Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Ένα καλοκαιρινό απόγευμα με το "είστε ο καθένας γιά την πάρτη του" του κ. Κον Μπεντίτ




Σήμερα, αγαπητοί μου αναγνώστες θα μεταχειριστώ το ιστολόγιό μου παραδοσιακά, όπως οι περισσότεροι bloggers της γης (δηλαδή αυτοθεραπευτικά). Αντί μιάς κλασικής σατιρικής  Ωδής όλο χολή και μίσος, αντί  να καταπιώ την οργή και να πάθω καρκίνο σαν ευγενής πολιτισμένος άνθρωπος, αντί να καταφύγω στα lexotanil (άγια η ώρα που εφευρέθηκαν), θα επιδοθώ σε ιερεμιάδα επί του γνωστού πιά θέματος.
Τι μου χάλασε το ωραίο απόγευμα; Πρώτα- πρώτα βέβαια είχα την αφροσύνη να αφήσω το Σαιν Σιμόν γιά να έρθω στον αιώνα μας, στο εντελώς 'εδώ και τώρα' (κατά το ταιριαστό cliché των ερυθροπρασίνων).
Και ιδού τα αποτελέσματα:
Έκανα κλικ σε μιά ανούσια εξοργιστική συνέντευξη του Κον Μπεντίτ η οποία κάνει γύρους από ΤΟ ΒΉΜΑ έως π.χ. En Arxikos Politis).
Ιδού αποσπάσματα:
.."ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ: σταματήστε να ονειρεύεστε τον Μάη του ΄68, ονειρευτείτε το μέλλον" ".....Αρκετά! Κάθε φορά που συμβαίνει κάτι παρόμοιο κάπου στον κόσμο μου τηλεφωνούν για να κάνουν συγκρίσεις με τον Μάη του ΄68...."
..... "στην Ελλάδα είστε ο καθένας για την πάρτη του" λέει.... Και δεν καταλαβαίνει γιατί ενώ το ελληνικό κράτος επιθυμεί να εξοικονομήσει χρήματα,συνεχίζει να πληρώνει τους μισθούς των παπάδων και να πληρώνει για πανάκριβους εξοπλισμούς. 
"...Ο ελληνικός εθνικισμός είναι εκείνος που συντηρεί σήμερα έναν εντελώς άχρηστο στρατό" λέει.

"Είστε ο καθένας για πάρτη του. Βλέπουμε τι συνέβη τα τελευταία 10-15 χρόνια στην Ελλάδα. Κανείς δεν ήθελε να πληρώνει φόρους, δεν υπήρχε μια κοινωνία που ταυτιζόταν με το συλλογικό καλό..."
Πριν από λίγες ημέρες κάλεσε την ΕΕ να απαιτήσει από τις τράπεζες της Ελβετίας, του Λουξεμβούργου και της Αυστρίας να παγώσουν τους λογαριασμούς των Ελλήνων προκειμένου να διαπιστώσει η ελληνική κυβέρνηση αν έχουν και αν είναι προϊόν φοροδιαφυγής. 
"Και της Κύπρου", προσθέτει. 
"Την τελευταία διετία 45 δις. ευρώ βγήκαν από την Ελλάδα και κατατέθηκαν σε λογαριασμούς στην Ελβετία, στο Λουξεμβούργο, στην Κύπρο- αναφέρομαι στις ευρωπαϊκές χώρες γιατί υπάρχει και το Μπαρμπάντος κ.ά. Να επιβάλουμε στις τράπεζες να δηλώσουν στο ελληνικό κράτος ποιοι Ελληνες διατηρούν λογαριασμούς σε αυτές προκειμένου να βρεθεί αν οι κάτοχοί τους φοροδιαφεύγουν."
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο έχει απαντήσει ότι αν η Ελλάδα ζητήσει τις πληροφορίες αυτές, θα της δοθούν. Όμως ο κ. Κον Μπεντίτ του ανταπαντά μέσω του «Βήματος»: "Το πρόβλημα είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν γνωρίζει τα ονόματα. Πρέπει να αναγκαστούν οι τράπεζες να δηλώσουν στην Ελλάδα ότι οι τάδε κύριοι διατηρούν λογαριασμούς σε αυτές ώστε μετά να ανοίξουν οι λογαριασμοί τους".

Ιδού κι η ιερεμιάς,
διότι έχω μεγάλη εκτίμηση για τον κ Κον Μπεντίτ (απόδειξη που από καιρό έχω δώσει  εδώ link ομιλιών του γιά τη Ελλάδα).
Όμως αυτή τη φορά είναι και άδικος και αγενής. Κουράστηκα να μου μιλούν σα να είμαι παιδί και κράτος ταυτόχρονα. Κουράστηκα με το παιχνίδι της ενοχής και της σπατάλης και της φοροδιαφυγής. 
Το κράτος γνωρίζει τους απατεώνες διότι είναι οι ίδιοι οι πολιτικοί που το εκπροσωπούν (και που φρόντισαν να φτιάξουν τους νόμους που τους προστατεύουν) όπως κι ο κ Κον Μπεντίτ γνωρίζει πως η Ελλάδα υποχρεώνεται να εξοπλίζεται πληρώνοντας αμύθητα ποσά σε Γαλλία και Γερμανία εν μέσω κρίσης. ΄Οχι επειδή είμαστε εσείς κι εγώ  παρανοϊκοί αλλά επειδή μας φορτώνουν τη φύλαξη των συνόρων της Ευρώπης.
ΑΥΤΑ περίμενα να ρωτηθεί ο κ Κον Μπεντίτ κι όχι αν του θυμίσαμε το '68 (που τι θα έλεγε;).
Μα σταματώ. Υπερασπιστές εγκρίτων δημοσιογράφων πάλι θα τα βάλουν μαζί μου και θα βομβαρδιστώ με  εκείνο το ομαδικό "είμαστε" της ενοχής που με εξοργίζει. Κι αν παρασύρθηκα είναι μόνο που, ειλικρινά, με θλίβει που οφείλω να απολογηθώ ξανά
             ή
        
και
να το ξαναπώ (σε όποια γλώσσα θέλουν) πως
―Φίλε τουρίστα ή πολιτικέ ή χρηματιστή δέξου με ή μη με δεχθείς, αλλά παρακαλώ, άσε το κήρυγμα.


         _______________________________________________Σημείωση:
Ο κ Daniel Cohn-Bendit ήταν και πέρσι, 2010, στην Ελλάδα για να προωθήσει το βιβλίο του "Τι να κάνουμε" (τίτλο που θυμάμαι από το Λένιν).
Το δώρο μου
Σας παραδίδω το παλιό του 2010, το «είμαστε τρελοί να ζητάμε από την Ελλάδα να κάνει σε τρεις μήνες..» και «βγάζουμε χρήματα στην πλάτη της Ελλάδας» και τα περί εξοπλισμών που αναφέρω πιο πάνω αλλά με δικά του λόγια κ.λ. κ.λ, περσινά ξινά σταφύλια. 
Enjoy ―όπως λένε στις αμερικάνικες ταβέρνες 

                                      (και με ελληνικούς υποτίτλους)





Το δώρο μου: Ο οδηγός Καλής Συμπεριφοράς (για επιχειρηματίες) από την αξεπέραστη Έμιλυ Ποστ
_______________________________
_




1 σχόλιο:

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.