Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

Για το Βασίλη Μάγγο

                                        

“Το παιδί μου δε μπορούσε να σταθεί από τους πόνους” καταγγέλλει ο Γιάννης Μάγγος

Ο Γιάννης Μάγγος καλεσμένος την Τρίτη 18 Οκτωβρίου στις 19:00 ζωντανά στην Ertopen web radio.
Θα μιλήσουμε για την συγκάλυψη της δολοφονίας του Βασίλη Μάγγου από την Ελληνική αστυνομία (ενάντια και στο πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη),τα βασανιστήρια και το πώς αυτά συνδέονται με τον θάνατο του Βασίλη, το ιστορικό της υπόθεσης και φυσικά την δίκη που ξεκινά την Παρασκευή.
Η δίκη των βασανιστών του Βασίλη Μάγγου τρεις εκ των οποίων παραπέμπονται με την υποβαθμισμένη κατηγορία της «επικίνδυνης σωματικής βλάβης» και όχι του βασανισμού, ξεκινά στο μονομελές πλημμελειοδικείο Βόλου την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου.
«Το να χτυπήσεις άνθρωπο αναίτια και στοχευμένα μπροστά στα μάτια της Δικαιοσύνης, μπροστά στα μάτια του κόσμου, και να συνεχίζεις να τον χτυπάς μέσα στο αυτοκίνητο, να συνεχίζεις να τον χτυπάς μέσα στην ασφάλεια, έναν άνθρωπο ανυπεράσπιστο, έναν άνθρωπο ο οποίος δεν αποτελούσε απειλή, δεν κρατούσε τίποτε στα χέρια του, βλέποντάς τον να φωνάζει “δεν μπορώ να αναπνεύσω”, είναι έγκλημα. Αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να ξέρουν ότι δεν θα έχουν κάλυψη συνέχεια, δεν θα έχουν ασυλία. (...) Δεν είπα ποτέ ότι τον Βασίλειο τον δολοφόνησαν εν ψυχρώ. Ο Βασίλειος δεν σκοτώθηκε με μια σφαίρα στην καρδιά όπως ο Γρηγορόπουλος, δολοφονήθηκε με μια σφαίρα στην ψυχή».


Τον Οκτώβρη έρχονται δύο μεγάλες δίκες:
Η πρώτη θα γίνει στις 10 του μήνα, εδώ στο δεύτερο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Όπου δεκαπέντε ετερόκλητα άτομα θα δικαστούμε για απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη με κίνδυνο της ζωής κατοχή και κατασκευή εκρηκτικών κατά την διάρκεια της διαδήλωσης της Νέας Σμύρνης. Και όλα αυτά με βάση ένα φιλόδοξο σενάριο επιστημονικής φαντασίας που έγραψε μια διμοιρία της ομάδας Δράση και που συμπλήρωσε ευφάνταστα η αντιτρομοκρατική υπηρεσία με τη συνδρομή της ΕΥΠ μετά απο - δύσκολο να το μαντέψετε - μια παράνομη παρακολούθηση για λόγους εθνικής ασφάλειας. Σενάρια φαντασίας που όμως αρκούσαν να δικαιολογήσουν μια σεξουαλική κακοποίηση, βασανιστήρια σε σκοτεινά δωμάτια και τρείς ανθρώπους στη φυλακή.
Η δεύτερη θα γίνει στις 21 Οκτώβρη στο μονομελές πλημμελειοδικείο Βόλου, είναι εκείνη των δολοφόνων του Βασίλη Μάγγου εντός της αστυνομικής διεύθυνσης Μαγνησίας. Των ανθρώπων που βασάνιζαν τον ήδη χτυπημένο αδερφό μας ανηλεώς, που του στερούσαν την αξιοπρέπεια, το νερό, την τροφή, τον λοιδόρησαν, τον κακοποίησαν και εν τέλει τον τραυμάτισαν στη ψυχή διαγράφοντας εκείνη τη μέρα τον θάνατο του. Που όμως για την εισαγγελία, δε διέπραξαν τίποτε περισσότερο απο το απλό πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.
Σε αυτή τη κατεύθυνση, ως αναρχική συλλογικότητα Μασόβκα, μαζί με τους γονείς του Βασίλειου στήσαμε ένα φεστιβάλ, το No Torture, ακριβώς στις παρυφές του Οκτώβρη.
Ένα διήμερο, μια ημέρα για κάθε δίκη. Ένα διττό κάλεσμα, σε όσους και όσες δεν μπόρεσαν και δε θέλησαν να ξεχάσουν τις κτηνωδίες της ΕΛΑΣ, τα βασανιστήρια μέσα στα κέντρα της. Μια πρακτική πιο συνηθισμένη, απο όσο συνηθίζεται να ακούμε.
Για εμάς, αν υπάρχει δίκαιο, τότε αυτό σίγουρα βρίσκεται στους δρόμους που βαδίσαμε. Αν υπάρχει μια ετυμηγορία που θα μας αθωώσει τότε εκείνη συνυφαίνεται από τις φωνές σας. Αν θα έχουμε έναν σύμμαχο, ένα απάγγιο στα δικαστήρια, τότε εκείνο είναι η παρουσία σας.
1-2 Οκτώβρη λοιπόν, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Για να ξορκίσουμε με χορό, ποτό και συνθήματα, τον Οκτώβρη των πιο δύσκολων βιωμάτων.
10 και 21 Οκτώβρη λοιπόν σε Αθήνα και Βόλο για να καταλάβουν ότι οι βασανιστές δεν δικάζουν..
Δικάζονται..

Κοινή Λογική || 

Η ιατροδικαστική έκθεση του αναρχικού Βασίλη #Μαγγος έδειξε θάνατο από πνευμονικό οίδημα ενώ στο σπίτι την ημέρα θανάτου βρέθηκαν ναρκωτικά.

Ο Εισαγγελέας απέρριψε μήνυση της οικογένειας για βασανιστήρια ενώ είχε τροχαίο ατύχημα μια ημέρα πριν!

Αυτά για να μην πουλάνε πάλι ήρωες.

Γιάννης Μάγγος

Παρόλο που η Εισαγγελέας, ροκανίζοντας την υπόθεση, τους χαρίζει το επιχείρημα της «φύλαξης», αυτοί όχι μόνο δεν την ολοκλήρωσαν, αλλά τον παράτησαν κι έφυγαν.

Και επειδή το παιδί μας κατήγγειλε ότι τον «πέταξαν έξω» και αρνήθηκαν να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο, γράφει η Εισαγγελέας: «Ο ισχυρισμός του όμως αυτός, εκτός από το περιεχόμενο της διαδικτυακής ανάρτησής του, από κανένα άλλο αποδεικτικό στοιχείο δεν διαπιστώνεται ως βάσιμος και αληθής». Μήπως μπορεί να μας αποδείξει η κ. Εισαγγελέας ότι τον μετέφεραν όντως στο νοσοκομείο οι αστυνομικοί; Ο ισχυρισμός της σημαίνει συγκάλυψη των αστυνομικών, που όχι μόνο τραυμάτισαν σοβαρά έναν άνθρωπο, αλλά εγκατάλειψαν και τη φύλαξή του. Δηλαδή συγκάλυψη και στην εγκατάλειψη.

Ή αλλιώς εισαγγελική μεθόδευση προς την ατιμωρησία…Η οποία ατιμωρησία γεννά νέα εγκληματική αστυνομική βία…

Και η μεθόδευση είχε αρχίσει από την πρώτη στιγμή. Αναρωτιέμαι: που ήταν αυτοί οι εισαγγελείς όταν χτύπησαν το παιδί μας μπροστά στα μάτια της Δικαιοσύνης; Γιατί και τότε δεν κινήθηκαν αυτεπάγγελτα;

-Όσον αφορά την βαρύτητα των κακώσεων ή κατά πόσο ήταν κακουργήματα ή όχι οι πράξεις των αστυνομικών, εξαρτάται πως «κυττάζει» κάποιος την αλήθεια. Άμα τον ενοχλεί να την κυττάζει κατάματα, τότε ανοίγει «παραθυράκια» και την βλέπει όπως θέλει..

Και όπως εύστοχα παρατήρησε και η εφημερίδα σας: «Πέντε κλωτσιές δεν συνιστούν βασανισμό».

Περισσότερα στοιχεία καταθέτουμε με την προσφυγή μας, εντός των ημερών.

Και τέλος: Ο Βασίλειος Μάγγος καταδικάστηκε, όταν έσπασε την βιτρίνα της Χρυσής Αυγής σε επτά μήνες φυλάκιση. Για να δούμε τώρα εφτά σπασμένα πλευρά, «πόσο κοστίζουν»;



"Δε θα επιτρέψουμε τη συγκάλυψη"
Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μπροστά στο δικαστήριο που θα "δικάσει" μερικούς από τους βασανιστές του γιου του, καταγγέλλει την προσπάθεια του κράτους να κρύψει ακόμα μια κρατική δολοφονία.#antireport #Μαγγος pic.twitter.com/X2mWoQDnSP

— Chris Avramidis (@chris_avramidis) October 15, 2022



Daphne Chronopoulou

Είναι κοινό μυστικό ότι όσο ξύλο τρώνε οι χρήστες ουσιών από την Αστυνομία, άλλο τόσο και τόση απαξίωση υφίστανται από τον ‘ελευθεριακό’ χώρο. Πικρή αλήθεια που μας πονά διότι πολιτικά πολλοί από εμάς προς τα εκεί κλίναμε, ξεκινώντας τη ζωή ως επαναστάτες κι αντισυμβατικά άτομα, πριν πληροφορηθούμε από ειδήμονες του χώρου ότι δεν είμαστε παρά κρούσματα του καπιταλισμού, σάκοι του μποξ για επαναστατική προπόνηση.

Δε μου αρέσει να συζητώ το θέμα, με πληγώνει. Αλλά το κάνω σήμερα στη μνήμη του δολοφονημένου από ομάδα αστυνομικών Βασίλη Μάγγου. Ακολουθεί απόσπασμα από το blog του.


Βασίλειος Μάγγος

ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ (c'est) la vie ρινθος

Για την Κατερίνα Γκουλιώνη και όλες εμάς τις Κατερίνες...

Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019

«Οι τοξικομανείς αγωνιστές, αυτοί οι άνθρωποι που αγωνίζονται ταυτόχρονα για τη προσωπική αλλά και τη συνολική κόλαση που ζούμε, είναι καταδικασμένοι να πεθαίνουν φωνάζοντας σε έναν κουφό κόσμο. Είναι καταδικασμένοι, μέχρι να πεθάνουν, να εισπράττουν την ξεφτίλα, τον κοινωνικό ρατσισμό και τον φασισμό ακόμα και στους "ελευθεριακούς" χώρους.

Ναι, είναι αλήθεια πως η πρέζα σε κάνει έρμαιό της.

Ναι, είναι αλήθεια πως λόγω της προσωπικής τους κατάστασης και της κοινωνικής εξαθλίωσης οι τοξικομανείς στρέφονται σε απελπισμένες προσπάθειες επιβίωσης.

Επίσης, όμως, είναι αλήθεια πως τα κοινωνικά κομπλεξ είναι βαθιά ριζώμενα στα κεφάλια μας και ως εκ τούτου επέρχεται το στίγμα.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ κι ας μην τα θυμάμαι ένα προς ένα, το ξύλο που έφαγα, τα κουτσομπολιά, τις φήμες, τα λόγια πίσω απ'την πλάτη, την απαξίωση και την περιθωριοποίησή μου από τους "ελευθεριακούς", επειδή έφερα το στίγμα του πρεζάκια. Αν πεθάνω απάνω στη μάχη, να τους πείτε να μην με τραγουδήσουνε και να μην με αναφέρουνε. Να τους πείτε μόνο, πως τους άδειασα επιτέλους αυτή τη πουτάνα γωνιά που τόσο τους ενοχλούσε και τώρα μπορούν ελεύθερα να υποκριθούν εις μνήμην μου».





ROSA
Ποτέ μην ξεχαστεί τι κάναν στον Βασίλη – Ένοχοι κράτος και Lafarge», «Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς Δικαιοσύνη, ποτέ μην ξεχαστεί τι κάναν στον Βασίλη», ήταν μερικά από τα συνθήματα στην δυναμική διαδήλωση σήμερα, 15/10/22 , ενάντια στην απόπειρα συγκάλυψης της υπόθεσης του Βασίλη Μάγγου.
Δύο και πλέον χρόνια μετά τον θάνατο του ύστερα από απρόκλητη αστυνομική επίθεση που του άφησε βαρύτατες κακώσεις άνθρωποι από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη, από τη Λαμία και τη Λάρισα διαδήλωσαν το μεσημέρι στο Βόλο. Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου, αλλά και οι διαδηλωτές έκαναν λόγο για συγκάλυψη της υπόθεσης θανάτου του, καταγγέλλοντας ότι “δύο εισαγγελείς υποβίβασαν την υπόθεση, στέλνοντας στα μαλακά, τρεις μόνο αστυνομικούς και όχι όλους”. Ο ίδιος χαρακτήρισε στην ΕΡΤ απαράδεκτο το γεγονός ότι η μήνυση που υπέβαλε με την σύζυγό του, δεν θα φτάσει ποτέ, να εκδικασθεί. “Δυστυχώς, οι δύο εισαγγελείς που απέρριψαν τις ενστάσεις μας, μετατρέπουν εμάς τους γονείς, από κατήγορους σε απλούς μάρτυρες μιας δίκης παρωδία, στην οποία το ίδιο το κράτος δικάζει τον εαυτό του. Εγώ το θεωρώ ιεροσυλία” ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο Μάγγος συνεχίζει τη μάχη για την δικαίωση του παιδιού του
Ο Γιάννης Μάγγος δεν αφήνει τον αγώνα για την ηθική δικαίωση του παιδιού του και καταθέτει προσφυγή στον Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας καταγγέλλοντας ότι η Αντιεισαγγελέας Πλημμελειοδικών υπερασπίζεται έκνομες ενέργειες αστυνομικών Η οικογένεια του Βασίλη Μάγγου, δίνει μάχη για να μην μείνει ατιμώρητος ο άγριος ξυλοδαρμός που υπέστη από αστυνομικές δυνάμεις.
ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΓΓΟΥ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΑΓΓΟΥ: ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΕΝΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
Στις 21 Σεπτεμβρίου 2022 καταθέσαμε Προσφυγή ενώπιον του Εισαγγελέως Εφετών Λάρισας, κατά της απορριπτικής Διάταξης της Αντιεισαγγελέως Πλημμελειοδικών Βόλου.
Με την Προσφυγή μας αποδεικνύουμε παραθέτοντας την αντίστοιχη νομολογία, ότι η απορριπτική Διάταξη δεν έχει νόμιμη αιτιολογία, καθότι έγινε κακή εκτίμηση του αποδεικτικού υλικού και εσφαλμένη νομική αποτίμηση.
Ζητάμε να συνεκδικαστεί η μήνυσή μας με την «ψευδομήνυση» που άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου.
Αποδεικνύουμε ότι η Αντιεισαγγελέας με στρεβλώσεις και αυθαίρετες ερμηνείες, επιχειρεί να υπερασπιστεί τις έκνομες ενέργειες των αστυνομικών, διαστρέφοντας τα πραγματικά δεδομένα και προβαίνοντας σε ανερμάτιστες διαπιστώσεις. Ότι διατυπώνει απόψεις που δεν έχουν έρεισμα στο νόμο…
Η Αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, επιχειρεί σύμφωνα με τον Γ. Μάγγο να υπερασπιστεί “τις έκνομες ενέργειες των αστυνομικών, διαστρέφοντ
ας τα πραγματικά δεδομένα και προβαίνοντας σε ανερμάτιστες διαπιστώσεις”. 
______________________________________________________________ #ΒασίληςΜάγγος

 Σύνδεσμοι

Το blog  του Βασίλη Μάγγου http://proxeirodouleia.blogspot.com 

Ποια ήταν η Κατερίνα Γκουλιώνη: https://daphnechronopoulou.blogspot.com/.../blog-post_20...

https://daphnechronopoulou.blogspot.com/.../blog-post_88...

FB https://www.facebook.com/daphne.chronopoulou.9/posts/10219916307992581

Για την Κατερίνα Γκουλιώνη:

"Το στίγμα του πρεζάκια": Βασίλης Μάγγος




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.