Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

'ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΜΝΗΜΗ'- του Δημήτρη Καλφάκη για τα Μεταλλεία της Μυκόνου

 




 

Για τα Μεταλλεία της Μυκόνου η ταινία του αγαπητού μου φίλου και συμ-Μυκονιώτη* Δημήτρη Καλφάκη θα παιχτεί αύριο  Πέμπτη 12 Μαΐου στις 20:10 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Το ντοκιμαντέρ γι' αυτή την άγνωστη παραέξω πλευρά της μυκονιάτικης ζωής συμμετέχει συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα του 11ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαιολογικής Ταινίας «ΑΓΩΝ» με θέμα την Αρχαιολογία – «Οικουμενική Κοινότητα».

 

Εύχομαι νίκες και ταξίδια στην ταινία και στο Δημήτρη

Και,

αν είστε στην Αθήνα, υπέρσυστήνω.


 

Για την ταινία από εμένα: [Μεταλλωρύχοι της Ελλάδας: Πρόσκληση στο Λαύριο (κι η Μύκομπαρ μαζί)].

 Για τα Μεταλλεία του νησιού θυμίζω και το βιβλίο της Δήμητρας Λοιζου-Βουλγαράκη: Η Μεταλλεία κι οι Μεταλλειώτες στη Μύκονο.

 

Πληροφορίες.

Η ταινία ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΜΝΗΜΗ συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα του 11ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαιολογικής Ταινίας «ΑΓΩΝ» με θέμα την Αρχαιολογία – «Οικουμενική Κοινότητα» και θα προβληθεί την Πέμπτη 12 Μαΐου στις 20:10 στην ταινιοθήκη της Ελλάδος. Την ταινία θα προλογίσει ο σκηνοθέτης Δημήτρης Καλφάκης.

 

The film  ORE REMEMBRANCE is participating in the competitive section of the 11th International Film Festival AGON,under the thematic title "Ecumenical Community" and will be screened on Thursday 12th of May at 20:10 at the Greek Film Archive.The director Dimitris Kalfakis is introducing the film.




Σύνδεσμοι

Τα Μεταλλεία ― στη Μύκονο η Βιομηχανική Ιστορία
Δρόμος στα «κόκκαλα» https://kepom.wordpress.com/2017/05/20/metaleia_mykonos/
  
Του Δημήτρη Καλφάκη, Mykonos Filmmakers 
    ______________________________________________________________

*Μυκονιώτη για μάς τους όχι εκ Μυκόνου μα εν Μυκόνω. Κατά τον αυτοπροσδιορισμό του Καβάφη: ‘Αιγυπτιώτης’ κι όχι  ‘Αιγύπτιος'. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.