Porta photo©by Pierre Couteau for DC

Σάββατο, 26 Απριλίου 2014

Από Κυριακή 27, η Κρήτη αντιστέκεται ―'Εξουδετέρωση' χημικών όπλων στη Μεσόγειο

Όπως δεν υπάρχει για τα κανάλια η αντίσταση στις Σκουριές έτσι φοβάμαι ότι περνά απαρατήρητο από πολλούς το σοβαρότατο θέμα μόλυνσης της Μεσογείου από τη συμφωνία 'εξουδετέρωσης' των χημικών αποβλήτων πολέμου της Συρίας. Στην Κρήτη αντιστέκονται.
Σας μεταφέρω και παρακαλώ να διαδώσετε όπως μπορείτε  (συμμετέχοντας, υπογράφοντας, κοινοποιώντας κ.λ.):


―Λόγω του αποκλεισμού της είδησης σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, δυσκολεύεται αισθητά η επικοινωνία μας με άλλους φορείς σε Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία. Παρακαλούμε να διαδώσετε αυτή την είδηση σε όσους μπορείτε, και ειδικά σε επαφές σας στο εξωτερικό.

―Από Κύθηρα παίρνουμε και επιβάτες για τη θαλάσσια διαδήλωση αύριο στα Σφακιά #SyriaChems pic.twitter.com/TxT1PhQ0kf


Χιλιάδες κάτοικοι των Κυθήρων και της Κρήτης μαζί με αγωνιστές κατά των χημικών από ολόκληρη τη χώρα, θα σχηματίσουν συμβολική αλυσίδα παρεμπόδισης των πλοίων που μεταφέρουν τοξικά στη Μεσόγειο
Το κομβόι με αλιευτικά σκάφη, που ξεκινά την Κυριακή από τη Χώρα Σφακίων. Όπως αναφέρει η ηλεκτρονική σελίδα της Εφημερίδας των Συντακτών το Σάββατο, η κινητοποίηση λαμβάνει χώρα μακριά από τα φώτα των κυρίαρχων ΜΜΕ.
«Τι συμβαίνει όταν σε μια σταλιά νησάκι μέσα σε ελάχιστα 24ωρα κινητοποιούνται οι 2.000 από τους 2.500 κατοίκους και δεν υπάρχει ούτε μια αράδα στα μίντια; Τίποτα παραπάνω από αυτό που τα Μέσα αποκαλούν 'κανονικότητα': τα κινήματα δεν υπάρχουν στην τηλεοπτική δημοκρατία, ακόμα κι αν, όπως σήμερα και αύριο, χιλιάδες άνθρωποι διαμαρτύρονται στους δρόμους ή εν πλω», σχολιάζει η ΕΦΣΥΝ.


από:nellypsarrou
Ξεκινά την Κυριακή 27 Απριλίου η εν πλω διαμαρτυρία των Κρητικών -και όχι μόνο- ενάντια στην υδρόλυση των χημικών του πολέμου στη Συρία, που ακόμα συνεχίζεται. Τα πλεούμενα θα ξεκινήσουν από τα Σφακιά στςι 12 το πρωί. Η συμμερτοχή του κόσμου, τόσο εν πλω όσο και από ξηράς, είναι σημαντική.
Η υδρόλυση θα πραγματοποιηθεί εν πλω σε διεθνή ύδατα καθώς καμία χώρα δεν δέχτηκε να γίνει στο έδαφός της, προκειμένου να μην αναλάβει κανείς την ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος. Η διαδικασία είναι σε πειραματικό στάδιο.

Λεπτομέρειες της υπόθεσης δεν έχουν γίνει γνωστές, ενώ εικάζεται πως δεν τις γνωρίζουν ούτε όσοι έχουν αναλάβει τη διαδικασία. Δηλαδή, Αμερικανοί και ΟΗΕ πηγαίνουν "στα τυφλά" προσπαθώντας να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες συναινέσεις από κράτη της Μεσογείου. Αυτό μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατόν. Γι' αυτό το λόγο, η συμβολική-πολιτική αυτή διαμαρτυρία που ξεκινά την Κυριακή αποτελεί μια σαφή προειδοποίηση προς την κυβέρνηση και όλους τους εμπλεκόμενους: αν βγει το Cape Ray για υδρόλυση στη Μεσόγειο, τότε θα βγάλουμε σε δεύτερη φάση πλοίο που θα παρακολουθεί ακό κοντά Αυτό είναι κάτι που η κυβέρνηση δεν επιθυμεί, υπό τον φόβο διπλωματικού επεισοδίου, μιας και στα δεθνή ύδατα δεν υφίσταται συγκεκριμένη αρχή δικαίου που να ρυθμίζει τι θα γίνει αν συλληφθούν οι ακτιβιστές.
203_1


Η πρωτοβουλία γι' αυτή τη νέα φάση στην κινητοποίηση ανήκει στο Συντονιστικό Χανίων ενάντια στα χημικά του πολέμου, με την ενεργό συμμετοχή του δήμου Σφακίων, συλλόγων με φουσκωτά, επαγγελματίες με καΐκια, μέχρι τους ακτιβιστές από το Καράβι για τη Γάζα. Αυτό που τονίζεται απ' όλους είναι η εναντίωση στην παραγωγή χημικών πολέμου, και όχι ένα στενό σκεπτικό που θα έλεγε απλώς "να τα πάτε αλλού"!

Λόγω του αποκλεισμού της είδησης σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, δυσκολεύεται αισθητά η επικοινωνία μας με άλλους φορείς σε Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία. Παρακαλούμε να διαδώσετε αυτή την είδηση σε όσους μπορείτε, και ειδικά σε επαφές σας στο εξωτερικό.

Στο ίδιο πλαίσιο κινητοποιήσεων και δράσεων, καλείται στο Ρέθυμνο την Τετάρτη 30 Απριλίου γενική λαϊκή συνέλευση με αντικείμενο τον συντονισμό των δράσεων για την αποτροπή της καταστροφής των χημικών στη Μεσόγειο, στο Εργατικό Κέντρο, στις 8μμ.

Να τονιστούν εδώ μερικές σημαντικές λεπτομέρειες:
- Η διαδικασία δεν θα μπορεί να γίνεται όταν πνέουν από 3 μποφώρ και πάνω. Απορία προκαλεί το γεγονός ότι επιλέγεται μια θάλασσα που ο μέσος όρος του αέρα που φυσά υπερβαίνει τα 4 μποφώρ. 
Η Μεσόγειος είναι μια κλειστή θάλασσα. Αυτό σημαίνει πως οτιδήποτε πέσει σε αυτήν δεν διοχετεύεται προς τα "'έξω", αλλά παραμένει σε αυτήν. Η Μεσόγειος είναι πιο ρηχή και εξατμίζεται γρηγορότερα, με αποτέλεσμα να εισέρχεται συνεχώς νέο νερό από τις διώρυγες του Γιβραλτάρ και του Σουέζ.

Παραθέτω παρακάτω ενδιαφέροντα ρεπορτάζ και συνεντεύξεις του Γιάννη Αγγελάκη στον Αγώνα της Κρήτης για πρόσθετες και ενδαφέρουσες πληροφορίες για το θέμα. Ενδιαφέρουσα και η εμπλοκή της VEOLIA στην όλη διαδικασία.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

Συμβολική γραμμή απαγόρευσης νότια της Κρήτης – Νέα διαμαρτυρία για τα χημικά:

Από το σημείο της συγκέντρωσης στη Χώρα Σφακίων θα πραγματοποιηθεί μαζική έξοδος, πλεουμένων, ϕουσκωτών, τρατών και πλοίων, δημιουργώντας μια συμβολική γραμμή απαγόρευσης της θαλάσσιας διέλευσης Σφακίων – Γαύδου. 

Η ιταλική μαφία, η διαβόητη Veolia, ο «στρατηγός άνεμος» και τα χημικά της Συρίας:

Σε λιμάνι που ελέγχεται από την ιταλική μαφία στην Ιταλία θα φορτώσει το πλοίο. Εμπλοκή της Veolia!

Μ. Λούχαν: «Κανείς δε θα αναλάβει την ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος στο Cape Ray»:

Συνέντευξη στον Γιάννη Αγγελάκη του επικεφαλής δημοσίεων σχέσεων του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων.

Για το καθεστώς «περιορισμένης ευθύνης» γύρω από την επιχείρηση καταστροφής των χημικών της Συρίας

Δεν πείθομαι μα έλαβα και σας τη μεταφέρω μια έκθεση της αντίθετης άποψης από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Αριστείδη Παπαδάκη. Δεν έχω γνώση για τα συγκεκριμένα χημικά μα διαβάζοντας γεννιέται η απορία για το ιστορικό της υπόθεσης. Στην αρχή επρόκειτο, όπως ξέρουμε, να καταστραφούν επί ξηράς σε Νορβηγία και Αλβανία, Μετά από αντιδράσεις που «οδήγησαν στην ματαίωση αυτού του σχεδίου αφού η διαδικασία της πυρόλυσης έχει περιβαλλοντικούς κινδύνους» αποφασίστηκε η Υδρόλυση στη Μεσόγειο. Δηλαδή δε γνώριζαν εξ αρχής τον περιβαλλοντικό κίνδυνο; Και αν δεν τον γνώριζαν για τα επί ξηράς πώς να πιστέψω ότι γνωρίζουν τι κάνουν στη δεύτερη επιλογή τους για την εξουδετέρωση επί θαλάσσης;
Η έκθεση είναι εδώ:


____________________

από www.ekriti.gr:

Απομένουν μόλις 4 εικοσιτετράωρα για να ξεκινήσει το εφιαλτικό πείραμα της Μεσογείου: χημικοί παράγοντες που σε ελάχιστες ποσότητες προκαλούν χιλιάδες ανθρώπινα θύματα έρχονται κατά τόνους στα δυτικά της Κρήτης να "ξεπλυθούν" σε μία αμφίβολη επιστημονικά διαδικασία υδρόλυσης, που θα γίνει για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά. Οι συντονιστές της επιχείρησης δεν έχουν απάντηση για το τι ζημιά θα προκληθεί στη Μεσόγειο αν κάτι δεν πάει καλά. Δεν έχουν -όπως οι ίδιοι παραδέχονται- εκτιμήσεις ρίσκου για άνθρωπο και θάλασσα.

Η ελληνική κυβέρνηση αρκείται στις διαβεβαιώσεις του ΟΗΕ πως όλα θα πάνε κατ' ευχήν, σε ένα σχέδιο που καλύπτεται από το σκοτεινό πέπλο μυστικότητας των στρατιωτικών επιχειρήσεων. Κι η μόνη που αντιστέκεται σθεναρά είναι η Κρήτη. 400 συλλογικοί φορείς από κάθε άκρη του νησιού και χιλιάδες κόσμου που ανησυχεί για το μέλλον του περιβάλλοντός του, για τη θάλασσά του και για τον τρόπο που αφήνεται απροστάτευτη στα διεθνή εγκλήματα ρύπανσης η ίδια του η ζωή.

Την Κυριακή του Θωμά η Κρήτη δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Θα βγει στη θάλασσά της να την υπερασπιστεί. Δεν διαθέτει υποβρύχια και υπερσύγχρονο στόλο όπως η διεθνής δύναμη που φρουρεί το πλοίο του χημικού εφιάλτη. Δεν χρειάζεται πολιτικά και στρατιωτικά στηρίγματα, όπως οι πρόσκαιρες συμμαχίες που ανέπτυξαν οι συντονιστές της υδρόλυσης για να πετύχουν το στόχο τους. Η Κρήτη χρειάζεται μόνο τη βεβαιότητα πως παλεύει για το δίκιο της. Η συντονιστική επιτροπή Αγώνα του νησιού εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση που καλεί κάθε κρητικό να βοηθήσει σ' αυτόν τον αγώνα. Δείτε τι ακριβώς γράφει:

Μετά από επιστημονικές συναντήσεις ενημέρωσης και μεγάλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις πόλεις της Κρήτης, καθώς και μετά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση του Αρκαδίου στις 23.03.2014 κατά της ‘’εξουδετέρωσης’’ των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο, αντιπροσωπεία της Παγκρήτιας Συντονιστικής Επιτροπής στις 11.04.2014 κατέθεσε αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, παρέστη στη Βουλή και συναντήθηκε με εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων και τον Υφυπουργό Εξωτερικών στα πλαίσια συζήτησης επίκαιρης επερώτησης για το εν λόγω κρίσιμο θέμα.Παρόλα αυτά, δυστυχώς η υποτακτική Ελληνική Κυβέρνηση συνεχίζει να αδιαφορεί επιδεικτικά. Ως εκ τούτου η Παγκρήτια Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να κλιμακώσει τις δράσεις της. Προγραμματίζει συγκέντρωση και εν πλω διαμαρτυρία από το παλιό λιμάνι της Χώρας Σφακίων την Κυριακή του Θωμά 27.04.2014 και ώρα 12:00, και ζητά:

Από όλη την κοινωνία και τους φορείς της Κρήτης να είναι παρόντες με όλες τους τις δυνάμεις στην παραπάνω συγκέντρωση

Από τους συμπολίτες μας που διαθέτουν βάρκα ή φουσκωτό και έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς, να το μεταφέρουν στο λιμάνι της Χώρας Σφακίων και να συμμετάσχουν δυναμικά στην εν πλω διαμαρτυρία

Από τους συλλόγους επαγγελματιών και ερασιτεχνών αλιέων, τους συλλόγους φουσκωτών σκαφών, τους ναυτικούς και ιστιοπλοϊκούς ομίλους όλης της Κρήτης να στηρίξουν ενεργά το εγχείρημα αυτό συμμετέχοντας στην εν πλω διαμαρτυρία.

Από το λιμάνι των Σφακίων αλλά και από το λιμάνι της Γαύδου, αφού δοθούν σχετικές οδηγίες, θα πραγματοποιηθεί μαζική αναχώρηση φουσκωτών, αλιευτικών, ιστιοπλοϊκών και λοιπών σκαφών, δημιουργώντας εν πλω μια συμβολική γραμμή απαγόρευσης της θαλάσσιας διέλευσης από την Μεσόγειο των πλοίων που μεταφέρουν τα χημικά, γνωστοποιώντας για άλλη μια φορά σε όλους την απόφασή μας να παρέμβουμε στον τόπο του σχεδιαζόμενου ‘’πειράματος της Μεσογείου’’ και να προσπαθήσουμε με κάθε μη βίαιο τρόπο να το αποτρέψουμε.

Στην εν πλω διαμαρτυρία σχεδιάζεται να συμμετάσχει και τοπικό πλοίο μεγάλης χωρητικότητας σε επιβάτες.
Επίσης θα συμμετάσχει και το γνωστό σκάφος ‘’Άγιος Νικόλαος’’  της Πρωτοβουλίας ‘’Ένα Καράβι για τη Γάζα’’, ένα από τα δύο Ελληνικά ψαροκάικα που τον Αύγουστο του 2008, έσπασαν για πρώτη φορά μετά από 41 χρόνια το ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας, μεταφέροντας ακτιβιστές.
Μετά τα παραπάνω, ζητούμε τη δημόσια στήριξη όλων των φορέων και την ενεργό συμμετοχή τοπικής κοινωνίας και φορέων σε αυτή τη συγκέντρωση και την εν πλω διαμαρτυρία, προσδίδοντας βαρύτητα και κοινωνική ευρύτητα σε αυτό το ιδιαίτερα ευαίσθητο εγχείρημα.

ΟΧΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΘΑΛΑΣΣΑ

Επικοινωνία: email: eirinimesogeios@gmail.com, τηλ: 6944773555 (Σωκράτης Βαρδάκης), 6972350768 (Γιάννης Χαρωνίτης) και 6978512779 (Πολυάνθης Συγγελάκης).

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ‘’ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗΣ’’ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
__________________________________________
ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ-Τετάρτη 30/4,8μμ-ΕργατικόΚέντροΡεθύμνου
_________________
Προσθέτω, Κυριακή 27 Απριλίου 


https://omniatv.com/webtv

@odyvid  
Μπαίνω στο ακαου να δω τι γράφουν για τη σημερινή διαμαρτυρία Βλέπω παγκόσμιες μέρες πιγκουινου και μελισσας ΜΟΝΟ


 ‏@odyvid 

Καλημέρα φαντάζομαι πως είστε στην Κρήτη για δράσεις ε; Τι οχι;


@apiastosleizer 
RT : Ο γραφίστας μας λέει πως τα δεν κάνουν για χαριτωμένα ίνσταγκραμ.Δευτέρα 28 Απριλίου, προσθέτω εξελίξεις:
από agonaskritis

Την Κυριακή 27 Απριλίου πραγματοποιήθηκε άλλη μια μαζική διαμαρτυρία στην Κρήτη, στη Χώρα Σφακίων, με την ενεργό συμμετοχή συμπολιτών μας από όλη την Ελλάδα. Για την επιτυχημένη από όλες τις απόψεις διαμαρτυρία δείτε το άρθρο μας εδώ. Έντονη παραφωνία στη γιορτή των πολιτών αλλά και ασέβια προς τους Σφακιανούς που φιλοξένησαν την εκδήλωση θεωρήθηκε από παραβρισκόμενους η παρουσία του Πάνου Καμμένου και του επιτελείου του (Μαριάς, Μαρκάτος, σωματοφύλακες, κ.ά.). Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος παρέστη στην εκδήλωση,όπως και πολλοί άλλοι υποψήφιοι των ερχόμενων εκλογών, τα ονόματα των οποίων διαβάστηκαν μαζί με αυτά των συλλόγων που βρέθηκαν στα Σφακιά για συμπαράσταση. Ο κ. Καμμένος όμως είχε και άλλες αξιώσεις: να μιλήσει στην εκδήλωση που οργανώθηκε ενάντια στην υδρόλυση των χημικών του πολέμου απ” τη Συρία. Μάλιστα, είχε για ώρα στηθεί μπροστά στην εξέδρα των ομιλητών περιμένοντας με βεβαιότητα ότι και αυτός θα μιλήσει.
Η απαίτηση αυτή του κ. Καμμένου δεν έγινε δεκτή από τα μέλη του ανοιχτού συντονιστικού  Χανίων, μιας και ήταν ειλημμένη απόφαση του συντονιστικού ότι κανένας υποψήφιος βουλευτής κλπ δεν θα μιλήσει καθώς πολλοί θα ήταν αυτοί που θα έσπευδαν να εκμεταλλευτούν την περίσταση του “έτοιμου κοινού” των 1500 και πλέον συγκεντρωμένων για ψηφοθηρικούς σκοπούς, αλλά αυτό είναι κάτι που προκαλεί τη δυσαρέσκεια των παραβρισκόμενων – ειδικά σε μια προεκλογική περίοδο. Η απόφαση τηρήθηκε αυστηρά, περιορίζοντας τις ομιλίες στις τρεις, όσα είναι και τα συντονιστικά Χανίων, Ρεθ’ύμνου και Ηρακλείου, συν αυτή του Βαγγέλη Πισσία, πλοιοκτήτη του ψαροκάικου και μέλους της διαρκούς επιτροπής για την ειρήνευση στη Συρία......


_________________
Περισσότερα:
Φωτογραφίες και video: anemosantistasis
https://secure.avaaz.org/en/petition/Pros_ton_prothypoyrgo_Antoni_Samara_OHI_stin_tafi_ton_himikon_oplon_tis_Syrias_stin_thalassia_periohi_tis_Kritis/

12 σχόλια:

 1. ΌΛΟΙ ΜΑΖΊ ΕΝΩΜΈΝΟΙ ΜΠΟΡΟΎΜΕ ΑΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΑΛΗΘΙΝΉ ΘΕΛΗΣΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. μπράβο σε όλους τους ανθρωπους που δεν μένουν με σταυρωμενα τα πόδια όταν πρόκειται για τη μόλυνση του περιβάλλοντος.....εδω δεν ξέρουν πολλοι να κανουν απλή ανακύκλωση!
  εγω φοβαμαι κυρίως όσα δε μαθαίνουμε.........
  καλό απόγευμα Δάφνη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κι εγώ φοβάμαι.
   Και συγχρόνως ελπίζω να ξεκαθαρίζουν πια κάποια πράγματα (όπως η απούσα Greenpeace, λ.χ.).

   Καλό μας απόγευμα Νάσια μου!

   Διαγραφή
 3. Η Greenpeace απούσα?...αυτό μας κάνει να φανταζόμαστε διάφορα!
  Τρομακτικά όλα αυτά που γίνονται!
  Καλό ξημέρωμα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μαρία μου προσωπικά νοιώθω πιο σίγουρη όταν είναι απούσα διότι αλλού που ανακατευόταν χρόνια μετά μαθεύτηκαν άλλες σκοπιμότητες.
   Εξ άλλου εδώ κοντά μας πότε τη συναντήσαμε; Μόνο όταν πείθει αφελείς νέους να γίνονται 'μέλη' και να βγαίνουν να μας ζητάνε χρήματα.

   Καλή εβδομάδα!

   Διαγραφή
 4. καλησπέρα φιλτάτη

  μωρέ εμπιστοσύνη ούτε στα οπίσθιά μου δεν έχω

  στους κύρους γρανάζεις να έχουμε....


  ας προσευχηθούμε στον άγνωστο απών.... μπας και το αποφύγουμε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ας προσευχηθούμε φίλε akrat,
   είναι απόψε κι η βαλπούργια νύχτα, των ξωτικών..

   Διαγραφή
 5. dafnh mou kalo mhna,na perasete poly omorfa,egw etoimazomai gia to vouno na giortasoume ekei thn prwtomagia.polla filia.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μπα μανία! Καλέ τι σου έκαναν τα υπέροχα χημικά που θα λιπάνουν τους βυθούς μας και θα πλουτίσουν τη θαλάσσια χλωρίδα μας (για να μη σου πω και την πανίδα μας...). Και που θα τα βάλουν οι άνθρωποι, παρακαλώ; Στο λιμάνι της New York; ή να τα ρίξουν σε καμιά λίμνη; Αν δεν τα πετάξουν στις θάλασσες του τρίτου κόσμου πού θα τα πετάξουν, στις θάλασσες του πολιτισμένου κόσμου (ΗΠΑ); Να μην είμαστε και πλεονέκτες (συνήθης ατάκα του Κ. Χατζηχρήστου).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όπως τα λες- τι ου έκαναν; Γιατί αρνούμαι να παραδεχθώ πως ως τριτοκοσμική χώρα είμαστε σκουπιδοτενεκές των καλύτερών μας;
   Βλέπεις το σχόλιό σου το διαβάζω μόλις έκανα την επόμενη ανάρτηση με θέμα την όλο και μεγαλύτερη (καταά-)πτώση της Ελλάδας στην κατηγορία των χωρών με 'εν μέρει' Ελευθερία Τύπου..
   Τι περίμενα;

   Καλό σαββατοκύριακο φίλε Ευώνυμε!

   Διαγραφή