Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024

Inhsu2024 _ στο Μέγαρο στην Αθήνα

 


Πολύ περήφανη απόψε για το Χρήστο Αναστασίου, το συνεργάτη μου ο οποίος έχει δουλέψει πάρα πολύ πάνω στη μελέτη της χορήγησης μεθαδόνης/βουπρενορφίνης, OAT (opioid agonist treatment). Tο πάθος του να μην ξαναχάσουμε ούτε έναν από εμάς, κανένας να μην απελπιστεί, κανένας να μην καταδικάζεται σε χρήση που δε θέλει επειδή ακόμα στη χώρα μας χρησιμοποιούνται τιμωρητικές πρακτικές κατά τη θεραπεία, .κανείς να μη νιώθει πως σταματά η ζωή του επειδή έτυχε να τον ‘πάρει στραβά’ μια θεραπεύτρια.

Σήμερα μας έκανε την παρουσίαση μα μετά από το χειροκρότημά και τα συγχαρητήρια, το αναρτώ κι εδώ, επειδή του αξίζει κι επειδή θα ακολουθήσει ένα video- cartoon πάνω στο θέμα.

 

Συνέδριο του inhsu στην Αθήνα, στο Μέγαρο, εξαιρετικά ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και συναντήσεις. Ιδιαίτερη χαρά μου που έχει ιδιαίτερο βάρος ο ναρκοφεμινισμός.

Με μεγάλη μου χαρά παρούσα με το Καλωσόρισμα. Op

Θα φέρω εικόνες και video μα επειδή είμαι στην 3η ημέρα προεορτίων μετά από μια θερμή συνάντηση με ‘peers’ προχθές το απόγευμα όταν μέλη και φίλες του PeerNUPS [Δίκτυο Ομότιμων Χρηστών ψχδ Ουσιών] συναντήθηκε με μέλη μας (του EuroNPUD) και μέλη όμορων οργανώσεων και ανταλλάξαμε πληροφορίες για  το νόμο και την εφαρμογή του, την αγωγή σε περίπτωση παύσης ή παράλληλης δράσης, το στίγμα και τη θέση των γυναικών μας. Βρετανία, Κένυα, Τανζανία, Ουκρανία..

 

Σήμερα, μετά το καλωσόρισμα είχαμε το Jude Byrne Emerging Female Leader Award,τη βράβευση των τριών γυναικών μας (είχα την τιμή να είμαι στο πάνελ των κριτών μαζί με τη Judy Chang και Annie Madden.

 Κι αργότερα ο Α. Χατζάκης με τη Βάνα Σύψα,  δυο καθηγητές Επιδημιολογίες και Προληπτικής Ιατρικής) που ευγνωμονούμε για τη έρευνά τους για τους θανάτους ατόμων που κάνουν χρήση ψχδ ουσιών, μια έρευνα με ανησυχητικότατα για την Ελλάδα αποτελέσματα που ελπίζομε μνα έχουν θορυβήσει τους νομοθέτες και σχεδιαστές πολιτικής.



 

Πριν είχε κάνει τη παρουσίασή του ο συνεργάτης μου.

 

Θα πω πιο πολλά και με εικόνες κατά τη διάρκεια, όπως συνηθίζω. Μα απόψε θέλω να ξεκουραστώ  διότι δε μου αρέσει το πρωινό ξύπνημα- ιδίως όταν έχω μελέτη και σκέψη  αντί την πολυτέλεια να ξεκουράσω το νου μου με βιβλία που αγαπώ.

 

 

Αξίζει όμως.

Κι ως αύριο... Καληνύχτα!


__________________

The International Network on Health and Hepatitis in Substance Users (INHSU) https://www.inhsu.org 

https://www.facebook.com/INhepSU 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.