Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Πάλι η «Ανώριμη ελληνική κοινωνία»;

 


 To άκουσα πάλι  από μεγάλο κρατικό οργανισμό ως ανεπίσημη εξήγηση της άρνησης συνεργασίας σε ένα χρήσιμο πρόγραμμα που πρότεινα, πως δε γίνεται να κάνουν μαζί μας διότι παραείμαστε προχώ για την ελληνική κοινωνία.

Και σας ρωτώ;

Έγιναν έρευνες απόψεων των Ελλήνων για τα ανθρώπινα δικαιώματα των χρηστών ουσιών και δεν το ξέρω;

 

Γιατί επιτρέπουμε αυτό το χρόνιο πατερναλισμό πολιτικών και κρατικών υπαλλήλων που έχουν βολευτεί πίσω από την ιδέα πως είμαστε μια χώρα κάφρων που καλές οι Ευρώπες και τα δικαιώματα  (όταν εκείνοι ταξιδεύουν) μα.. εντάξει, εμείς είμαστε πίσω και δε θα εφαρμοστούν ποτέ εδώ.

 

Ποιοι αποφασίζουν ποιοι είμαστε και τι θέλουμε;

 

Συνέπεσε να λάβω αυτή την (ανεπίσημη) άρνηση ταυτόχρονα  με πρόσκληση σε συζήτηση για την αποποινικοποίηση σε Σκωτία, Ιρλανδία, Νορβηγία, Πολωνία.

Η Ελλάδα (έχοντας εξασφαλίσει τεράστια χρηματοδότηση και  έχοντας κάνει ήδη προσλήψεις που αμφιβάλλω αν θα μπορέσουν να συντηρηθούν όταν η χρηματοδότηση θα έχει δαπανηθεί) επιμένει να κλείνει τα μάτια στα αληθινά μας προβλήματα.

Με θύματα. Με γεμάτες φυλακές, με διαρροή χρήματος στο έγκλημα, με θανάτους, hiv και ηπατίτιδα C μεταξύ χρηστών.

 

Αγαπητοί συντοπίτες πότε και γιατί δώσαμε το δικαίωμα να μας υποτιμούν εκείνοι που διαχειρίζονται πόρους και αποφασίζουν για τις ζωές μας;

 Με τι στοιχεία αποφασίστηκε ότι είστε πιο ανώρημοι κι απαίδευτοι από τους Πολωνούς, τους Νορβηγούς, τους Ιρλανδούς, τους Τσέχους, τους Πορτογάλους;

 Και τι θα κάνουμε γι’ αυτό;


 

 

https://www.undp.org/publications/international-guidelines-human-rights-and-drug-policy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.