκτυο Ομότιμων Χρηστών .Ψυχοδ/κων Ουσιών
 PeerNUPS

Φοράμε κάτι πορτοκαλί (χρώμα της καμπάνιας ΟΗΕ), οργανώνουμε δράσεις  και δημοσιοποιούμε φωτογραφίες και πληροφορίες. 

 

Αν θέλετε να μας στηρίξετε φωτογραφηθείτε με κάτι πορτοκαλί κι ανεβάστε τη φωτογραφία σας με το σύνθημα και τα #hashtags.





ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

#16Days #16dayscampaign

#stopviolenceagainstwomen #womenusedrugs 
#16Days for the Elimination of Violence agains WUD 

 #whrinetwork #EuroNPUDwomen

 EuroNPUD_SisterWUD

https://www.facebook.com/SisterWUD 

Δίκτυο Ομότιμων Χρηστών .Ψυχοδ/κων Ουσιών PeerNUPS https://www.facebook.com/drug.peers.net


Καμπάνια για την Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών που παίρνουν ναρκωτικά #16μέρες Κι αν παίρνουμε ουσίες δεν παίρνουμε από βία https://daphnechronopoulou.blogspot.com/2020/11/16.html#axzz7DhtBqZ3L 




https://daphnechronopoulou.blogspot.com/2020/11/16.html#ixzz7DhujvoFX


Η βια προς τις γυναίκες δεν είναι αστείο. #DomesticViolence #HappyNeverAfter
https://daphnechronopoulou.blogspot.com/2016/11/domesticviolence-happyneverafter.html#ixzz7DhtsEGzD


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.