Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Κάλεσμα σε στάση εργασίας και κινητοποίηση στη Μύκονο, Τρίτη 28/3/2023

 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ


Κάλεσμα σε στάση εργασίας και κινητοποίηση στη Μύκονο, 

Τρίτη 28/3/2023

 

Στοχεύουν έναν, μας βρίσκουν όλους και όλες απέναντι

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, από κοινού με εκπροσώπους του Ενιαίου Συλλόγου Στερεάς, Αττικής και Νήσων και της Πανελλήνιας Ένωσης Συντηρητών Αρχαιοτήτων, θα βρίσκονται στην Μύκονο την Δευτέρα 27/3 και την Τρίτη 28/3 και καλούν:


-Την Δευτέρα 27 Μαρτίου στις 5 μμ στο Γρυπάρειο, καλούν τον Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο, τους φορείς και συλλόγους της Μυκόνου και κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη σε ανοιχτή συζήτηση, με αφορμή τη μαφιόζικη επίθεση στο συνάδελφο Μ. Ψαρρό.


-Την Τρίτη 28 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ που καλύπτει όλους τους δημοσίους υπαλλήλους της Μυκόνου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:30 έξω από το δημαρχείο της Μυκόνου. Καλούμε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και τους πολίτες της Μυκόνου να μετέχουν στην κινητοποίηση, στηρίζοντας τον κοινό αγώνα όλων μας ενάντια στις μαφιόζικες πρακτικές.

Συνημμένη η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ και την ανακοίνωση της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ σχετικά με τον ξυλοδαρμό του συναδέλφου Μ. Ψαρρού και τη στήριξη των κινητοποιήσεών μας.


Ζητάμε:


  • Η αστυνομική και εισαγγελική έρευνα να επεκταθεί στις υποθέσεις που χειριζόταν ο συνάδελφος και να βρεθούν οι φυσικοί αυτουργοί της επίθεσης και οι εντολείς τους
  • Να σταματήσει τώρα η απαξίωση της πολιτιστικής κληρονομιάς και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, όπως και όλων των δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών.
  • Να στελεχωθούν άμεσα όλες οι υπηρεσίες και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί που δραστηριοποιούνται, ειδικά σε μέρη με αυξημένη τουριστική πίεση, ώστε να εφαρμόζονται οι νόμοι εξίσου σε όλη την επικράτεια, όπως προβλέπει το Σύνταγμα της χώρας.
  • Απαιτούμε από την κυβέρνησηνα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες και αναγκαίες ενέργειες για την προστασία όλων των εργαζομένων απέναντι σε κάθε περίπτωση άσκησης πιέσεων που σχετίζονται με την εκτέλεση υπηρεσιακών καθηκόντων.
  • Να σταματήσουν οι πολιτικές πιέσεις στους υπαλλήλους.
  • Να αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, το Υπουργείο Πολιτισμού και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να γκρεμιστούν όλες οι βεβαιωμένες αυθαίρετες κατασκευές στη Μύκονο και σε άλλα νησιά.

___________________________________________________________________

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ

Ερμού 136, 10553 Αθήνα. Τηλ-Fax.: 2103252214,

E-mail:archaeol@otenet.gr, www.sea.org.gr

 


  Με αφορμή την επίθεση κατά του αρχαιολόγου Μανώλη Ψαρρού





Με αφορμή την επίθεση κατά του αρχαιολόγου Μανώλη Ψαρρού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με αφορμή την επίθεση κατ...


____________________________________
ΠΡΟΣΘΕΤΩ




Συνέντευξη:Χρήστος Μαζάνης 
Κάμερα: Γιώργος Δαγαλάκης
Παραγωγή: Ζougla.gr WebTv 2023 

To βράδυ της Τρίτης 7 Μαρτίου ο αρχαιολόγος Μανώλης Ψαρρός ενώ κατευθυνόταν προς το σπίτι του στην Κηφισιά, πέφτει θύμα ξυλοδαρμού από μπράβους οι οποίοι είχαν πάρει την εντολή από επιχειρηματικά συμφέροντα της Μυκόνου. Ο άνδρας δεν άντεξε από την αγριότητα των χτυπημάτων και λιποθύμησε. Ένας περαστικός πολίτης ήταν εκείνος ο οποίος ειδοποίησε τις Αρχές και το θύμα της επίθεσης οδηγήθηκε στο νοσοκομείο. Το θέμα πήρε άμεσα διαστάσεις αφού για πρώτη φορά στα χρονικά ένας αρχαιολόγος δέχεται τέτοιου είδους επίθεση.





https://youtu.be/zQowPf7nHWA


Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. | Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Μηχανικών Δημοσίων Υπάλληλων Διπλωματούχων Ανώτατων Σχολών - Σχετικά με την επίθεση σε Αρχαιολόγο στη Μύκονο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.