Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Δυό μήνες φυλακή για την άγρια δολοφονία του Ζακ #Justice4ZakZackie

 



Δυό μήνες φυλακή. Τόσο αποτιμάται η ζωή μας.




Justice For Zak/Zackie

«Ο Άρειος Πάγος απέρριψε τη αναίρεση που άσκησε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην απόφαση της αποφυλάκισης του μεσίτη Χορταριά που κακοποίησε μέχρι θανάτου τον Ζαχαρία Κωστόπουλο. 

Ο τελευταίος είχε τιμωρηθεί με ποινή δεκαετούς κάθειρξης χωρίς αναστολή. 

Η αναστολή του χορηγήθηκε από ένα Μικτό Ορκωτό Εφετείο που συνεδρίασε στις 4/7/22, δύο μήνες μετά την απαγγελία της πρωτόδικης απόφασης. 

Επί της ουσίας, δύο μήνες φυλακή εξέτισε ο ευνοημένος αυτός κατηγορούμενος.

Η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει την εχθρική διάθεση του ελληνικού δικαστικού συστήματος απέναντι στον αγώνα για απόδοση ουσιαστικής δικαιοσύνης. 

Έξι αρχικοί κατηγορούμενοι, δύο κατάδικοι, κανείς στη φυλακή. 

Είθε το κριτήριο που εισήγαγε η απόφαση αυτή να εφαρμοζόταν και στα δικαστήρια που κρίνουν τις αναστολές εκτελέσεως ποινών των φτωχών, των ασθενών και των πολιτικών κρατουμένων.»

Άννυ Παπαρρούσου

Δικηγόρος οικογένειας Κωστόπουλου

#Justice4ZakZackie



«Η ελληνική Δικαιοσύνη όχι μόνο έχει πιάσει πάτο, αλλά σκάβει για να κατέβει πιο χαμηλά» 

Η Ελένη Κωστοπούλου γράφει για την απόφαση απόρριψης του Αρείου Πάγου 

Σταματήστε να μας ρωτάτε αν έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη

-mail

Ελένη Κωστοπούλου*·    



Ο Αρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση αναίρεσης του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά της αποφυλάκισης του Α. Χορταριά, του ατόμου που έπληξε με μίσος και μανία το σώμα του παιδιού μου και επέφερε τον θάνατό του. Μετά τις κλοτσιές και το σύρσιμο πάνω στα σπασμένα τζάμια ακολούθησαν τα ψέματα, οι συκοφαντίες, ο εξευτελισμός, η αλαζονεία, η έπαρση, το άσβεστο μίσος, η έλλειψη κάθε ίχνους μετανοίας.

Για αυτό το άτομο οι ανώτατοι δικαστικοί άρχοντες της χώρας συμφώνησαν να μην εκτίσει την ποινή των δέκα χρόνων που του έχει επιβληθεί, αλλά να ζει ελεύθερος σαν να μην έχει συμβεί τίποτα, περιμένοντας το δικαστήριο σε δεύτερο βαθμό το οποίο αναβλήθηκε τον Ιανουάριο του 2023 για τον Δεκέμβριο του 2023, δηλαδή ένα χρόνο μετά. Κι αυτά, αν και επιτέθηκε και χαστούκισε κάποιον μετά τη δολοφονία του Ζακ. Αν και από τις αναρτήσεις του φαίνεται ότι είναι ένας θιασώτης της βίας, ένα πρόσωπο που διασκέδαζε με την επίθεση σε βάρος τού πρώην δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη. Αν και η αποφυλάκισή του -μόλις δύο μήνες μετά την καταδικαστική απόφαση η οποία είχε ομόφωνα απορρίψει και την αναστολή και τα ελαφρυντικά- δεν είχε καμία απολύτως δικαιολογία ούτε βασιζόταν σε οποιοδήποτε στοιχείο. Αν και ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Επικρατείας κατά τη συνάντηση που είχαμε είχαν εκφράσει τη γνώμη ότι η ενέργεια αυτή ήταν ανυπόστατη και απαράδεκτη νομικά.

Κατά τη γνώμη μου, η ελληνική Δικαιοσύνη όχι μόνο έχει πιάσει πάτο, αλλά σκάβει για να κατέβει πιο χαμηλά. Σταματήστε λοιπόν να μας ρωτάτε αν έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη.

Την απάντηση την ξέρετε. Σας τη λέει ο λαός, οι νομικοί, οι συνταγματολόγοι της χώρας αλλά και του κόσμου όλου.

Ο Ζακ έχει λάβει από σχεδόν όλο τον ελληνικό λαό τη δικαιοσύνη που του αρμόζει, μπορείτε να κρατήσετε τη δική σας δικαιοσύνη που παράγει τέτοια αποτελέσματα και είναι «αμερόληπτη, ανιδιοτελής, χωρίς φόβο ή εύνοια».

* Μητέρα του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου ο οποίος βρήκε βίαιο θάνατο από φονικό λιντσάρισμα στις 21 Σεπτεμβρίου 2018 στην οδό Γλάδστωνος στην Αθήνα.



από Μανόλης Μαυραντωνάκης

https://www.facebook.com/622385987/videos/10157434817665988/





 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

To blog  του Ζακ: http://diekdikw.gr/blog/zak-kostopoulos

 

Ζακ Κωστόπουλος rip ― αλλά όχι, όχι ατιμώρηταhttp://daphnechronopoulou.blogspot.com/2018/09/rip.html#axzz5RkOn63aA   

 

Και επειδή πολλά έγιναν παρουσία της ομάδας ΔΙΑΣ θυμίζω κι αυτό:

Ποιον προστατεύουν ΜΑΤ και ΔΙΑΣ; Όχι εσάς κι εμένα πάντως...
http://daphnechronopoulou.blogspot.com/2016/02/blog-post_4.html

 

 

Justice ForZakZackie #ΖακΚωστόπουλος #ζακ

https://twitter.com/justice4zak

 

Ποιος ήταν ο Ζακ Η μητέραοι φίλοιη Διεθνής Αμνηστία #Justice4ZakZackie

https://daphnechronopoulou.blogspot.com/2019/05/justice4zakzackie.html


 

«Η ελληνική Δικαιοσύνη όχι μόνο έχει πιάσει πάτο, αλλά σκάβει για να κατέβει πιο χαμηλά» Η Ελένη Κωστοπούλου γράφει για την απόφαση απόρριψης του Αρείου Πάγου https://www.efsyn.gr/stiles/apopseis/383962_stamatiste-na-mas-rotate-ehoyme-empistosyni-stin-elliniki-dikaiosyni

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.